2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    328
Kızlar bu haftalar ne nasıl oluyor bilen var mı ??
Canım ölçülerinin haftasıyla uyumları mesela sanırım 20+5 hamielsin bu tabloya göre örneğin kilosu 20+3 le uyumlu bacak boyu fl 19+6 ile uyumlu yani ölçülerin hemen hemen haftasıyla uyumlu bir hafta önde bir hafta geride olması sorum değil yani ölçülern gayet güzel gözüküyo

Canım ölçülerinin haftasıyla uyumları mesela sanırım 20+5 hamielsin bu tabloya göre örneğin kilosu 20+3 le uyumlu bacak boyu fl 19+6 ile uyumlu yani ölçülerin hemen hemen haftasıyla uyumlu bir hafta önde bir hafta geride olması sorum değil yani ölçülern gayet güzel gözüküyo
canım pardon yanlış olmasın fl bacak boyu değil boyu idi 7 ile çarpınca tam ölçüyü veriyordu

Hamileyken sac kestirdiniz mi
Noo. Buralarda batıl bi inanç var çok sinirliyim ama bi tarafımda bi sey olursa diye kesemedim.
Tup bebek zamanında ay takvimine göre saçların yavaş uzaması için bi tarih vardı. O tarihte baya kisaltmistim saclarimi. Suan en fazla 5 cm uzamistir mayıstan şimdiye. Bebeğin ömrünü kisaltiyomus öyle diyolar 🤦‍♀️

Canım gittim dün sabah doktorum kendisi baktı bağırsakları midesi parmakları ama çok görüntü vermedi sıpa 😍 renkli çekmeye çalıştı asla dönmedi elimizde ayak fotosuyla geri döndük çok şükür herşeyi güzel şeker yüklemesini sordum yapmıycam dedi demir ilacı da 26. Haftadan sonra başka ilaçlar başlıycaz dedi. İnşallah bir dahakine güzel resmini yakalarız ya görmemiş gibi oldum resmî olmayınca 😉😉 ama ayaklara bak ya 364gr dedi

Ayy maşallah parmaklaraaa baaak 🥲🧿 nazlı bir bey seninki anlaşılan😅 çikolata falan mı yiyip gittin ondan mı durmadı yerinde acaba 😄 bidahaki randevuyu 6 hafta sonraya vermedi artık dimi?

O kağittan bana da vermişti doktor açılımlarını unuttum internetten bakmıştım sende ordan bak. Ayrica tahmini doğum tarihin 26 şubatmış🙈

Ayy maşallah parmaklaraaa baaak 🥲🧿 nazlı bir bey seninki anlaşılan😅 çikolata falan mı yiyip gittin ondan mı durmadı yerinde acaba 😄 bidahaki randevuyu 6 hafta sonraya vermedi artık dimi?

O kağittan bana da vermişti doktor açılımlarını unuttum internetten bakmıştım sende ordan bak. Ayrica tahmini doğum tarihin 26 şubatmış🙈
5 hafta dedi şükür azalttı 1 hafta 🤣🤣🤣 senin doğum ne zaman gözüküyor yaa aslın da hareket çok az etti ama pozisyon olarak hiç gözükmedi 🥹🥹

Jamileuken sac kesilmez boyanması diyorlar ya bebeğin ömrü az olur falan
Bilimsel olarak böyle bir durum kanıtlanmamış. Yani doğruluğu olmayan eskilerden kalma batıl bir inanç. Gönül rahatlığıyla kestirebilirsin ömrümüzü belirleyen Allah, bizim saç kestirmemizle bebeğimizin ömrü kısalmaz. Boya konusunda bazı doktorlar diplere değmediği sürece izin veriyor, bazı doktorlar kesinlikle boyamaya karşı kendi doktoruna sorup ona göre hareket edebilirsin.

