• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Benimki bugün sabahtan bu yana aşırı uysal… Dün kendini yırtan bebenin bugün bu kadar uysal olması sinirimi bozuyor. Sarılık insan olsa çoktan öldürmüştüm o kadar sinirleniyorum. Her şeyi sarılığa bağlar oldum cidden cinler tepeme çıkıyor. Beslenmesinde, kaka ve çişte çok şükür sorun yok ama kafaya taktım bu uysallığını. Yarın bir götürsem mi bilicheck ile baktırsam mı diyorum?
Ben o kadar hakim değilim bu konuya, bilemedim. Ama için rahat edecekse neden olmasın, git istersen.

Ay evet kesinlikle. Sizi iyice yordu bu süreç. En azından net bir şey bilmek istiyor insan. Neden oldu, nasıl geçecek, ne şekilde beslenecek, çözümü nedir vs. Ama belirsizlik ve ne yapacağını bilememek çok yorucu cidden.

Ay şuursuzluktan başka bir şey değil. Beni bile sinir etti buradan. Çok haklısın bence 😞

Bizde 15.6 ile yatış yapmadılar takip edelim dediler. Ama kaka durumu iyi değil bizim. Kilo da almıyor. Ne olacak böyle bilmiyorum 😔
Ya ben de artık bu beslenme düzeninden ve çiş kaka takibinden kafayı yedim. Başlarda kaka vardı ama çişi düzenli değildi zamanla o da düzene girdi. Belki sizin de öyle olur yani umarım öyle olur

Benimki bugün sabahtan bu yana aşırı uysal… Dün kendini yırtan bebenin bugün bu kadar uysal olması sinirimi bozuyor. Sarılık insan olsa çoktan öldürmüştüm o kadar sinirleniyorum. Her şeyi sarılığa bağlar oldum cidden cinler tepeme çıkıyor. Beslenmesinde, kaka ve çişte çok şükür sorun yok ama kafaya taktım bu uysallığını. Yarın bir götürsem mi bilicheck ile baktırsam mı diyorum?
Banyo yapınca çok mayısıyor bizimki 🥺yine sarılık mı hortladı diye korkuyorum sarılık insanın psikolojisini bozuyor cidden mışıl mışıl uyuyan bebeği zorla uyandırıyorsun beslensin diye 😭sarılık kaç çıkınca tamam bitti diyeceğiz acaba?

Ya ben de artık bu beslenme düzeninden ve çiş kaka takibinden kafayı yedim. Başlarda kaka vardı ama çişi düzenli değildi zamanla o da düzene girdi. Belki sizin de öyle olur yani umarım öyle olur
Ben de. Doydu mu doymadı mı süt mü sağsam mama mı versem kaç ml içti kaç saattir beslenmedi kaka yaptı mı çişi ne durumda sarılık kaç oldu ayy deliricem. Keşke ağlayınca emzirip uyutsak tek derdimiz bu olsa ☹️

Anne sütü sarılığı, sağlıklı ve yeterince beslenen bazı bebeklerde, sadece anne sütüyle beslendikleri için sarılığın 2 haftadan uzun sürmesidir.

---

🟡 Neden Olur?
Anne sütünde bulunan bazı doğal maddeler:
- Bilirubinin karaciğerden atılmasını yavaşlatabilir.
Bu, zararlı değil, geçici bir durumdur.

---

📌 Ne Zaman Başlar?
  • Genellikle ilk 5–7 günden sonra başlar
  • 2. haftadan sonra fark edilir şekilde devam eder
  • 6–12 haftaya kadar sürebilir

---

❗ Ne Zaman Tehlikeli Değildir?
  • Bebek iyi emiyorsa
  • Kilo alımı normalse
  • Bez sayısı yeterliyse
  • Fizik muayenesi normalse

Bu durumda anne sütü sarılığı zararsızdır ve tedavi gerekmez.

---

🔄 Ne Yapılır?
Genelde hiçbir şey yapılmaz. Emzirmeye devam edilir. Sadece aşırı yüksekse kısa süreli mama verilir ama çoğu durumda gerek kalmaz.

---

Chat cpt sordum benimki anne sütü sarılığı belirtilerine uyuyor sorun yok diyor ay inşallah

Selam herkese. Bebekleriniz kaç gün sonra sarı kakaya geçiş yaptı? Bizim bugün 5. günümüzdü, ilk iki gün siyah kaka yaptı ama üç gündür hiç kaka yok. Dün doktor kontrolü vardı, bunun için normal bir iki güne olur dedi ama süre biraz fazla geldi bana

Emzirmek çok zor uyanmiyor bir türlü uyansa isteksizlik var sarılık baslamis birde sagip şiringayla veriyorum ama çok zor oluyor inşallah emmesi düzelir sizde durumlar nasıl🥲🥲🙏
Bizimde aynı emzirirken çok bağırıyor sarılıkta başlamış değeri 15 olmuş sağıp anne sütü kaşığı ve mama takviyesi yapıyorum inşallah düzelirler böyle yorucu oluyor

