2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Kızlar ben bugün hala oldum🥰
Gelinimiz 37+0 dı bugün kontrole gitti zaten gelişimi üç hafta geriden geliyordu bugünde doktoru dört haftaya çıkmış gelişim geriliği dedi
Bide bebeğin kalp atışları zayıflamaya başlamış plesanta kalınlığı vardı
Acilen sezeryana alındı 2100 gram 45 cm bir kızımız oldu
Sağlığı çok şükür yerinde küvez ihtiyacı yok
Sadece annenin ameliyat esnasında tansiyonu yükselmiş bundan sebep 24 saat yoğunbakımda kalıcak magnezyum tedavisi vereceklermiş
Bebeğe de mama veriyorlarmış anne az kendine gelince memesini tutturmaya çalışacaklar
Bi görseniz minicik bir bebek ama çok şeker
Rabbim hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin 🙏💐
Yaaa minnacıkkk 🫠 hayırlı uğurlu olsun Rabbim analı babalı büyütsün sağlıkla kavuşsunlar inşallah.

Kızlar ben bugün hala oldum🥰
Gelinimiz 37+0 dı bugün kontrole gitti zaten gelişimi üç hafta geriden geliyordu bugünde doktoru dört haftaya çıkmış gelişim geriliği dedi
Bide bebeğin kalp atışları zayıflamaya başlamış plesanta kalınlığı vardı
Acilen sezeryana alındı 2100 gram 45 cm bir kızımız oldu
Sağlığı çok şükür yerinde küvez ihtiyacı yok
Sadece annenin ameliyat esnasında tansiyonu yükselmiş bundan sebep 24 saat yoğunbakımda kalıcak magnezyum tedavisi vereceklermiş
Bebeğe de mama veriyorlarmış anne az kendine gelince memesini tutturmaya çalışacaklar
Bi görseniz minicik bir bebek ama çok şeker
Rabbim hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin 🙏💐
Ayy maşallah küvez ihtiyacı olmamasına çok sevindim🧿

Tibbi zorunluluk olan sezaryen ile keyfi sezaryen arasinda fiyat farki oldugu icin mi acaba konusuluyor diye merak ettim acikcasi. Ama sanirim bunla alakasi yok
bunu ağustos annelerinde de okudum. Benim yaşadığım şehirde böyle bir ayrım yok. Özel sigortalar tabiki uyguluyor olabilir. Okuduğuma göre özel sağlık dışında da böyle bir ayrıma gidiliyor.

Canım iyiyim. Bi hap veriyolar sancıları düşürüyor. Hap içmeyince geri çıkıyor. Şimdi kontrol ediyorlar 12 saatte bir mi / 24 saatte mi yoksa günde 3 mü alınmalı. Onun kontrolünü yapmaya çalışıyorlar. Netleşince go home
Arkadaşlar kendi kendime alıntılama yaptım bu bilgi tamamen yanlış. Ya ben yanlış anladım ya doktor yanlış ifade etti bilmiyorum. Şimdi doktorun yanından geldim ultrasona çağırdı. Ciğer geliştiricinin 2. Dozu vuruldu bugün. Hap evde kullanıma uygun değil ancak hastane yatışında verebiliriz dedi. Yarın çıkış yapılcak evde bol dinlenme ve diyetli beslenme önerdi. Gelirsede artık iğneyi yaptığımız için kafamız rahat kafasında konuştu. Yani ilaca çok bel bağlamıştım açıkçası biraz üzüldüm. Evde paranoya günleri..

Arkadaşlar kendi kendime alıntılama yaptım bu bilgi tamamen yanlış. Ya ben yanlış anladım ya doktor yanlış ifade etti bilmiyorum. Şimdi doktorun yanından geldim ultrasona çağırdı. Ciğer geliştiricinin 2. Dozu vuruldu bugün. Hap evde kullanıma uygun değil ancak hastane yatışında verebiliriz dedi. Yarın çıkış yapılcak evde bol dinlenme ve diyetli beslenme önerdi. Gelirsede artık iğneyi yaptığımız için kafamız rahat kafasında konuştu. Yani ilaca çok bel bağlamıştım açıkçası biraz üzüldüm. Evde paranoya günleri..
Bence akışına bırakmalısın beynini yorup streslendirme kendini. En nihayetinde bebişine kavuşacaksın. Çok erken haftalarda ciğer geliştirici vurulup haftalarca bekleyenler var. Sen yine güzel bir haftadasın olumlu düşün olumlu olsun. 🌸

Kizlar sancim var belimden kasiklarima vuran gittik bisey cikmadi hala ağrım var adet ağrısı gibi yurutmuyor

Eklentiler

• IMG-20230802-WA0009.webp
    IMG-20230802-WA0009.webp
    9,9 KB · Görüntüleme: 45
Bende en başta hep normal diyodum ama yaklaştıkça sezeryane daha yakınım
Hiç kesi olmadan normal olabilcek olsa normal istyorum ama oda hep mümkün olmuyo ve kendimede güvenemedim normal doğum konusunda zaman daraldıkça sezeryan cazip gelmeye başlıyo 🤭
Gebeliğin başında normal doğum istiyor gibiydim. Videolar fln sonra dedim ki yok bana göre değil. Doğum olayını da doktorumla 24. haftadaydık sanıyorum ki konuştuğumuzda. bana durumu böyle açıkladı. ben de dedim zaten sezaryen doğuma çok daha yakındım

