2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    190
Kızlar sizde ne olur ne olmaz diye gece beslenmeleri için alarm kuruyor musunuz? Yoksa ben takıntılı bir manyak mıyım. Mesela şimdi uyuyacağım ama saatimi 2 ye kurdum, olur da o saate kadar kendi uyanmazsa diye ( hakbuki max 3 saatte bie kalkıyor). Olurda 5-6 saat aç kalacak olursa haberim olsun diye her gece böyle alarmlar kuruyorum saçma sapan kaygılarım yüzünden😭 bir de bebeklerinizi koltukta uyutuyoe musunhz? Doktorumuz bayadır uyardı hareketlendiği için bırakmayın diye . Bizim koltuk L koltuk ben tam köşe kosmına koyuyorjm yani sağa da sola da dönse koltuğun devamo var aslında ama yine de gözüm sürekli üzerinde (sanki uçarak diğer taraftan düşecekmiş gibi yere koltuğun kenarına da minder seriyorum. Uçar da milyonda bir ihtimalle düşerse diye 😂) sizin var mı öyle takıntılarınjz?

Kızlar sizde ne olur ne olmaz diye gece beslenmeleri için alarm kuruyor musunuz? Yoksa ben takıntılı bir manyak mıyım. Mesela şimdi uyuyacağım ama saatimi 2 ye kurdum, olur da o saate kadar kendi uyanmazsa diye ( hakbuki max 3 saatte bie kalkıyor). Olurda 5-6 saat aç kalacak olursa haberim olsun diye her gece böyle alarmlar kuruyorum saçma sapan kaygılarım yüzünden😭 bir de bebeklerinizi koltukta uyutuyoe musunhz? Doktorumuz bayadır uyardı hareketlendiği için bırakmayın diye . Bizim koltuk L koltuk ben tam köşe kosmına koyuyorjm yani sağa da sola da dönse koltuğun devamo var aslında ama yine de gözüm sürekli üzerinde (sanki uçarak diğer taraftan düşecekmiş gibi yere koltuğun kenarına da minder seriyorum. Uçar da milyonda bir ihtimalle düşerse diye 😂) sizin var mı öyle takıntılarınjz?
Bende kuruyorum uyanmazsa uyandırayım diye. Ama maşallah kuş uykusunda olduğundan kendisi uyanıyor güzel oğlum 😇

Kızlar benim ya rahim toparlamadı ya adet oldum kanamam böyle damlaya döndü sonra bugün arttı ve kırmızıya döndü anlamadım ne oldu🤦🏻‍♀️

Olmaz mı var tabi. Gece 2 saatte bır kendi uyanıyor. Ama uzun uyur ise nefes alıyor mu diye kontrol ediyorum. 😇

40tan önce çok takıntılıydım sarılığı olduğu için ama sarılık geçip kırk çıktıktan sonra hiç alarm kurmadım 2 saatte en geçte 4 saatte bir kalkıyor zaten bebişim çok yorgun olursa 6 saat bile uyumuşluğu var burdan arkadaslar da uykusuna karışmayın acıkınca kalkar uykuda büyütür demişti onlara güvenip saldım ben kalkınca emiyor 😀

Kızlar mukuslu kaka ile ilgili deneyimi olan bana yardımcı olabilecek biri var mı acaba? Bebeğinde yumurta, süt vs alerjisi olanda olabilir. Özelden foto atabilirim mide bulantısı olmayacaksa 😞 hafif kırmızılıkta var panik oldum ister istemez
Mukus olabilir ama kan varsa evet alerji ihtimLi var. Panik yapmayın, diyet ile çözülebilecek bir süreç

Canımcım kocaman sarılıyorum ilk bebeğimdeki hallerimi görüyorum bi süt bi meme üstüne kusma sürekli stres aç mı tok mu amaan 🙄 ilk ay gibi olmaz artık kg alımları sen çok kafayı takma ona 100-200 gr hiç farketmez önemli olan gelişimi boy kafa vs. Saatli mi mama veriyosun 4 saat ara ile diye hatırlıyorum sabahları gece de atıorum 12 de verip sabah 6 da mesela verioduk. Yavas yavas duzeniniz olur , canı istemiyodur yemek sicak oyle bir iki gunden bisey olmaz 🙄 ilk kizimdaki mesajalrima baktim ben asi sonrasi istahsizlik yasamisiz mama icmemis diye yazmisim meme ile gecirmisiz bir kac gunu
Evet yapay zeka da aşı sonrası iştahsızlık olur diyor da işte sıpa hiç icmedi 6 saat yani ne me ne mama asla ağzını açmadı bende kortkum da sonradan düzeldi gibi yine iştahsız 60 CC mamayı zor içiyor ama verdim yani, normalde 3 saatte bir veriyorum gece de kendi ne zmn uyanırsa veriyordum bgn o 6 saat aç kaldı diye sonrasında bu saate kadar 2 saatte ne kadar içerse vermeye çalıştım yok zaten çok iştahlı bi bebek değil yaaa sıpa doğduğunda memeyi de emmedigindenlen açılmadı benim kanallar bence 4. Gün mastit olmustum çünkü çekemiyordu. Neyse saglikli olsun da

Galiba siz spiral taktırmıştınız adet olmak şart mı ve eş onayı gerekiyor mu illa eşimle mı gitmem gerekiyor yoksa kendim gidersem hemen takarlar mı ☺️
Ben daha taktırmadım. Ama 8 sene vardı. İç dikişlerin iyileşmesini bekledi doktorum. Tekrar taktırıcam.
Regl olmak şart değil. Ve eş onayı gerekmiyor. Tek gidebilirsiniz.

