2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Bu arada arkadaslar mavi hametan 2 gune pişiği geçirdi gerçekten de çok şükür 3. Günün sabahında normal popoydu tekrar.

Şimdi size şöyle bi sorum var, kızım hasta oluyor 🥺 geniz akıntısı var gibi, sesi biraz daha kalın, hapşırık artmaya basladı, bugun öksürük de ara ara var. Ateş henüz yok, hafif de mşktarda değil ama kıvamda ishal gibi kakası var. Deneyimli ve yakın zamanda hastalık geçirmiş annelerden fikir istiyorum, bol bol emzirme ve burun temizliği ile ateş takibi dışında yapmam gereken bir şey var mı? Bu aşamada doktora götürmeli miyim yoksa ishal artarsa, ateş çıkar ve şurupla düşmezse mi götürmeliyim? Melikeben Melikeben Sonbahardagel Sonbahardagel Salon Kadini Salon Kadini ozguss ozguss @DusunceBulutu hiskolikk hiskolikk
Emzirme ve burun temizligine devam, ateste ilk 6 ay 37.5 uzeri yuksek ates sayilir. Ona gore aksiyon alirsin.

Bu arada arkadaslar mavi hametan 2 gune pişiği geçirdi gerçekten de çok şükür 3. Günün sabahında normal popoydu tekrar.

Şimdi size şöyle bi sorum var, kızım hasta oluyor 🥺 geniz akıntısı var gibi, sesi biraz daha kalın, hapşırık artmaya basladı, bugun öksürük de ara ara var. Ateş henüz yok, hafif de mşktarda değil ama kıvamda ishal gibi kakası var. Deneyimli ve yakın zamanda hastalık geçirmiş annelerden fikir istiyorum, bol bol emzirme ve burun temizliği ile ateş takibi dışında yapmam gereken bir şey var mı? Bu aşamada doktora götürmeli miyim yoksa ishal artarsa, ateş çıkar ve şurupla düşmezse mi götürmeliyim? Melikeben Melikeben Sonbahardagel Sonbahardagel Salon Kadini Salon Kadini ozguss ozguss @DusunceBulutu hiskolikk hiskolikk
Ben olsam götürürdüm canım geçmiş olsun. Benim kızım daha erken dönemde geçirdi hastalığı boğazı kızarmıştı ciğerini falan dinledi doktor. Şimdi götürürsen kontrole gidersin bir de hastalığın seyrine bakar en azından

Kızlar bexsero menenjit aşısını olduk az önce .sonra eve geldim bebeğim uyuyor huzursuz değil ama hızlı nefes alıp veriyor bu normal mi
Henüz ateşi de yok

Canım emmesi normalse ateşi yoksa benim tavsiyem hemen götürme. Ben ateşin ikinci günü götürmüştüm. . Anlattığına göre bebeğin nezle belirtileri taşıyor. Ve bebekler nezleyi çabuk atlatır. Benim bebeğim toplamda 3 kere falan nezle oldu doğduğundan beri iki güne toparladı hep. Bir kere de ateşli hasta oldu.
Emiyorsa bol bol emzir. Ateşi de olsa anlarsın zaten .

Kızlar bana acil öneri.

Süt artırıcı. Ama net.

Bunu yedim kesinlikle sütüm arttı diye.
Kullandığım antibiyotik ve ilaçlar yüzünden sütum ciddi derecede azaldı.
Bebekte hastaydı 150 gram vermiş yavrum... 4. Ay kontrolümuz geliyor nerdeyse. Bebe almak yerine vermiş. Sütte gelmiyo fazla. Mama denedim ona da iştahsız. Acil yardım butonu.
Kesinleşmis süt artırıcı öneri istiyorumm..

😓😓😓😓😓😓😓😓😓

Kızlar bana acil öneri.

Süt artırıcı. Ama net.

