2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    190
Akşam bebeğim çığlık atarak ağlıyordu cani acircasina makattan wee baby ile ölçtüm 37ydi telefonu elime alıp yazamadım kıyafetini soyarak düşürebildim öyle uyudu bende de grip belirtileri var ikimizinde burnu tıkalı parol içip emzirince iyi oldu ama bı daha olursa ilaç vereyim mi sizce
Dr a gitmeden bieşy yapmayın ilk bebeğiniz alerjisi olur bişey olur küçükler daha aşı ateşi değil sizin ki sanırım.

Şu bebeler büyüsün artık valla bugünlerin tadını çıkarayim diyorum yok olmuyor, arakadas her gün bişey.
Beni az çok bilenleriniz var, sütüm az ve çoğaltmak için git şey ye deseler yiyecek moddaydim. Sağımlar, bilmem neler olmadı olmuyor yani. Neyse bi ara kızım da memeyi istemedi atak haftasında, iyi dedim bırakayım anne sütü durumunu tamamen mamaya geçeyim ama yapamadım. Sağdım verdim, arada meme teklif ettim iki üç gündür alıyordu ama iştahında azalma var bu arada iki haftadır nedense mamayı az içiyordu bende demekki sütüm daha iyi falan diye kendimi kandırdım bi tartıldı 17 günde 500 Gr almış ondan önceki tartılmasında 15 günde 900 Gr almıştı , neyse ben zaten kaç gündür buna çok üzüldüm biraz fazla yesin diye uğraşıyorum yok istemiyor yani mamayı azıcık içip bırakıyor memeyi de aynı şekilde. Bu sabah en son 5 buçuk da meme verdim, üzerine biraz da mama. 8 de kalktı meme verdim almıyor, mama veriyorum yok ağzını açmıyor, tam saat 11 e kadar uğraştım biraz da takıntı yaptım kilo meselesine zayıflayacak diye. Yapay zeka da 2 aylık bebek 4 saatten fazla aç kalması sıvı kaybı ciddi bi durum doktora görünmesi gerek demez mi iyice delirdim, ağla ağla zorluyorum kızı en sonunda 30 CC kadar mamayı zorla verdim ama öğürdü bi kustu daha fazla kusmuştur , neyse rahatlasın dedim yıkadım egzersiz yaptık, ben kendime gelmeye çalışıyorum çünkü yine çok gerildim ve çok ağladım bidaha verdim zorla biraz sağılmış anne sütü biraz mama saat 11 de, şimdi uyuyor uyandırıp vereyim çok aç kaldı diyorum ama yine aynısını yapacak diye çok gerginim ve ben niye bu kadar süt meselesini kendime takıntı yaptım bilmiyorum, zaten az sütüm abi yok emsin yok sağayım dışarı çıkınca bile kendime eziyet ediyorum eve gidip sağmam lazım olanı da kesilecek diye . Offf delircem bitmedi gitti bu süt meselesi.
Canımcım kocaman sarılıyorum ilk bebeğimdeki hallerimi görüyorum bi süt bi meme üstüne kusma sürekli stres aç mı tok mu amaan 🙄 ilk ay gibi olmaz artık kg alımları sen çok kafayı takma ona 100-200 gr hiç farketmez önemli olan gelişimi boy kafa vs. Saatli mi mama veriyosun 4 saat ara ile diye hatırlıyorum sabahları gece de atıorum 12 de verip sabah 6 da mesela verioduk. Yavas yavas duzeniniz olur , canı istemiyodur yemek sicak oyle bir iki gunden bisey olmaz 🙄 ilk kizimdaki mesajalrima baktim ben asi sonrasi istahsizlik yasamisiz mama icmemis diye yazmisim meme ile gecirmisiz bir kac gunu

Dr a gitmeden bieşy yapmayın ilk bebeğiniz alerjisi olur bişey olur küçükler daha aşı ateşi değil sizin ki sanırım.
Yok aşımız 16sinda galiba benden grip kaptı ateşi ben parol içtikten sonra düştü ama halsiz ve sürekli memede uyumak istiyor cani acıyormuş gibi ağlıyor önceden mırıldanarak gonulsuzce ağlıyordu acıkınca şimdi direk çığlıkla bağırıyor sünnetten sonra doktor paranox s vermişti ama ateş düşünce onu da vermedim eğer ateş çıkmazsa pazartesiye saglikocagina götürürüm hastane biraz ters düşüyor bu sıcakta otobüsler çekilmiyor ☹️

Kızlar klimalı oda da yarım kundak nasıl yapıyosunuz ben zıbınla yapıyorum çocuk sırılsıklam oluyor ee çıplakta olmaz ki klimada 🤦🏻‍♀️
Kolu patikli tulum veya takım uyuyuncada ince battaniye örtüyorum ama bizim oda küçük fazla soğuyor 26da uyku modunda olduğu halde kendi üstümü de örtüyorum uyurken ve galiba buna rağmen bikac kez dışarıya çıktığımız için bı sıcak bı soğuk çarptı burnumuz tıkandı benim boğazım ağrıyor bebekte sürekli kucak istiyor ağlıyor ateşleniyor😕

Kolu patikli tulum veya takım uyuyuncada ince battaniye örtüyorum ama bizim oda küçük fazla soğuyor 26da uyku modunda olduğu halde kendi üstümü de örtüyorum uyurken ve galiba buna rağmen bikac kez dışarıya çıktığımız için bı sıcak bı soğuk çarptı burnumuz tıkandı benim boğazım ağrıyor bebekte sürekli kucak istiyor ağlıyor ateşleniyor😕
Geçmiş olsun canım ikinizde hemencecik iyileşirsiniz inşallah 🌸🥹

