• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Benim bebe de sabah 9 buçuğa doğru uyandı ve 19.00’a kadar sadece 1,5 saat uyudu. Uykusu düzenli,yemesi düzenli olan bebeğe bir şey oldu bugün gerçekten anlamadım.
Sarılık beslenme tempomuz bizim de şöyle,artık memeleri ne kadar emiyorsa o kadar tutuyorum açıkçası çünkü iki gündür sürekli aranma refleksi geldi ve çoğunlukla da o aranmalarda meme verirsem ya da sağdığım sütü verirsem alıyor. Midesi büyüdü diye düşünüyoruz. O yüzden istediği kadar meme,iki kere 60 ml mama (ne kadarını içerse),diğerlerinde de yine 50-55 ml sağdığım sütü veriyorum.
Bence en iyisi doktora danışmak çünkü memede ne kadar kaldığı çok önemli değil aktif ememiyor olabilir. Bizim doktorumuz öyle söyledi
Offf aynı benimki de allah güç kuvvet versin inşallah 🩷 Bizim de öyleydi özellikle gündüz bi rutinimiz vardı hatta şaşırıyordum maşallah ne güzel o da alıştı düzenimiz oldu diye ama 2 gündür her şey tepetaklak oldu.
Sarılık için yoğun bakımda uyguladığım sistemi evde de devam ettirmiştim çokta güzel ilerliyordum ama büyüdükçe ve mide kapasitesi büyüdükçe işler hafiften değişmeye başladı.
Emmesinde sıkıntı yok aktif emip emmediğini anlıyorum yutkunma hareketinden rahatlamasından bile ama sağıp süt vermeyi kesinlikle yapacağım.
Doktora da danışmak kesinlikle şart oldu bakalım o ne diyecek 🥺

Canım biberonla da yese memede emse kilo alır aynı şekilde önemli olan yemesi. Memeye de alıştırırsın ama kendinizi memeye şartlamayın bu psikolojinizi bozar. Ne kadar üstüne düşmeseniz o kadar kolay olur herşey ❤️
Nasıl oldun canım iyi misin

Canım biberonla da yese memede emse kilo alır aynı şekilde önemli olan yemesi. Memeye de alıştırırsın ama kendinizi memeye şartlamayın bu psikolojinizi bozar. Ne kadar üstüne düşmeseniz o kadar kolay olur herşey ❤️
Memeyi o kadar zor emdi ki tam 15 gün turması için çaba harcadım tam tuttu derken biberonla tanışınca onu da bıraktı ve emeklerim boşa gitti

Kızlar vallahi çığlık atacağım normal mi anormal mi çözemiyorum. Uyuyan bebem uyumuyor… 16:30 da uyandı sağ memeyi verdim güzelce emdi. Sonra 60 cc mama yaptım onu da güzelce içti. Gazını çıkarttım altını değiştirdim derken 1 saat geçti. 1,5 saat sonra da aranıyordu 30 cc daha mama yaptım onu da içti sonra uyudu. Mama zamanlaması ve verdiğim miktar çok normal ama kademeli olarak miktarı biraz düşürmek istiyorum. Siz 2 meme + takviye mama nasıl ilerliyorsunuz. Fikirlerinize açığım. Sarılık açısından tehlikeli olur mu bir de onu da düşünüyorum biraz daha mı beklesem diye.

Süt sağıyorum sütüm var, emzirirken de takip ediyorum aktif şekilde emiyor.
Canım gazı ya da kakası vardır mutlaka. Benimkinin kakası gelince emmek istiyor. Bi de o an hızlı hızlı emiyor . Memeden güç alıyor gibi.

Canım gazı ya da kakası vardır mutlaka. Benimkinin kakası gelince emmek istiyor. Bi de o an hızlı hızlı emiyor . Memeden güç alıyor gibi.
Canım emme isteği hep vardı ama bu kadar değildi. Gazı varmış deli gibi şok geçirdik. Eşim ayaklarını karnına doğru ittirdi, ittirdikçe gaz yaptı. Şimdi biraz daha rahatladı ama yine de gazı var bitmiş değil 🥺

Canım emme isteği hep vardı ama bu kadar değildi. Gazı varmış deli gibi şok geçirdik. Eşim ayaklarını karnına doğru ittirdi, ittirdikçe gaz yaptı. Şimdi biraz daha rahatladı ama yine de gazı var bitmiş değil 🥺
O gazdan biz de neler çekiyoruz inan. Özellikle geceleri. İki günden beri kimyon çayı içiyorum rahatladı gibi . Bi de annenin bağırsak durumu nasılsa bebeğe geçiyor . Bende birkaç günden beri kabızlık vardı. Yavrum da kakasını yaparken çok zorlandı. Bugün düzeldim o da rahat bi şekilde yaptı. Emzirdiğim sürece dikkat etmek zorundayız Çünkü direkt süte geçiyor

Doğurmadım canım hala maalesef bekliyorum, benim bebeğim de tam olarak kanala inmemişti acaba doğum anında indiği oluyor mu yoksa önceden inmesi mi gerekiyor acaba korktum şimdi
Ben doğurdum kızlar hala hayal gibi maşallah🧿 verir vermez tuttu memeyi baya da saçlı doğdu ilk yürüyüşümü de yaptım ama henüz koridora çıkamadım tesettürlüyum ya üzerim pek müsait değildi. Altını bile aldım Kuzum'un 🥰🥰🥰 mecburi sezaryen oldum ben detayları sonra uzun uzun anlatırım

Ben doğurdum kızlar hala hayal gibi maşallah🧿 verir vermez tuttu memeyi baya da saçlı doğdu ilk yürüyüşümü de yaptım ama henüz koridora çıkamadım tesettürlüyum ya üzerim pek müsait değildi. Altını bile aldım Kuzum'un 🥰🥰🥰 mecburi sezaryen oldum ben detayları sonra uzun uzun anlatırım
Yaaa çok sevindim iyi olmanıza 🥲🥲 maşallah size hayırlı olsun 🤗🥰 ayrıntıları merakla bekliyorum inşallah bir an önce toparlarsınız 🌸

Back
X