• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Karında tek tarafli ağrısı olan var mı? Rahmin genişlemesinden mi kaynaklanıyor acaba?
dün vardı Özellikle sol alt kasık hatta en dip yer diyebilirim, normalde sol kasığım hiç ağrımaz ve sonrasında mideden tut aşağı kasığa kadar ağrım vardı ,hatta dün eşime dedim midemle bağırsaklarım birbirine girmiş gibi diye 😄 sonra yayıldı şiddetli hazımsızlık oldu evin içinde 4 bin adım atmışım gece düşün 🤦 bugün geçti çok şükür

Benim ellerim davul gibi şişiyor yürüyüş yapınca o yüzden yürüyüşe çıkarken alyans vs takmıyorum. Dün 10 bin adım atmıştım 1.5 saat içerisinde ve ellerim tanınmayacak durumdaydı. Çok doğal bir süreç diye düşünüyorum.
siz öyle diyince hemen ellerime baktım istemsiz 😄 bende bugün 6 bin adım attım baktım ellerim şişmemiş yüzüğümde çıkıyor, kişiden kişiye değişiyor mu acaba 🤔

Canım ben yaptırdım çok şükür bir sıkıntı yaşamadım. Ama o süreçte olmadan önce çok korktum tabi. Kısa ve acısız işlem. (İğne yapılıyor gibi bir acı ) Psikolojik olarak korkuyorsun ama herşeyi %100 sonuçlandıran da bu. Mecbur olunca yaptırdık. Siz değerlendirip karar vereceksiniz.
Yarin ön sonuc günüm umarim hersey iyi olur

Arkadaşlar bugün perinatolog organ taramamızı yaptı. Çok şükür her şey yolunda. Karından baktı ama vajinal olarak da rahim ağzı uzunluğuna baktı. Şuan 21+3 olduk ve bebeğimizin kilosu biraz fazla :) 530 gram çıktı:)zamanla haftasına uyumlu olurum sanırım. Sizin bebişlerin kilosu ne durumda
Oy maşallah tontiş bir paşa geliyor 🥰 herşeyin yolunda olmasına çok sevindim, bugün gittim ama bilmiyorum kilosunu belirtmedi ☺️ 🙏

Selam canım bende devlette randevu bulamadım drda dedi ki iki yerde çektirme kafan karışmasın bende özelde girdim detaylı ultrasona ama tabi randevu bulabilseydim devlette de iyi perinatolog vardı girerdim yine 😅 hayırlı sonuçlar alın İnşaAllah 🤲 ❤️
Bende bugün doktora gitmiştim normal kontrole ama devlete canım, doktor yeşil alan açtı bana, 182 yı arayıp perinatolojiden randevu verdiler , onu doktorun sağlaması gerekiyor anladığım, perinatalog bulduğum için ona gideceğim özeldekini iptal edeceğim yarın. Hepimize güzel sonuclar 🙏🥰

Merhaba güzel anneler ☺️ bugün şehir hast. Doktoruma gittim oğlumun her tarafını gördüm şükürler olsun 🙏🥰 annesinin kuzusu bayağı büyümüş önden gidiyor çok şükür, öncelikle sağlıkla sonra en kolay ve güzel şekilde kavusalım inşallah hepimiz. Şimdi
soru 1 neredeyse 19 haftalığım fakat 20 görünüyor bebiş, tetanoz vurulmalı mıyım bu hafta geç vurulsam sorun olur mu🤔
Soru 2 önde olduğu için zamanla haftasıyla uyum sağlar mı? Yoksa mesela sezeryan istiyorum doktor karındaki haftaya göre mi alır?
Bide 3 lü yaptırcaktım zamanı geçmiş bebiş büyük dedi doktor yapamadık. 3lu yaptıran var mı?

Merhaba güzel anneler ☺️ bugün şehir hast. Doktoruma gittim oğlumun her tarafını gördüm şükürler olsun 🙏🥰 annesinin kuzusu bayağı büyümüş önden gidiyor çok şükür, öncelikle sağlıkla sonra en kolay ve güzel şekilde kavusalım inşallah hepimiz. Şimdi
soru 1 neredeyse 19 haftalığım fakat 20 görünüyor bebiş, tetanoz vurulmalı mıyım bu hafta geç vurulsam sorun olur mu🤔
Soru 2 önde olduğu için zamanla haftasıyla uyum sağlar mı? Yoksa mesela sezeryan istiyorum doktor karındaki haftaya göre mi alır?
Bide 3 lü yaptırcaktım zamanı geçmiş bebiş büyük dedi doktor yapamadık. 3lu yaptıran var mı?
Bebeğin ultrason boyutlarına göre değilde gebelik haftasına göre hareket ediliyor. Bu tetanoz aşıso için de geçerli aynı şekilde doğum haftasına karar verilmesi için de. Örneğin benim oğlum son zamanlarda 3 hafta önden gitmeye başlamıştı yani 35. Haftamda 38 haftalık gebelik ile uyumluydu ama önemli olan organ gelişimi(beyin, ciğer vb.) ancak 37. Haftada tamamlanıyor. Bu nedenle sezaryen haftanıza da son adet tarihinizi baz alarak karar verir doktorunuz

Kızlar selam
Bugün kulak akıntısı sebebiyle doktora gittim bana damla ve antibiyotik yazmış .
Antibiyotigi ekliyorum hamilelik de bunu kullanan var mi sakıncası olur mu
Tereddütde kaldım