Bebekte hastaydı 150 gram vermiş yavrum... 4. Ay kontrolümuz geliyor nerdeyse. Bebe almak yerine vermiş. Sütte gelmiyo fazla. Mama denedim ona da iştahsız. Acil yardım butonu.

😓😓😓😓😓😓😓😓😓
Canım her öğünde dereotu ye
günde 2 defa dut çayı iç ( ben 2.5 bardak suyu kaynatıp dutu atıyorum 5 dk daha kaynatıp öyle içiyorum)
Günde 4 lt su
Sabah kahvaltısında helva tahin pekmez
Ben bunlarla artırdım sütümü her sıktığımda fışkırıyor
Ve takviye olarak aşağıdakileri kullanıyorum

Canım her öğünde dereotu ye
günde 2 defa dut çayı iç ( ben 2.5 bardak suyu kaynatıp dutu atıyorum 5 dk daha kaynatıp öyle içiyorum)
Günde 4 lt su
Sabah kahvaltısında helva tahin pekmez
Ben bunlarla artırdım sütümü her sıktığımda fışkırıyor
Ve takviye olarak aşağıdakileri kullanıyorum

Dut suyu İshal yapar mı. İshal olmaya meyillidir yapım.
Bu arada Benim de sıkınca fışkırır. Ama boş yanı..

Gecen sagdim fışkırıyor bildiğin ama yarım bardak Zor çıktı.

Çok küçükler ve doktorun dediği bir saat içerisinde bile hastalığı çok hızlı ilerler dedi sabah 8:30 muayenesinde ciğerde ses yok diyerek eve gönderdiler öğlen 1 gibi gittiğimde yoğun bakıma girecek düzeye geldiğini söyledi benim tavsiyem götür doktor bi baksın muayne Etsin eğer hastalığı ilerlerse hiç durma hemen götür öksürük hırıltı kusma emmeme ve ateş

Kızlar bana acil öneri.

Süt artırıcı. Ama net.

😓😓😓😓😓😓😓😓😓
Benimki de bir ay geriledi yavrum almak yerine olanı verdi bu ay

Dut suyu İshal yapar mı. İshal olmaya meyillidir yapım.
Bu arada Benim de sıkınca fışkırır. Ama boş yanı..

Gecen sagdim fışkırıyor bildiğin ama yarım bardak Zor çıktı.
Ben 1 bardak içiyorum hiç ishal olmadım belki 2 bardak yapar bilemedim şimdi

Benim eskiden fışkırma da yoktu bayağı dolu dolu fışkırıyor sıkınca ama benim oğlum güzel emmiyor maalesef, dolu memenin sürekli boşaltılması lazım ki süt üretimi devam etsin

Bence normal rabia, orda bakman gereken ayrı egride mi seyrediyor yani senin bebeginin persentili 10la 25 arası benim kızım da oyle atıyorum bu 5le 10a duserse sorun ama hep bu aralıkta ilerliyorsa problem yok zaten bu aydan sonra daha az alacaklar

Ben de once sebzeler değil mi diyrcektim ama cevabını vermişsin

Goonda ben 2 numara kullandım beli lastikliydi molfix kadar belirgin değil ama lastik vardı. Goonda idrar cizgisi popoya kadar benim kızda arkaya kadsr masmavi oldugu oldu muhtemelen 4 no ya, önde kalıyor diye dusunuyorum bence sen dolulugın yanısıra ıslaklık cizgisine de bi bak ama ikisi de cisliyse mecbur değiştirxen

Büyük olabilir mi acaba ben goonu cok severek kullandım ne sızma ne taşma, şaşırdım şimdi
Bende de sızma taşma olmadı ama öne toplanıyor çiş. Islaklık çizgisi dolu olmuyor. Sadece önde oluyor. Ama önü çok şiş rahatsız eder bacaklarını. Arkanın dolmasını beklersem. Bir de 3 numara aldım şimdi bakalım o nasıl olacak

Kızlar bana acil öneri.

Süt artırıcı. Ama net.

