• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    331
Bir yöntemim yok keşke olsa. Bazı anneler çok ama çok sabırlı sanırım onlara imreniyorum. Süreci yönetmek çok zor. Şu sıralar bazı şeyleri düşünüp kendimi frenleme çalışıyorum. Bu da bir süreç geçecek sinirlenme bağırma akşam o uyuyacak sen üzüleceksin diyorum. Hangi gün sinirlenip bağırsamoğlum uyuduktan sonra vicdan azabı çekiyorum. Sadece oğluma değil eşime de çok bağırıyorum ve çok pişman oluyorum. Bir kaç gündür dahs iyiyim. En büyük sorunum yemek yedirmek bunu tespit ettim. Yemek yedirirken ben çileden çıkıyorum. Hafta sonu genelde eşim yediriyor annemgelimce oma yediriyorum falan mümkün oldukça yemek yedirmemem lazım 🤣 inat öfke ne varsa sizde aynılarını bizde de var fazlasıyla inatçı birisi babası da öyle zaten o yüzden o huy onda hep kalavak gibi geliyor. Ben bu süreci çok iiyi yönetemiyorum ama yinede bu günler geçecek ne kadar az hasar verip hasar alırsak o kadar iyi mümkün oldukça kendimizi tutmamız lazkm bazen öyle zor oluyor ki. Allahım ömce çocuklarımıza sakinlik versin sonrada bize versin.
Ayy amin gerçekten çok amin, ihtiyacım var. Çok zor yaa bu aralar çok zorlanıyorum gündüzleri de, babası varken zaten genelde hep daha şımarıktı. Ama bu şımarıklıktan fazlası, sendrom dedikleri bu sanırım

Kızlar siz çocuğunuz inat, öfke, ağlama nöbetleri falan geçirdiğinde şu an nasıl tepki veriyorsunuz? Bu hafta hastalıkla beraber tamamen zirve yapmış durumda bu durum, babası dünyanın en sakin insanı iken onu bile çıldırtmayı başardı. Bazen tepkisiz kalıyorum, bazen tepki veriyorum, bazen umursamıyorum, bazen güzelce konuşmaya çalışıyorum. Hiçbir şekilde çözemiyorum. Şu an çıldırmış durumda huysuz, memnuniyetsiz, aksi sürekli ağlıyor. Acayip bir dönem ben de sabırlı biri değilim bazen kızıyorum yani. Sizin başa çıkma yönteminiz nedir merak ettim açıkcası
Konuşuyorum anlamıyor daha çok ağlıyor sessiz kalıyorum çoğu zaman benimki de öyle çok huysuz ama bayadır öyle herşeye ağlıyor anlamıyor da ben sabırlı kalmaya çalışıyorum çoğu zaman ama bazen birikiyor taşıyor, bazen kızıyorum malesef ve pişman oluyorum sonradan ama zorluyor ne yapim

Ben hiç balık yapmıyorum ki 😔😔 aslında kış geldi alsam yapsam ama ne ben ne eşiö balık sevmiyoruz. Annem ya da kayınvalidem yaptıkça onlara gidip yiyeceğiz artık. Balık yağı veriyorum onunda süresi bitecek atacağım. Artık haftada 1 en azından balık yemek zorundayz
Canım dışardan yaptır, ben evde pek yapmıyorum kokuyor, fileto yaptırıyorum bir balıkçıdan güzel de yapıyor sende güzel bir yer bul arada öyle yaptır

Canım dışardan yaptır, ben evde pek yapmıyorum kokuyor, fileto yaptırıyorum bir balıkçıdan güzel de yapıyor sende güzel bir yer bul arada öyle yaptır
Çevrede var öyle yapanda yemiyoruz diye hiç aklıma bile gelmiyor. Bir düzen kurup alsam alışkanlık ediniriz aslında

