Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    146
sepide sepide haklısın bu 12.hafta yapılan detaylı tarama sanırım yeni uygulama daha önceki gebeliğimde duymamıştım şuanda da herkes yaptırmıyor çoğunlukla ikili testle karşılaştırılıyor ama ikilide organlara falan detaylı bakılmıyor.

Benim doğum paketimde de yok dr yaptırır mı bilmiyorum 10.haftamda gidince öğrenicem sanırım.
Aşkım evet olabilir 😂 benim ilk gebeliğim ben hiç bilmiyordum 😂 tüp bebek doktorum bana ikili yaptırma gerek yok dedi çünkü benim zaten embriyom ngs li yani genetik testle koyuldu, çok şükür down trizomi tarzı anomalimiz elendi. Ama genetiklide sadece kromozom hastalıklar eleniyor diğer organlar geliştikçe belli olacakmış. Bende tüp bebek doktoruma e siz bana ikili yaptırma dediniz niye 12.haftada perinatologa git diyorsunuz dediğimde bu tamamen başka perinatolog organ gelişimine işte böbrek göz ciğer onlara bakacak ikili taramayla o aynı değil diye beni aydınlatmıştı, bende 2 dr aldığım bilgiyi yazmıştım 😁 teşekkür ederim canım benim, beni anladığın için 🥰😙

Sessizce takip eden çok üye var görüyorum ama yazmıyorlar :) belki henüz kalp atışı duymadıkları için yada başka endişelerden beklemedeler. Daha önce yazmış olanlarda herhalde ilk trimester nimetlerinden gözlerini açamadıkları için :olamaz:
Aynn bak unuttum sen Pro üye oldugun için görüyorsundur demek öyle haaaa :ıslık:

Maşallah canm inan farketmiyor benim ki 3 üncü olck ilk günkü gibi heycn ama en son ki gebelğim beş yıl oldu
hahaha bir arkadaşımdan da duymustum lohusaliginda sanki ilk defa çocuk doğurmuş gibi ben nasıl bakicam ben yapamam diye ağlıyordu 😃 unutuyor insan demişti 😃 aynı telaş aynı heyecan masallah 😄

herkeze selam
bugun asla gozumu acamadıgım bir gün cok uykum var oglum odevlere baslamıs o bana soru sormaya geldi diye kalktım artık😅
bugun cok az mide bulantım oldu ama oda hemen gecti😅 canim hic tatli birseyler yemek istemiyorum surekli yemek yemek istiyorum insallah bu duruma dur diyebilirm artik
doktor kontrolum vardi cook sukur hersey yolundaymis sata gore 7+4 du ultasonda 4 gun geri geliyordu normalden bugun ki muaynede 2 gun fark cikti sadece arayi kapatıyor yani
ben yuksek riskli gebe oldugum iicn kontrollerim hep haftada 1 di artik 2 haftada bir gorusucez
bugun buyumus geldi bana cok heyecanli
kalp atimi ilk duydugumda 120 di sonra az daha artsa iyi olur demisti doktorum 128 oldu
1 hafta sonra bugun yani cok sukur 168 cikti doktor gayet begendi
bi arkadas yazmiyo herkez yazmisti yazaym dedi
🤣ama cok yazmis oldum🙈
Rabbim bu guzel sureci kolaylikla hayırlı, saglikli bir sekilde tamamlamayi nasip etsin insallah
Bebiş çok iyi ilerliyor maşallah 😊

evet canım benimde öyle oldu, bende özele gidiyorum ama özel olunca yapılıyor demek değil her yerde yapılmıyor diye biliyorum gittiğim hastane yapıyor ama doktor ve bölüm başka olacakmış
Oncelikle merhaba ben yerinizde olsam burdan öğrendiğim bilgiyi doktoruma sorar bende bu tetkikleri yaptirmak istiyorum derdim.. çünkü sepide sepide nin dedigini benim doktorumda dedi 12.haftada organ gelisimini takip edecegimiz detayli usg ile bakacagiz dedi. Bende perinatologa gidiyorum
Bilmeniz gereken birsey var ki perinatologlar kadin dogum doktorlarindan cok farkli, farkliymis yani bende yeni ogrendim.
Ama ben ne yazik ki acı bir tecrübe ile öğrendim...
Benim ilk gebeligimde gittigim dr da ayni sizinki gibi sadece sistem üzerindeki testler ve tetkiklerle ilerliyordu. Hic bir detay vs yoktu. Mesela ben 12.hafta detayli usg cekildigini yeni ogrendim ve bir baktim bu meseleyi bilen o kadar cok insan varmis ki benim eski gittigim dr bana bunlardan hic soz etmedi bile...
Söz etmedi diye bu testler yapilmiyor mu ? Hayir, cogunluk yaptiriyor dr tavsiye ediyor, dileyen yaptiriyor..ilk gebeligimdekj dr bana soyleseydi ben kosarak giderdim mesela...
Kisaca gittiginiz dr size Söz etmemis olabilir ama bu tetkikler yapiliyormus bizde gittikce ogreniyoruz ve birbirimize bilgi veriyoruz arkadas yanlis bilgi vermemis yani.
Bir kisi bile bu bilgiden faydalanip gidip detayli usg yaptirirsa ve iyiki gitmisim derse ne mutlu 🌸 çok ön yargılı olmamak lazim hamilelikte bu konularda.

