• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Benim de taşımaktan ağrıyor valla ama bi gülüşüne değer diyorum kendime zaten yetemiyorum eşimle hiç kendimize vakit ayıramıyoruz yemeklerimi falan gece yapıyorum nasıl uyuduğumu bilmiyorum zaten ama geçecek rutinlerin oluştuğu günlerde gelecek inşallah
Amin amin amin inşallah 😓 geçen günlerde de bu anların kıymetini bilmek istiyorum ya . Bebeğim yeni doğduğu zaman omzumda uyuyordu . Sürekli fotoğraflara bakıyorum o kadar güzelmiş ki 🥺 her şeyleri çok güzel. Hasta olduk ya birde bu dönem aşı dönemiyle üst üste geldi iyice zor oldu

Rahatsızlandım buzluktaki sütü çıkarayım dedim hastaneye giderken ne olur ne olmaz hiç emmez dye ihtimal vermedim milletin çocuğu biberon alır meme reddeder benimki biberon reddediyor şimdi de Allah korusun süt falan yetmese biberon da almıyor be yaparım diye düşünüyorum
al bendendr okadar bakalim chicconun biberonunu aldim zorlayacagim biraz bende hep bana bisey olursa napicak diye dusunuyorum ahshd yani bi hastansam etsem..

Bende birkaç güne geçerim heralde yavrum 6300 dü en son kalkmıyor kollarım . Bir kere deneyeyim dedim illa kucak istiyor 🥲
benimkide oyleydi daha fazla kucaga alismadan dene israrla canim basta cok mizmizlaniyordu simdi biraaazcik alisti gibi. ben hix ayaga almayi dusunmiyordum ablam dediki bu cocuk buyuyecek dahada agirlasacak ve senden baskasini istemeyecek kucakta heryerde sen uyutmak zorunda kalacaksin hic degilse gittigin yerlerde birilerinin ayagina verirsin oturduğu yerden sallar uyutur ahshd sonra bir baktim gercekten esimin kucaginda bile zor uyumaya basladi. dedim ayaga almanin vakti gelmiş seni dhdhd

Her gördüğümde gıcığıma gidecek bişey ya söylüyor ya yapıyor moral bozuyo yoksa dert değil de faydadan çok zararı var
oylesi cok zor gercekten ama idare et bebis biraz daah buyuyunce azalr diye düşünüyorum geldiklerinde rahatsizligini biraz biraz belli et mumkunse esin tepki koyabiliyorsa koysun canim alismasinlar bubseferde

Kuzum benim bebeğim 20. Günden beri emzik emiyor. Yine mecbur bazen ise gitmem gerekiyor 1 aylıktan beri. Sut sagıyorum biberonla birakiyorum annemlere. Biz en başından beri philips avent kullanıyoruz biberonda emzikte çok memnun kaldım. Ama gecen gün emzigi kayboldu acil durum sinyali verdi yeni emzik aldık aynısından ne hikmetse onu emmedi kabul etmedi. Sonra eski emzigini bulduk düzene girdi tekrar emmeye başladı ama sadece onu :)
aa acaba emzik uretimlerindede farklilikmi oluyor? yada emdi yumusattimiki ? benimkide aventin emzigini basta aldi zoraki de olsa emiyordu ama sonra ne hikmetse anasina sovulmus gibi tepki vermeye basladibajsjdjdjdjs asla almiyo sinirleniyo zhxhc

kizlar benim bebis nerdeyse her sabah kusuyor. sabahlari goguslerim cok dolmus oluyor emerken cocuk yetisemiyo resmen oglen aksam en az boyle 15 dk takiliyo memede o likir likir ictigi max 4 dakika sonra azaliyo hissediyorum sabahlarida oyle sanip cok memexd kalmak istiyo galiba cunku baya emiyo ondan kusuyor olanilir dimi? doydugunu anlamiyormu cocugum ya?