Eklentiler

• IMG_20230509_212117.webp
    IMG_20230509_212117.webp
    12,6 KB · Görüntüleme: 39
Ben 22+2 de tetonoz aşısına gidicem
Detaylı yaptıracaksanız üçlü tarama testine gerek yok zaten

Karında tek tarafli ağrısı olan var mı? Rahmin genişlemesinden mi kaynaklanıyor acaba?
Zaman zaman oluyor doktorum normal dedi
Oy maşallah tontiş bir paşa geliyor 🥰 herşeyin yolunda olmasına çok sevindim, bugün gittim ama bilmiyorum kilosunu belirtmedi ☺️ 🙏
Evett ana babası da zayıf kime çekti anlamadım:) kaç dakika sürdü canım senin muayene
Ohhh çok şükür bebişine❤️canım tetanoz ben de daha vurulmadım sağlık ocağından haber bekliyorum aşının gelmesini.

Zaman zaman oluyor doktorum normal dedi

Evett ana babası da zayıf kime çekti anlamadım:) kaç dakika sürdü canım senin muayene

Ohhh çok şükür bebişine❤️canım tetanoz ben de daha vurulmadım sağlık ocağından haber bekliyorum aşının gelmesini.
Kuzum detaylıya girmedim henüz 25 ine devlette perinatalog bakacak inşallah ❤️ demekki aşı yok kuzu, ne bilim geçince zamanı bişey olur mu diye sordum ama bişey de olmuyor demekki

Bebeğin ultrason boyutlarına göre değilde gebelik haftasına göre hareket ediliyor. Bu tetanoz aşıso için de geçerli aynı şekilde doğum haftasına karar verilmesi için de. Örneğin benim oğlum son zamanlarda 3 hafta önden gitmeye başlamıştı yani 35. Haftamda 38 haftalık gebelik ile uyumluydu ama önemli olan organ gelişimi(beyin, ciğer vb.) ancak 37. Haftada tamamlanıyor. Bu nedenle sezaryen haftanıza da son adet tarihinizi baz alarak karar verir doktorunuz
İyi o zman tamam kuzu, kafam karışmıştı çünkü baya çok teşekkür ederim bilgilendirme için 🙏🥰

Ben 22+2 de tetonoz aşısına gidicem
Detaylı yaptıracaksanız üçlü tarama testine gerek yok zaten
Doktor biraz temkinli ilerliyor sanırım kuzu, hiç bilmiyorum zaten 3lü ne için vs, tamam öyleyse sorun yok ya haftaya değil ondan sonraki haftada detaylı zaten 🙏❤️

Ya ben biraz şundan endişelendim sezeryan istediğim için hani önden gider de birden doğum için normalden suyum gelir doğum başlar vs beni bu korkuttu (korkulacak birşey değilde ben sezeryan istediğim için yanlış anlaşılma olmasın😁🤣)sen böyle diyince şöyle düşündüm, bebek kendisi boyut olarak büyük oluyor biraz demekki gelişimsel olarak aynı haftalarda ilerliyor.

Kuzum detaylıya girmedim henüz 25 ine devlette perinatalog bakacak inşallah ❤️ demekki aşı yok kuzu, ne bilim geçince zamanı bişey olur mu diye sordum ama bişey de olmuyor demekki
Aaa tamam canım benim ben yanlış anlamışım🌸 aşı yok evet ama bunlar doz doz uygulanıyor ya geç uygulanırsa dozu kaçırmayalım endişesi var bende de şimd

Aaa tamam canım benim ben yanlış anlamışım🌸 aşı yok evet ama bunlar doz doz uygulanıyor ya geç uygulanırsa dozu kaçırmayalım endişesi var bende de şimd
Canım doğuma en az iki hafta kalana kadar vurulabilyor diye biliyorum o zamana kadar elbet tamamlanır sıkma canını

Doktor biraz temkinli ilerliyor sanırım kuzu, hiç bilmiyorum zaten 3lü ne için vs, tamam öyleyse sorun yok ya haftaya değil ondan sonraki haftada detaylı zaten 🙏❤️
Her doktor detaylı yaptirinca üçlü ve dörtlü teste gerek yok der canım
Zaten detayli da herşeye bakılıyor

Ya ben biraz şundan endişelendim sezeryan istediğim için hani önden gider de birden doğum için normalden suyum gelir doğum başlar vs beni bu korkuttu (korkulacak birşey değilde ben sezeryan istediğim için yanlış anlaşılma olmasın😁🤣)sen böyle diyince şöyle düşündüm, bebek kendisi boyut olarak büyük oluyor biraz demekki gelişimsel olarak aynı haftalarda ilerliyor.
Yani tabiki Rabbim esirgesin ama her gebelik kendi içinde riskler barındırıyor bu tarz durumlar olabilir ama erken doğum riskini artıran faktörlerden sakınırsak bir de bol dua ile Rabbime sığınırsak öyle bir şey olmaz inşallah🍀 Aynı dönemde hamile kalmıştık arkadaşımla ben 3.800 kg ile doğurdum oğlumu hiç suyum gelmedi ama mesela arkadaşım 2.900 ile kızını doğurdu onun suyu gelmeye başlamıştı. Bebeğin boyutu da etkili tabi ama annenin vücut yapısı, dinlenebilme durumu vs pek çok etken var bence

Back
X