2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Bende en başta hep normal diyodum ama yaklaştıkça sezeryane daha yakınım
Hiç kesi olmadan normal olabilcek olsa normal istyorum ama oda hep mümkün olmuyo ve kendimede güvenemedim normal doğum konusunda zaman daraldıkça sezeryan cazip gelmeye başlıyo 🤭
Bütün dr kar aşağdan dikiş atıyorlar , dikişsiz istiyorsanız suda doğum yapmanız gerekiyor

Kızlar sizin bu konuda fikrinize ihyacım var sezeryan olacağımdan dolayı doktorum bana iki tarih önerdi
biri 38+0
Diğeri 38+4
Olurda süreç sağlıklı ilerlerse hangisiini tercih edeyim
Gitgide ağırlaşacağım için acaba erken olanı mı seçsem diye arafta kaldım siz olsanız hangisini kabul ederdiniz
Şöylede bir durum varki zaten kız çocukları erken doğar diyorlar belkide bu tarihlerden öncede süpriz yapabilir
şahsen ben miada en yakın tarihi seçerdim yinede karar senin ☺️

Kızlar ben dün doktora gidince, normal doğum için eğitim olsun diye ebeye yönlendirdi doktor.
35te perineye başlayacam. İlk hafta 2 gün. Sonraki haftalar gün aşırı..
Plastes topuyla ve mat üzerinde bir kaç hareket gösterdi ebe. Bunları sabah yarım saat akşam yarım saat yapacakmışım.
Bir de her gün en az yarım saat yürüyüş. 1 saat yürüyebilirsen iyi dedi. Sabah yarım akşam yarım da olur dedi :)

İşte yürürsem yorulursam yapmasam olur mu o gün dedim onlar yürüyüş sayılmaz dedi 😔😔
Ben 10 dk yürüsem hemen tuvaletim geliyor 🫣🫣🫣😄😄😄

bana 3 kilo da 5 kiloda çok küçük geliyor zaten 🥲 annemlere şey diyorum 40 ı çıktıktan sonra bana verin o zamana kadar sadece emzireyim ben 😁
Bende tam tersi şimdiden kimsenin benden başka dokunmasını istemiyorum sanki😂😂😂 sadece 5,6 gün altını değiştirmede yardım etsinler sonra ben kendim herşeyini yaparım 🥹🥹🥰🥰

Arkadaslar merakimi mazur gorun. Sezaryen elestirisi degil bu, sezaryen meraki aslinda.

Tam olarak ne yasaniyorda sezaryen olacak diyor doktorlariniz?
İlk oglumda kanala inmedi kalbi yavasladi 10 cm aciklikla sezeryan oldum ikinci bebegim 33 hafta 3 cm aciklikla sezeryab oldum 😁 mecburi oldu biraz

Rahim ağzı uzunluğuna bakıldı mı
Bas ebe bakti bana benim dr um gerekirse alttan kontrol et demis ama o etmek istemedi simdi alttan bakmayalim kalabildigi kadar kalsin icerde dedi o yüzden bakilmadi dr randevum 1 hafta sonra ama ebe gece kaç olursa olsun sancin artarsa gel direk dogumhaneye nst çeker dr una haber veririz dedi

Benimki mesela direkt sen 30 yasin üstündesin ilk doğumun tüp bebek deyip sezeryan dedi. Tabii bu sonradan gittiğim doktor genelde sezeryan diyormuş da ondan da olabilir😀
bu genel bi söylem maalesef tüp bebekte, bir de mesela şey okumuştum tüp bebeklerin duruşu ters oluyor diye benim hala öyle makat geliş mesela, bir de zaten zar zor gebe kalındığı için dr da hiç risk almak istemiyormuş tüp bebekte direk sezaryen diyormuş, ee 30 yaş üstü olunca yaşlı gözüyle bakıyorlar 🥲 esneyememe açılmama olur vs diye

