2024 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğinizin cinsiyeti

• kız

OY: 109 49,3%
  • erkek

OY: 104 47,1%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız ve erkek

OY: 5 2,3%
  • üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    221
Gunaydin kizlar ben bugun 20+1 oldum gecen gunlerde disarda baktigimda bile hareketini yakalamistim ama 2 gundur varmi yokmu anlayamiyorum bu haftalarsa bolemi oluyor hergun hissedilmiyormu bazen sanki bi anda cok ciliz bi sekilde vuruyor geciyor tecrubeli olanlar bana yazabilirmi sevabina
vala canım benim hergun hareketli illaki belli bir saatte vuracak ilk oğlum sakındi hiç bu kadar hareketli değildi bu oğlumun maşallahi var kıpır kıpır çok yaramaz bı bebek gelecek Allah'ın izniyle 🤲

Ben de klasik ev toparlamaca, simdi de kek yaptım, ben bu arada doguda ögretmenim, dogum memlekette olacagı icin doktorum bi süre rapor verdi kendi evime döndüm, rapordan sonrada dogum iznim zaten, agustosta da nasipse tayin alıcaz diye evi kapattık ordaki, üc senedir ayrıydım evimden, simdi cok sükür tadını cıkarıyorum 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 yarında detaylı ultrasonum varrr 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

• Muhteşem
Reactions: Jou
Kizlar merhaba. Dün gece 3 buçukta belimde bir ağrıyla uyandm. Ama böyle sanki govdemi bacaklarimdan ayırıyorlar. Acile zor yetistik. Birşey bulamadılar. Sizde de oldu mu

Kizlar merhaba. Dün gece 3 buçukta belimde bir ağrıyla uyandm. Ama böyle sanki govdemi bacaklarimdan ayırıyorlar. Acile zor yetistik. Birşey bulamadılar. Sizde de oldu mu
Kac haftalıksın canım belimde hiç olmadı ama bazen karnım ve kasıgımda oluyor her sey normalse bi sey yoktur merak etme

Maalesef canın bazen o korkuya kapiliyoruz. İster normal ister sezaryen Doğum olsun. Böyle hissettiğin anlarda dua et.
Ben de 2 gün hüngür hüngür ağladım. 6 şubatta depremi çok kötü yaşadım. 12. Katta.
Depremi biz de diyarbakırda yaşadık canım yıldönümünde ben de cok kötü oldum o gece uyuyamadık o şehirde olmamamıza ragmen artık, bi kaybımız yok çok şükür, Allah ölenlere rahmet, geride kalanlarına sabır versin 🙏🏻🙏🏻

Kızlar ya dün akşam içim çok garip oldu böyle bir ağlama isteği sonra ben bu çocuğu nasıl dogurcam diye ağlamaya başladım sizde de oluyor mu böyle şeyler ilk defa yaşadım ama galiba gerçekten korktum ama hiç normalde böyle bir duygum yok içimde yani korku yönünde sonra 🥺
Ben de dün iki saate yakın üzüldüm. Normal zaman olsa çok takılmayacağım bir durumdu ama bişey canımı sıktı, çocuk gibi içimi çeke çeke ağladım. Hormonlar bizi ele geçirmeye başladı bence artık 🥹🥹

Geçmiş olsun, terleme sonrası üşütme tutulma, ıslak kalması gibi bir durum olmuş olabilir mi. Bu gün daha iyi misiniz?

Ben de klasik ev toparlamaca, simdi de kek yaptım, ben bu arada doguda ögretmenim, dogum memlekette olacagı icin doktorum bi süre rapor verdi kendi evime döndüm, rapordan sonrada dogum iznim zaten, agustosta da nasipse tayin alıcaz diye evi kapattık ordaki, üc senedir ayrıydım evimden, simdi cok sükür tadını cıkarıyorum 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 yarında detaylı ultrasonum varrr 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Ooo kekin kokusu burnama geldiii😋🥲🥲