Bebeklerin günü gününe uymadığı gibi bizimde enerjimiz ve psikolojimiz aynı olmuyor. 2 3 gün öncesine kadar çok kötüydüm bu bana sürekli oluyor bir gün iyiysem 3 4 gün çok kötüyüm oğlum doğdu doğalı bu döngü bitmiyor bir yerde kırılacak inşallah. Yemek benimkide yemiyor şu sıralar uyku konusunda bile zorlanıyorum yemek konusunda mama sandalyesinde oturduğu gibi çığlık kıyamet yemiyor çok yemek seçtiği bir döneme girdik ama buda düzene girecek inşallah. Yemiyorsa zorlamıcam kiloda alamazsa alamasın ne yapayım öyle simit ekmek elma falan ne yerse veriyorum eline her yere döküyor peşinde süpürge oldum. Emziği etkisi gitmedi bizde hala gece inanılmaz meme istiyor sabırla bekliyorum emziği bıraktığı givi allahın izniyle memeyide kendi bırakır inşallah. İstanbulda ücretsiz oyun grubu var belediye düzenliyor ona kayıt yaptırdım inşallah çıkarsa ve gidebilirsem oyın grubuna götürücem bakalım daha hiç gidemedik oyun grubuna hafta içi oluyordu saatleri uymuyordu bana bu hafta sonu olacakmış çıkarsa iyi olur
A Alliswell23 tam olarak böyle gerçekten iki gün iyi üç gün kötü her haftam böyle geçiyor benimde 😔 bazen uyumadığında aşırı sabırlı bazense bir kez uyandığında bile sabırsızım

Kızlar yaklaşık 1 haftadır oğlum sabahları kalktığında pipisini tutarak ağlıyor başta pişik felan sandım çünkü pipisi biraz kırmızıydı, ama şuan pişikte yok bide sanki biraz şişmiş gibi hala sabah kalkınca tutup ağlıyor sonra pek yapmıyor ama ilk sabah kalktığında özellikle baya ağlama krizine giriyor :( neden böyle olur ki anlamadım idrar yolu enfeksiyonu felan olabilir mi acaba

Kızlar yaklaşık 1 haftadır oğlum sabahları kalktığında pipisini tutarak ağlıyor başta pişik felan sandım çünkü pipisi biraz kırmızıydı, ama şuan pişikte yok bide sanki biraz şişmiş gibi hala sabah kalkınca tutup ağlıyor sonra pek yapmıyor ama ilk sabah kalktığında özellikle baya ağlama krizine giriyor :( neden böyle olur ki anlamadım idrar yolu enfeksiyonu felan olabilir mi acaba
Muhtemelen idrar yolu enfeksiyonu, bir doktora görünün. Çünkü maalesef antibiyotiksiz geçmez, bir de erkek çocuklar nadir yakalanır ama çok sancılı geçirirmiş idrar yolu enfeksiyonunu 😥

Muhtemelen idrar yolu enfeksiyonu, bir doktora görünün. Çünkü maalesef antibiyotiksiz geçmez, bir de erkek çocuklar nadir yakalanır ama çok sancılı geçirirmiş idrar yolu enfeksiyonunu 😥
1 haftadır var geçer diye düşündüm ilaçsız geçmiyor demekki, randevu aldım bugüne bakalım, uzun zamandır idrar tahlili yaptırmadım o poşete izin verir mi bilmiyorum

Olabilir. Çiş rengi nasıl? Bezi dolu oluyor mu çiş yaparken mi ağlıyor yoksa öylesine mi tutup ağlıyor

1 haftadır var geçer diye düşündüm ilaçsız geçmiyor demekki, randevu aldım bugüne bakalım, uzun zamandır idrar tahlili yaptırmadım o poşete izin verir mi bilmiyorum
Ben o poşetlerden fazla aldım evde var şimdi gidince sende fazladan iste ne olur ne olmaz hastaneye gideceğin zaman evde takıp gidersin hastanede korkup yapmıolar benimki bizi 4 saat bekletti en son

