• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Kizlar kasik ağrısı yasiyor musunuz daha yeni idrar tahlili ve kültürü verdim temiz çıkmıştı bu kasik ağrısı sebebi ile gidince ama hala pek geçmedi cuma perinatolog ile goruscem ama tedirgin oldum

benim ilk çocuk olucak nasıl hissedicem neler yaşıcam hiçbir fikrim yok. çalışmaya dönmeyi bi istiyorum birde istemiyorum benim annem bursada oturuyor ben çerkezköydeyim gelip sürekli bende kalması sıkıntı babam var çünkü. muhtemelen eve bakıcı alıcaz diyoruz kamera taktırıcaz eve falan hiçbir fikrim yok ama yani ne hissedeceğimi bilmediğim için ne desem boş :)
Benim de bu konuda kafam çok karışık. O yüzden bunu düşünmeyi doğum sonrasına bıraktım. Hem çalışmak istiyorum, hem de bakacak birileri sorun. Bakıcıya da güvenebilecek miyim bilmiyorum. Kayınvalidem bana yakın, ben bakarım diyor ama baya yaşlandı o da artık, yük olmak istemiyorum. Gerçi bakarsa yarım gün bakacak. Annem de arada gelir 2-3 ay bakar. birden fazla bakıcıyla da çocuk çok kuralsız ve düzensiz oluyor. Evde oturup çocuk bakmak da psikolojik olarak çok yorucu görünüyor 🫤

Günaydııınn,
Hastalara çok geçmiş olsun, hasta yakını olanlara da hastalık uğramadan gitsin insallah 🙏 benim minik beyler iyilermiş detaylı ultrason yaptı bugün doktorum herşeyleri iyi çok şükür 💙 içerde biri diğerine sarıldı gibi el attı arada biri öbürüne doğru uzanıyo falan muhabbetleri iyi, tavla da yollayım mı yavrucuuum dicektim😂 doktorum sonraki randevumu da detaylı olarak yapacak, 20 li haftalarda bi kaç kez böyle bakıyordu zaten kızımdan hatırladığım kadarıyla. Biri 18+1 biri 18+3 le uyumlu çok şükür fark yok aralarında çok tek yumurta ikizi olunca farktan korkuyor insan. Önceki muayeneden daha rahat ayrıldım bu sefer çok şükür insallah hepimiz böyle ferah ferah atlatırız muayeneleri
Yaa çok sevindim, maşallah kuzucuklara :) Çok tatlı değil mi şimdiden yakın arkadaşı var yanında hay Allahım :)

Bende muhasebeciyim🥰♥️ kızlar sizler neler yaparsınız çalışanlar, ev hanimlari kimler😇
Ben de bir şirkette satınalma departmanındayım . Şu ara ev hanımı olmak iyi olurdu gibi ama :D
Günaydın kizlar aksamdan beri modum çok düşük. Canim hiç bir şey yapmak yemek istemiyor sadece yatsam. Halsizlik te var erkende yattim ama ne yesem çıkardım. Ne zaman geçecek bu Mide bulantısı 😏 bi okuyayim kendimi kalkmam lazım ise geç kaliyorum öpüldünüz ❤️🥰
Yaa kış da geldi sabah erken kalkıp yola düşmek falan artık çok daha zor. Ben sürünerek kalkıyorum şu sıra :)
Mide bulantısı kusa çok zor ama çok geçmiş olsun :/

canım benimde kusmaları anladım ben hastalanmamışım beni yemeklerden sonra midem yanıyor en başa döndüm yaa ve 2 yastık koyuyorum aşırı huzursuz ediyor kusma boğazıma geliyor yutuyorum falan çok kötüyüm her yemekten sonra böyleyim. dünde kızartma demiştim ya ondan kustum demekki o kadar. ödüm kopuyor yemek yerken napıcammm başta da vardı mide yanmam ama bu kadar değildi kızlar. 5 inde randevum var bakalım rennie tabletin yanına gavicon da yazacak mı hiç hoşlanmadım bu durumdan su içsem midem şişiyor 😥
Benim de 18 e girdikten sonra midem ekşime yanma vs yapmaya başladı, ayrıca midede gaz başladı tekrardan. Hele kızartma ya da acı yersem çok fena oluyorum. Sanırım bu dönemlerin özelliği bu🤔