Kızlar ben dün doktora gidince, normal doğum için eğitim olsun diye ebeye yönlendirdi doktor.
Plastes topuyla ve mat üzerinde bir kaç hareket gösterdi ebe. Bunları sabah yarım saat akşam yarım saat yapacakmışım.
Bir de her gün en az yarım saat yürüyüş. 1 saat yürüyebilirsen iyi dedi. Sabah yarım akşam yarım da olur dedi :)

İşte yürürsem yorulursam yapmasam olur mu o gün dedim onlar yürüyüş sayılmaz dedi 😔😔
Kuzum dondurma cilar gece 2 ye kadar açık burda biz dondurma yeme bahanesiyle her gun en uzak dondurmaciya akşam 11 de çıkıyoruz hem serin oluyo hem orda dondurma yerken oturup dinlenmiş oluyosun her gun yurudukce aciliyosun ben ilk zamanlar dalga geciyolardi sen ağır vasitasin diye simdi onlarla aynı tempoda yürüyorum yürü yurudukce her gun daha çok enerji geliyo

bu genel bi söylem maalesef tüp bebekte, bir de mesela şey okumuştum tüp bebeklerin duruşu ters oluyor diye benim hala öyle makat geliş mesela, bir de zaten zar zor gebe kalındığı için dr da hiç risk almak istemiyormuş tüp bebekte direk sezaryen diyormuş, ee 30 yaş üstü olunca yaşlı gözüyle bakıyorlar 🥲 esneyememe açılmama olur vs diye
Aynen bana da öyle dedi esnemezsin dedi. 😀 benim 34 te falan ters duruyordu doktor donmez artik bu demisti ama 35 te gittiğimizde başı aşağıya inmiş demisti.

canım ben pilates topundaki hareketlere neredeyse 3 hafta önce başladım, güya bebeği kanala yönlendiriyor yaptığım hareketler ama benim oğlanın başı mide ile safra arasına taht kurmuş durumda 🤦 ama pelvikteki esnemeyi çok güzel hissediyorum

Kesinlikle 😅 ağustosta baya erken ve sezeryan olanlar oldu ☺️ etrafında normalde sezeryande olan var ikisindede bi acı var sonuçta 😬
valla neden bu grupta en son doğuran ben olacam gibi hissediyorum 😁 çevremde hep 36 38 de doğurursun gibi söylemler oluyor ama hiç öyle sanmıyorum bakalım

Bas ebe bakti bana benim dr um gerekirse alttan kontrol et demis ama o etmek istemedi simdi alttan bakmayalim kalabildigi kadar kalsin icerde dedi o yüzden bakilmadi dr randevum 1 hafta sonra ama ebe gece kaç olursa olsun sancin artarsa gel direk dogumhaneye nst çeker dr una haber veririz dedi
Agri bir geliyor bir gidiyorsa her agri geldiginde not et 😌😌 baktin arasi kisaliyor bebişin geliyor demektir

Bende tam tersi şimdiden kimsenin benden başka dokunmasını istemiyorum sanki😂😂😂 sadece 5,6 gün altını değiştirmede yardım etsinler sonra ben kendim herşeyini yaparım 🥹🥹🥰🥰
ben öyle diyorum ama bi doğsun kimseye vermek istemeyeceksin diyorlar 😁 ama ben oldum olası küçük bebekten bişey anlamam

Aşağdan ulturasonla ölçe bilir ki , zararıda yok , çatı muayenesi elle yapılıyor o kötü , tamam sen rahat ol bişey çıkmamış zaten , dinlen güzelce

Kuzum dondurma cilar gece 2 ye kadar açık burda biz dondurma yeme bahanesiyle her gun en uzak dondurmaciya akşam 11 de çıkıyoruz hem serin oluyo hem orda dondurma yerken oturup dinlenmiş oluyosun her gun yurudukce aciliyosun ben ilk zamanlar dalga geciyolardi sen ağır vasitasin diye simdi onlarla aynı tempoda yürüyorum yürü yurudukce her gun daha çok enerji geliyo
Ya ben yürüyorum avm filan gidersem hele 🤣 yorulmak değil benim sorunum da her gün zaman ayırmak ;( çalışmasam daha kolay olurdu da işe git gel bile yoruyor beynimi :(

Back
X