Gece istediği kadar uyuyabilir artık dedi doktorumuz, o yüzden bebek uyandıkça emziriyorum ki 3-4 saati geçmiyor uyanıyor. Döner diye dikkatliyim, ne olur ne olmaz.

Bebeğinin eski ölçümüne göre düşük ama normalde yeterli bi miktar kilosu kafana çok takma elinde değildir belki benimde dıştan sütüm çok az burdaki çoğu bebeğe göre de kilo alımı az ama doktor normal dediği için bende takmamaya çalışıyorum. Ben hep aç olsa ağlar mantığındayım bilmiyorum yanlış mı dün mesela çok ağlıyordu çaresini bulamadım mama verdim uyudu meğerse açmış ama işte ağlayarak belli etti
Aynen aç olsalar ağlıyorlar minnoslar da bgn başka bisey vardı sanırım aşı sonrası olabiliyormus çünkü 6 saat ne meme ne mama hiç bişey veremedik zorla verdigimi de kustu işte, her bebekte farklı işte bunu kabullenmek gerek benim kız çok iştahlı bi bebek dedildi hiç bir zman bana çekmiş sanırım bende iştahlı birisi değilim acıktığımı bilmem mesela ben acıktım da yemek yiyeyim yok ben de yemek yemem gerektiği için yiyorum 😃

Ben daha taktırmadım. Ama 8 sene vardı. İç dikişlerin iyileşmesini bekledi doktorum. Tekrar taktırıcam.
Regl olmak şart değil. Ve eş onayı gerekmiyor. Tek gidebilirsiniz.
Teşekkür ederim 2 ayım bitsin kontrole gidecem bende dikişler iyileştiyse onu da aradan çıkarmak istiyorum eşim çalışıyor şart yoksa hiç onunda söylenmelerini cekmeyeyim tek gideyim o zaman 🥰 🤗

Kıyamam ya. Üzülme seninde dediğin gibi her gün bir problem çıkıyor çünkü bebek bunlwr ve insan biraz olsun takıntılı oldu mu hergün takacak bir şey buluyor(kendimden biliyorum). İştahı azalmış olsbilir yarın daha iştahlı olur belki bunlar geçici emşn ol. Tabi uine de doktorunuza bir danışın şu kadar saatte şu kadar beslendi vs diye. Fakat 17 günde 500 gr alması moralini asla bozmasın ayda 1 kg demek oluyor ki normalde de 800-1000 arası alım deniyor . Yani kilo kısmını hiç takmayın. Bi hfta daha az alır öteki hafta daha fazla alır. Süt meselesinden bende çok çektiğim için seni çok iyi anlıyorum inan hala bile ara ara çekiyorum. Mesela dün aniden sütüm çok azaldı , bebek aç diye strese girdim. Evde mama yoktu yani olanında tarihi geçmişti yoksa verecektim kaygılanmaktan . Ama 2-3 saat uyudum hemen düzeldi . Bende senin gibi takıyorum ve bu hiç iyi vir şey değil. Zor da olsa akışına bırakmamız lazım.
Eğer bulunduğu ortam sıcak ise o iştahını kapatmış olabilir ya da gaz vs gibi bir sıkıntısı olanbilir . Değilse bir süre sonrw geçecektir merak etme . Bebeklerin bir günü bir gününe uymazki💕
Bugün bunu eşime dedim biliyor musun ben çok mu büyütüyorum bazı şeyleri böyle şeyler başka insanlar da yaşıyordur bebekleri bazen hiç meme almıyordur ya da mama ama bu kadar kendilerine bunu stres sinir gerginlik yapmıyorlardir ben ne kadar büyük yaşıyorum duygularımı kızım konusunda dedim. Evet bu farkındalığı edindim sanırım umarım bundan sonra daha kolay olur en azından yine büyük bir tepki verdiğini anlayıp biraz firenlemeye çalışırim kendimi.

Şöyle düşün bugün 5/6 saat emmedi ama yarın bambaşka olabilir saatte bir emebilir. Keyfi istemedi onlarda artık dünyanın bir parçası bebekler minikler ama bu yaşta bile emzik isteyen var istemeyen var. Bebek ama tercih ediyor, mesela sütü ılık içen bebek var soğuk içen var. Sen iyi bir annesin kaygılanıyorsun anlıyorum ama takılıp stres yaparsan işin daha da zorlaşır. İçini ferah tut bişeyciği yok uyumak istiyor sadece ağlamıyorsa dert etme
Evet yaaa çok eziyet ediyorum bu konularda kendime bgn bunu farkettim ama çok şükür , biraz rahatlatmaya çalıştım sonrasında kendimi dışarı çıktık biraz güzel vakit geçirmeye çalıştık falan.

