2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Gebelik öncesi yılda birkaç kez ters bir hareket yapınca tutulurdu dün bişey yapmadan ayakta yemek yaparken birden ağrı saplandı ne yapacağımı şaşırdım kiloda çok aldım kemiklerim taşımıyor sanki esnetme hareketleri hiç yapmıyorum kuzum duş aldım şimdi yumuşasın diye oy kullanmaya zor gidip geldim
yaa 😶 dinlen bol bol inşallah çabucak geçer

Kızlar, sonunda istediğim gibi bir bebek arabası buldum hem hafif 5.9 kg yazıyor kabin tipi hem de puseti var ama ürünle ilgili pek yorum göremedim ürün burda olmadığı için inceleme fırsatım da yok. ayrıca bütçemi aşıyor indirime girerse almayı düşünüyorum bakar mısınız ya da benzer uygun fiyata bir ürün varsa önerir misiniz
Bagi gravity autofold cosmo travel sistem
Tek başına 5 bin tl , pusetiyle 7 bin tl satılıyor
Zor ama pusetiyle 5 bin falan olursa direkt alıcam valla
tam aradığım özellikler ve bu markayı biliyorum, bende bi ara baktığımda stok yoktu tekrar gelmiş demekki

Kızlar, sonunda istediğim gibi bir bebek arabası buldum hem hafif 5.9 kg yazıyor kabin tipi hem de puseti var ama ürünle ilgili pek yorum göremedim ürün burda olmadığı için inceleme fırsatım da yok. ayrıca bütçemi aşıyor indirime girerse almayı düşünüyorum bakar mısınız ya da benzer uygun fiyata bir ürün varsa önerir misiniz
Bagi gravity autofold cosmo travel sistem
Tek başına 5 bin tl , pusetiyle 7 bin tl satılıyor
Zor ama pusetiyle 5 bin falan olursa direkt alıcam valla
Kaliteliye benziyor güzel

Bence bakılsa iyi olur perinatolog bana da üstten bakmıştı sıkıntı yok demişti. Rutin muayenemde kendi doktorum vaginal ölçümde farketti servixin kısaldığını. Kapalı olsa da 2.5 cmin altı servikal yetmezlik açısından risk maalesef
Heh tam bunu öğrenmek istemiştim aslında teşekkür ederim. Doktorumdan bakmasını isteyeyim o halde bende

Canım benim ölçtü çünkü bebek foğru pozisyonda olmadı için bazı organlarını görebilmek adına vajinal muay yaptı. Yapmışkende serviksi ölçtü. Bence telaş yapma. Serviks kapalı normal birley şuan kapalı olmalı. Doğum başlarken açılacak. Ölçmelerinin de çok bi anlamı yok zaten. Son aylarda önem kazancak. Senin doktorun ilerde ölçer
Teşekkür ederim düşüklerim erken dönemdi ama yine de bu kafama takıldı insan her faktörü elemek istiyor. servikal yetmezlik ya da kısalık erken doğuma sebebiyet verebiliyormuş

Günaydın canım , benim perintolog ben söylemeden ölçtü , ne demek serviks kapalı anlamadım , serviks zaten kapalı olur
Kapalı olduğu için rahim ağzı kısalığı gibi bir risk görmediğini ifade etmeye çalıştı. Ben de kapalı olup yine de sorun olacak durum olabiliyor mu onu merak ettim. Olabiliyormuş bir arkadaş yazmış sağ olsun

Bence bakılsa iyi olur perinatolog bana da üstten bakmıştı sıkıntı yok demişti. Rutin muayenemde kendi doktorum vaginal ölçümde farketti servixin kısaldığını. Kapalı olsa da 2.5 cmin altı servikal yetmezlik açısından risk maalesef
Peki önlem alındı mı?

Kapalı olduğu için rahim ağzı kısalığı gibi bir risk görmediğini ifade etmeye çalıştı. Ben de kapalı olup yine de sorun olacak durum olabiliyor mu onu merak ettim. Olabiliyormuş bir arkadaş yazmış sağ olsun
Evet ola bilir , ama eğer şüpheli bi durum olsaydı vajinal bakardı diye düşünüyorum, yani içini ferah tut inşallah bişey yoktur , ama kendi dr gidince söyle için rahat etsin , gerçi ben söyledim dr’uma bana gülüp internette çok gezme demişti 🙁 çünkü onlar normal ultrasonda göre biliyorlar rahim ağzını şüpheli bi durumda vajinal muayene ediyorlar