Bende en başta hep normal diyodum ama yaklaştıkça sezeryane daha yakınım
Hiç kesi olmadan normal olabilcek olsa normal istyorum ama oda hep mümkün olmuyo ve kendimede güvenemedim normal doğum konusunda zaman daraldıkça sezeryan cazip gelmeye başlıyo 🤭
Ağustos annelerinde de normal isteyenlerin çoğu sezaryen ile doğurdu. Nasıl olacağı değil de sağlıkla kucağımıza almamız en önemlisi.
Normal doğumda bende bilmiyordum dikiş kesi vs olduğunu. Orda olan müdahale sezaryende de var acıysa acı 😂😂

Teşekkür ederim canım. Doğum sancılarını karşılarken bile kimisi dayanırken kimisi pes edebiliyor kesinlikle kişiye göre dediğin gibi. Enteresan şeyler okudum o yüzden bu neyin nesi ya rabbi dedim. 😳 Allah hepimize her doğum şekli için güç kuvvet versin hemen ayaklanıp sıkıntı çekmeyelim.

Öncelikle maşallah sana canım teşekkür ederim böyle rahat geçirildiğinide okumaya ihtiyacım varmış. Bende operasyon geçirmedim bakalım nasıl olacak. Anlattığında hissettiğim gibi her şekli ile doğum süreci inşallah çok rahat olur. Doktorumda dese şöyle doğuracaksın diyede bende iyice kendimi hazırlasam. 😁 Sen bugün miniğini göreceksin bir an önce annesine kavuşacak inşallah savaşçı. 🙏
Amin inşallah 🙏 hepimiz sağlıkla kolaylıkla kavusalım💕 yani evet herkese göre farklı, ben güzel şeylere odaklanilmasi gerektiği taraftarıyım, sağlıkla kavuşmak bebeğini kucağına alabilmek o anların kıymetli olması.

Kızlar ben dün doktora gidince, normal doğum için eğitim olsun diye ebeye yönlendirdi doktor.
35te perineye başlayacam. İlk hafta 2 gün. Sonraki haftalar gün aşırı..
Plastes topuyla ve mat üzerinde bir kaç hareket gösterdi ebe. Bunları sabah yarım saat akşam yarım saat yapacakmışım.
Bir de her gün en az yarım saat yürüyüş. 1 saat yürüyebilirsen iyi dedi. Sabah yarım akşam yarım da olur dedi :)

İşte yürürsem yorulursam yapmasam olur mu o gün dedim onlar yürüyüş sayılmaz dedi 😔😔

Kesinlikle 😅 ağustosta baya erken ve sezeryan olanlar oldu ☺️ etrafında normalde sezeryande olan var ikisindede bi acı var sonuçta 😬
Ağustos annelerinde de normal isteyenlerin çoğu sezaryen ile doğurdu. Nasıl olacağı değil de sağlıkla kucağımıza almamız en önemlisi.
Normal doğumda bende bilmiyordum dikiş kesi vs olduğunu. Orda olan müdahale sezaryende de var acıysa acı 😂😂

Arkadaslar merakimi mazur gorun. Sezaryen elestirisi degil bu, sezaryen meraki aslinda.

Tam olarak ne yasaniyorda sezaryen olacak diyor doktorlariniz?
Çok sebebi oluyor canım , bebeğin boğazına plasenta dolanırsa , bebeğin kalp atışı zayıflamış ama sancı ve açılma olmuyorsa , bebek makat gelişse , bebek büyük ve çatı muaynesinde anne doğurmaya uygun değilse , 40 haftayı doldurduğu halde hala sancı be açılma yoksa ve bebek kanala inmemişse ve.. daha bi sürü neden

Kızlar sizin bu konuda fikrinize ihyacım var sezeryan olacağımdan dolayı doktorum bana iki tarih önerdi
biri 38+0
Diğeri 38+4
Olurda süreç sağlıklı ilerlerse hangisiini tercih edeyim
Gitgide ağırlaşacağım için acaba erken olanı mı seçsem diye arafta kaldım siz olsanız hangisini kabul ederdiniz
Şöylede bir durum varki zaten kız çocukları erken doğar diyorlar belkide bu tarihlerden öncede süpriz yapabilir
Canım bebek 38 haftada gayet sağlıklı doğuyor , yani dr sana bıraktıysa demek ki fark etmiyor

Arkadaslar merakimi mazur gorun. Sezaryen elestirisi degil bu, sezaryen meraki aslinda.

Tam olarak ne yasaniyorda sezaryen olacak diyor doktorlariniz?
Yada mesela gelişim geriliği varsa , bebek içerde beslenemıyor ama doğum zamanı da gelmedi o zaman sezaryen yapılıyor

Kızlar bugün göbeği min sağ tarafı ağrıyor neden olabilir sizce
Özellikle yürürken ayakta iken oturduğun yerden kalkarken falan .kasik falan değil
Tam gobegin orta kenarı öyle diyim

Tuvalet hariç hiç kalkma yerinden , bebeğin hareketlerine dikkat et , inşallah 1,2 hafta daha bekletse küveze bile ihtiyaç duymaz , yine iyi ciğer geliştirici yapmış benim dr 34 den sonra yapmam diyor 🫠🫠 , sen içini ferah tut açılman yok sadece incelme var yani 2 hafta hatta daha fazla bekler dinlenirsen

Back
X