Canım öncelikle seni anlıyorum. Süt koskoca bir mesele. Az gelse ayrı dert, emziremesen ayrı dert, bir de fazlasından muzdarip olanlar var. Annelerin başlangıçta en çetin savaşı bu bence. Fakat senin bebeğin gayet güzel kilo almış zaten. 17 günde 500 gram günde takriben 30 gram eder ki zaten 20 ve üstü makbuldür. Benim hesabımda yanlış varsa düzeltin. Burada bence senin süt kaygın tetiklenmiş, bu da rasyonel olmayan şekilde düşünmene sebep oluyor. Sütüm az gibi bir kabulleniş senin zihninde yer ettiği için yaşadığın tüm sorunları buna bağlama eğiliminde olman çok çok normal ama gerçeği yansıtmıyor. Bazen birinin bize bunu söylemesi lazım.
Benim de ben emziremiyorum çocuğum da emmek istemiyor gibi bir kabulleniş cümlesi yerleşmişti zihnime. Ne yaşasak sebebi bunlardı bana göre. Çocuk ağlıyor mesela, hah tamam emziremediğim için ağlıyor işte diyordum. Ya da kaka yapmıyor bir gün, ben hemen emmediği için yapmadığını düşünüyordum. Halbuki sağarak anne sütü veriyorum, bir miktar da mama veriyorum eğer çok tembel bir anıma denk gelirse (haftada 1-2). Ama işte anksiyete böyledir...
Yaşadığınız her zorluğu anlatırken ne kadar gerçek ve samimi olduğunuzun farkındayım. Özellikle de sütü sağarak vermenin yükünü grupta en iyi bilenlerden biri olabilirim. Naçizane bu konuda rekor bende diye biliyorum 🥲 55 gündür sağma-emzirme arasında gidip gelen bir serüvenin içindeyim. Bazen sağdığın miktara canın sıkılır, bazen öne eğilmekten sırtının kamburlaşmasına, bazen meme sıkmanın acısına, bazen de dışarıda huzurla şöyle bir yarım saat geçiremeden eve dönmek zorunda olmaya... Geçecek bu günler de, unumuzu eleyip eleğimizi asacağız. Biraz yorulmuş ama çocuklarını her türlü doyurabilmiş anneler olacağız. Sıkalım dişimizi birazcık 🙏🏻
Ayyy inşallah geçecek bizde baya iz bırakacak sanki ama geçecek. Bgn valla kendimi rahat bırakacam dedim memeydi sütdü sagmaydi düşünmeden dışarda durduk ,yemek yedik güzel bi yerde biraz keyif almaya çalıştım. Kıza da iki saatte bir içtiği kadar verdim mama kendin bilirsin dedim, sanırım aşı sonrası böyle iştahsızlık oluyormuş

Bebekler büyüdükçe kilo alımı azalacak her ay 1er 2şer kilo almayacak. O yüzden 17 günde 500 gr gayet güzel, kendinizi üzecek bir durum ben görmüyorum.
Düzeltmeye çalıştım kendimi yaaa 6 saat hiç beslenmeyince tedirgin oldum bide yapay zeka 4 saat bile bebekler için uzun bir aç kalma süresi sıvı kaybı olur hemen doktora görünmek gerekir demez mi zaten anksiyetem tutmuş beni iyice deliye çevirdi 6. Aya kafama huni takmadan gelebilseydim iyiydi

Canım ilk aylar çok hızlı kilo alıyorlar zaten doktorlar da 15 güne göre değil 1 aya göre değerlendirir bazen hızlı bazen yavaş kilo alımı olabilir ki 15 günde 900gram haddinden fazla bir kilo persentilini koruyorsa sıkıntı yapma zorlayarak teklif ettiğinde meme ve mamadan tiksinme ihtimali oluşuyor acıktıklarında ağlayarak kendini ifade edebiliyorlar zaten ve doktorun videosunu paylaşmıştım 60günden sonra 6 saate kadar aç kalabilirler mama zor sindiriliyor o sebeple uzun uyuyordur kendine eziyet etme lütfen çok yeterlisin bebeğinin kilo alımı olması gerekenin üstünde
Yaaa çok teşekkür ederim 😍 bgn sahilde yürüyüş yapıyoruz her minik bebişin annesine ayyy çok tatlı Allah bağışlasın kaç aylık bizim ki 2 aylık da diye lafa girdim içimden bebekleri kıyasliyorum çünkü himmm onun ki üç aylık ama benim kız kadar himmm onun ki iki ay ama benimkinden büyük onun ki şu kadar benimki böyle diye kafayı yemişim ben 😃. Tabi bu yaptığım saçma sapan şeyi bebislerin ailesine dile gitirmedim içimden düşündüm 😃. Sonra dedim sen kafayı yemişsin kendine gel

Back
X