• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Korkma ben hamileliğimin başından beri sıkı diyetle ve insülin iğnesi ile devam ediyorum, şükür ki bebeğimin ölçümleri normal, son iki haftadır benim de suyum fazla o kadar diyete rağmen ama doktorun sıkı kontrolünde olduktan sonra ilaçlarına ve yediklerine dikkat ettikten sonra korkacak bir şey yok. Şeker de tansiyon da ilaçla dikkatle ve olabildiğince bol yürüyüş ile kontrol altına alınabilecek şeyler, süreç psikolojik olarak çok yorucu o ayrı ama çoğu gitti azı kaldı sabredebiliriz 🥰
Çok teşekkür ederim hayırlısıyla bi kucağımıza alsaydık şu evhamlar bitse

Benim ablam kullanmıştı düz kafa yastığı, ona da görümcesi verdi. Düz olmaması için hep aynı yöne yatırmamak gerekiyor diye biliyorum ama ne bileyim gerekliyse alırız onu da 😀

Reflü yatağı için bana da fiyatlar fazla geldi. Ablamın kızı sürekli kusan bir bebekti, belki öyle bir durumda elzem olduğunda alınabilir. Ama işte babynest e heveslendim, ona ayrı reflüye ayrı vereceğime ikisi birarada olanlara mı baksam diye düşündüm.
Bebekler her emzirmeden sonra mutlaka gazı çıkarılmalı omuzda . Yoksa kusarlar . Bunu bilmeyen anne malesef emzirip yatağa koyuyor bebeği . Kusunca da reflü yatağı alayım diyor bu bebek çok kusuyor diyor . Gaz mutlaka ama mutlaka çıkarılmalı her emzirmeden sonra

2 gun once bi arkadasim dogum yapti sezeryan ile az once bi arayalim nasillarmis soralim dedik cok uzuldum. Crp degeri cok yuksek cikmis bebegin yogun bakima almislar anneyi eve gondermisler antibiyotik tedavisi yapilacakmis. Allah korusun eve eli bos gelmek ayri bi psikolojik olay anne icin allah kimseye yasatmasin evde sutu sagip 3 saatte bi hastaneye goturuyorlarmis nasil uzuldum vallahi fobi olustu resmen doguma kadar kafamda kurup durarim ya benimkide oyle olursa diye 😔😔

Kızlar bunu ben de sordum. İlk zamanlarda zaten nasıl yatırırsan öyle uyanıyor, sık sık başın pozisyonunu değiştirerek yatırmalısın ama sonrasında bebek dönmeye başlayınca bu yastığa ihtiyaç oluyor dediler. Herkesten parça parça bilgi topluyoruz bizi neler bekliyor çok merak ediyorum 😄
2 yaşa kadar yastık yasak zaten . Çarşaf battaniye hep dikkatli kullanmak gerek yüzlerine gelmesin diye . Bu yastığa da gerek yok valla ya . Bi yüzüstü yatır bir yan bi sol derken kafa şekil alıyor . Zaten dönebildiktrn sonra müdahale edilemiyor bebelere keyifleri istedikleri gibi yatıyorlar 😃

Şimdi kayınvalidemden bir yastık önerisi geldi.
Ay şeklinde yastık al diyor. Bebeğe de kullanırsın diyo. İçine bebek de koyuluyormuş. Kılıfı çıkarıp yıkanabiliyormuş.
Geçmiş yıllarda yataş gibi bir mağazadan almış. Sonra başka bir hamile tanıdığına vermiş. 🤔

Sanırım benim bu sabah buna 300 tl vermem dediğim yastıktan bahsetti 😂 işte bu.
Galiba alacağım. 😢 şimdi bile belimin sağ tarafında ağrı var çünkü. Bu böyle gitmez.

Eki Görüntüle 3189529
Bahsettiği yastık sanırım emzirme yastığı 😌

2 gun once bi arkadasim dogum yapti sezeryan ile az once bi arayalim nasillarmis soralim dedik cok uzuldum. Crp degeri cok yuksek cikmis bebegin yogun bakima almislar anneyi eve gondermisler antibiyotik tedavisi yapilacakmis. Allah korusun eve eli bos gelmek ayri bi psikolojik olay anne icin allah kimseye yasatmasin evde sutu sagip 3 saatte bi hastaneye goturuyorlarmis nasil uzuldum vallahi fobi olustu resmen doguma kadar kafamda kurup durarim ya benimkide oyle olursa diye 😔😔

2 akrabam da bu şekilde oldu yakın zamanda. Çocuklarına bi süre kavuşamadılar. Süt sağıp götürdüler. Bebeklerini her an göremiyorlardı bile.
Onlar da sezeryan oldu.
Ama sonuçta iki bebek de taburcu oldu ve çok sağlıklılar şimdi. 10 gün kadar kalmışlardı sanırım.
Olabiliyor böyle şeyler. Soğukkanlı davranmak gerek. Umarım hepimiz doğar doğmaz bebeklerimizi kucağımıza alırız. Yanımızda kalırlar hep. 🙏🏻

