• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Merhaba kızlar bugün doktora gittim ben de geçen hafta kolestaz için ilaca başlamıştım ilacla düzene girdi biraz. Bugün de doğum doktoruma durumu anlattım. Kolestaz basit gibi düşünülüyor ama riskleri çok bebeği riske atmaya gerek yok haftaya sezeryana alalım dedi. Normal doğum olamıycak yani. Birde 36 haftalık şu an kilosu 3450 gr, 2 haftadan fazla önde gelişimi o yüzden de normal doğum yapamazdım galiba. Yani bizimki de erken gelecek biraz üzülsem mi sevinsem mi bilemedim🥺
Ya maşallah sağlıkla gelsin yeter ki🙏

Süpürme işlemini bir ebe olarak ilk kez duyuyorum 😃 sıyırma falan yapmış olmasın ? Eliyle açıklığı arttırıp doğumu tetiklemeye çalışıyor. O zaman baya kanama oluyo
Heh ondan yaptı😂 membran sıyırma mı ne deniyor hatta iki kez yaptı 😂
Ayy o ne ilk kez duydum valla 🙈 evet aynı senin dediğin gibiydi kız bide gittiği hastaneden ötürü mü ilgilenmiyorlar falan diyodum sinirleniyordum ne bileyim ben sanıyorum ki öyle bişey olunca hemen doğması lazım 😂
Yok ya özelde olsa işte vaktinin gelmesini bekliyorlar. Bana 3 cm le bi ay dolaşan hastam var dedi ilk bende yok artık filan dedim içimden kendi başıma geldi😂

Heh ondan yaptı😂 membran sıyırma mı ne deniyor hatta iki kez yaptı 😂

Yok ya özelde olsa işte vaktinin gelmesini bekliyorlar. Bana 3 cm le bi ay dolaşan hastam var dedi ilk bende yok artık filan dedim içimden kendi başıma geldi😂
Acımadımı ya 😄 ben hiç sevmiyorum o işlemleri travmatik çok

Ben gaviscon double action istemiştim artık üretilmiyormuş sanırım eczacı muadili refcon double action verdi. Ben bugün simit yedim o yüzden yanıyor sanırım hamur işi hiç yememek lazım ya☹️
Düz vites gaviscon var sanırım piyasada. 😊 Ben onu alıyorum. Yazdırınca pek farketmiyordu eskiden. Sanki şimdide aynı hesaptır alıp geçiyorum. Ama hamur işi olayı doğru tespit. Çok tüketmiyorum ama dün canım çekti açma yedim bende. Yandı yine gece🙁 Fırınlarda kullanılan yağdan diye düşünüyorum. Ev yapımı olsa olmazda kim yapacak onu..

Merhaba kızlar bugün doktora gittim ben de geçen hafta kolestaz için ilaca başlamıştım ilacla düzene girdi biraz. Bugün de doğum doktoruma durumu anlattım. Kolestaz basit gibi düşünülüyor ama riskleri çok bebeği riske atmaya gerek yok haftaya sezeryana alalım dedi. Normal doğum olamıycak yani. Birde 36 haftalık şu an kilosu 3450 gr, 2 haftadan fazla önde gelişimi o yüzden de normal doğum yapamazdım galiba. Yani bizimki de erken gelecek biraz üzülsem mi sevinsem mi bilemedim🥺
Maşallah şu anda bu haliyle bile topiğin kılosu en ıyı olan bebeşi 😍 Saglıkla gelsin 🧿

Sero doğumdan önce enerji gelirmiş derler. Gerçekten doğurmayasın😂

Ya öyle bir şey gerçekten var bildiğim kadarıyla, gebelik eğitiminde söylemişlerdi, şimdi görünce hatırladım. Aman neyse, çoğumuzun vakti var bu durumda demek ki😅😀

Nasıl yaptın sen onları yaa.. Maşallah 🧿
Ben bir bulaşık makinesi yerleştirme, mutfağı toplama vs sonrası perte çıkıyoruö