Canım bu tabloda bebeğin baş çevresi, karın çevresi, başın uzunlamasına çapı, bacak uzunluğu gibi değerler ölçülüyor bu değerler kaçıncı gebelik haftası ile uyumlu onlar yazıyor. 2 hafta önden veya geriden gitmesinde bir sakınca görmüyor doktorlar. Doktorun sana bu ölçümlerle ilgili birşey demediyse sakıncalı bir durum yok demektir. Kafana takma yani bir sorun olduğunda hemen söylüyorlar 🌺

saç kestirmekle bebeğin ömrü ne alaka ya böyle şeyler bence sadece insanı huzursuz etmek için var yok hamile kadın turşuya elini sürmesin yok hamile kadınlar ciğere dokunmasın leke yapar arkadaşım patolog sürekli hayvan ciğerine dokunmak zorunda olduğu durumlar oluyordu çocuğunda leke falan olmadı bence bunlar insanı hamilelikten soğutuyor bu dönem en güzeli hamileliğin keyfini çıkarmak :KK28:

Merhaba kizlar bisey sorucam benim bebek hep gobegimin saginda hep sag tarafda hiss ediyorum kafasi faln ordalarda haraketleride hep sagda hiss ediyorum neden sola gitmiyor? Belki solda yine damar tikanmasi centik ola bilirmi? Cok garip bir sekilde yalniz sag tarafimda hiss ediyorum gobegime bakincada sag taraf daha bir tonbul soldan.

Merhaba kizlar bisey sorucam benim bebek hep gobegimin saginda hep sag tarafda hiss ediyorum kafasi faln ordalarda haraketleride hep sagda hiss ediyorum neden sola gitmiyor? Belki solda yine damar tikanmasi centik ola bilirmi? Cok garip bir sekilde yalniz sag tarafimda hiss ediyorum gobegime bakincada sag taraf daha bir tonbul soldan.
Canım hepimizin göbeginin bi tarafı diğerinden 2-3 mm daha yüksek duruyor bu normal
Benim bebişte hep solda
Hareketleride genelde solda hissediyorum
Normal bence belki dediğin gibi o tarafta duruyordur bebek

Canım ayrıntılı muayenede tam yerini gösterdi bana. dedim hareketleri hep solda hissediyorum ayakları sol tarafımda mi dedim evet dedi ayakları solda başı sağda diye gösterdi tek tek ultrasona bakip

Kızlar size bir şey danışmak istiyorum
Sabah kalkıyorum ya boğazım burnum kupkuru. Malum kış aylarında doğalgaz da yakılıyor. Odayı nemlendirecek bir şey istiyorum. Soğuk buhar makineleri var ama hem soğuk hem sıcak buhar mı olmalı nasıl oluyor bunlar ?

Kızlar size bir şey danışmak istiyorum
Sabah kalkıyorum ya boğazım burnum kupkuru. Malum kış aylarında doğalgaz da yakılıyor. Odayı nemlendirecek bir şey istiyorum. Soğuk buhar makineleri var ama hem soğuk hem sıcak buhar mı olmalı nasıl oluyor bunlar ?
Peteklere takılan suluklardan kullanıyorum ben. Yatak odasına 2 takıyorum. Ama boğaz kurulugunun ayrı bi sebebi gece sık idrara çıkıp bedenin susuz kalması. Gece boyu 1 lit suyu bitirmeme rağmen ağzım dilim kupkuru kalkıyorum. Onceden hic böyle olmazdı.

Peteklere takılan suluklardan kullanıyorum ben. Yatak odasına 2 takıyorum. Ama boğaz kurulugunun ayrı bi sebebi gece sık idrara çıkıp bedenin susuz kalması. Gece boyu 1 lit suyu bitirmeme rağmen ağzım dilim kupkuru kalkıyorum. Onceden hic böyle olmazdı.
O peteklere takılan etki etmiyor ya bana
Ben geçen kış da böyleydim . Kuru bir şehre geldim ondan sanırım. Sabah ailecek kuru kalkıyoruz 🥹 bu makineler gece boyu açık kalıyormuş

Kızlar benim 3 gündür ara ara vajinamın üst kısmı ağrıyor normal mi sizce

Back
X