2023 Mart Ayında Tüp Bebek Yaptıracak Olanlar

Teşekkür ederim yorum için, erken çatlama olan da oluyormuş öyle şeyler de okudum da kafam karıştı, şimdi çatlatma iğnesini olduktan sonra o 36 saat içinde çatlaması gerekiyor yumurtaların değil mi opu olabilmesi için

Birde cetrotide iğnesi varmış ama bana vermedi doktorum , kullanmak zorunlu mu acaba , bilginiz var mı çok soru soruyorum

Birde cetrotide iğnesi varmış ama bana vermedi doktorum , kullanmak zorunlu mu acaba , bilginiz var mı çok soru soruyorum
Yok estafurullah bilmediğiniz için gayet normal. Bende ilk deneyimde çok bilgisizdim yardımcı olmak isterim yani sıkıntı yok
Erken çatlama olmaması için o yumurta olgunlaştırıcı iğneleri kullanmaya başladıktan 4-5 gün sonra birlikte bi ilaç kullanmaya başlarsınız muhtemelen tarlusal yada duphaston gibi bi hap veya o dediğiniz cetrotide iğne de aynı şekilde erken çatlamayı engelliyor mesela doktorunuz size bu iğneyi vermediyse piyasada yok olduğunu bildiği için vermemiştir onun yerine bi hap vermiştir mutlaka.
Cetrotide yada Muadili oxotide olmadığı zaman kullandığınız hap size sadece şöyle bi dezavantajı var taze transfer olmuyor 2 ay bi bekleme durumunuz olup öyle transfer oluyorsunuz yani 2 adet dönemi Yaşıyorsunuz 2. Adet ile transfer için tedaviye başlanıyor bu şekilde gene bişey takılırsa aklınıza sorarsanız

Nekadar güzel anlattınız çoook teşekkür ederim evet zaten dondurulmuş işe yapacağını söyledi, duphaston 10 mg kullanıyorum birde evet , çok sağolun

Nekadar güzel anlattınız çoook teşekkür ederim evet zaten dondurulmuş işe yapacağını söyledi, duphaston 10 mg kullanıyorum birde evet , çok sağolun
Bende ilk tedavimde tarlusal kullanmıştım bi sıkıntısı olmuyor cetrotide ile aynı görevi görüyor sıkıntı etmeyin Rica ederim hayırlısıyla güzel sonuçlarınız olsun sağlıklı güzel embriyolarınız olsun inşallah

Merhabalar mesajlarınızı okudum ancak ilk tedavimiz olduğu için bilgim yeterli değil. Bugün doktorum son kez oxodite ve gonal-f kullanmamı söyledi ve gonapeptly yazdı reçete olacak buna ek olarak da folbiol, duphaston, prednol, coraspin ve progestan fitil yazmış. tam düşüncesini anlayamadım. önce taze transfer diyordu. pcos olduğum için şimdi de dondururuz diyor ilaçlar sanki her iki aşama için yazılmış gibi yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba. Aynen her iki seçenek için de ilaçları yazmış doktorunuz. Şuan oxotide kullanıyorsanız belki de e2 değeriniz kullandığınız yumurta olgunlaştırıcı gonalf ilacından dolayı fazla uyardığı için olması gerektiğinden fazla yüksek geldiyse o zaman da taze transfer yapamıyorlar maalesef. Gonapeptil de zaten çatlatma içinde kullanılıyor bende onu kullanmıştım e2 değerim yüksek olduğu için ovitrelle değil de bunu verdiklerini düşünüyorum.
Kaç gündür oxotide kullanıyordunuz.

Merhaba, evet E2 değerim oldukça yükselmiş durumda şu an itibariyle 9. gündeyim an itibariyle gonal-f bıraktık, son kez oxotide yapmamı (oxodite yi 4. kez yapacağım bugün ) ve gece 23.30 da gonapeptly 2 doz yapacağız. perşembe nasip ise OPU dedi hoca tabii eşimde TESE de çıkarsa...

O yüzden taze transfer yapamamışlardır bende ilaç yoktu ama zaten e2 de alıp başını gitmişti.. gonapeptyl yapmıştım. inşlallah hayırlısıyla eşinizde de sorun olmaz sizde rahatça geçirirsiniz süreci
Nerde tedavi oluyordunuz

Ankara Etlik Zübeyde Hanım Hastanesindeyiz. İlk denememizi devlet hastanesinde yaptırmak istedik. Peki dondurulursa ne zaman transfer yapılmalı? Bugün bir hanımla tanıştım. 1 hafta beklemişler ama su topladı rahimim şimdi yeniden transfere hazırlanıyorum dedi.

O kişide ohss olmuş o yüzden onun durumu biraz daha uzun olabilir. Normalde şimdi bu oxotide olmadığı zaman 2. Adette transfere hazırlıyorlar.
Yani şimdi opu olduğunuzda 1 hafta 10 gün içinde bi regl oluyorsunuz o önemsiz gibi oluyor sonraki adetle birlikte de işte transfere hazırlıyorlar muhtemelen e2 yüksekliğinde de aynısı olur ilaca bağlı kalmayıp bende de e2 yükseldi mesela 1.5 ay felan bekledik o dediğim şekilde transfere hazırlandık

Anladım beklememiz gerekir zaten ben de sanki hazır değilim bu ilaçlar benim dengemi şaşırttı valla böylesi daha hayırlı sanki :) sizin nasıl gidiyor umarım güzel şeyler oluyordur :)

Anladım beklememiz gerekir zaten ben de sanki hazır değilim bu ilaçlar benim dengemi şaşırttı valla böylesi daha hayırlı sanki :) sizin nasıl gidiyor umarım güzel şeyler oluyordur :)
Yani aslında beklemek daha iyi oluyor dediğiniz gibi dinleniyor vücut bende memnun kalmıştım.
Ben işte yeniden regl bekliyorum transfer sonrası 3. Reglim olacak ama bi gecikme yaşıyorum niye bilmiyorum geçen ay 2. De böyle bi sorun yaşamamıştım. Bi an evvel olmasını bekliyorum ondan sanırım bununla beraber yeniden işlemlere başlayacağım opu için işte

selam canım,

koç ünv. hastanesindeyim ben..
Merhaba bende oradaydım fakat kafamı çok karıştırlar dondurulup transfer olacak dendi ameliyat dendi şimdi mart sonu başlamayı düşünüyorum bahçeciyle de görüşüp de bir de ne ödeyeceğimi hiç anlamadım ben bir sürü rakam söylediler siz ne kadar ödediniz benimle paylaşırsanız çok sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…