- 25 Kasım 2021
- 4.022
- 6.793
- 88
- Konu Sahibi mesirmacunu
- #12.561
Anne için doğum çantasına konulacaklar listesi
- Bir ya da iki adet emzirme sütyeni
- Emzirme atleti (tercih meselesi ben koymayacağım :))
- 2-3 adet külot
- Depend tek kullanımlık külot
- 2 çift önden açılabilen gecelik (Sezaryen doğumlarda, özellikle ikinci günde rahat lastikli önden açılan bir pijama takımı daha iyi olabilir)
- 1 adet sabahlık ya da şal (hastane koridorlarında yürüyüş yapacağınız sırada üzerinize giymek için lazım olacaktır.)
- 3-4 çift göğüs pedi
- Meme ucu kremi (Silinmesi gerekmeyen kremleri tercih etmek işinizi kolaylaştıracaktır.)
- Yumuşak ve sıcak tutan çorap
- Terlik (özellikle sezaryen doğumdan sonra bol bol yürüyüş yapmanız beklenecektir. Bu nedenle rahat giyilebilen, hafif ve kaymayan terlikler tercih edebilirsiniz. Parmak arası terlikler, çorapla giyilmesi zor olduğu için pek tercih edilmez.)
- Emzirme örtüsü (aslında olmasa da olur ama ziyaretçi vs geldiğinde rahat ederiz sanki? bilemedim)
- Yüz ve banyo havlusu (doğumdan sonra yada sancı zamanı duş aldırıyorlarmış sanırım?)
- Telefonunuz (hafızayı boşaltmayı unutmayın kızlarrr minik bir birey ile dolacak o telefonun hafızası çünküüüü :) )
- Şarj aleti
- Hastaneden çıkarken giyebileceğiniz rahat bir giysi (ben elbise mi giysem dedim? rahat bişiler olmalı tabi :))
- Temel bakım ürünleri (diş fırçası ve macunu, dudak ve yüz nemlendiricileri) (özellikle dudaklar çok çatlıyormuş kızlar doğumda , dudak nemlendiricisi mühim olabilir, makyaj yapacaklar için makyaj setinizi de unutmayın :) )