Bende senin gibi dusunuyorum canim onunkilerde hic olmadi boyle seyler uzaktaydi hep suan mesela ben medicanaya gidiyorum ozel sigortam var hic bisey odemiyorum neredeyse bi dortlu taramaya bide ayrintiliya odeyecegim surekli bana shir hastanesine git ne gerek var diyor kendisi orada yapti diye kendi doktorum zaten perinatolog gerek yok doktoruma guveniyorum diyorum hep bi muhalefet. Birde surekli kendi cocuklarinin eskilerini almami istiyor annemde defalarca uyardi ilk cocugu onun hevesi var neden eskileri giydirsin diye ama anlamiyor hastane cikisi aliyorum benimkiler duruyor niye aldin diyo elimde olmazda anlarim derimki masraf yapmayalim diye yapiyor ve zaten bazi seyleri aldim kendisinden kangurudur, puset ortusudur falan ama istiyorki ben onun cocuklarinin eskileriyle cocugumu buyuteyim hic bisey almayayim ve normalde boyle bi insan degildir gercekten bu bebek alisverisinde biranda boyle oldu hic anlamiyorum surekli iyi dusunmeye calisiyorum ama dun en son bu hastane odasi susleme olaylarida olunca cok uzuldum kirginlik olmasin diye birseyde demiyorum ama zaten hassas donemdeyiz daha bi etkiledi beni
hmmm anladım kuzum o zaman ablana da üzüldüm birşey diyemicem sen bozma ablanı annene söyle o konuşsun bak üzülüyor kız duygusal dönemi sen üsteleme desin falan sende üstüne gitme demekki ablanda bu yara olmuş içinde özeniyor olabilir ona da üzüldüm şimdi.. burda senin takacağın birşey yok sen ya çok biraraya gelme gelldiğinde de takma yada mağduru oyna üzülüyorum abla benim moralim bozuluyor ilk çocuğum hevesim var falan diyerek geçiştir

Kizlar kasik ağrısı yasiyor musunuz daha yeni idrar tahlili ve kültürü verdim temiz çıkmıştı bu kasik ağrısı sebebi ile gidince ama hala pek geçmedi cuma perinatolog ile goruscem ama tedirgin oldum
canım kasıkta var ama alt karın ağrısı da var bende doktor rahim büyüyo onu ayakta tutan bağlar geriliyor ağrı çok normal dedi tabii dayanamayackkadar ağrı değil. ben,i de hep bıçak batıyor gibi ağrıyor yattığımda bile var o ağrı ben korkmuyorum artık normaldir diye düşünüyorum.

benim ilk çocuk olucak nasıl hissedicem neler yaşıcam hiçbir fikrim yok. çalışmaya dönmeyi bi istiyorum birde istemiyorum benim annem bursada oturuyor ben çerkezköydeyim gelip sürekli bende kalması sıkıntı babam var çünkü. muhtemelen eve bakıcı alıcaz diyoruz kamera taktırıcaz eve falan hiçbir fikrim yok ama yani ne hissedeceğimi bilmediğim için ne desem boş :)
Yaa konu sadece isteme durumu olduğunda istemeyeceksindir eminim :) bırakıp gitmek o kadar zor ki. Ama işte zamanı geldiğinde şartlar vs oturup tartışılıp ağır basan yöne doğru gidilecektir :)

