2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Pediatrik hepatit bir de. Bebeği daha kucağımıza almadan doğar doğmaz vurulan aşı. Kızımda hep muayeneye gittiğim hastanede yaptırmıştık aşıları bu sefer sağlık ocağında yaptıralım sirkülasyon daha fazla aşılar daha tazedir, daha güvenilir demiştik ama yanılmışız malesef. Bakalım daha net bir açıklama yapılacak mı.
Çok yazık zaten bir sürü hurafe var iyice insanı tedirgin ediyorlar 😔 çok ciddi biz mevzu bu

Günaydın kizlar. Tetanozla ilgili yazılarınızı okudum ben de 1 doz oldum😔 az önce sağlık ocağındaki ebeme yazdım mesaj böyle böyle haberler var diye. 1 numaralı seri toplatıldı bizde yoktu sen de sıkıntı yok biz vurmaya devam ediyoruz dedi. Umarım öyledir. Kimseye bişey olmasın Allah bebeklerimizi korusun inşallah. Ebeye inanmak istiyorum umarım doğrudur dedikleri

Kızlar herkese günaydın.
Gece uyandım şöyle bir telefona bakayım dedim. Happymom forumda denk geldigim bir şey iki saattir uykumu kaçırdı. Tetanoz aşılarını sağlık bakanlığı acil toplatmis. Haberlerde falan da çıkmış. Bir doktor bir şeyler söylemiş bunun hakkında. Twitter'da da konuşulmuş. Ben de iki dozu da vuruldum doktorumun önerisiyle. Evham yapmak istemiyorum ama neden bir açıklama yok bununla ilgili o kadar konuşulan şey hakkında anlayamadım. 😕
Dün aile hekimine danıştım. Ben de anlam veremedim net birşey yok. Sen en iyisi aşı olma dedi . Ben kızıma hamileyken ve doğum sonrası dozları tamamlamıştım. Toplam 5 doz vurulmuştum. Bir tane hatırlatma dozu olacaktım ay sonunda. Onu olma daha iyi dedi....
Neye güveneceğiz??? Benim de moralim bozuldu.

Kızlar benim de 2-3 gündür baş ağrım var ya, ilk aylarda olmadı, normalde de çok başım ağrımazdı, canım sıkıldı, bugün bi ara gidip tansiyon baktıracağım

Kalite hatası ve/veya advers etkiler diyor. Yazının konusuna bakınca toplatılan tek aşının tetanoz olmadığını hepatit b aşısı da olduğunu görüyoruz
Doğunca o zaman bebekler hepatit asisinida vurdurmadan kırk kere dusunucez o halde

Doğunca o zaman bebekler hepatit asisinida vurdurmadan kırk kere dusunucez o halde
Benim kendi hepatit aşım yok. Tahlillerde hepatit antikoru çıkmadı bebekken yaptırmamışlar sanırım. doğumdan sonra olacaktım. Bu gidişle bebeğe de kendime de yaptırmayacağım sanırım.

Kızlar benim de 2-3 gündür baş ağrım var ya, ilk aylarda olmadı, normalde de çok başım ağrımazdı, canım sıkıldı, bugün bi ara gidip tansiyon baktıracağım
Nasıl bir ağrı? Enseden başın arkasındansa tansiyon oluyor sanırım. Baktırın yine de tabi. Tansiyon önemli.

Benim kendi hepatit aşım yok. Tahlillerde hepatit antikoru çıkmadı bebekken yaptırmamışlar sanırım. doğumdan sonra olacaktım. Bu gidişle bebeğe de kendime de yaptırmayacağım sanırım.
Bazen asi olsanız da antikor oluşmuyor kuzum yani asi konusu çok muallak ama sanırım hepatit aşısı benxe yaptirmicam zaten her asiyi yaptırmayı düşünmüyorum hepatit 2 yas sonrasına bırakmak istiyordum Allahim saglikla bağışlar ise yine aynı şekilde ilerlicem sanirim

Nasıl bir ağrı? Enseden başın arkasındansa tansiyon oluyor sanırım. Baktırın yine de tabi. Tansiyon önemli.
Tepede alın kısmında ya bir kaç gündür geçmemesi canımı sıktı ama ben 27. Haftama girdim, son 3 ayda da olabilir diyor internet hamilelikte baş ağrısı normal mi acaba

Benim de 4. Ayda oluyordu. Çok fena ağrılar oldu 1 hafta kadar sürüp geçti. Sonra ara ara yine oldu. Normal diyorlar. Hamile arkadaşım da yaşamıştı hatta. Migrenim de yok mesela. Normalde olmazdı benim de. Tamamen hamilelikten yani.
Ense boyun bölümüne de vuruyordu ağrı. Oraları sıcak tutuyorum.
Dışarda hep atkı takıyorum artık. Benim ensem boynum omzum soğuktan çok etkileniyor çünkü.
Bir sürü sebep olabilir.
Hatta bazen ağrılar dayanılmayacak gibiydi diye parol aldığım oluyordu. O derece yaşadım.
Çok şükür geçti o günler.
Seninki de geçer umarım. Sürekli devam ederse zaten doktoruna danışırsın.

