• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğinizin cinsiyeti

• kız

OY: 109 49,3%
  • erkek

OY: 104 47,1%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız ve erkek

OY: 5 2,3%
  • üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    221
Anne için doğum çantasına konulacaklar listesi

• Bir ya da iki adet emzirme sütyeni
  • Emzirme atleti (tercih meselesi ben koymayacağım :))
  • 2-3 adet külot
  • Depend tek kullanımlık külot
  • 2 çift önden açılabilen gecelik (Sezaryen doğumlarda, özellikle ikinci günde rahat lastikli önden açılan bir pijama takımı daha iyi olabilir)
  • 1 adet sabahlık ya da şal (hastane koridorlarında yürüyüş yapacağınız sırada üzerinize giymek için lazım olacaktır.)
  • 3-4 çift göğüs pedi
  • Meme ucu kremi (Silinmesi gerekmeyen kremleri tercih etmek işinizi kolaylaştıracaktır.)
  • Yumuşak ve sıcak tutan çorap
  • Terlik (özellikle sezaryen doğumdan sonra bol bol yürüyüş yapmanız beklenecektir. Bu nedenle rahat giyilebilen, hafif ve kaymayan terlikler tercih edebilirsiniz. Parmak arası terlikler, çorapla giyilmesi zor olduğu için pek tercih edilmez.)
  • Emzirme örtüsü (aslında olmasa da olur ama ziyaretçi vs geldiğinde rahat ederiz sanki? bilemedim)
  • Yüz ve banyo havlusu (doğumdan sonra yada sancı zamanı duş aldırıyorlarmış sanırım?)
  • Telefonunuz (hafızayı boşaltmayı unutmayın kızlarrr minik bir birey ile dolacak o telefonun hafızası çünküüüü :) )
  • Şarj aleti
  • Hastaneden çıkarken giyebileceğiniz rahat bir giysi (ben elbise mi giysem dedim? rahat bişiler olmalı tabi :))
  • Temel bakım ürünleri (diş fırçası ve macunu, dudak ve yüz nemlendiricileri) (özellikle dudaklar çok çatlıyormuş kızlar doğumda , dudak nemlendiricisi mühim olabilir, makyaj yapacaklar için makyaj setinizi de unutmayın :) )

Kizlarr biz bugun kontrole gittik. Nst’ye girdim sipa bi dakika durmadi sag olsun🤣 kadincagiz kalp atisini bulmak icin ugrasti durdu😬 sonuc olarak her sey normal, iyiydi. 1.5 kilo 38 cm olmus findigim🥹 sadece doktor bebegin basinin yine yukarida oldugunu soyledi. 16’sina tekrar randevu verdi eger donmemis olursa hastaneden randevu almamizi istedi🙄 sezaryen olabilirsin dedi. Ama daha erken oldugunu dusunuyorum… gecen hafta ucus icin kontrole gittigimde de basi asagidaydi. Cocuk boyuna takla atiyo yeri bol zaar🤣
Ay harikaaa 😍🧿 16sına kadar ohoooo deseydin 😂😂 egzersizle bile bebeği döndürüyorlar bence de çok erken konuşmuş ama tabi hayırlısıı 🙏🏻🫶🏻

Bebişim 30 tane bez koyalım mı ya? O kadar kullanmazsak çok sevinirim :KK70:
yazan : prima alan bir anne :KK70:

aşkım 20 koyalım :)) ne biliyim bu minik insanlar ilk zamanlar sürekli s.çıyormuşşş öyle duydumm :))) kıyamayız dötlerine beee değiştirir duruuruz bence . kullanmadığımız da geri gelir.

yazan : prima alan bir anne :KK70:

aşkım 20 koyalım :)) ne biliyim bu minik insanlar ilk zamanlar sürekli s.çıyormuşşş öyle duydumm :))) kıyamayız dötlerine beee değiştirir duruuruz bence . kullanmadığımız da geri gelir.
Ahahaha :D Değiştiririz sürekli ama hastaneye 2 günlük gitmiyo muyuzzz? :D

Anne için doğum çantasına konulacaklar listesi

• Bir ya da iki adet emzirme sütyeni
  • Emzirme atleti (tercih meselesi ben koymayacağım :))
  • 2-3 adet külot
  • Depend tek kullanımlık külot
  • 2 çift önden açılabilen gecelik (Sezaryen doğumlarda, özellikle ikinci günde rahat lastikli önden açılan bir pijama takımı daha iyi olabilir)
  • 1 adet sabahlık ya da şal (hastane koridorlarında yürüyüş yapacağınız sırada üzerinize giymek için lazım olacaktır.)
  • 3-4 çift göğüs pedi
  • Meme ucu kremi (Silinmesi gerekmeyen kremleri tercih etmek işinizi kolaylaştıracaktır.)
  • Yumuşak ve sıcak tutan çorap
  • Terlik (özellikle sezaryen doğumdan sonra bol bol yürüyüş yapmanız beklenecektir. Bu nedenle rahat giyilebilen, hafif ve kaymayan terlikler tercih edebilirsiniz. Parmak arası terlikler, çorapla giyilmesi zor olduğu için pek tercih edilmez.)
  • Emzirme örtüsü (aslında olmasa da olur ama ziyaretçi vs geldiğinde rahat ederiz sanki? bilemedim)
  • Yüz ve banyo havlusu (doğumdan sonra yada sancı zamanı duş aldırıyorlarmış sanırım?)
  • Telefonunuz (hafızayı boşaltmayı unutmayın kızlarrr minik bir birey ile dolacak o telefonun hafızası çünküüüü :) )
  • Şarj aleti
  • Hastaneden çıkarken giyebileceğiniz rahat bir giysi (ben elbise mi giysem dedim? rahat bişiler olmalı tabi :))
  • Temel bakım ürünleri (diş fırçası ve macunu, dudak ve yüz nemlendiricileri) (özellikle dudaklar çok çatlıyormuş kızlar doğumda , dudak nemlendiricisi mühim olabilir, makyaj yapacaklar için makyaj setinizi de unutmayın :) )
Bence çok güzel bir liste olmuş kuzum :KK200:
Ben eşime de pijama/eşofman, çamaşır ve terlik koyacağım :KK54: Benimle o kalacak, yedek kıyafet bulunmuş olur diye düşündüm. Onlar da yorulacak bizimle birlikte :anneadayı:

