• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Kızlar hayatımızın bu bölümüne çok az kaldıı 😄

Eklentiler

• Screenshot_20230803_132518_Instagram.webp
    Screenshot_20230803_132518_Instagram.webp
    68,9 KB · Görüntüleme: 76
Benim sol tarafıma yatmaktan kramplar giriyor doktor sağa da yatabilirsin dedi sadece kam akışında sıkıntı olacağı için elin bacağın uyusabilir dedi. Ama ben de tam tersi oluyor. Sol tarafıma yatınca uyuşuyor ellerim bacaklarıma kramplar giriyor🤔
inanır msıın sol da bende hiç rahat değilim kalbim ağzımda atıyor sanki, sağ daha rahat bana 🙄

Valla yemicem ben 😢😢 sadece süt içicem , süt artırıcı aktardan bitki çayı alıcam su çok içicem , bu kadar 😅😅😅 kiloları verdikten sonra başlarım tekrar yemeye 🤣🤣🤣🥴🥴🥴
Kuzum süt bebeğe gaz yapabilir. Süt alerjisi olabilir bebek. Sütü kontrollü tüketmende fayda var. Hatta son süreçte doktorlar fermente süt ürünlerini daha çok öneriyor. (süt eski süt değil, inek eski inek değil)

İlk aylar böyleydi 4-5-6. Aylarda geçti rahatladım bi iki aydır yine tıkalı. Burun bandı iyi geliyor geceleri ama ona da alışmak istemiyorum. Alerji sıkıntı ara ara coşuyor böyle
bende deniz suyu aldım onu kullanıyorum ama anlık bir rahatlık veriyor o da 😒

Kuzum süt bebeğe gaz yapabilir. Süt alerjisi olabilir bebek. Sütü kontrollü tüketmende fayda var. Hatta son süreçte doktorlar fermente süt ürünlerini daha çok öneriyor. (süt eski süt değil, inek eski inek değil)
Süt beni bile şişiriyor ya ben yoğurt yerine kefir süt’te laktozsuz içiyorum mutlaka, acaba oda mı bebeğe gaz yapar 🥲🥲

Süt beni bile şişiriyor ya ben yoğurt yerine kefir süt’te laktozsuz içiyorum mutlaka, acaba oda mı bebeğe gaz yapar 🥲🥲
Sütün gaz yaptığını biliyorum. Ama yoğurt konusunda fikrim yok. mantıken yapması lazım 🤣
Sarımsaklı yoğurt yapıyor gaz. Sarımsaktan dolayı büyük olasılıkla.

İşlerin az kalmış bak düzene giriyor herşey can sıkmaya değmezmiş değil mi? 🥰
Depend şokta vardı daha uygundu bakabilirsin oraya.
Kilo durumunda çok iyi doğumlada hepsi akar gider inşallah belki fazlası bile gider. 😇
Bende pelvik ağrılarında artış var ve kızım sağ kaburgamı çok itiyor canımı yakıyor dayanmaya çalışıyorum. 😁 Yarın tombişimi göreceğim heyecanlıyım inşallah herşey olması gerektiği gibi ilerliyordur.
Değmeye değmez tabi.. migrosta da güzel fiyati vardi, şoka da bakarim.. benim o agrilar annem gelmeden bi ay once baslamisti, bi ay kendim idare ettim, annem gelince evin yükü benden gidince agrilarimda azaldi.. sen de annen gelince rahatlarsin ins.. yarinda ins güzel haberler alirsin bebeginden. Ben yarin nst yi devlette cejtirecegim, gitmisken muayenede oluyorum ikinci bi dr görmesi iyi oluyor, ins bende yarin güzel haberler alirim 🤲

hıhı evet canın künefe baklava revani şekerpare falan çekmezse yersin hurmayı 🤣🤣
Oy oyy oyyyy. Dogumdan sonra iki oglumu kucagima alacağim, önüme hamileligimde yiyemedigim bütün tatlilari alacagim ellerim kollarim dolu olacagi icin eşimin yedirmesini isteyecegim, cünkü ben bu hayali yaşamayi acayip hak ettim 🥺🥺
Diyabet cok zor.. 😣

ayy arkadaşlar ilk defa lensimi takmadan işe gelmişim ahhaahha şaka gibi zerre de farkında değilim aynaya bakıp kendimi göremeyince farkettim, bu nasıl kendinden geçmişlik bee 😁

Ahhshshsh :😀

Kızlar ben emzirme yastığı almamıştım .bu ara önüme çıkan videolarda hep çok işe yaradığını gördüm . Bana link falan bişey atın aldiginizdan memnunsaniz nerden alayım
Çok pahalı olmasın 🤣

Pide kivaminda bir yastikla da o isi çözebilirsin. Ben aldigima pisman olduklairm listesine atmis ilk dogum yapan arkadasima hediye etmistim.