Eğer çiş yapmasında bir sorun yoksa normal zaman da tutup ağlıyorsa idrar yolu enfeksiyonu olabilir ama beniö oğlumda taş idrar kanalını tıkamıştı pipisi şişmiş ve kızarmıştı çiş içeride sıkıştığı için allah korusun ondan sordum

Olabilir. Çiş rengi nasıl? Bezi dolu oluyor mu çiş yaparken mi ağlıyor yoksa öylesine mi tutup ağlıyor
Çişi koyu bide son zamanlarda ağır kokuyor, sabah kalkınca özellikle tutup ağlıyor bilemedim yaparken mi ağlıyor o kısmı çözemedim

Eğer çiş yapmasında bir sorun yoksa normal zaman da tutup ağlıyorsa idrar yolu enfeksiyonu olabilir ama beniö oğlumda taş idrar kanalını tıkamıştı pipisi şişmiş ve kızarmıştı çiş içeride sıkıştığı için allah korusun ondan sordum
Peki hiç çiş yapamıyor muydu, yapıyor aslında ama pipisinde hafif şişlik var gibi, hatta kızarıktı da ama o geçti

Peki hiç çiş yapamıyor muydu, yapıyor aslında ama pipisinde hafif şişlik var gibi, hatta kızarıktı da ama o geçti
Yok kanalı tıkadığı için bir süre sonra çiş yapması durmuştu böyke damla şeklinde akıyordu sadece öyle bir durum olursa kesinlikle anlaşılır enfeksiyon var demekki çiş yaparken ağladıpına göre. Çorapsız geziyor dimi benimkimhiç tutmuyor ayağında çorap heöen çıkarıyor

Yok kanalı tıkadığı için bir süre sonra çiş yapması durmuştu böyke damla şeklinde akıyordu sadece öyle bir durum olursa kesinlikle anlaşılır enfeksiyon var demekki çiş yaparken ağladıpına göre. Çorapsız geziyor dimi benimkimhiç tutmuyor ayağında çorap heöen çıkarıyor
Evet canım çorapsız geziyor, biz İstanbul'da iken başladı bu durum bide bende de var gibi afedersin özel bölgemde yanma var, acaba benden bulaşmış olabilir mi sütten felan geçer mi

Evet canım çorapsız geziyor, biz İstanbul'da iken başladı bu durum bide bende de var gibi afedersin özel bölgemde yanma var, acaba benden bulaşmış olabilir mi sütten felan geçer mi
Sanmıyorum ya ayaklarını üşütmüştür seninde öyle olmuştur. Çorapsız yere basayım hemen bende de olur öyle kışın çorap artı patik giyerim. Oğlumunda çorabını çıkarmasın diye bazen bacağını bantlıyorum daha çok sinirleniyor öyle de çıkaramayınca ama napayım hiç sevmiuor çorabı ya, sen ne zaman gideceksin hastaneye

Kızlar nebülizatör kullanan var mı, özellikle nexusun taşınabilir olanını. Kullanıyorsanız ilaçla mı serum fizyolojik ile mi kullanıyorsunuz. Ventolin kullanan varsa yarım mı tam mı kullanıyorsunuz. Ne çok soru sordummm

Kızlar nebülizatör kullanan var mı, özellikle nexusun taşınabilir olanını. Kullanıyorsanız ilaçla mı serum fizyolojik ile mi kullanıyorsunuz. Ventolin kullanan varsa yarım mı tam mı kullanıyorsunuz. Ne çok soru sordummm
Geçen sene bikaç kez kullandım nexus. Serum fizyolojik de koydum. Ventolinle cortair aynı mı bilmiyorum pek. Cortair içine serum fizyolojik karıştırıp da kullandım . Doktor tam demişti ama ben yarım koymuştum karıştırdığım için.

Back
X