Bizim de aynı gece 2-3 e kadar 2 saatte bir kalkıyor uyuyor sonra her saat başı kalkıyor memeyi bırakmıyor. Gündüzde aynı ama gece daha zor. Bazen kafam gidiyor o memedeyken içim geçiyor. Sabah 5-6 gibi gözler açık fıldır fıldır bakıyor. Ondan sonra zaten uyku yok yavrum . Birde uyumuyor gece hemen . İlla kucakta sallıcam ya da memeden ayırmıcam o saatlerce ağzında tutacak
Ay vallahi aynı saatlerce emip öyle dalıyor 😬 gece çok zor gerçekten ya bizim de uyku ihtiyacımız oluyor sonuçta

Kızlar selam.Ya bu 10 günde veya haftada bir kv nin torununu görmek için ya çağırması ya bizim gitmemiz olayı bi bana mı fazla geliyo ya? Yani bir süre sonra işe de başlamam gerekiyor, sürekli görüşmek de istemiyorum zaten o tarafla, mesafeli olmak isteyen biriyim.çocuk olmasa belki 2-3 ayda bir görüyordum şimdi sürekli bir görmesi gerekiyormuş, çağırıyor veya kendisi uğruyor ama bana fazla geliyo ya.Yarın yine akşam oturması gideceğiz mesela, normalde işin gücün arasında çocukla kalk git zor geliyor, yarın bi gün işe başlayınca daha da zor gelecek.Yani yoruyorlar cidden.aynı şehirde olanlar sizde durum nasıl ?
Valla bizimkiler de her gün gitsek istiyor. Bi zararları yok ama sonuçta emziriyorum falan rahat edemiyorum gitmiyorum zaten de çalışıyorlar. Ya kendileri bi uğrayıp seviyor ya da biz götürüyoruz ama gitsek bile akşam uyutucam falan diye eve geliyorum hemen. Eskiden de mesafeliydim yine mesafeliyim kızları gibi her gün orda oliyim çocuğu bırakıp gidip yatayım istiyorlar ama ben annem ablamlar ve eşimden başka emanet edemiyorum. Zaten bebeğimin dilinden de pek anlamıyorlar. Emmeye çok düşkün bi bebek emmek istiyor yok illa gazı var diye gaz çıkarmaya uğraşıyorlar falan 😬 az uyuyor diye sık uyutuyorum e şimdi uyandı diyorlar. Keyfi emmek istiyor şimdi emdi obez olursa çocuk diyorlar. Anne sütüyle kim obez olmuş dedim en sonunda dayanamadım. Kötü niyetli değiller ama ufacık bi yorumu bile kaldıramıyorum ben 😂

Kızlar bi akıl verin lütfen… bebeğim 3 ay 4 günlük inanılmaz iştahsız. Verem aşısındandır dedim ama bugün 5. Gün 90 cc zar zor içiyor içmiyor bile 60 içiyor. Gece en son 5te içti mama bu saat oldu 60 cc bile değil neredeyse 50 cc içti, biberonu dili ile itiyor. Sütüm yok zaten anne sütü alamıyor. Geçen hafta 5 kilo 30 gramdı doktor kilo alımı çok az dedi 1 hafta sonra gel dedi reflü şurubu verip (kusması etkiliyordur diye kilosunu) 1 hafta oldu ama yarın gidemeyeceğim doktora çünkü hiçbir şey yemiyor ki bu bebe. Ne yapıcam şaşırdım kaldım. Tüm evi geziyoruz yesin etrafı izlesin diye ama yok.

Kızlar bi akıl verin lütfen… bebeğim 3 ay 4 günlük inanılmaz iştahsız. Verem aşısındandır dedim ama bugün 5. Gün 90 cc zar zor içiyor içmiyor bile 60 içiyor. Gece en son 5te içti mama bu saat oldu 60 cc bile değil neredeyse 50 cc içti, biberonu dili ile itiyor. Sütüm yok zaten anne sütü alamıyor. Geçen hafta 5 kilo 30 gramdı doktor kilo alımı çok az dedi 1 hafta sonra gel dedi reflü şurubu verip (kusması etkiliyordur diye kilosunu) 1 hafta oldu ama yarın gidemeyeceğim doktora çünkü hiçbir şey yemiyor ki bu bebe. Ne yapıcam şaşırdım kaldım. Tüm evi geziyoruz yesin etrafı izlesin diye ama yok.
Canım biz de 3ay 1 günlüğüz yok 3-4 gündür kesinlikle emmek istemiyor biz mama kullanmıyoruz ama diliyle itiyor memeyi. İnatlaşmayayım tamamen aç kaldı çocuk diye sütümü biberonla vermeye çalıştım onu da ağzına bile almıyor. Her defasında çığlık kıyamet koparıyor atak haftası falan diye düşünüyorum ben de bi çözüm bulamadım.