Ben de dün iki saate yakın üzüldüm. Normal zaman olsa çok takılmayacağım bir durumdu ama bişey canımı sıktı, çocuk gibi içimi çeke çeke ağladım. Hormonlar bizi ele geçirmeye başladı bence artık 🥹🥹
Bu arada sacma sapan aglama krizleri bana da geliyor. Annem coook uzakta aklima annem geliyo agliyorum, bazen bebegimle konusurken bile durup dururken agliyorum, instagramda reels izliyorum agliyorum🥹

Simdi tecrubeli annelerden cevap istiyorumm. Bebek bakim setlerine bakiyorum da acaba tirnak makasi mi daha kullanisli yoksa elektrikli torpuler mi?? Bir de burun aspiratorunu manuel olabini mi onerirsiniz yoksa su minik makina gibi olanlari mi?? Ayrica bebise ilk asamada biberon ve emzik alinmali mi cunku biberon kullaniminin meme reddine sebep oldugunu okudum cogu yerde. Cok acil durumlar disinda zaten biberondan sut vermeyi dusunmuyorum allah izin verir de sutum olursa🙏🏼
çok güzel sorular :) bende merakla bekliyorum cevapları

Simdi tecrubeli annelerden cevap istiyorumm. Bebek bakim setlerine bakiyorum da acaba tirnak makasi mi daha kullanisli yoksa elektrikli torpuler mi?? Bir de burun aspiratorunu manuel olabini mi onerirsiniz yoksa su minik makina gibi olanlari mi?? Ayrica bebise ilk asamada biberon ve emzik alinmali mi cunku biberon kullaniminin meme reddine sebep oldugunu okudum cogu yerde. Cok acil durumlar disinda zaten biberondan sut vermeyi dusunmuyorum allah izin verir de sutum olursa🙏🏼
Ben elektrikli törpüden aldım başlığı değiştirilebilen, yuvarlak olandan ilk kendimde denedim 😂😂 çok beğendim en sert uçlusu bile ete değince hissettirmiyor uç kısmı çabuk yıpranır mı onu bilmiyorum ama çok pahalı bir şey değildi zatenn. Aspiratörü de cımbız gibi olandan aldım duruma göre bakarım diyorum zorlanırsam değiştiririm 🙄 emzik aldım biberon da antikolik alıcam kullanmasak bile dursun zaten genelde 0’dan 6 aya kadar oluyor elbet bir gün zamanı gelir 😬

Ben kendim açımdan neler yaptığımı anlatayım

Bebek bakım seti çok gerek yok iyiki almadım
Ama tarak ve konak tarağı gerekli
Tırnak törpüsü pilli çok daha kolay kullanışlı oluyor elleri cok hareketli oluyor enazından kanatmamış olursun

Burun aspiratörü benimki duruyo boşa aldım
Şırıngayla yapılanlardan çok daha kolay oluyo fizyolojik serumden ben kizımda çok rahat ettim onda hem tahrişte olmadı hemen sümuğü sökerdi rahatlardı

Biberon emzik bende boşa aldım sonuçta emziriyordum ama çalışıcaksanız gerekli emzik te hiç vermedim ama bazen çok zorlandığımda uyku sebep ten emzik veriyodum hiç istemedi almadı
BUnu son aşamasında karar verirsin

mesirmacunu mesirmacunu

Ay gözünüz aydın çok sevindim. Benim de q6 şubatta randevum var. İnşallah benim bebisimin de böbreği normale donmustur
İnşallah kardeşim benim sıkma canını bol bol su iç ve idrarını da yap ben bol bol su içtim herhalde ondan oldu sık sık da idrara çıktım bilmiyorum artık bundan mı oldu. Ama çok şükür dualarım sizinle🤲🥰

Bende birşeyi çok seviyorum kaynanamda oraya gideceğimde yapıyor😂
Bugün sağlık ocağına gittim kalp atışına bakmak için.
Açtım tabi baya en son akşam 9 da yemek yemiştim karnım baya açtı dedi karnın mı aç evet neden noldu dedi bu cihazla zaten zor duyuluyor aç olunca ekstra bir hareket olmuyor dedi sonra sağ tarafına doğru yakaladı dinledi gayet güzel dedi.
İyiki varlar vallah

Back
X