Bu platform cok guzel tanimadiginz insanlari merak ediyorsunuz dua ediyorsunuz
hamile oldugumu ogrendigim gibi buraya girdim hemen
2018 aralik annelerindeydim whatsapptan grubumz var hala annelerle gorusurz ayni sehirde olanlarla bulusup tanistik 2.cocuk doguranlara toplanip buyuk cicek yaptirip hastanelere gonderdik
kura cekimi yapildi isim cikan cocuga 1 yaş dogum gununde hediye gonderildi
hala da gorusuruz cocumlarimiz 1.sınifta birseyler paylasabiliyoruz
dogumdan sonra o grup cok daha kıymetli oldu soyle oldu normal mi boyle oldu normal mi aşırı aktif olundu herkez birbirine destek oldu alisveris yapilirken fotograflar atıldı
insallahh bu grupta ilerleyen surecte boyle guzel kıymetli anlara eşlik eder ederiz😍

Bugün benden de kahverengi akıntı geldi ya:( leke gibi diyemem yani yoğun alıntım oluyordu zaten bugünkü gelen akıntım kahverengi 😞
canım geçen hafta hicbir agrım yokken benden de geldi doktoruma yazdim cagirdi bakti kanama alani falan yoktu ama niye geldi bilmiyorum sorun olcak diye dusunme sıkma canını
progestana baslattı sonra gelmedi leke birdaha ama dinlen yorma cok kendini de

canım geçen hafta hicbir agrım yokken benden de geldi doktoruma yazdim cagirdi bakti kanama alani falan yoktu ama niye geldi bilmiyorum sorun olcak diye dusunme sıkma canını
progestana baslattı sonra gelmedi leke birdaha ama dinlen yorma cok kendini de
Doktora gitmeli miyim acaba ben de ? Haftaya gidecektim zaten kalp atışı duymak için haftaya 7 hafta oluyor. :( haftasonu full evdeydim bugün işe gittim acaba o mu etkiledi dicem ama zaten hep çalışıyorum

Bugün benden de kahverengi akıntı geldi ya:( leke gibi diyemem yani yoğun alıntım oluyordu zaten bugünkü gelen akıntım kahverengi 😞
Canim dinlenmeye calis bolca. Cok yorulmak ayakta kalmak ici gelmiyor. Ilk haftalardayiz bebisler yerlesmeye calisiyor.. yogun aşırı olmadikca biraz olsun sakin ol. Seni anlıyorum 🙏

Oncelikle merhaba ben yerinizde olsam burdan öğrendiğim bilgiyi doktoruma sorar bende bu tetkikleri yaptirmak istiyorum derdim.. çünkü sepide sepide nin dedigini benim doktorumda dedi 12.haftada organ gelisimini takip edecegimiz detayli usg ile bakacagiz dedi. Bende perinatologa gidiyorum
Bilmeniz gereken birsey var ki perinatologlar kadin dogum doktorlarindan cok farkli, farkliymis yani bende yeni ogrendim.
Ama ben ne yazik ki acı bir tecrübe ile öğrendim...
Benim ilk gebeligimde gittigim dr da ayni sizinki gibi sadece sistem üzerindeki testler ve tetkiklerle ilerliyordu. Hic bir detay vs yoktu. Mesela ben 12.hafta detayli usg cekildigini yeni ogrendim ve bir baktim bu meseleyi bilen o kadar cok insan varmis ki benim eski gittigim dr bana bunlardan hic soz etmedi bile...
Söz etmedi diye bu testler yapilmiyor mu ? Hayir, cogunluk yaptiriyor dr tavsiye ediyor, dileyen yaptiriyor..ilk gebeligimdekj dr bana soyleseydi ben kosarak giderdim mesela...
Kisaca gittiginiz dr size Söz etmemis olabilir ama bu tetkikler yapiliyormus bizde gittikce ogreniyoruz ve birbirimize bilgi veriyoruz arkadas yanlis bilgi vermemis yani.
Bir kisi bile bu bilgiden faydalanip gidip detayli usg yaptirirsa ve iyiki gitmisim derse ne mutlu 🌸 çok ön yargılı olmamak lazim hamilelikte bu konularda.
Evet aşkım çok haklısın bana tüp bebek doktorumun dediği şöyle çoğu kadın doğum doktorlar bunu söylemiyormuş bilgi vermiyormuş o yüzden bence bilmeyen daha çok 🌺

Back
X