2024kpss

Ya 100 alicaksin yada unut diyosunuz yani, belki haklisiniz ama sadece yazili sinav yokki o puanlari alsaniz da mülakat sıkıntı

Bu haftaki sınava girmedim, benim alanım değil.

Ben geçen sınavda gözetmenler için şikayet oluşturdum. En azından elimden geleni yaptım. Size de tavsiye ederim

AdChoices
ADVERTISING​
Ya 100 alicaksin yada unut diyosunuz yani, belki haklisiniz ama sadece yazili sinav yokki o puanlari alsaniz da mülakat sıkıntı
Her atanan 100 puanla atanmıyor ki. İktisat mesela 78le atanan görmüştüm. Merkezi alımda mülakat yok. Mülakat olanlarda da bir şekilde başaran başarıyor işte. Benim abim 30 yaşında 22 yaşındaki mezun oldu iktisat okumuştu o da. Biliyorum virgül puanla atama kaçırdığı günleri. Sonra a grubu hazırlandı uzman olarak atandı ki Torpil yok yani. Ben de 95le atandım. Benim bölümüm 99la da alıyor 90 altına düşmüyor. Ama bizim zamanımızda diyetetik ftr psikoloji vs çok yüksek puanla alan bölümlerdi üniversite sınavında. Hemşirelik ebe bunlar düşüktü. Onlar 65le atanıyor biz 90la. Banka sınavları denemediniz mi? Benim tanıdığım bir kadın 25 yaşından sonra üniversite okudu açıktan. Sonra da bankaların uzmanlık sınavlarını kazandı. Maalesef keşke böyle olmasa ama durum böyle. Her türlü insan önünde bir sınav var. 2 senede bir oluyor zaten 2 sene bekliyorsun. Ben atanmaya güvenmediğim için 6 ay başka bir bakanlıkta büro personeli olarak atandım. Sonra kendi bakanlığıma atanabildim. Bence kpss abartılıyor. Gerçekten çalışan birisi 80 üstü alır. Matematik yapmadan bile alır

özeldekiler de mobing, aşırı mesai ve karşılığında bir biz aileyiz nameleri dinliyor.
Diğer konularda sizi haklı bulmakla birlikte bu konuda ne yazık ki haksız olduğunuzu söylemek zorundayım.
Kamuda da bu dedikleriniz oluyor, hatta farklı sebeplerden dolayı mobbing kısmı daha şiddetli bir şekilde görülebiliyor.
Her durumda iş hayatı kolay değil, bizimki gibi gibi işsizliğin yüksek işin az oldu ülkelerde ise daha da acımaz koşullarda hayatta kalmaya çalışıyoruz. O yüzden sadece kendi sıkıntılarınıza yoğunlaşıp diğerlerinin sıkıntı çekmediğini düşünmenizin çok da gerçekçi bir yaklaşım olmadığını söylemek isterim.
Bu düşünceyle atanırsanız ciddi bir gerçek şoku ile karşı karşıya kalacağınız gerçeği de ayrı bir konu tabi.
Umarım herşey gönlünüzce olur.

Sorma. Benim yanımdaki kadın da çok dangalaktı. Adayalara diyor ki bakıyorum da hepiniz tecrübelisiniz. Sana ne be kadın.
Üniversiteye giriş sınavı, KPSS gibi sınavlar adayların çok büyük çabalar sonucu girdiği telafisi zor sınavlar. Hal böyle olunca insanlar da hem gergin hem de hassas oluyorlar. O yüzden gözetmenlerin böyle sınavlarda daha da hassas olmaları gerekiyor. Ama ne yazık ki bunu göz önünde bulunduranlar olduğu kadar böyle saçma sapan konuşanlar da çok. Ancak artık ÖSYM sınavla ilgili anket doldurtuyor, bu nedenle kişiler sınav sonrası görüşlerini bildirirse bu tür olaylar zamanla azalır diye umuyorum.

Öğretmenler gözetmen olmak istemiyor diye önüne geleni gözetmen olarak alırsan böyle olur işte.
Geçen sene doğum yapacağımın bir önceki günü bana sınav görevi vermişlerdi. İptal de edemedim. Bir iki sene men ediliyormuşum galiba. Neyse bir iki sene rahatım demektir. Düştüler yakamdan.

Geçen sene doğum yapacağımın bir önceki günü bana sınav görevi vermişlerdi. İptal de edemedim. Bir iki sene men ediliyormuşum galiba. Neyse bir iki sene rahatım demektir. Düştüler yakamdan.
İki sene raadsın

Şartlar o kadar kötü ki kamuya giren hayatini yaşıyor, özeldekiler de mobing, aşırı mesai ve karşılığında bir biz aileyiz nameleri dinliyor.
Hayatını mı yaşıyor? Bundan kamuda çalışanların haberi var mı? Bu bahsettikleriniz orada da var. Sanırım eğitim olarak en alt seviyeden bahsediyorsunuz bu kıyaslamayı yaparken. Kardeşim ve eşi özel sektörde mimar. Onların hiç böyle dertleri yok. Hafta sonu Norveç’e gidecekler hem iş için hem gezmeye. Maaşları da 100 bine yakın. Özelde de kamuda da iyi-kötü kurumlar var.