Ne gibi yan etkiler görülmüş acaba? 😟
Eczacılar odasından birinin yazısıydı sanırım şimdi bulamadım ama basitten anafilaktik şoka kadar varan belirtiler diyordu. en basit mide bulantısı, kusma, ishal, kaşıntı, döküntü, dudak- boğazda şişmeden başlıyor . Durumun ciddiyeti arttıkça görülme sıklığı azalır tabi bünyeden bünyeye fark var. ben aspirin, majezik vs içemiyorum mesela dudaklarım şu instagramda dalga geçilen ablalara dönüyor 🤦🏼‍♀️

Bunlar malesef yerli aşılar için geçerli yabancı menşeili aşılarda böyle bir sıkıntı yok. Hastaneye doğumdan önce sorup markasına göre yine yaptıracağım bebeklerin aşılarını.

Tepede alın kısmında ya bir kaç gündür geçmemesi canımı sıktı ama ben 27. Haftama girdim, son 3 ayda da olabilir diyor internet hamilelikte baş ağrısı normal mi acaba
Gebeliğe bağlı migren olabilir bir kaç gün sürer. Işığa- sese karşı hassasiyet, baş ağrısı arttıkça mide bulantısı oluyor mu? Eğer migren varsa bazı yiyecekler tetikleyebiliyor, kimisini portakal, kimisini çikolata deneyip bulmak lazım. Benim hamilelikte tutmadı Allahtan ama normalde şu dizilerde kocakarılar üzülünce falan kafalarını sarar ya tülbentle, öyle sarıp arasına patatesleri daire şeklinde kesip koyuyorum alnıma şakaklarıma basınç yapıyor, karanlık sessiz bir yerde uyuyorum. Anca o iyi geliyor. Bir de susuz kalmak da baş ağrısı yapıyor.

Canım söylenti ne ,ne olmuş, bende merak ediyorum, gene biz iyiyiz benim bi arkadaş ömür boyu vurulmayayım diye 4 doz mu ne vuruldu bide öyle demişler, bizim elimizde değil ki canım biz iyiliği için yaptık bebeklerin artık bebeklerin koruyucusu Allah yapabileceğimiz bişe yok vurulduk bitti
Bir doktor demiş ki bu aşının içine ağır metal karışmış bu yüzden toplatiyor. Ama o doktoru aradım bulamadım bunu forumdaki kişi yazmis doktor videoda söylüyor diye. Bebekleriniz doğunca iyi takip edin gelişim gerilimleri zeka gerilikleri var mı gibisinden bir şeyler demiş. Twitter'da konuşulmuş doktorlar falan da demiş neydi bu niye toplattiniz aşıyı vurulanlar ne olacak diye.

Bir doktor demiş ki bu aşının içine ağır metal karışmış bu yüzden toplatiyor. Ama o doktoru aradım bulamadım bunu forumdaki kişi yazmis doktor videoda söylüyor diye. Bebekleriniz doğunca iyi takip edin gelişim gerilimleri zeka gerilikleri var mı gibisinden bir şeyler demiş. Twitter'da konuşulmuş doktorlar falan da demiş neydi bu niye toplattiniz aşıyı vurulanlar ne olacak diye.
İnanılmaz bir şey gerçekten herkes ayrı bir şey söylüyor biz ise belirsizlikten korku yaşıyoruz. Kime neye güvenelim şaşkınlık içindeyim. Resmen davalık konu… ama daha ne olduğunu bile bilemiyoruz. Nasıl böyle bir şeyin vebalini alacaklar üstlerine bişey olursa😒

Vurulanların kiminde ciddi yan etkiler görülmüş, toplatılan partiden olsa sende de görülürdü için ferah olsun. Ortada böyle bi toplatmanın olup da daha net bir açıklamanın olmaması çok rahatsız edici. Ben doktorların gerekli gördüğü tüm aşıları kendime de çocuklarıma da yaptırmak istiyorum ama gönül rahatlığıyla.
Bir belirtim olmadı azıcık kolum ağrıması dışında ama insan diğer yaptıracağı asilara güvenmiyor bu şekilde de.

