- Konu Sahibi annabelica
-
- #54.661
Benim hastanemde depende izin vermediler normal lohusa pedleri var onlardan aldık hala onu kullanıyorum. Bence ilk aşamada gecelik daha mantıklı çünkü alttan kanamaya baktıkları için daha kolaylık olur canım. Bebitolara ilk günler çok bez gitmiyor bence ya bizimkisi hastanede yaptı kakasini falan ama hani yeni yeni beslendikleri için çiş takibi yapıyorsun o önemli oluyorAşkım depend çok kullandın mı peki, benimde hastanede hemşireye verilecekler yok her şey onlardan. Mesela gecelik mi pratik oldu yoksa pijama takımımı? Bebitoya çok bez gittimi, darlama seansi
Ne kadar sabırlısın kız maşallah vallaalıcaz inşallah çok az kaldı şurda daha aralıka gireli 4gün oluyor bekleyin gelicek mucizelerimiz
Ay aşk olsun o nası laf olur mu öyle şey helal olsun tabi kiPeki aşkım mesela bebeğe hastane odasında penye battaniyeler yeterlimi yoksa daha kalın olan muslinlerden mi yanımıza alalım, hakkını helal et zamanınDan çalıyorum
Canim çiş sayısına bak iyiyse besleniyordur zaten merak etme endişelenme. Ben rezene içiyorum, bestlak kullanıyorum ve SolgarB12 kullanıyorum canım çok şükür mamayı bıraktık üç gündür. Bende sütüm yetmiyor ve sarılık olcak korkusu ile geceleri kaşık biberon ile mama vermeye başlamıştım. Ama normal gelmeye başlayınca bıraktık. En başta bebeğim meme reddi yaptı istemedi falan bayağı zorlandık. Bu arada tabi en önemlisi bol bol su ve moralinin iyi olması. Yetmiyor mu diye endişe etme, artar zamanla inşAllah ,Kizlar bi sorum olacak bebegimin 2800 dogum kilosuydu sonrasinda kilo kaybi oldu , bi cok bebekte bu sekilde oluyormus bugun 11 gunluk oldu ama daha dogum kilosuna gelmedi benim de icime sinmiyor, sut geliyor ama yetmiyor mu anlayamiyorum mamaya da pek baslamak istemiyorum basina gelen onerisi olan var mi? Sutu nasil arttiririz? Emzirdikten sonra saginca 30 ml geliyor pompayla. Sagim yapan varsa yorum yapabilir misiniz.
Canim ben neredeyse kendi goturdugum hic biseyi kullanmadim. Her hastane ayni olmayabiliyor ama benim hastane cogu seyi verdi bana. Bebek bezi , islak mendil, sapka, kundak icin ortu, kendime ped, camasir , genital bolge icin temizleme sisesi , corap , gecelik hepsini hastaneden kullandim. İlk gun burnundan baloncuklar cikti ara ara hastanede burun temizleme aparati vardi mesela ben yanima almamistim ama ihtiyac oldu onu kullandim. Dogum kg sunu kaybediyor diye ikinci gun sagim yapmami istediler pompa da hastanedekini kullandim. Korse verdiler bana takmami onerdiler taktim hastaneden itibaren 1 hafta falan sonra karnim bant yerinde tahris oldu diye biraktim.Doğum yapan annişler hastanede neleri kullandınız neleri boşuna almışım dediniz
artık dayanamıyorum bende kızımı kucağıma almak istiyorum ama daha aralıka yeni girdik sabr et diyorum kendimeNe kadar sabırlısın kız maşallah valla
Canım nezaman doğum yaptın ve bebişin kg nekadar?Kızlar bende sonunda elendim
Anne için bi noktada iyi gibi toparlanmayı düşününce sonuçta ilk gün sadece yatarak geçirdim ki böyle de zorlandım ama daha bebeği kucağıma alamamak da koymadı değil ne koklayabildim ne sarılabildim dokunamadım daha fotoğraflarına bakmakla yetiniyorum şuan. Bugünü atlatırsam yarın inşallah kucağıma alabileceğimİlk kez duydum, bir yandan iyi bişey ama bir yandan da kötü sanki bebeğine doya doya sarılamamak ilk zamanlarda bir devardır bir bildikleri heralde. O zaman en kısa zamanda bebişine kavuşursun inşallah kuzu
Canım sen naptın yazmadın? doğuma girdinmi nasılsınız ikinizde?Hanımlar ben bugün doğuma giriyorum, bebeğim ve benim için dua edin
canım sen listede yoksun bilgilerini yaz eklesin adminim senideKızlar merhaba
15 aralıkta 38+3 de planlı sezeryan olacağım ilk bebeğim dolayısıyla daha önce doğum yapmadım.panik ve stres yapan biri olduğum için sezeryan olmaya karar verdim genel anestezi olmak istiyorum ama doktorum ısrarla spinalde kararlı.Spinalde kötüleşmekten ve süreçleri yönetememekten korkuyorum daha önce spinal veya geneli deneyimlenen olduysa deneyimleri ve tecrübelerinizi yazabilir misiniz şimdiden stres oldum Spinalde sakin kalabileceğimi düşünmüyorum
AlperenMystika canım bebişin ismini ne koydunuz?
S Senosi siz ne koycaksınız canım bellimi?
