Oncelikle merhaba ben yerinizde olsam burdan öğrendiğim bilgiyi doktoruma sorar bende bu tetkikleri yaptirmak istiyorum derdim.. çünkü
sepide
nin dedigini benim doktorumda dedi 12.haftada organ gelisimini takip edecegimiz detayli usg ile bakacagiz dedi. Bende perinatologa gidiyorum
Bilmeniz gereken birsey var ki perinatologlar kadin dogum doktorlarindan cok farkli, farkliymis yani bende yeni ogrendim.
Ama ben ne yazik ki acı bir tecrübe ile öğrendim...
Benim ilk gebeligimde gittigim dr da ayni sizinki gibi sadece sistem üzerindeki testler ve tetkiklerle ilerliyordu. Hic bir detay vs yoktu. Mesela ben 12.hafta detayli usg cekildigini yeni ogrendim ve bir baktim bu meseleyi bilen o kadar cok insan varmis ki benim eski gittigim dr bana bunlardan hic soz etmedi bile...
Söz etmedi diye bu testler yapilmiyor mu ? Hayir, cogunluk yaptiriyor dr tavsiye ediyor, dileyen yaptiriyor..ilk gebeligimdekj dr bana soyleseydi ben kosarak giderdim mesela...
Kisaca gittiginiz dr size Söz etmemis olabilir ama bu tetkikler yapiliyormus bizde gittikce ogreniyoruz ve birbirimize bilgi veriyoruz arkadas yanlis bilgi vermemis yani.
Bir kisi bile bu bilgiden faydalanip gidip detayli usg yaptirirsa ve iyiki gitmisim derse ne mutlu

çok ön yargılı olmamak lazim hamilelikte bu konularda.