Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    218
Aşkım depend çok kullandın mı peki, benimde hastanede hemşireye verilecekler yok her şey onlardan. Mesela gecelik mi pratik oldu yoksa pijama takımımı? Bebitoya çok bez gittimi, darlama seansi
Benim hastanemde depende izin vermediler normal lohusa pedleri var onlardan aldık hala onu kullanıyorum. Bence ilk aşamada gecelik daha mantıklı çünkü alttan kanamaya baktıkları için daha kolaylık olur canım. Bebitolara ilk günler çok bez gitmiyor bence ya bizimkisi hastanede yaptı kakasini falan ama hani yeni yeni beslendikleri için çiş takibi yapıyorsun o önemli oluyor

Doğum yapan kızlar sancılar nasıl bir sancıydı bebeğin hareketleri artışa geçmiş miydi ? 2 gündür bebek aşırı ama aşırı hareketli ve sürekli karnım sertleşiyor ve bazı tekmeleri aşırı canımı yakmaya başladı doktor kontrolüme de 1 hafta var daha. Sanci için 2 farklı şey çıkıyor İnternette hiç bir şey anlamadım hangisi gerçek

Peki aşkım mesela bebeğe hastane odasında penye battaniyeler yeterlimi yoksa daha kalın olan muslinlerden mi yanımıza alalım, hakkını helal et zamanınDan çalıyorum
Ay aşk olsun o nası laf olur mu öyle şey helal olsun tabi ki
Penye battaniye yetiyor fazlasıyla hastane çok sıcak, bi de bana hamilelikle gelen aşırı sıcaklama hala geçmedi baya delirdim sıcaktan hastanede hatta odanın klimasını içeriyi 23.5 derece yapacak şekilde soğuk açtık ona rağmen penye battaniye yeterliydi

Canim çiş sayısına bak iyiyse besleniyordur zaten merak etme endişelenme. Ben rezene içiyorum, bestlak kullanıyorum ve SolgarB12 kullanıyorum canım çok şükür mamayı bıraktık üç gündür. Bende sütüm yetmiyor ve sarılık olcak korkusu ile geceleri kaşık biberon ile mama vermeye başlamıştım. Ama normal gelmeye başlayınca bıraktık. En başta bebeğim meme reddi yaptı istemedi falan bayağı zorlandık. Bu arada tabi en önemlisi bol bol su ve moralinin iyi olması. Yetmiyor mu diye endişe etme, artar zamanla inşAllah ,

Doğum yapan annişler hastanede neleri kullandınız neleri boşuna almışım dediniz
Canim ben neredeyse kendi goturdugum hic biseyi kullanmadim. Her hastane ayni olmayabiliyor ama benim hastane cogu seyi verdi bana. Bebek bezi , islak mendil, sapka, kundak icin ortu, kendime ped, camasir , genital bolge icin temizleme sisesi , corap , gecelik hepsini hastaneden kullandim. İlk gun burnundan baloncuklar cikti ara ara hastanede burun temizleme aparati vardi mesela ben yanima almamistim ama ihtiyac oldu onu kullandim. Dogum kg sunu kaybediyor diye ikinci gun sagim yapmami istediler pompa da hastanedekini kullandim. Korse verdiler bana takmami onerdiler taktim hastaneden itibaren 1 hafta falan sonra karnim bant yerinde tahris oldu diye biraktim.

Cikacagimiz gun bebegi cikarken giydirdim onun disinda hep bez ve kundakla tutuyorlar surekli olarak kontrole geldikleri ve 1-1.5 saatte bi emzirdigim icin tentene temas cok onemli her seferinde ikimiz de kiyafetsiz direkt temas ettik. Bence essiz anlardi
Kendim de sezeryandan 24 saat sonra dus alip yine hastane geceligi giydim, kanama kontrolu vs yapiyorlar bi de acikcasi ne kadar basit bisi olursa ustunde o kadar iyiymis hem ugrasmak istemiyorsun hem de yuruyus icin emzirmek icin hizli olsun istiyorsun ben eve giderken giydim pijamalarimi sadece.

Kendim goturdugum ve yanimdan ayirmadigim tek sey stanley su sisem oldu , hep elinin altinda su olsun istiyorsun.

İlk kez duydum, bir yandan iyi bişey ama bir yandan da kötü sanki bebeğine doya doya sarılamamak ilk zamanlarda bir de vardır bir bildikleri heralde. O zaman en kısa zamanda bebişine kavuşursun inşallah kuzu
Anne için bi noktada iyi gibi toparlanmayı düşününce sonuçta ilk gün sadece yatarak geçirdim ki böyle de zorlandım ama daha bebeği kucağıma alamamak da koymadı değil ne koklayabildim ne sarılabildim dokunamadım daha fotoğraflarına bakmakla yetiniyorum şuan. Bugünü atlatırsam yarın inşallah kucağıma alabileceğim

canım sen listede yoksun bilgilerini yaz eklesin adminim senide

Peki aşkım mesela bebeğe hastane odasında penye battaniyeler yeterlimi yoksa daha kalın olan muslinlerden mi yanımıza alalım, hakkını helal et zamanınDan çalıyorum
Hastanede o pedlerden bana 3 tane verdiler o yüzden depend çok kullandım bi paket koymuştum iyiki sayılı koymamışım dedim. Bi de benim doğumdan sonra ayaklarım çok üşüdü çorap koymuştum o iyi oldu, battaniye de ben hem kalın hem ince koymuştum ama oda ısısını ayarladığımız için kalına gerek kalmadı

Maşallah Allah analı babalı büyütsün.

Maşallah ne kadar pozitif Allah analı babalı büyütsün

Gözünüz aydın canım, maşallah ne kadar güzel su gibi Bi doğum. Sen de öğretmendin galiba, kaç haftaya kadar çalıştın, doğumu kolaylaştırmak için bu süreçte ekstra neler yaptın? Yoksa tamamen şans mıydı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…