tam içindeeee :halay: merkezdeyiz joumm , yunusemre diye geçiyor, başın düşerse dara , manisalı yasemini ara jouu :KK3:
Yunusemreyi biliyorum manisaya çok ev baktım int te 2 sene önce dogu depremi olunca durdu sonra hayırlısı yaa manisanın heryeri bilmediğimiz için insan neresi iyi bakamiyosun bilmiyosun sen iyi oldu😍

Bence çok güzel bir liste olmuş kuzum :KK200:
Ben eşime de pijama/eşofman, çamaşır ve terlik koyacağım :KK54: Benimle o kalacak, yedek kıyafet bulunmuş olur diye düşündüm. Onlar da yorulacak bizimle birlikte :anneadayı:
aaa haklısın maryciğim , refakatçi içinde kıyafet havlu terlik mantıklı

Yunusemreyi biliyorum manisaya çok ev baktım int te 2 sene önce dogu depremi olunca durdu sonra hayırlısı yaa manisanın heryeri bilmediğimiz için insan neresi iyi bakamiyosun bilmiyosun sen iyi oldu😍
bir isteğin olursa seve seve yardımcı olurum joum :)

• Muhteşem
Reactions: Jou
Ayy hamilelikten once bir gun dogum yaparsam sezaryen olmak isterim diyordum simdi sezaryenden daha cok korkuyorum🙄🙄 saglikla gelsinler🥹
Gerçekten ben de öyle.. doğum sancısı nasıl çekilir ya sezaryenle hiçbir şey anlamıyorsun ne güzel falan diyordum ama öyle değilmiş 🙄 doğum sancısı çekip çekip bebek gelmeyince sezaryene alınanlar da var valla başımıza ne gelecek hiç bilmiyoruz ama başa gelen çekiliyor o kesin 🥲 aminn sağlıkla gelsinler biz her şeye kabulüz 💕

Harikasın harikaa🤗🤗 biberon koymalı mıyız çantaya ilk sordu benden gelsin 😃❤️ bir de mama da koyalım mı yoksa hastane uygun görülen mamayı söylüyor mu
Biberon koy bence. Mama şöyle bazı hastaneler likit olarak bebeğin beslenemediği durumlarda verirler fakat bence yinede içine sinen mama alınmalı ve her ihtimale karşı konulmalı. Dileğimiz tabiki ihtiyacın olunmaması sonrasında da zaten ihtiyacı olan birine verilebilir 🐥

Niye kendinizi zorluyorsunuz? Hamileliğin tadı en güzel evde alınıyor. Eşiniz baksın biraz da eve siz kendinizi düşünün
Eşlerimiz evi geçindiremediğinden vs. çalışmıyoruz bir mesleğimiz var ve gittiği yere kadar çalışmayı planlıyoruz evde yatak döşşek yatmayı bizde isteriz. Hem kendimiz hemde bebeğimiz için ek gelir oluyor bence bu çok güzel birşey.

Biberon koy bence. Mama şöyle bazı hastaneler likit olarak bebeğin beslenemediği durumlarda verirler fakat bence yinede içine sinen mama alınmalı ve her ihtimale karşı konulmalı. Dileğimiz tabiki ihtiyacın olunmaması sonrasında da zaten ihtiyacı olan birine verilebilir 🐥
teşekkür ederiiz canım :)

Hayat müşterekliği hamilelik ve bebek bakımında değişir. 9 ay boyunca hamilelik sıkıntıları mide bulantıları hormon dalgalanmalarını biz çekiyoruz. Bebek doğunca uykusuzluk, 2 saatte bir kalk emzir, doğum sancısı yada sezaryen acısı... saymakla bitmez. Bi zahmet onlarda ev geçindirsin, ücretsiz izin anne ve bebeğim hakkı bence, hayat müşrerekliği içerisinde hemde. Geçindiremiyorsa eşine elinden geldiğinin fazlasını yapmalı, ev işleri ve yemek işlerinin çoğunu yapmalı. Benim eşim de o kadar yapmaz şahsen
Eşlerimizin sorumluluklarını sayarsak oda bitmez peki bunu ne yapacağız?
Allah razı olsun benim eşim evide siler süpürür çamaşırda asar yemekte yapar elinden gelenin fazlasını yapıyor. Bu düşünceniz bana çok garip geldi.

Back
X