Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Ayy inşallah canım, yatıyordum zaten sürekli evde, artık hiç kalkmam yerimden neyse ki işlerimi bitirmiştim
Artık kimseye de güvenimiz kalmadı zaten böyle yaptıkları için tüm seçenekleri söylüyorlar, biz seçiyoruz içinden resmen ne olacağını

Sağ ol canım inşallah dediğin gibi olur Kendi doktorum da cihazını yeni değiştirdi aslında iyi bir cihazdır diye düşünüyorum. Başka bir perinatolog da araştırıyoruz bakalım ama işte kafalar çok karışık.

Çok teşekkür ederim mesajın için canım
Şehşr hastanesindeki ölçüme göre oğlumun suyu 3,4cm ama kendi doktorum böyle sayısal bir değer söylemiyor ve biraz karamsar. Bitmek üzere dedi hatta. Neden azaldığı ile ilgili bir şey demedi. İkiz gebelikte her şey olabilşr gözüyle bakıyorlar. Kızımın suyu 5,8cm. İkisi için de aynı şeyi yapıyorum ama aralarında 2,4cm fark var işte. Salı günü kontrolüm var. O zamana kadar elimden geleni yapacağım. Günlük su alımımı 3,5 litreye çıkarmaya çalışacağım. Havuç suyuna başladım. Sol yanıma yatmaya çalışıyorum. Dinlenmeye çalışıyorum. Umarım Salı günü ben de güzel haberler alırım.
Sen havuç suyunu günün hangi bölümünde ve günlük ne kadar olarak tükettin canım?

Herkese senin gibi doğum nasip olsun o zaman
Şimdi benim kafamı epidural konusu karıştırdı. Epidural ile vajinal yapabiliyorken neden ağrı çekenler çekmeyi tercih ediyor ?
Epiduralı doktorlar pek tercih etmiyor sancılar sonlara doğru çok zorluyor ama epidural yapılınca bebek çıkarken bir şey hissedilmediği için zor oluyor diye biliyorum ıkınma hissi olmuyor sanırım

Doktorların cihazlarına ölçüm şekillerine göre bile değişebiliyor gerçekten hatta saati saatine bile tutmuyormuş diye okumuştum amniyon sıvısı bi kaç saatte bir yenileniyor gibi bişey vardı inşallah 3.4 cm bence çok kötü bitmek üzere olan bi su değil artabileceğini düşünüyorum ben belki kendi doktorun daha az ölçtüğü için bitmek üzere demiş olabilir inşallah faydasını görürsün havuç suyunun bende günlük en az 2-2.5 litre su içiyorum ama suyla ne kadar alakalı bilmiyorum çünkü azaldığı zamanda aynı şekilde bol su içiyordum. Yinede bol bol iç suyunu sen ikiz bebiş taşıyorsun vücudunun daha fazla suya ihtiyacı oluyordur belkide
Ben genelde gündüzleri içiyorum canım 250 ml lik bi bardağım var onu dolduracak şekilde içiyorum hatta bi tane de armut katıyorum ben armudun da suyu arttığını okumuştum hemde havucun o baskın tadını biraz bastırıyor

Bir de bu sıvı ile ilgili şöyle bir şey olmuştu ben amniyosentez yaptırdıktan sonra sıvı miktarını kontrole gitmiştim doktorda birazdan çişini yapacak sıvı dahada artacak mesanesi dolu demişti. Yani bu bile gün içinde fark ettiğini düşündürüyor ama yine de en iyisini dr lar bilir risk varsa dışarda daha iyi olacaksa bebişler dua etmekten başka yapacak bir şey kalmıyor

Evet ben de armut su artırır diye okudum. Özellikle Deveci armutu. Onu da aldırdım eşime ara öğünde yerim dedim. Tüm tuşlara basıyorum inşallah bana Salı günü sana da sonraki kontrolünde 5cm olmuş der doktorlarımız

İnşallah bir sonraki kontrolümde oğlum da elinden geleni yapmış olur ve güzel bir sonuç duyarız
Ben de elimden geleni yapıyorum ama tabi ki hayırlısını biz bilemiyoruz. Dediğin gibi dışarıda daha iyi olacaksa öyle olsun. Rabbim hayırlısını nasip etsin hepimize

İnşallah canım benim kızımın 21. Haftadan beri gelişimi de 2 hafta geriden geliyor en son 33+0 da 1630 gr ölçtü doktor su azlığı gelişim geriliğine sebebiyet veriyor maalesef ama senin bebişlerinin kilosu iyi gidiyor gibi oğlunun suyu düzelirse o da toparlar inşallah bir an evvel kilo aldıracak şeyler de ye mutlaka haftan da ilerliyor inşallah vaktinde sağlıkla hepimiz bebeklerimizi kucağımıza alır evimize döneriz

Epiduralı doktorlar pek tercih etmiyor sancılar sonlara doğru çok zorluyor ama epidural yapılınca bebek çıkarken bir şey hissedilmediği için zor oluyor diye biliyorum ıkınma hissi olmuyor sanırım
İki çocuğum da epudural oldu ikinci hiç hissetmedim sıfır ağrıydı ama ama sonrası facia oldu bana yan etkileri çok kötü çocuguma bakamadım 20 gün hatırlamak bile istemem