Canım biz de 3ay 1 günlüğüz yok 3-4 gündür kesinlikle emmek istemiyor biz mama kullanmıyoruz ama diliyle itiyor memeyi. İnatlaşmayayım tamamen aç kaldı çocuk diye sütümü biberonla vermeye çalıştım onu da ağzına bile almıyor. Her defasında çığlık kıyamet koparıyor atak haftası falan diye düşünüyorum ben de bi çözüm bulamadım.
4. ay atağı için erken değil mi ya? Eskiden iyi kötü 90 cc içiyordu ama çok azaldı kilo alımı durdu resmen nir şey yemediği için. Az az sık sık vereyim diyorum yine yemiyor. Dün sabah 8de mama yedi 90 cc öğlen 1de zorla bir daha yedirdim o saate kadar ben acıkıyorum ya

Kızlar Merhaba size bir sorum olacaktı. Süt stoğu yapmak istiyorum. Fakat tek seferde mi sağım yapmak zorundayız. Günde iki üç kere farklı zamanlarda yaptığımız sütü birleştirip buzluğa atabilir miyiz?

Canım ben 🙋‍♀️ tam olarak neye ihtiyacın var bilmiyorum ama ben baktığımda babybjörnler arasında baya fark vardı. Tekstil Türkiye’de daha ucuz. Arkadaşım hamile ona carters tulumlar aldım ben ama burda çok fazla çeşit yok malum onun yeri de Amerika ama Türkiye ile Almanya arasında yarı yarıya fark vardı. Dm’lerde bio wolle tulumlar var. Biraz pahalı ama kışın çok sıcak tutuyor. Sonra yine dm’de menekşe kökünden diş kaşıyıcılar oluyormuş kullanmadım henüz ama herkes çok övüyor. Fettwolle var pişik, meme yarası için kullanılıyor. Öksürükte göğüse koyunca ona da iyi geldiğini söylüyorlar. Aklıma bunlar geldi şimdilik.

Uff harikasin baby❤️ cok tesekkurler

AdChoices
ADVERTISING​
Uff harikasin baby❤️ cok tesekkurler
Rica ederim 💕 Bir de ben bahnhof apotheke windelbalsam diye bişi kullanıyorum pişik için internetten bi bak istersen biraz old school duruyor, bir de kokusu olan bişi ama oğlan bir kez bile pişik olmadı bunu kullanmaya başladıktan sonra.

Kızlar Merhaba size bir sorum olacaktı. Süt stoğu yapmak istiyorum. Fakat tek seferde mi sağım yapmak zorundayız. Günde iki üç kere farklı zamanlarda yaptığımız sütü birleştirip buzluğa atabilir miyiz?
Emzirme danışmanı şöyle bir şey söylemişti sütleri sağıp ayrı ayrı dolaba koyup hepsi soğuyup aynı dereceye geldiğinde birleştirin. Sen süt sağdın atıyorum o 10 derece dolaba koydun atıyorum oldu 6 derece sonra yine süt sağdın o 10-12 derece onu alıp 6 derece üzerine dökme diye anlatmıştı. Umarım anlatabildim

AdChoices
ADVERTISING​

Rica ederim 💕 Bir de ben bahnhof apotheke windelbalsam diye bişi kullanıyorum pişik için internetten bi bak istersen biraz old school duruyor, bir de kokusu olan bişi ama oğlan bir kez bile pişik olmadı bunu kullanmaya başladıktan sonra.
Weleda’ninkileri aldim, kötü mü? 😕 burada cok pahali bi de weleda, iyi diyolardi.

Back
X