- 18 Temmuz 2022
- 7.345
- 13.126
- 198
- Konu Sahibi annabelica
-
- #49.041
Ya bebişin geleceği gün belli oldu demek çok sevindim kuzum sağlıkla gelsin prensesGünaydın güzel anneler
bugun kızımı gormeye gittim cok sukur iyidi
doguma gün verdi nasipse 16 aralık kavuşucaz
32+2
2120 gr
43 cm
haftada 1 kontrole devam
34.hafta igne ve ecopirin bırakılıcak
nst de 34.hafta da giricekmişim
+14 kiloyla devam
Bu gece rüyamda bende doğurdum durdum ciddenTeşekkür ederim kuzum inşallah, hepimizin kolay doğumları olsun
Bütün gece doğurdum durdum zaten, tecrübeliyim şu an
Bu gece rüyamda bende doğurmuş hatta büyütmüştüm peşinde koşturuyordum dur oğlum yapma oğlumBu gece rüyamda bende doğurdum durdum cidden
Ben de bu şekilde biliyorum.Ben de bir miktar açıklık olduktan sonra veriliyor diye biliyorum. 4-5 cm e kadar doğal yolla geliyorsun, sonra epidurala geçiyorsun. Böyle değil mi ?
Uh o da biraz fazla olmuş tabiiBen önceki doğumumda bir sırt çantası bir valiz bir de bebek çantası hazırladım. Kendi kol çantam vardı hatta bir debu kez tek valiz gidicem
Ya ben az eşya koymuştum ama yanlış mı yaptım diye aklıma şüphe düştü şu an çünkü ilk doğumumda bir gece yattım ama olur da sezaryene döner doğum uzar falan bilemedim şu an. Valizi büyütsem ya da bebeğin eşyalarını bebek çantasına ayırsam diye ben de kararsız kaldım şu anUh o da biraz fazla olmuş tabiiben çantayı derli toplu dursun çocuğun eşyaları diye hazırlayıp valize koymayı düşünüyorum valiz de dolmayacak gidi duruyor her ne kadar büyük valiz olmasa da
Yani nasılsa kalabalık gidilip geliniyor kuzu fazla mal göz çıkartmaz bence garanti olsun fazlalaştırabilirsin. Benim hastsnemle evim arası da 40 dk o yüzden ha deyince hızlı git gel olmaz diye düşündümYa ben az eşya koymuştum ama yanlış mı yaptım diye aklıma şüphe düştü şu an çünkü ilk doğumumda bir gece yattım ama olur da sezaryene döner doğum uzar falan bilemedim şu an. Valizi büyütsem ya da bebeğin eşyalarını bebek çantasına ayırsam diye ben de kararsız kaldım şu an
Ay bende bi tane büyük takım koymıştum lazım olurmu ki demiştim içimden, hiç çıkartmayayımKızlar bu arada daha önce konuştuk mu hatırlamıyorum ama doğum çantanıza 54 cm üstü takım da yedek olarak koyun bence. Ultrasonda tahmin edilenden daha iri gelebiliyor bebekler. Önceki grubumda başına gelmişti bir arkadaşımızın. Bebek 50 falan olur derken 54 doğmuş. Hastane çıkışları kısacık gelmiş bebeğe çok komik durdu demişti
Kuzum hastane yakın bile olsa o telaşın içinde insan başkasına şunu bul bunu getir derken zorlanır. Baştan herşeyi kendimiz hazırlayıp götürmek daha rahatYani nasılsa kalabalık gidilip geliniyor kuzu fazla mal göz çıkartmaz bence garanti olsun fazlalaştırabilirsin. Benim hastsnemle evim arası da 40 dk o yüzden ha deyince hızlı git gel olmaz diye düşündüm
Çıkarma kuzum tabi sürpriz yapar belki bebeğinAy bende bi tane büyük takım koymıştum lazım olurmu ki demiştim içimden, hiç çıkartmayayım
Evet canım iyice tetikliyormuş stres yaptıkca süre uzuyor günde baya bi sertleştiriyor kendiniÇok geçmiş olsunn , depremden sonra stresten bende sertlik yaşadım stres etkiliyor sanırım
Amin canım inşallah bol bol dinlenmeye çalışçam artık 35+4 olduk bugün zaten artık iyice yavaşladım nefesim kesiliyor resmen göğüs kafesimin altına sağ tarafa totişini dayıyor hep orda bir haftadır bazende dönüyor galiba kalcama vuruyor yada kafasımı değiyor anlamıyorum oyle bi sinir ucuma denk getiriyor ki tekmeyi yerimden zıplıyorum çığlık atıyorum resmen hergün bi kere oraya vuruyor bağırmam hoşuna mı gidiyo necanım evet okuyunca bile hissettim stresini
Rabbim beterinden korusun
sen kendine stres yapma herşey çok güzel olucak evet zor bi hamilelik geciriyorsun belki ama emin ol bebeğinde sende çok güclüsünüz ben inanıyorum!