Bende muhasebeciyim🥰♥️ kızlar sizler neler yaparsınız çalışanlar, ev hanimlari kimler😇
ben de devlette mimarım canım çalışıyoruz mecbur :)
Çalışmayı isini çok seven biri olarak kızım doğduktan sonra çok zorlandım, resmen soğudum işten çocuğu bırakıp gitmek aşırı psikolojikmen etkiledi beni sizlerde durum nasıl. Tam kızım büyüdü normale döndüm dedim bu sürpriz yumurta geldi. Büyük büyük konuşuyordum, ikinci olursa asla çalışmam falan😇 ama çalışmasan ne yapicaksin alışılmış bir düzen var. Her türlüsü zor Allah herkesin yardımcısı olsun 🤲♥️
Çalışmak işini seviyorsan gerçekten güzel ama bende ilk çocukta bırakmıstım bi süre o zaman özel sektördeydm zaten, ben seviyorum özelkle 2-3 yaşa kadar bebeğimin yanında olabilmeyi onun bana benim de ona ihtyacım var fakat sanırım bunda öyle olamayacak, maddi durumlar eskisi gibi değil en fazla 6 ay bi yaşa kadar direnebilirm gibi tek maaşla, hayırlısı olsun bizde onların geleceği ve şartlarının iyi olması için çalışıyoruz Allah güç kuvvet versin hepimize:)
Selam kizlar bugun biraz dertli geldim size sizlerdende fikir almak istedim benmi abartiyorum yoksa karsimdaki insanlar bazi seyleri yapmamimi istemiyor anlamiyorum neyse anlatayim siz karar verin.
Ablamin 3 cocugu var oldugu icin cocuklarini hep uzaklarda falan dogurdu son cocugundada sehir hastanesinde pandemide dogurdu kimse girip cikamadi yanina neyse iste benimde ilk cocugum bir kaybim vardi daha once o yuzden bazi seylere cok hevesliyim allaha sukur alabilme durumumda var kimsedrn birsey istemiyorum kendimiz aliyoruz cocugumuz herseyini. Ablamla ve kuzenimle bir araya geldigimizde ben istahli istahli neler aldigimi, alacagimi falan bahsederken surekli ama surekli buna ne gerek var ihtiyacin olacagini nereden biliyosun bu guzel degil niye bundan aldin gibi tavirlar sergiliyolar. Hastane odasi icin kendim ufak tefek susleme falan yaparim bi cikolata bi tatli yaptirir serbet veririz diye konusuyorum kac gun kalacan sanki niye yapiyosun diyolar. Gogus pompasi ve sut saklama poseti aliyorum niye aldin ihtiyacinin olcagini nerden biliyorsun diyorlar. Gogus ucu kremi aliyorum ne gerek var bunca paraya diyorlar. Ya kizlar allah askina soyleyin problem bendemi bunu esimin tarafindan birileri yapsa bi nebze anlarim ama benim oz ablam ve kuzenim yapiyor. Ne istahim kaldi ne birsey hic bisey yapasim kalmadi vallahi oyle moralim bozukki
ah canım ya herkesin olaylara önem veriş şekli bakış açısı farklı olabiliyor, sana göre çok önemli bi ürün onlara gereksiz gelebilir ama burdaki problem sürekli heves kaçırmaları, açıkça konuşabilirsin belki, şahsen ben ablam o tarz şeyler söyledgnde çemkiriyorum :)))) sonucta ablam yine dönüp dolaşıp barısıyoruz :) sen de moralini bozma onu kırmadan söyle sıkıntını, sonunta onlar ailen farkında değiller muhtemelen senin canını sıktıklarını, senin boşa masraf yapmanı istemiyolar sanırım ama dediğim gibi kime göre masraf kime göre gerekli, o yüzden sen devam yoluna, sonucta hayat bizim:)

Benim de bu konuda kafam çok karışık. O yüzden bunu düşünmeyi doğum sonrasına bıraktım. Hem çalışmak istiyorum, hem de bakacak birileri sorun. Bakıcıya da güvenebilecek miyim bilmiyorum. Kayınvalidem bana yakın, ben bakarım diyor ama baya yaşlandı o da artık, yük olmak istemiyorum. Gerçi bakarsa yarım gün bakacak. Annem de arada gelir 2-3 ay bakar. birden fazla bakıcıyla da çocuk çok kuralsız ve düzensiz oluyor. Evde oturup çocuk bakmak da psikolojik olarak çok yorucu görünüyor 🫤
kesinlikle aynı karmaşıklıktayız canım bence bunu yaşamadan asla göremeyeceğiz o yüzden bırakalım zamanla şekillensin durum bunu düşünmek asla çözüm olmayacak herşey değişebilir birde bunu için modumuzu düşürmeyelim hakkımızda hayırlısı olsun :)

canım kasıkta var ama alt karın ağrısı da var bende doktor rahim büyüyo onu ayakta tutan bağlar geriliyor ağrı çok normal dedi tabii dayanamayackkadar ağrı değil. ben,i de hep bıçak batıyor gibi ağrıyor yattığımda bile var o ağrı ben korkmuyorum artık normaldir diye düşünüyorum.
Benimde dinlenince geçiyor cok sukur bende normal diye düşünmek istiyorum ama tedirgin de oluyorum tabi

