markası önemli değil hastane makinaları farklı canım, kocaman birşey oluyor, çok kuvvetli, bizim alabileceklerimiz gibi değil, büyük ve özel oluyor onlarınki, küçük bir çanta ile taşıyorsun...ben yurt dışında idim ilk doğumda orda kiralamıştım,
benim bebek ememeyince doktor bana direk program yazdı çocuk doktoru, orda çok güzel yönlendiriyorlar, ilk 2 günde oğlum emmeyi beceremedi ağlamaktan bayılacaktı yavrum,ben emiyor sanıyorum sürekli memede göğüslerim yara oldu, mama vermem diye inat ettim mahvolduk, şimdiki aklım olsa dayardım mamayı resmen 2 gün çocuğa eziyet ettim. okuduklarımdan falan da kafam öyle bulanmış ki bebek biberon alırsa seni emmez diye, çocuk doktorum hala unutmuyorum Robert diye bir adamdı güzel güzel anlattı, bak bebek ememiyor çişini yapmıyor göğüslerin yara içinde makine kiralatacağım sana elindeki ile olmaz dedi tam hastaneden çıkacağımız gün makine kiraladık, sağdırdılar, biberon alacak diye ben ağlıyorum bir daha emmezse diye, bizimki biberonu bir aldı 4 saat bayılmış gibi uyudu o kadar aç kalmış ki.sonra bana program yazdı, seni emmeyi öğrenecek bir emzireceksin bir biberon vereceksin şeklinde,hep silikon meme ucu ile emzirdim 1 ay göğüslerim çok kötü olmuştu emmeyi bilemediğinden, emse de seni göğsünü boşalt sütün artar dedi, benim de 3 çocuğum var benim çocuklarımda da bu sorun oldu seni emecek merak etme öğrenince biberon bile istemez dedi, gerçekten de yavaş yavaş göğüslerim de düzeldikçe biberonu azaltıp emmeyi artırdık, 40 günlükken falan nadir durumlar harici doktor ile koordineli % 80 göğüsten emer % 20 biberonla emer durumdaydı...
burada istanbulda da bir tanıdığım yeni doğum yaptı istanbulda o kiralamış 1 ay,hatta onun bebeğinde emme sorunu olmadı ama gece falan kullanırsam diye hem sütüm artsın diye sağmış beim anlattığım gibi, çok işe yaradığını söyledi, diğer türlü dışardakileri ne kadar iyi alırsan al onlar gibi maalesf olmuyor....her hastanede oluyor diye biliyorum sen de bir sorarsın canım hastanene.