Canım ne kadar şanslısın maşallah.. Bütün eş dost akrabaya 1000 km uzaklıkta olan ben içim buruk okudumsenın adına çok sevindim. Allah onlardan razı olsun
Aminn inşallah senin de büyük kolaylıkla gelsin bebeğin büyük mutluluklar yaşa hiç bişeyin eksikliğiini çekme inşallah

babylovee bugün buralarda değildin nasılsınnn
Canım teşekkür ederim sordugun için

Benim icinde bugun sıkıntılı geçti..
Kontrolümüz vardı. Muayene sonrası tansiyon ölçümünde tansiyon yüksek çıktı sonra yeniden yeniden ölçüldü ama yine yüksekti. Sonra yatirdilar biraz dinlendim orada. Sonra yeniden ölçüm yapıldı 14 8 olunca doktor eve git takip yap diyerek yolladı. 13 lere düşmesini istiyorum dusmezse gel yatış yapariz dedi. Simdi yatirmiyorum git evde sen takip et diye dedi.
Bi yüksek bi düşük idare ediyorum su an..
Bizden gelismeler böyle
Cok canım sıkkın, çok kalbim ağrıdı bugün az once sinir boşalması yaşadım baya bi..
Hersey yolunda ilerlesin artik diye dua ediyorum hep

Sen nasılsın canım

Ben iyiyim seni merak ettim yazmayıncaa
üzme kendini üzdükçe de tansiyonun etkileniyordur
Tansiyonun düşmezse hastaneye yatarsan da canını sıkma orası en güvenli yer sonuçta senin ve bebeğin için. Evet evde olmamak hastanede olmak biraz zor olur ama olumsuz düşünme inşallah düşer, rabbim yardım etsin aminnn

Kızlar bugün o kadar zor bi gün geçirdim ki depremin etkisi anca geçiyordu üstüne bide bu geldi başıma sabaın 9 undan beri yerdemiyim göktemiyim bilmiyorum sabah eşim doğalgazı açtı işe gitmeen once ev soğuk diye Allahtan benim haberim vardı uyumuyordum bi kaç dk sonra kapı çaldı bende deliktn baktım alt komşu üstüm uygun olmadığı için açamadım hadi giyindim hemen baktım gitmiş bi yerdende ses geliyordu mutfak tarafına gittim Allah allah bişey mi oldu acaba diye balkona bi baktım her yer su kombinin borusu patlamış sıcak su akıyor heryerden sağolsun komşular kapımı çalmasa aşağıya su inmese belki doğalgaz borusu bile patlayabilirdi çok korktum sabah sabah onunla uğraştım usta bulduk hemen eşimi çağırdım her taraf battı etti elim yandı vanayı kapataym derken karnım yine sertleşti bu hafta iyice bebeğimle strese girdik anlayacağınız şu haftaları kazasız belasız geçirmek istiyorum artık sağ salim hep dua ediyorum ama illa bi terslik oluyor tansiyon desen habire yüksek çıkıyor iyice streste yaptım bebeğime yansitmamaya çalışsamda başaramıyorum galiba

Çok geçmiş olsunn , depremden sonra stresten bende sertlik yaşadım stres etkiliyor sanırım

canım evet okuyunca bile hissettim stresini
Rabbim beterinden korusun
sen kendine stres yapma herşey çok güzel olucak evet zor bi hamilelik geciriyorsun belki ama emin ol bebeğinde sende çok güclüsünüz ben inanıyorum!
bol bol dinlen son haftalarımız zaten
kacıncı haftadasın kuzum?

Canım benim teşekkür ederim çok sağol
Gercekten tansiyon üzüntüden etkileniyor stresten etkileniyor.
Kolay degil yasadigim hamilelik farkindayim. Ama yapilacak birsey yok yavrum sağlıklı olsun bize yeter
Her hafta kontrolum var ve bu nerdeyse 3 aydır böyle. Haliyle her muayene öncesi stres endise doktor ne diyecek diye düşünceler derken altından kalkamiyorum bazen demek ki..
Umarim hic gerek kalmaz hastaneye yatmaya falan.. saglikla devam eder ilerleriz hepimiz birseylerle uğraşıyoruz sonu güzel olsun bebeklerimizi saglicakla kucagimiza alalım da..
Amin kuzumm aminn umuyorjm ki düşecek hersey yolunda olacak aminn

Canım geçmiş olsun yaa. Aksilikler bazen geldi mi üst üste geliyor. Dikkat et Allah'tan baska birseu olmamis beterinden korusun Allahım
Tansiyonun da mı yüksek gidiyor hala. Kac çıkıyor ilac baslamis miydin sen

Herkese senin gibi doğum nasip olsun o zaman
Şimdi benim kafamı epidural konusu karıştırdı. Epidural ile vajinal yapabiliyorken neden ağrı çekenler çekmeyi tercih ediyor ?
Epidurali belli bir cm açıklıktan sonra vermiyorlar, ıkınmayı engellemesin diye. Öncesinde veriliyor talep edilirse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…