Bende senin gibi dusunuyorum canim onunkilerde hic olmadi boyle seyler uzaktaydi hep suan mesela ben medicanaya gidiyorum ozel sigortam var hic bisey odemiyorum neredeyse bi dortlu taramaya bide ayrintiliya odeyecegim surekli bana shir hastanesine git ne gerek var diyor kendisi orada yapti diye kendi doktorum zaten perinatolog gerek yok doktoruma guveniyorum diyorum hep bi muhalefet. Birde surekli kendi cocuklarinin eskilerini almami istiyor annemde defalarca uyardi ilk cocugu onun hevesi var neden eskileri giydirsin diye ama anlamiyor hastane cikisi aliyorum benimkiler duruyor niye aldin diyo elimde olmazda anlarim derimki masraf yapmayalim diye yapiyor ve zaten bazi seyleri aldim kendisinden kangurudur, puset ortusudur falan ama istiyorki ben onun cocuklarinin eskileriyle cocugumu buyuteyim hic bisey almayayim ve normalde boyle bi insan degildir gercekten bu bebek alisverisinde biranda boyle oldu hic anlamiyorum surekli iyi dusunmeye calisiyorum ama dun en son bu hastane odasi susleme olaylarida olunca cok uzuldum kirginlik olmasin diye birseyde demiyorum ama zaten hassas donemdeyiz daha bi etkiledi beni
Ben de arkadaşa katılıyorum muhtemelen ablanın kendi çocukları için bu imkana sahip olamaması onu bunları söylemeye itiyor. Onun adına üzücü tabii ki herks çocuğu için en güzeli olsun ister illaki, içindeki hevesleri gerçekleştirebilmek vs ama keşke senin adına da sevinebiliyor olsaymış. Canını sıkma hayatın içinde olağan şeyler , söz konusu kişi ablan olunca üzücü ama baktın kı durum bu gerçekten canın sıkılmasın diye yapacaklarını onun yanında anlatma madem napacaksın :/

Benim de 18 e girdikten sonra midem ekşime yanma vs yapmaya başladı, ayrıca midede gaz başladı tekrardan. Hele kızartma ya da acı yersem çok fena oluyorum. Sanırım bu dönemlerin özelliği bu🤔
ayy mahvoluyorum napıcam kız ne yicem ben ödüm kopuyor yemek diyince 😂 arzum un shaker ını aldım süt cicibebe yulaf muz ve bal katıyorum mama hazırlıyorum kendime iş yerinde de yanımda valla ondan içiyorum iş yerinde de yemeklerin yağı dokunuyor ee yemesem duramıyorum Allah sabır versin bize eve gidince yatmaya yakın daha da berbat oluyorum yaa çok zor

Benim ablam da kızının eşyalarından verdi bana, kendi isteğimle baya baya aldım ondan. Hatta ben gerek yok almaya sende var diyorum 😂 bazı şeylere sizinki gibi gerek yok alma falan diyor. Ama süt sağma makinesi poşeti vs bunlar bariz gerekli şeyler. Yani tabii ki tecrübesiyle akıl verebilir ama abartı olmuş ablanızınki. Sigortanız varsa şehir hastanesine gitmek neden, çok saçma. Herkes hele ki bu dönemde imkanı varsa özel ilgi görmek ister. Kendi de isterdi eminim.
Çok takılmamaya çalışın. İstediklerinizi alın yapın. Gerekirse anlatmazsınız, o konulara girmezsiniz birlikteyken. Ayrıca oda süsleme vs artık çok normal. Ki insanlar bunun için organizasyon şirketi tutuyorlar. Ablamın doğum odasını ben süslemiştim mesela. Diğer ablama lohusa terliği şapkası bebeğe hediye şeker yaptırmıştık. Bunlar güzel jestler. Ben de kendime yapmayı düşünüyorum abartmadan.

Yaa konu sadece isteme durumu olduğunda istemeyeceksindir eminim :) bırakıp gitmek o kadar zor ki. Ama işte zamanı geldiğinde şartlar vs oturup tartışılıp ağır basan yöne doğru gidilecektir :)
aynen bende öyle düşünüyorum şartları bilemeyiz o zamanki o yüzden yaşayıp göreceğiz 😍