Bebekler her emzirmeden sonra mutlaka gazı çıkarılmalı omuzda . Yoksa kusarlar . Bunu bilmeyen anne malesef emzirip yatağa koyuyor bebeği . Kusunca da reflü yatağı alayım diyor bu bebek çok kusuyor diyor . Gaz mutlaka ama mutlaka çıkarılmalı her emzirmeden sonra
Gazının çıkarılması gerektiğini elbette biliyorlardı ama kusan bir bebekti yine de. Bazı bebeklerin reflüsü oluyor. Kuzenimin oğlunun da vardı mesela. Ailede çok bebek olunca bilmeme imkanı yok ☺️

2 yaşa kadar yastık yasak zaten . Çarşaf battaniye hep dikkatli kullanmak gerek yüzlerine gelmesin diye . Bu yastığa da gerek yok valla ya . Bi yüzüstü yatır bir yan bi sol derken kafa şekil alıyor . Zaten dönebildiktrn sonra müdahale edilemiyor bebelere keyifleri istedikleri gibi yatıyorlar 😃
2 yaş mıı 🙄 biraz daha bekleyelim kreşe gidecek zaten 😄 valla hadi kızlar saçlarıyla kapattı diyelim de erkek bebekler için kafa şekli önemli 😄

Ben de mart annelerini okuyorum sık sık ama ocak şubatı okumamıştım bakayım oraya da 😅
Ocak annelerini okuyorum bu ara.
Kalbim çarptı okudukça şimdi.
Doğurmaya başladı birçoğu.
Ne kadar heyecanlı bir süreç aynı zamanda da korkulu, endişeli. Garip bir durum.🥹
gün gün yaklaşıyoruz biz de.:KK55:
Şubat annelerini de okurken çok gülüyorum. 😄
Çılgın üyeler var orda. 😄

İnsallah hepimiz su gibi atlatalım yenidoğan sürecini 🙏 ufaklı tefekli pürüzler illa ki oluyor, benim kızım yenidoğan sarılığı olmuştu misal hastanede seyyar fototerapi cihazı vardı Allahtan yoğun bakıma götürmediler odada almıştı 1 gün mavi ışını. insan kendisini bebeğimle birlikte peri masalımız tamamlanacak ve sonsuza dek mutlu olacağız gibi bi psikolojiye sokuyor gebelik öncesinde (ben öyleydim misal) ama yenidoğan döneminde toslayacak cok duvar var. Allah evimize bebeklerimizle sağlıkla dönmeyi nasip etsin kimseyi de yavrusundan ayırmasın 🙏 kurma kafanda yazık canına 😔

Benim ablam kullanmıştı düz kafa yastığı, ona da görümcesi verdi. Düz olmaması için hep aynı yöne yatırmamak gerekiyor diye biliyorum ama ne bileyim gerekliyse alırız onu da 😀

Reflü yatağı için bana da fiyatlar fazla geldi. Ablamın kızı sürekli kusan bir bebekti, belki öyle bir durumda elzem olduğunda alınabilir. Ama işte babynest e heveslendim, ona ayrı reflüye ayrı vereceğime ikisi birarada olanlara mı baksam diye düşündüm.
Babynest bir arkadaşım kullanıyordu aşırı rahat etmişti. Biz gittiğimizde bebek onda uyuyordu bizler sohbet ediyorduk. Diğer türlü bir kulağımız hep bebek odasında olacak. Şimdi şöyle hem reflü yatağı hem babynest olan var mesela aklımı çeliyor açıkçası.
Öyle kanepeye koltuğa yatırınca bebek rahat edemez diye düşünüyorum nedense 🙄
Ama aklıma takılan bir şey var şu ana kucağı olanlarda rahat uyunuyorsa ondan almak daha mantıklı değil midir?
Screenshot_20230110_231741_trendyol.com_edit_4553792870043667.webp

Babynest bir arkadaşım kullanıyordu aşırı rahat etmişti. Biz gittiğimizde bebek onda uyuyordu bizler sohbet ediyorduk. Diğer türlü bir kulağımız hep bebek odasında olacak. Şimdi şöyle hem reflü yatağı hem babynest olan var mesela aklımı çeliyor açıkçası.
Ama aklıma takılan bir şey var şu ana kucağı olanlarda rahat uyunuyorsa ondan almak daha mantıklı değil midir?
Eki Görüntüle 3189773

Bu ürün hoşuma gitti pratik, taşıması kolay. Ama içindeki yastık kısmı sakıncalı diyorlar. Nasıl kullanıcaz yenidoğan bebeğe? Normalde reflü yatakları dümdüz. Bu yastıklı.
Bu işleri hiç anlamadım ben😑