Normal bir yastık da aynı görevi görüyor. Ben ilk oğlumda normal yastıkla emzirdim canım

Aynen. 👍

Bende ya taşımıyo artık 😅 44 le hamile kaldım en son 52.3 çıktım 1 haftadada 1 kg aldım sanırım daha çok yemem lazım diyw bu seferde çok kilo almşsın dicek doktor ortası yok bu işin 😂

52.3 kg ve ayaklar tasimiyor... biz napalim! Bizim gariban ayaklarimiz ne yapsin 😞 hshshhss

Kızlar böyle bir yazı okudum, ne kadar doğru bilmem ama 8 kg kayıp garantili doğum yapıcaz inş 🤣🤣🤣🤣

"Doğumdan sonra bebekle ve su kaybıyla beraber yaklaşık 8 kilo kaybedilir. Gebelik döneminde 12,5 kg alan bir anne, doğumdan iki hafta sonra gebelik öncesi kilosuna göre yaklaşık 4-4,5 kg daha fazladır."

Doğumdan sonra rahmin kuculmesi, plasentanin atilmasi, amniyon sivisinin gidisi, bebek vs derken 8 kg gidiyor dogru.

Fakat bakin cok önemli bir nokta var

Eger ciger gelistirici igne vurulursaniz, tuz ve sekeri aninda kesmeniz gerekiyor. Benim ilk dogumda boyle bir bilgim yoktu, doktorumun asistani beni uyarmadigi icin de bilmiyordum. Igne vurulan noktalarimda kavun buyuklugunde anlamsiz cikintilar olusmustu. Dolayisiyla pantolonlara falan giremedim bi 7-8 ay o cikintilar yok olana dek.

Kizlar aramizda bir arkadasimizin dun sancilari vardi nst'de, dogurdu mu o?

İki gündür sadece okuyabildim, yogun geçti.. dün annemle kayinvalideme büyük battaniyemi yikattim, stor perdemi yikattim, evden cikmak anneme de bana da iyi geldi, bugun ikimizde rahatiz 😅
Benim evin temizligi gala bitmedi, bi bitirselerdi de kafamiz rahat etseydi.. bugun son eksiklerimde geldi, dagi den lohusa gecelik almistim o geldi, icime sindi, benim depend harici eksigim kalmadi. Kendi kiyafetlerimi yikayip yerlestirecegim.. ogullarima mustela 123 pisik önleyici almistim o da geldi.
Haftasonu çantayi kapatacağim ins. Benim Dr a sali günü tatilden dönüyor, yarin icin benden nst istedi onu cektirip göndereceğim.. bende durumlar böyle. Sizler nasilsiniz güzel anneler 🌺🌺
He bu arada ben kg almayi birakin kg vermisim.. 78 ile gebe kalmistim 88 olmusum. 33+2 deyim, kullandigim ciger gelistirici kg yapar ödem yapar diyordum aksine bi haftada kg gitmis 😱😱
Ohh biraz olsun rahatlamanıza sevindim.
Sıcaklar ve stres kilo alımını durdurdu bir çoğumuzda sanıyorum ki.
Senin oğluşlar doktorlarını bekliyorlar 🧿

Oy oyy oyyyy. Dogumdan sonra iki oglumu kucagima alacağim, önüme hamileligimde yiyemedigim bütün tatlilari alacagim ellerim kollarim dolu olacagi icin eşimin yedirmesini isteyecegim, cünkü ben bu hayali yaşamayi acayip hak ettim 🥺🥺
Diyabet cok zor.. 😣
ayy evet bir de o durum var, en çok sen haketmişsin bunları yemeyi 🙌

Ohh biraz olsun rahatlamanıza sevindim.
Sıcaklar ve stres kilo alımını durdurdu bir çoğumuzda sanıyorum ki.
Senin oğluşlar doktorlarını bekliyorlar 🧿
Akilli uslu büyüyorlar hasretlerim. Doktorlari gelsin istenilen haftalarida doldursunlar kavusalim 🤲

ayy evet bir de o durum var, en çok sen haketmişsin bunları yemeyi 🙌
😌😌 🤗

Back
X