E erkekbebek bacım sende söylemedin daha ismi bellimi bebişin?
oyy maşallahAlperen
Hastanede o pedlerden bana 3 tane verdiler o yüzden depend çok kullandım bi paket koymuştum iyiki sayılı koymamışım dedim. Bi de benim doğumdan sonra ayaklarım çok üşüdü çorap koymuştum o iyi oldu, battaniye de ben hem kalın hem ince koymuştum ama oda ısısını ayarladığımız için kalına gerek kalmadıPeki aşkım mesela bebeğe hastane odasında penye battaniyeler yeterlimi yoksa daha kalın olan muslinlerden mi yanımıza alalım, hakkını helal et zamanınDan çalıyorum
Maşallah Allah analı babalı büyütsün.Kızlar nihayet doğum hikayemi yazıyorum19:40 gibi aniden makatta basınç hissi oldu. Wc gittim. Sildiğimde avuç içi kadar parlak kırmızı bir kanamam oldu. Sonra kanama geçene kadar sildim. Ped takıp bekledim. Hafif ıslaklık oldu ama su mu geldi emin olamadım. Hemen hastaneye gittik. Arabadan indiğim anda hastane kapısının önünde foş diye suyum geldi. Doktor muayene etti 3 cm açıklığım varmış. Sabaha bebeğinle kavuşmuş olursun dedi doktor. Lavman yaptılar. Anneme 22:30da başlıyoruz diye fotoğrafımı gönderdim. Sonra ebe geldi suni sancı için serumu takıp nstye bağladı. 40 dk nstye bağlı kaldım. 2 dkda bire kadar düşen çok yoğun sancım oldu. Açıklık bir anda 7 cm oldu. O aşamada rahim yumuşasın diye bi iğne yapıcam dedi. Sonra doktor geldi. Fırt diye doğuruverdim 2 kez falan ıkındım çıktı Doğum çok hızlı oldu ama baya bağırdım bu kez nedense. İlk doğumumda hiç sesimi çıkarmamıştım Galiba hızlı olunca neye uğradığımı şaşırdım o yüzden Doğum çok kolaydı ama sonrası zorladı beni. Plasenta kendi çıkmadı doktor bastırıp elle çıkardı. Biraz bu son işlemler zorladı beni. Ama bebeğim çok güzel şükürler olsun her sıkıntıya değer
Maşallah ne kadar pozitif Allah analı babalı büyütsünCanlar merhabaöncelikle hepinize güzel dilekleri için çok teşekkür ederim
Hemen hikayemize geçiyorum.
Dün sabah kontrolüm vardı açılma 2 cm idi, sancı da yoktu eve döndük. Sonra 5 gibi suyum geldi, doktora yazdım gel dedi, geldiğimde hastanede bir daha suyum geldi. Nst'de sancılar 50lerdeydi ama hep düzenli. Doktor yatış verdi, doğumhaneye gidince ölçtü 2-3 cm idi hala ama dayanamayacak sancılarım vardı. Epidural istedim ve şiddetle tavsiye ediyorum. Epidural olmasa ben doğuramazmışım çok net çünkü 2 cm de bile ben çok acı çektim. Epidurali yapınca pamuk gibi oldum. Sonra epidural etkisi biterken gene kötü oldum hatta kustum bir anda midem bulandı, hemen epidurali yenilediler çok rahatladım. Doğumhane koridorunda hızlı hızlı 100 tur attık bu sırada saat 12 oldu, eşimle doktor dedi açılma 7-8 oldu çok güzel. 2 saate gelir. Neyse pilates topuyla çalışmaya başladım ebe gel bir bakalım dedi doğumhaneye girdim bir baktı ki açılma 10 cm hatta kafası görünüyor. Sakın ikinma bekle dedi doktoru falan çağırdı, o andan sonra 3 dk sürdü 4-5 ıkınma ile oğlum kucağımdaydı
Naçizane tavsiyem epidural yaptırın.
Şimdi ikimiz de iyiyiz, sütüm de geliyor cuk cuk emiyor oğlum
Rabbim razı olsunALlah analı babalı büyütsün inşallahrabbim şifa versin bebişine
Gözünüz aydın canım, maşallah ne kadar güzel su gibi Bi doğum. Sen de öğretmendin galiba, kaç haftaya kadar çalıştın, doğumu kolaylaştırmak için bu süreçte ekstra neler yaptın? Yoksa tamamen şans mıydıCanlar merhabaöncelikle hepinize güzel dilekleri için çok teşekkür ederim
Hemen hikayemize geçiyorum.
Dün sabah kontrolüm vardı açılma 2 cm idi, sancı da yoktu eve döndük. Sonra 5 gibi suyum geldi, doktora yazdım gel dedi, geldiğimde hastanede bir daha suyum geldi. Nst'de sancılar 50lerdeydi ama hep düzenli. Doktor yatış verdi, doğumhaneye gidince ölçtü 2-3 cm idi hala ama dayanamayacak sancılarım vardı. Epidural istedim ve şiddetle tavsiye ediyorum. Epidural olmasa ben doğuramazmışım çok net çünkü 2 cm de bile ben çok acı çektim. Epidurali yapınca pamuk gibi oldum. Sonra epidural etkisi biterken gene kötü oldum hatta kustum bir anda midem bulandı, hemen epidurali yenilediler çok rahatladım. Doğumhane koridorunda hızlı hızlı 100 tur attık bu sırada saat 12 oldu, eşimle doktor dedi açılma 7-8 oldu çok güzel. 2 saate gelir. Neyse pilates topuyla çalışmaya başladım ebe gel bir bakalım dedi doğumhaneye girdim bir baktı ki açılma 10 cm hatta kafası görünüyor. Sakın ikinma bekle dedi doktoru falan çağırdı, o andan sonra 3 dk sürdü 4-5 ıkınma ile oğlum kucağımdaydı
Naçizane tavsiyem epidural yaptırın.
Şimdi ikimiz de iyiyiz, sütüm de geliyor cuk cuk emiyor oğlum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?