Bu ürün hoşuma gitti pratik, taşıması kolay. Ama içindeki yastık kısmı sakıncalı diyorlar. Nasıl kullanıcaz yenidoğan bebeğe? Normalde reflü yatakları dümdüz. Bu yastıklı.
Bu işleri hiç anlamadım ben😑
Yastık diye bahsettiğin o eğik açıyı sağlayan şey ama, o olmadan nasıl reflü yatağı olacak ki 🤔 normal yastık gibi değil de belden yukarı doğru destek diye anladım ben

Biz kızımda alışveriş yaparken gerek yok diye reflü yatağı ile emzirme yastığı almamıştık, doğumdan sonra baktım kendi başıma eve gidemicem anneme çıktık bebeği koyacak yer bulamadık evde bi an 😂 eşim bi koşu gidip almıştı emzirme yastığıyla birlikte. oda oda onda taşımıştık milletin oturduğu yere bebek koymayı sevmiyorum. Hem babynest hem reflü yatağı gereksiz masraf ama bence zaten uçmuş gitmiş hepsinin fiyatı. Ben kızımdan kalanı kullanıcam, bi de gelinimiz getirecek. Alacak olsam yine reflü yastığı alırdım. babynest daha cici bici ama reflü yastığı sağlık açısından daha önemli bence. Bi de ana kucağı almayı düşünüyorum ben arada da onda dursalar yeter zaten göğüste uyumayı seviyolar en çok.

Biz kızımda alışveriş yaparken gerek yok diye reflü yatağı ile emzirme yastığı almamıştık, doğumdan sonra baktım kendi başıma eve gidemicem anneme çıktık bebeği koyacak yer bulamadık evde bi an 😂 eşim bi koşu gidip almıştı emzirme yastığıyla birlikte. oda oda onda taşımıştık milletin oturduğu yere bebek koymayı sevmiyorum. Hem babynest hem reflü yatağı gereksiz masraf ama bence zaten uçmuş gitmiş hepsinin fiyatı. Ben kızımdan kalanı kullanıcam, bi de gelinimiz getirecek. Alacak olsam yine reflü yastığı alırdım. babynest daha cici bici ama reflü yastığı sağlık açısından daha önemli bence. Bi de ana kucağı almayı düşünüyorum ben arada da onda dursalar yeter zaten göğüste uyumayı seviyolar en çok.
Katılıyorum herkesin oturduğu yere koltuğa vs bebeği koyup uyutmak istemem açıkçası

Eki Görüntüle 3189773
Ben de bunlardan mı alsam diye düşündüm, hem babynest hem reflü. Ya hatta babynest ablamda var ama pembe. Ben kullanırım dedim ama oğlana da pembe kullanmak istemiyorum gibi 😂 belki müslinle örtülürse kullanabilirim. Anne yatağa yanına alacaksa da kullanışlı olur babynest. Direkt yanında uyutmak tehlikeli olabilir uyku haliyle. Dediğin gibi koltukta yanında kalacaksa falan direkt koltuğa koymak istemem ben de. Anakucağı aldım ama onda çok rahat uyur mu bilemedim 🤷‍♀️

VivaLaJuicy VivaLaJuicy MelodiminEsi MelodiminEsi kızlar şu modelden bahsediyorum ben. Hem reflü yatağı hem babynest. İçinde yastığı da yok. Aslında eğimli babynest teknik olarak 😂

Yastık diye bahsettiğin o eğik açıyı sağlayan şey ama, o olmadan nasıl reflü yatağı olacak ki 🤔 normal yastık gibi değil de belden yukarı doğru destek diye anladım ben

VivaLaJuicy VivaLaJuicy MelodiminEsi MelodiminEsi kızlar şu modelden bahsediyorum ben. Hem reflü yatağı hem babynest. İçinde yastığı da yok. Aslında eğimli babynest teknik olarak 😂

Ama bu çok güzelmiş ya 🥰 ben almayacağım için bakmamıştım bunlara pek aklım çelindi şu an 😂 ben ikisini ayrı ayrı alanlar var sanmıştım bu çok iyiymiş

Merhaba Kızlar kızımın sınav haftası olduğu için 4 e gidiyor ders çalışmayla geçti vakit giremedim buralara neler kaynatmışsınız 🥰
Ben kızımda yastık kullanmadım zaten uzmanlar önermiyor kafa yapısı ıcın sürekli değiştirerek yatırdım ben çok dikkat ettim sorun yaşamadık reflü yatağına gelince ihtiyaç olursa alabilirsiniz elbet ama olmazsa olmaz değil evet gün içinde yanınızda ona yatması açısından güzel olabilir ben ana kucağı kızımdan kalma tiny love var onu tercih ederdim olmasa ondan kaldığı için onu kullanacağım iyice hareketlenene kadar gündüzleri hep yanımda her an onda uyuturdum çok rahat ettim ben tavsiye ederim iki yaşına kadar yastık kullanmaya gerek yok sağlık açısından endişelenmeyin zamanla bebeğiniz için en uygun seçimleri yaşadıkça yapıyorsunuz şimdiden kendi bütçenizi zora sokup pişman olmayın insan heves ediyor herşeyi almak istiyor haklı olarak bende öyleydim 🥰😍🌺

Back
X