Pilates topunda yaylanma hatta yaylanarak çok sert olmadan zıplamak işe yarıyormuş teyzemin komşusunun suyu gelmiş açılma 3 cm ebeler topta zıplatmışlar açılma öyle artmış 🤣
Bende haftada 2 pilatese gidiyorum 28. Haftadan beri. Dünde pilatesteydim topta da bol bol zıpladım. Yarında var aslında ama çok üşeniyorum gidip gitmemek arasındayım 😅

Çok geçmiş olsun 😞
Bizim de dün yine 14 çıktı ama testten önce doktor yine fototerapi alabileceğimizi söyleyince benim moral yine bozul,yine ağla ağla. Pazartesi 13.6 çıkmıştı o yüzden doktor sıkıntı yok dedi. Bizim sıkıntımız zaten kan grubu farklılığı. Vücut bu yüzden tekrar tekrar üretiyor. Emzirmek,süt sağıp vermek,mama vermek,çişi kakası her şey olması gerektiği gibi. Kilo da almış hatta ama işte lanet şey bizim dışımızda ilerliyor. Pazartesi yine gideceğiz ama benim de psikolojim bozuk gerçekten. Daha iki hafta olmadı ama iki gün sonra 2 haftalık olacağız bakalım. Umarım hasarsız,daha sıkıntısız geçer gider. Fototerapi sonrası işitme testini de tekrarlamamızı istedi doktorumuz mesela,sizde de istediler mi?
size de cok gecmis olsun 🙏🏻

bizim neden oldugunu da bulamiyorlar ki, bir suru seye baktilar. o degil bu degil. kilo alimi da yerinde, cisi-kakasi normal, yani bana soylenen seviyelere gore normal oldugunu dusunuyorum. fakat dusmuyor, bi’ dusuyor bi’ cikiyor, ayni sekilde benim de psikolojim helak oldu artik. surekli hastaneye yatabiliriz yine diye valiz gibi cantayla geziyorum.

yok istemediler. ptesi biz de cocuk egitim & arastirma hastanesine gidecegiz, yine kan alacaklar bir suru, onu dusundukce de ayri uzuluyorum.

Kuşum G6 ve subgroup bakıldı mı? Eğer bakılmadıysa bunlara bakılmasını söyler misin? 2 haftayı geçmiş bebiş ama ciddi yükselme olmadıkça bu değer tek başına bir şey ifade etmez canım korkma. Ama bence hafta sonu bi bilicheck baktırın ona göre kan alınır gerek duyulursa.
g6 bakilmadi ama subgroup bakildi, onda bir sey cikmadi, g6 ptesi bakilir muhtemelen, o nedenle egitim & arastirmaya yonlendirdiler bakalim ne cikacak.

tam olarak ben de o moddayim kuzum ya, 2 gundur gece guzel uyuyor, bugun de sarilik yuksek cikti, kesin sariliktan diyorum 😓 kadin dogum doktorum ne kadar sakinse, cocuk doktoru maalesef o kadar panik yaptiriyor, sakinlesirse, cok uyursa vs. hemen getir diyor bana surekli, sicrama yapip yapmadigini gormemiz lazim diye. icin rahat etmeyecek biliyorum, o nedenle baktir. ama bana sorarsan atak gunu gecip yavas yavas rutine oturmaya basliyor senin pipili, benimki de artik duzen oturtmaya basladi o nedenle gece guzel uyuyor ama genel olarak sarilik illeti yuzunden asla icimiz rahat etmeyecek. 😓

Kızlar bi uyku düzeni oluşturdunuz mu ya ? Yani mümkün mü bu ? Gece özellikle saat 9dan sonra aşırı huysuz. Çok zor uykuya geçiyor. Gündüz güzel uyuyor ama gece çok zorlanıyorum uyutmak için. Pışpış yapmaktan elim kolum dilim tükendi 🥲 Memeden 3 saat hesaplıyorum diğer beslenme için ama o uyuyana kadar zaten diğer saat geliyor ve benim pertim çıkmış oluyor….

Kızlar bi uyku düzeni oluşturdunuz mu ya ? Yani mümkün mü bu ? Gece özellikle saat 9dan sonra aşırı huysuz. Çok zor uykuya geçiyor. Gündüz güzel uyuyor ama gece çok zorlanıyorum uyutmak için. Pışpış yapmaktan elim kolum dilim tükendi 🥲 Memeden 3 saat hesaplıyorum diğer beslenme için ama o uyuyana kadar zaten diğer saat geliyor ve benim pertim çıkmış oluyor….
Hiçbir konuda rutinimiz yok ne yazık ki. Bence çok zor rutin falan 😅 benim de aynen dediğin gibi oluyor.

Back
X