Ah ben de, ben de. Güvendeyiz demek ki çok şükür🙈🤣

Şu kadarını söyleyeyim hamilelik sezeryandan daha zorlayıcı 🤣 ben tüm sezeryanimi izledim. Spinal anestezi yapıldı. Şehir hastanesinde doğum yaptım ama doğum ekibi o kadar iyiydi ki hep biz yanınızdayiz hiç korkma dediler. Bebeğin çıkışından son dikişe kadar baktım. Bir de bebeğin o sesini duyunca inan aklındaki tek şey bir an önce ameliyat bitsin ve bebeğime sarılayım. Sezeryan hazırlık aşaması hissetmiyorsun bile. Anestezi verilirken iğne aşırı ince. Tek zorluğu ilk kalkma sanırım ama bi kere kalkınca o ağrı da geçiyor. Ben bebeğime sağlıklı şekilde kavuştum ya acı falan hissetmedim. Ha bu demek değil ki sezeryan normalden iyi. Normali bilmiyorum. Ama şuna eminim ki sezeryan süt gelmesine engel değil. Ben hep gelecek diye düşündüm ve öyle de oldu. Baş ağrısı mide bulantısı yok. Ancak son olarak şunu söyleyeyim doğum ekibi çok önemli. Hem psikolojik olarak hem de beden sağlığı olarak. Allah'ım herkese en az benim kadar güzel bir süreç versin inşallah ❤️❤️ normal isteyen herkese de normal bir doğumu olsun ve soyasosu soyasosu sana da normal bir doğum ve güzel bir tansiyon 🙏🤱🤰
Peki anestezi etkisinin geçmesi için kafein vs aldın mı? Yaaa maşallah daha ilk mesajında o kadar güzel, pozitif bir enerji verdin ki; inşallah herkesinki böyle güzel geçer 🧿😍

Teşekkür ederim canım evet kesinlikle normal bir grip değil hiç hasta olmayan eşim bile dayanamadı hayatında ilkkez acile gitti çok ağır geçiyor gerçekten doğru düzgün beslenmiyorum bebeğim için endişeliyim biraz 🥹

Geçmiş olsun true😔 bnmde bu ara korktuğum sey grip😐 dogalgazı açmaya da daha var, bu havalar tam grip olma havaları.. Ve ben hala yazlık takılıyorum sırtıma arada hırka atıorm, belkı de ondan kusuyorum arada😐

Düz vites gaviscon var sanırım piyasada. 😊 Ben onu alıyorum. Yazdırınca pek farketmiyordu eskiden. Sanki şimdide aynı hesaptır alıp geçiyorum. Ama hamur işi olayı doğru tespit. Çok tüketmiyorum ama dün canım çekti açma yedim bende. Yandı yine gece🙁 Fırınlarda kullanılan yağdan diye düşünüyorum. Ev yapımı olsa olmazda kim yapacak onu..
Double action daha hızlı kesiyor sanırım ben ilkinde düz gaviscon alıyordum o kadar hızlı kesmiyordu. Double action baya iyi🥰

Şu kadarını söyleyeyim hamilelik sezeryandan daha zorlayıcı 🤣 ben tüm sezeryanimi izledim. Spinal anestezi yapıldı. Şehir hastanesinde doğum yaptım ama doğum ekibi o kadar iyiydi ki hep biz yanınızdayiz hiç korkma dediler. Bebeğin çıkışından son dikişe kadar baktım. Bir de bebeğin o sesini duyunca inan aklındaki tek şey bir an önce ameliyat bitsin ve bebeğime sarılayım. Sezeryan hazırlık aşaması hissetmiyorsun bile. Anestezi verilirken iğne aşırı ince. Tek zorluğu ilk kalkma sanırım ama bi kere kalkınca o ağrı da geçiyor. Ben bebeğime sağlıklı şekilde kavuştum ya acı falan hissetmedim. Ha bu demek değil ki sezeryan normalden iyi. Normali bilmiyorum. Ama şuna eminim ki sezeryan süt gelmesine engel değil. Ben hep gelecek diye düşündüm ve öyle de oldu. Baş ağrısı mide bulantısı yok. Ancak son olarak şunu söyleyeyim doğum ekibi çok önemli. Hem psikolojik olarak hem de beden sağlığı olarak. Allah'ım herkese en az benim kadar güzel bir süreç versin inşallah ❤️❤️ normal isteyen herkese de normal bir doğumu olsun ve soyasosu soyasosu sana da normal bir doğum ve güzel bir tansiyon 🙏🤱🤰
Hangi şehirdesiniz?

Evet, ciddi bişey kolestaz ne yazık ki.. Hemen aksiyon alınmadgnda cok kotu sonucları olabılıyor😔 riske atmamak iyi olmuş, zaten önden de gidiosa ne ala.. 36 hafta da gayet normal Bi hafta.. Hayırlısıyla kavuşursun yavruna inşallah 🙏🌸

Back
X