selam kızlar, gece uykusuzluğu baya zorluyor ama çok tatlı geçiyor.
Çok şükür mama destekli başladığımız süreci temel olarak memeye çevirdim. Çok şükür doyuyor diye de düşünüyorum çünkü aç olsa ağlar.
Bol bol komposto içiyorum ben şekersiz. Emziren anne çayı aldım ve birde tohum rezene aldım. Sabahları rezene demliyorum akşama kadar bir şekilde içiyorum. Bunların dışında bol su içiyorum özellikle emzirmeden sonra.
Ya eşim ablasından öğrenmiş: emzirme sırasında su içmemeliymişiz. Bişi oluyormuş. Valla öyle bir dilim damağım kuruyor ki ama eşimin bıdı bıdısının korkusundan içemiyorum.
Böyle birşey duydunuz mu?
Birde göğüs ucu yarası varsa hemen gidip gümüş kapak alın!

Bu bir tavsiye değil zorunluluktur. Sabahtan göğsümün ucuna kan oturmuştu resmen. Göğsümü azıcık sıkıp sütü sürdüm sonrada Gümüş kapağı taktım iki saat sonra neredesyse geçmişti.
Bir de ben göğüs ucu çıkarıcı aparat kullanıyorum. Çünkü bir meme ucum çok düz. Herkes diyor ki olsun sen ver bebeğe. Ama bebiş almıyor ki düz memeyi. Çekmek istemiyor.
Bir fikri olan var mı?
Bir de bizim evde olaylar biraz karıştı. Annemler diyorki çocuk üşütecek üstüne yelek giydir. Eşim diyor ki bebekler için 24-26 oda ısısı ideal giydirmeyin. Annem babam giydiriyor. Eşim gelip çıkarıyor.
Annemler diyorki şöyle bir su yıkayalım bebeği rahatlasın eşim diyor ki göbek bağı düşsün ondan sonra. Bir hafta zulüm gibi geçti.

göbek bağı hala düşmedi bebek hala yıkanmadı.
Bu arada sezeryandan sonra kuyruk sokumu hala çok ağrıyor ve belim de uyuşuk liflenirken farkettim. Sizce bu ne zaman geçer.

hafiften dikişlerim kaşınmaya başladı. Sanıyorum iyileşiyoruz.
Bir de efsane terliyorum. Böyle grip olmuşum gibi. Bir de sırtıma fena bir ağrı sağlanıyor bazen iki kürek kemiğimin arasına ne yaparsam yapayım geçmiyor. Sıcak su torbası denedim geçen gün çok iyi geldi.
Lohusalıkta üşütmeyim diye bizimkiler beni bir tık zorluyorlar. Kat kat giy diyorlar ama yapamıyorum ki fenalık geliyor ayol.