😓😓😓😓😓😓😓😓😓
Ben süt arttırıcıları hiç bırakmadım. Bir kere bıraktım sütüm azaldı diye geri başladım. Yaptıklarım şunlar..
1. Bestlak damla hergün 1 kere (ilk başlarda günde 3 kereydi)
2. E bebekeki malt içecekler (yemek yanında içiyorum kola niyetine)
3. SSolgarın süt arttıran vitamini
4. her sabah kahvaltıda dereotu ve tahin pekmek
5. Gün içinde tahin helvası.
6. Ayrıca bunları yapmaya da çalışıyorum: Gün içinde havuç ve avakado yemek ve akşam yemeğinde salata

Ayrıca ilk zamanlar sütüm azken ılık suya 1 tatlı kaşığı maya atıp içmiştim. Çok önerilmişti. Sütü arttırıyormul bebeğe kilo aldırıyormuş diye sonra burda bir arkadaşa da doktor pekmek içine maya önermişti demekki doğruymuş. Onu dene bence.

Son düzenleme:
Kızlar bez konusuna güncelleme ile geldim. Daha once baby turco bebeland ve yeni molfixi ellediğim ve yorumladığım bir mesajım vardı arada goon da kullandım biliyorsunuz. Kızım goonda 2 numsra kullanıyordu ama goondakü bence en kötü özellik yan lastiklerin esnek olmaması o yuzden 5 kg ve üstünde 2 no bez bacaklards cok iz yapmaya baslıyor. Benim de elimde önceden aldıgım 3 numara baby turco bebeland ve yeni nesil molfix vardı onları da kullanıp hangisinden devam edecegime karar vereyim dedim.

Baby turco 3 2 numara molfix ile aynı boyuttaydı o yuzden yaklasık 1 1 bucuk ay once birkaç kez takmıştım. Bu sefer o zaman nasıl takmışım dedim cunku baya bol hissettirdi beli. Dokusu naylonumsu sleepy natural gibi ya da daha kötüsü. Genel olarak pişik yapmadı sadece 1 gece cok uzun ve muhtemelen kakalı kaldı sabaha uyandıgında pişik vardı. Sızdırma da nadirdi. Yimr de bu bez ilk tercihim olmaz, uygun fiyatlı ama 50 kurus fazlasına daha iyileri var. Agı dar, lastik hissi normal.

Arada annem baby one diyr bi bez almış. Bunda da alkol ve losyon yok. Çiş göstergesi yok içi baby turcodan daha sert. Agı turcodan daha geniş. Lastikler elastik ama cırt cırtlar yapısında tekrar cıkarmak zor. Pişik yapmadı, cıvık kakada 2 kere sızma yaşadım arkadan. Asla asla ilk tercihim olmaz, hatta tekrar almam için ıssız adaya baby one ile birlikte dusmemiz lazım. Yine de 30lu paketti 10 15 tane kaldı bitireceğim sabırla 10 tane bezi kimseye vermeyeyim simdi.

Evde şok market bezi bebeland vardı. İnanır mısınız turcodan da baby onedan da daha guzel bence. İçi daha yumusak boyu biraz daha uzun agı daha geniş. Turconun sonlarında bebelandı tercih etmeye basladım yumusaklıgından dolayı. İdrsr göstergesi var. Fiyatı 3 numarada 2 lira 22 kurus falan. Yoklukta gideri var.