kesinlikle aynı karmaşıklıktayız canım bence bunu yaşamadan asla göremeyeceğiz o yüzden bırakalım zamanla şekillensin durum bunu düşünmek asla çözüm olmayacak herşey değişebilir birde bunu için modumuzu düşürmeyelim hakkımızda hayırlısı olsun :)
Kesinlikle. Ben de ücretsiz izne ayrılacak mısın diye soranlara sonra bakıcam diyip çıkıyorum. Belki bebeklerin yanından hiç ayrılmak istemicez 🫢 zamana bırakmak en iyisi.
ayy mahvoluyorum napıcam kız ne yicem ben ödüm kopuyor yemek diyince 😂 arzum un shaker ını aldım süt cicibebe yulaf muz ve bal katıyorum mama hazırlıyorum kendime iş yerinde de yanımda valla ondan içiyorum iş yerinde de yemeklerin yağı dokunuyor ee yemesem duramıyorum Allah sabır versin bize eve gidince yatmaya yakın daha da berbat oluyorum yaa çok zor
Toplu yemeklerin yağları vs kötü oluyor. Hele catering şirketinden falan geliyorsa daha bir kötü. Malum maliyetler arttı, her şeyin kalitesi bir kez daha düştü ayrıca. İş yerine yemeğini kendin götürebilirsin belki. Ya da temiz bildiğin bir yerden dışardan hafif şeyler sipariş edebilirsin. Ben geçen yıl salata götürüyordum. Baya tok tutuyordu. Ama içine baklagil (nohut Meksika fasulyesi börülce kinoa bulgur ne varsa), haşlanmış yumurta, ceviz, avokado falan koyuyordum. Hem besleyici hem doyurucu. Belki bu tarz şeyler yapabilirsin bir süre 😇

Selam kizlar bugun biraz dertli geldim size sizlerdende fikir almak istedim benmi abartiyorum yoksa karsimdaki insanlar bazi seyleri yapmamimi istemiyor anlamiyorum neyse anlatayim siz karar verin.
Ablamin 3 cocugu var oldugu icin cocuklarini hep uzaklarda falan dogurdu son cocugundada sehir hastanesinde pandemide dogurdu kimse girip cikamadi yanina neyse iste benimde ilk cocugum bir kaybim vardi daha once o yuzden bazi seylere cok hevesliyim allaha sukur alabilme durumumda var kimsedrn birsey istemiyorum kendimiz aliyoruz cocugumuz herseyini. Ablamla ve kuzenimle bir araya geldigimizde ben istahli istahli neler aldigimi, alacagimi falan bahsederken surekli ama surekli buna ne gerek var ihtiyacin olacagini nereden biliyosun bu guzel degil niye bundan aldin gibi tavirlar sergiliyolar. Hastane odasi icin kendim ufak tefek susleme falan yaparim bi cikolata bi tatli yaptirir serbet veririz diye konusuyorum kac gun kalacan sanki niye yapiyosun diyolar. Gogus pompasi ve sut saklama poseti aliyorum niye aldin ihtiyacinin olcagini nerden biliyorsun diyorlar. Gogus ucu kremi aliyorum ne gerek var bunca paraya diyorlar. Ya kizlar allah askina soyleyin problem bendemi bunu esimin tarafindan birileri yapsa bi nebze anlarim ama benim oz ablam ve kuzenim yapiyor. Ne istahim kaldi ne birsey hic bisey yapasim kalmadi vallahi oyle moralim bozukki
İstediğini yap tepkisinden hoşlanmadıklarına anlatma. Birine birşey anlatınca karşıdakini yorum yapmak durumuna düşürüyorsun. Herkes de kendi fikrine göre yorum yapıyor. Aynı düşünmek zorunda değiller. Kendi tecrübelerine göre gerek olmadığını düşünüyor olabilirler. Belki seni kullanırken görünce fikirleri değişir aa ben neden yapmadım derler. Ama belki de demezler. Bunların hiç önemi yok ki içinden geleni yap konusunu açmadan geç kendini üzdüğüne değmez.

pank pank Bazen birbirimizin sevinçlerini, heyecanlarını baltalamakta üstümüze yok gerçekten. Sen dilediğini yap , al ki içinde kalmasın doğumdan sonra da bakarsın gerekli ya da gereksiz olduğuna kendin karar verirsin. Hiiiç sıkma güzel canını ve bebişini. Bir video var ya instagram da o aklıma geldi. Muhteşem yüzyıldan kanuni sultan süleyman ‘’Ben öyle uygun gördüm’’ diyor. 🤣🤣 Sende aynen böyle cevap ver. Bulabildiğim ilk videoyu attım. Bundan sonra senin motton bu olsun pankcım😂😂

Canim anlatma madem neden anlatıyorsun eşine anlat arkadaşına anlat onlara anlatma, herkes sürecini istediği şekilde yaşar kimse karışamaz ki mutluluğunu yaşa tadını çıkar bosveeer🌸

Ben öğretmenim canım 🥰 operasyondan dolayı 60 günlük heyet raporu verdiler, inşAllah bu zamanda keyifli bir süreç geçiririm. Öncesi malum çok zor oldu

Back
X