Evet ola bilir , ama eğer şüpheli bi durum olsaydı vajinal bakardı diye düşünüyorum, yani içini ferah tut inşallah bişey yoktur , ama kendi dr gidince söyle için rahat etsin , gerçi ben söyledim dr’uma bana gülüp internette çok gezme demişti 🙁 çünkü onlar normal ultrasonda göre biliyorlar rahim ağzını şüpheli bi durumda vajinal muayene ediyorlar
Evet doktorlar böyle tepki de verebiliyor ama insan emin olmak istiyor şeker yüklemesine gittiğimde danışacağım doktoruma teşekkür ederim

Peki önlem alındı mı?
Evet serklaj yapıldı. Perinatolog yaptı. Aslında boyu 3 cm çok riskli değil ama 0.8 cm açıklık var ve ikiz gebelik olduğu için ilerlerse müdahale şansımız azalır dedi. Ortak bir kararla serklaj oldum. 10 gün oluyor. Perşembe günü kontrolüm var bakalım 😊

Kızlar selam,
Daha önce konuştunuz mu bilmiyorum burayı yeni keşfettim açıkçası :(

Detaylı ultrason sonucu safra kesesi görülmedi.
Böyle bir durum yaşayanınız var mı?

Kendimi çok gergin ve kötü hissediyorum:(

Kızlar özellikle sol kasık ağrısı yaşayanınız varmı arara batma şeklinde oluyor rahim bebek büyüdüğü için mi bilemedim
ben de oluyordu ve ciddi şekilde korkmaya başlamıştım. şu an geçti çok hafif oluyor bazen. sanıyorum ki kabızlık durumu çok etkiliyor.
kayısı + erik + bol su içerek bu durumu aştım.
birde tamamen bitkisel bir şurup var. hamilelikte kullanılabiliyor. doktorum tavsiye etti. duphalac ismi. sıkıntım çok olduğu zamanlarda içtim. artık normalim :)

canım sorun o
lsa bakardı doktor mutlaka sorun yok anlamaında söylemiş o. İçini ferah tut. bir sıkıntı olunca iyice inceliyorlar çünkü

Kızlar selam,
Daha önce konuştunuz mu bilmiyorum burayı yeni keşfettim açıkçası :KK43:

Kendimi çok gergin ve kötü hissediyorum:KK43:
Canım doktor mu göremedi pozisyondan filan yoksa bebekte yokmuymuş anlamadım. Kendi doktoruna bir danış bakalım nasıl yönlendirecek. Gerekirse başka bir perinatologa git. Nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama. İStanbulsa tavsiyede bulunabilirim

Evet serklaj yapıldı. Perinatolog yaptı. Aslında boyu 3 cm çok riskli değil ama 0.8 cm açıklık var ve ikiz gebelik olduğu için ilerlerse müdahale şansımız azalır dedi. Ortak bir kararla serklaj oldum. 10 gün oluyor. Perşembe günü kontrolüm var bakalım 😊
Anladım, önlem alınmasına sevindim sağlıcakla kucağınıza alın inşallah 🙏🏻😊

Kızlar selam,
Daha önce konuştunuz mu bilmiyorum burayı yeni keşfettim açıkçası :KK43:

Kendimi çok gergin ve kötü hissediyorum:KK43:
Canım kaç haftalıksın? Bununla ilgili bişey demedi mi doktor sadwce görünmedi mi dedi? Nerede oldun muayeneyi? Başka bir doktora daha gitmeni öneririm hele devletse gittiğin kesnlikle başka bir doktora daha git. Detaylıya 5 dk bakıyorlar çünkü

Kızlar bugün kontrolümüz var 24+3 olduk. Çok az kaldı farkında mısınız? Geçen gün arkadaşım doğum yaptı. Şimdi daha hızlı geçecek günler dedi. Siz kaç hafta oldunuz bebişler kaç gram olmuşlar ? Ayy inanamıyorum hala karnımda bebek üretiyorum ya 🫠
Benim şu an 25+1 ancak son kontrole 24+5te gitmiştim kilosu 750 gr boyu da 32-33 cm arası demişti doktorumuz.

Kızlar bugün kontrolümüz var 24+3 olduk. Çok az kaldı farkında mısınız? Geçen gün arkadaşım doğum yaptı. Şimdi daha hızlı geçecek günler dedi. Siz kaç hafta oldunuz bebişler kaç gram olmuşlar ? Ayy inanamıyorum hala karnımda bebek üretiyorum ya 🫠
Canım ne güzel bebeğini göreceksin bugün benimde haftaya bugün kontrol bakalım ne kadar büyüdüler tatlışlar bugün 25+1 olduk bizde evet zaman hızlandı sanki 3. Trimester a çok az kaldı

Back
X