Simdi wlimde yeni molfix var. Bebeland bitince onu deneyeceğim. Hatta NewMamaa NewMamaa Hayallerin gercek oldu bi de molfix pure and soft ısmarladım boylece sonunda goonla karsılastırabileceğiz onu.

fiyatlarda molfix mavi paketin 2 liraya geldiği marketler var. Pure and soft 3 numarayı tyde carrefourdan 2.65e aldım. Goon ise 4.75 falan olmuş. En ucuz siteden alsam yine 1 tl var. Ben yan lastikleri haricinde goon sarı paketi asırı sevdim ama eger normal molfix de pişik ve taşma yapmazsa hele ki pure and soft da goon kadar yumuşaksa idrar gostergeleri olmamaskna ragmen hem uygun fiyat hem de kolay bulunma nedeniyle molfixlerden devam eder, pure and softun peşine duseriö diye dusunuyorım
Canım hadi bakalım dene de haber ver :) ben şimdi goon ve prima birlikte gidiyorum 2 haftaya yaklaştık şükür pişik yok.. ama sevemedim goon'u.. bayılmadım yani. Bende molfix pure and soft alıp bir deneyecem ama az sayılı paket almak istiyorum uyguna bulamadım.. yada karıştırmayayım diyorum bir yandan da goon.a alışsın sonra mı molfix denesem..

Eşim anne çocuğu öpsün bol bol dedi galiba biz de hasta olur gibi olunca ona göre antikor üretiyormuşuz ateşi çıkmadıysa bu şekilde toparlarmış genelde ateş takibi yapacağız soğuk algınlığı gibi duruyor belirtiler hastaneye götürmeye gerek yok Calpol gerekirse çıkarsa ateş evde düşürmeye çalışılabilir dedi

Kızlar bana acil öneri.

Süt artırıcı. Ama net.

😓😓😓😓😓😓😓😓😓
Dereotu ve kuru dut ben de rejim yaptığım için eskisi gibi yemiyorum ama bunlar sayesinde sütüm hala hemen hemen hemen aynı şekilde diyebilirim devam ediyor bir de ben tahinpekmez hashas yiyorum her sabah

Bence normal rabia, orda bakman gereken ayrı egride mi seyrediyor yani senin bebeginin persentili 10la 25 arası benim kızım da oyle atıyorum bu 5le 10a duserse sorun ama hep bu aralıkta ilerliyorsa problem yok zaten bu aydan sonra daha az alacaklar

Ben de once sebzeler değil mi diyrcektim ama cevabını vermişsin

Goonda ben 2 numara kullandım beli lastikliydi molfix kadar belirgin değil ama lastik vardı. Goonda idrar cizgisi popoya kadar benim kızda arkaya kadsr masmavi oldugu oldu muhtemelen 4 no ya, önde kalıyor diye dusunuyorum bence sen dolulugın yanısıra ıslaklık cizgisine de bi bak ama ikisi de cisliyse mecbur değiştirxen

Büyük olabilir mi acaba ben goonu cok severek kullandım ne sızma ne taşma, şaşırdım şimdi

Teşekkür ederim canım. Bugün doktoruna gittim dayanamayıp o da aynı şeyi söyledi şu an için kilo alımı çok normal gidiyor 1 ayda 900 gr almış ki bu çok iyi dedi benim de içim rahatladı 🙏🙏🙏

Ben süt arttırıcıları hiç bırakmadım. Bir kere bıraktım sütüm azaldı diye geri başladım. Yaptıklarım şunlar..
1. Bestlak damla hergün 1 kere (ilk başlarda günde 3 kereydi)
2. E bebekeki malt içecekler (yemek yanında içiyorum kola niyetine)
3. SSolgarın süt arttıran vitamini
4. her sabah kahvaltıda dereotu ve tahin pekmek
5. Gün içinde tahin helvası.
6. Ayrıca bunları yapmaya da çalışıyorum: Gün içinde havuç ve avakado yemek ve akşam yemeğinde salata

Ayrıca ilk zamanlar sütüm azken ılık suya 1 tatlı kaşığı maya atıp içmiştim. Çok önerilmişti. Sütü arttırıyormul bebeğe kilo aldırıyormuş diye sonra burda bir arkadaşa da doktor pekmek içine maya önermişti demekki doğruymuş. Onu dene bence.
Şu mayayı bende yapayım ya bebem hala çok zayıf 🥹 ılık su 1 bardak mı olacak?

Back
X