İnanılmaz bir şey gerçekten herkes ayrı bir şey söylüyor biz ise belirsizlikten korku yaşıyoruz. Kime neye güvenelim şaşkınlık içindeyim. Resmen davalık konu… ama daha ne olduğunu bile bilemiyoruz. Nasıl böyle bir şeyin vebalini alacaklar üstlerine bişey olursa😒
Cimere yazdım. Herkes yazarsa belki mecburen daha düzgün bir açıklama yaparlar. Bir millet vekili de bu konuyla ilgili diyor ki 14 Kasım'da toplatilma kararı alınan aşıyı Aralık gibi kullanımını uzattilar. Uzun vadede bizi ne bekliyor olabilir neydi bu asida ters giden soylemeleri lazım. Bebeğime zarar vermesin diye en sevdiğim yiyeceklerden uzak duruyorum ben. onların dikkatsizliği yüzünden bir aşı yüzünden ne yaşayacağım bilmek istiyorum.

Cimere yazdım. Herkes yazarsa belki mecburen daha düzgün bir açıklama yaparlar. Bir millet vekili de bu konuyla ilgili diyor ki 14 Kasım'da toplatilma kararı alınan aşıyı Aralık gibi kullanımını uzattilar. Uzun vadede bizi ne bekliyor olabilir neydi bu asida ters giden soylemeleri lazım. Bebeğime zarar vermesin diye en sevdiğim yiyeceklerden uzak duruyorum ben. onların dikkatsizliği yüzünden bir aşı yüzünden ne yaşayacağım bilmek istiyorum.
O kadar haklısın ki aylardır tüm zararlı alışkanlıklarımızdan tut kozmetikte bile içeriklere bakarken yiyeceğimiz yemeği özenle seçerken biz bu kadar dikkat ederken olacak iş değil. Ben de sağlık bakanlığını arayıp bilgi almayı düşünüyorum.

Kızlar herkese günaydın.
Gece uyandım şöyle bir telefona bakayım dedim. Happymom forumda denk geldigim bir şey iki saattir uykumu kaçırdı. Tetanoz aşılarını sağlık bakanlığı acil toplatmis. Haberlerde falan da çıkmış. Bir doktor bir şeyler söylemiş bunun hakkında. Twitter'da da konuşulmuş. Ben de iki dozu da vuruldum doktorumun önerisiyle. Evham yapmak istemiyorum ama neden bir açıklama yok bununla ilgili o kadar konuşulan şey hakkında anlayamadım. 😕
Eşim doktor, kendi hastanesindeki enfeksiyon uzmanına sormuştu bu durumu haber çıktığında. Şu an aşıların tedariği ile ilgili bir sıkıntı olduğunu hastanede hepatit aşısının da bulunamadığını söylemiş. Yabancı menşeili aşıların şu an döviz kuruna takıldığını yerli aşılarında tedariklerinde galiba bir sıkıntı olduğunu söylemiş. Çok net bilgi verilmemiş ama sanırım son kullanma tarihi geçmeye yakın olan serinin tetanoz aşıları toplatılıyormuş, aslında son kullanma tarihi yaklaşan veya geçen aşıların serileri dönem dönem toplatılıyormuş böyle ama şeffaf bir açıklama olmaması insanı tedirgin ediyor tabiki.

Canım yavrularımız Allah'a emanet böyle şeyleri okuyup kendinizi strese sokmayın henüz olmayan bir şeyi dert edinmeyin kendinize 😟

Vurulanların kiminde ciddi yan etkiler görülmüş, toplatılan partiden olsa sende de görülürdü için ferah olsun. Ortada böyle bi toplatmanın olup da daha net bir açıklamanın olmaması çok rahatsız edici. Ben doktorların gerekli gördüğü tüm aşıları kendime de çocuklarıma da yaptırmak istiyorum ama gönül rahatlığıyla.
Demek ki ben 1ay önce ki aşıdan ciddi yan etkileri bu yüzden yaşamışım. 1 ay boyunca aşı yerim beze gibi kalmisti daha yeni gecti ki hâlâ acır elledikce. Burda sormuştum hatta cok kasilmam ağrım ateşim var korkuyorum diye 😕 simdi 2. Doz için aradılar dün aile hekimliginden açıkçası düşünmüyorum vurulmayi

Back
X