bol bol dinlen son haftalarımız zaten
kacıncı haftadasın kuzum?
Ay iyi ki söyledin bunu kuzu, hiç aklıma gelmezdiKızlar bu arada daha önce konuştuk mu hatırlamıyorum ama doğum çantanıza 54 cm üstü takım da yedek olarak koyun bence. Ultrasonda tahmin edilenden daha iri gelebiliyor bebekler. Önceki grubumda başına gelmişti bir arkadaşımızın. Bebek 50 falan olur derken 54 doğmuş. Hastane çıkışları kısacık gelmiş bebeğe çok komik durdu demişti
Sağol canım gerçekten öyle geldimi hepsi bir geliyorCanım geçmiş olsun yaa. Aksilikler bazen geldi mi üst üste geliyor. Dikkat et Allah'tan baska birseu olmamis beterinden korusun Allahım
Tansiyonun da mı yüksek gidiyor hala. Kac çıkıyor ilac baslamis miydin sen
Ben dün ikinci gebe okuluna başladım, kendi hastanemde bu seferBen de bu şekilde biliyorum.
Hatta şöyle erken yapılırsa doğumun ilerlemesi yavaşlayabiliyormuş, geç yapılırsa yani 8-9 cm gibi ilacın etkisi tam oturmadan doğum olabiliyormuş. O yüzden 4-5 cm iken yani aktif doğum fazı başladığında epidural yapılırmış. Böylece doğum sırasında ıkınma refleksi de korunuyormuş
Bence o da maliyetten sebep. Mesela 3 ay önce benim hastanemde ek epidural istersen 7500 liraydı şimdi min 10 bin olmuşturBen dün ikinci gebe okuluna başladım, kendi hastanemde bu seferorada derse giren kadın doğumcuydu, o bahsedince epiduralden, bana da vajinal yapabilirsin deyince hemen onu araştırmaya başladım Yorumları da okudum genelde çok güzel bahsedilmiş. Doktor da güzel yanlarından bahsetti. O yüzden anlamadım bu kötü vajinal doğum hikayeleri neden epidurale geçiş yapılıp da sonlandırılmıyor kısmında kafam karıştı. Devlet hastanelerinde tercih edilmiyormuş maliyetten dolayı tamam, ama özelde de sırf korkusundan sezaryen olanlar vs neden epidurale yönlendirilmiyor o kısmı çözemedim henüz.
Benide ayni sekilde stres tetikliyor. Kendimi strese sokma uzmanı oldugum icinde cok basit yükseliyor artik tansiyon.Sağol canım gerçekten öyle geldimi hepsi bir geliyorvalla 14-8 13-9 12-8 gidiyor bi dünki olaydan sonra ölçtüm 15-8 çıktı stres asla yaramıyor beni tetikleyen kesinlikle stres yani not aldım doktora göstericem çarşamba günü kontrolümüz var bakalım ilaca başlatırmı bilmiyorum
Toplar geri getirirsin bişey olmaz fazla fazla götür sen çıplak kalmasın tabiAy iyi ki söyledin bunu kuzu, hiç aklıma gelmezdiçocukum çıplak kalmasın bu gidişle ben 3 bavul falan giderim
Sağol canım aminAh kuzum çok geçmiş olsun okurken strese girdim ne büyük aksilik. Allah beterinden korusunStres nasıl olmasın ki yüklenme kendine gayet normal paniklemen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?