Gözetmen söylemleri ile cimere yazın. Resmen saçmalamış. Benim muhatap olduğum bir çok gözetmen atanamamış ücretli öğretmenlik yapanlardır. Boş ağızın birisine denk gelmişsiniz. Umarım güzel bir puan alırsınız. Gerçekten özel sektör leş gibi.

Çok samimi söylüyorum kitap okutmak için kendimizi paralıyoruz karşıdan gelen cevap ama oğluşum bunu okumasa olmaz mıııı? Kitap 100 sayfa vermişim 1 ay süre el insaaaf üstelik seviyenin bir alt kademesi hala beğendiremiyoruz. Olmaz diyorum ama üzülür diyor e üzülsün okumamayı tercih ediyorsa sonucuna katlanacak diyorum karşıdan 1 ay daha süre verin madem geliyor cevap olarak . Ya sabır diyorum cinnet geçirip geçirmemek arasında ince bir çizgide sükunet göstermeye çalışıyoruz yata yata okul bitiriyorlar başka bir şey değil. Bırakınca da siz bunu niye bıraktınız diye 7 ceddinden telefon geliyor torpil torpil torpil
Meydan şişirilmiş notla dolu nesil dolu. O notların çoğu şişirilmiş öğretmenler soruşturma şikayetten veli illetinden bıktığı için zeki çocuklar var tabi hepsini harcamayım çiçek gibi olanlar da var

Türkçe paragraf soruları çok kötüydü cevabı bulmak yetmiyor yalnızca soruyu kim hazırladıysa ona göre cevap vermek gerekiyor!
Çok zamanımı aldı Türkçe çok stres yaptım ve anladım ki stresini yönetebilen iyi sıralama yapacak.
GK ise çalışanla çalışmayan ayrımını yapabilecek bir sınav değildi. Coğrafyanın birkaç sorusu hariç.
Stres yönetimi yapabilen GK'ye kadar aklı başından uçmamış kişiler o soruları yapabilirdi.
Benim süremin çoğu Türkçede gitti (Normal denemelerde 30 dk artardı ben de matematik yapardım) ucu ucuna yetti adam akıllı yetişemedi bile GK çok hızlı çözdüm beklediğimden fazla yanlış geldi.

Gerçekten çok kötü sınavdı. Hatalı sorular ve çift cevaplı sorularla dolu bir SINAV!

Başka konularda da yazmıştım, bazen de tepki çekti yazdıklarım. Ama saçı sakalı beyazlatana kadar KPSS çalışması gereken biri için kpss doğru bir hedef değildir.
Top üniversitelerden mezunlar için çok kolay, ortalama üniversitelerden mezunlar için de çalışınca yapılabilecek bir sınav. Eğer kpss bir insanı çok çok zorluyorsa o güne kadar aldığı temel eğitim yetersizdir, üzgünüm.

Kamuya giren hayatını mı yaşıyor? Bu maaşlarla mı Kamu görevlisi dediğimiz yelpaze aşırı aşırı geniş. Cumhuriyet savcısı da üniversite hastanesindeki profesör doktor da öğrenci işlerindeki suratsız abla da memur. İnsan kamuda ne kadar kalifiye ise o kadar mobinge uğruyor ve hakkını da alamıyor malesef.
Yaşanan mobingin sebeplerini ve yöntemlerini burada anlatmayayım. Ama toz pembe hayaller kurulmamasını öneririm.

KPSS gibi sınavlar için senelerce oturup ders çalışmak bana saçma geliyor. Ben 5 yıl önce Uluslararası Ticaret bölümünü tercih ettim. Ogretmenlik vs asla istemedim. Bolumumu severek okudum ve geçen sene mezun oldum. Bu sene ilk defa girdim ve sınav çok saçmaydı. Çoğu soru hataliydi. Bir kere hazırlandım daha da hazırlanmam. Onun yerine MBA yapıp dil öğreneceğim. Akademisyen olmak için de sınavlara gireceğim. Memur olmak güzel ama olmuyorsa senelerce saçma sapan bi sınav için evde oturmak yerine tecrübe kazanmak daha mantıklı.

Ben 2018 yilinda 89 la atanamadim iktisat mezunuyum beklememek için de bankaya girdim, 78le atanan iktisat mezunu duymadim hiç genelde çok yuksekte kapatiyolar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…