Şu bebeler büyüsün artık valla bugünlerin tadını çıkarayim diyorum yok olmuyor, arakadas her gün bişey.
Beni az çok bilenleriniz var, sütüm az ve çoğaltmak için git şey ye deseler yiyecek moddaydim. Sağımlar, bilmem neler olmadı olmuyor yani. Neyse bi ara kızım da memeyi istemedi atak haftasında, iyi dedim bırakayım anne sütü durumunu tamamen mamaya geçeyim ama yapamadım. Sağdım verdim, arada meme teklif ettim iki üç gündür alıyordu ama iştahında azalma var bu arada iki haftadır nedense mamayı az içiyordu bende demekki sütüm daha iyi falan diye kendimi kandırdım bi tartıldı 17 günde 500 Gr almış ondan önceki tartılmasında 15 günde 900 Gr almıştı , neyse ben zaten kaç gündür buna çok üzüldüm biraz fazla yesin diye uğraşıyorum yok istemiyor yani mamayı azıcık içip bırakıyor memeyi de aynı şekilde. Bu sabah en son 5 buçuk da meme verdim, üzerine biraz da mama. 8 de kalktı meme verdim almıyor, mama veriyorum yok ağzını açmıyor, tam saat 11 e kadar uğraştım biraz da takıntı yaptım kilo meselesine zayıflayacak diye. Yapay zeka da 2 aylık bebek 4 saatten fazla aç kalması sıvı kaybı ciddi bi durum doktora görünmesi gerek demez mi iyice delirdim, ağla ağla zorluyorum kızı en sonunda 30 CC kadar mamayı zorla verdim ama öğürdü bi kustu daha fazla kusmuştur , neyse rahatlasın dedim yıkadım egzersiz yaptık, ben kendime gelmeye çalışıyorum çünkü yine çok gerildim ve çok ağladım bidaha verdim zorla biraz sağılmış anne sütü biraz mama saat 11 de, şimdi uyuyor uyandırıp vereyim çok aç kaldı diyorum ama yine aynısını yapacak diye çok gerginim ve ben niye bu kadar süt meselesini kendime takıntı yaptım bilmiyorum, zaten az sütüm abi yok emsin yok sağayım dışarı çıkınca bile kendime eziyet ediyorum eve gidip sağmam lazım olanı da kesilecek diye . Offf delircem bitmedi gitti bu süt meselesi.
Bebeğinin eski ölçümüne göre düşük ama normalde yeterli bi miktar kilosu kafana çok takma elinde değildir belki benimde dıştan sütüm çok az burdaki çoğu bebeğe göre de kilo alımı az ama doktor normal dediği için bende takmamaya çalışıyorum. Ben hep aç olsa ağlar mantığındayım bilmiyorum yanlış mı dün mesela çok ağlıyordu çaresini bulamadım mama verdim uyudu meğerse açmış ama işte ağlayarak belli etti

Kızlar normal toparlayıcı sütyen taksak dışarda vesaire süt üretimini baskılar mı ? Kıyafetlerde hoş durmuyor normal emzirme sütyeni ile

Kızlar klimalı oda da yarım kundak nasıl yapıyosunuz ben zıbınla yapıyorum çocuk sırılsıklam oluyor ee çıplakta olmaz ki klimada 🤦🏻‍♀️
Bizde klimadayız izmir inanılmaz sıcsk . Zıbın ve çorap giydiriyorum . Soğukluk hissedersem bacak kısmına ince müslin örtüyorum

Kıyamam ya. Üzülme seninde dediğin gibi her gün bir problem çıkıyor çünkü bebek bunlwr ve insan biraz olsun takıntılı oldu mu hergün takacak bir şey buluyor(kendimden biliyorum). İştahı azalmış olsbilir yarın daha iştahlı olur belki bunlar geçici emşn ol. Tabi uine de doktorunuza bir danışın şu kadar saatte şu kadar beslendi vs diye. Fakat 17 günde 500 gr alması moralini asla bozmasın ayda 1 kg demek oluyor ki normalde de 800-1000 arası alım deniyor . Yani kilo kısmını hiç takmayın. Bi hfta daha az alır öteki hafta daha fazla alır. Süt meselesinden bende çok çektiğim için seni çok iyi anlıyorum inan hala bile ara ara çekiyorum. Mesela dün aniden sütüm çok azaldı , bebek aç diye strese girdim. Evde mama yoktu yani olanında tarihi geçmişti yoksa verecektim kaygılanmaktan . Ama 2-3 saat uyudum hemen düzeldi . Bende senin gibi takıyorum ve bu hiç iyi vir şey değil. Zor da olsa akışına bırakmamız lazım.
Eğer bulunduğu ortam sıcak ise o iştahını kapatmış olabilir ya da gaz vs gibi bir sıkıntısı olanbilir . Değilse bir süre sonrw geçecektir merak etme . Bebeklerin bir günü bir gününe uymazki💕

Kızlar normal toparlayıcı sütyen taksak dışarda vesaire süt üretimini baskılar mı ? Kıyafetlerde hoş durmuyor normal emzirme sütyeni ile

Bende merak ediyorum bunu😞 sürekli geniş üst giyiyorum emzirme sütyeninden dolayı
Kizlar pentiden magic emzirme sutyeni aldim kendi pedi var hic bisey belli etmiyor harika ve cok rahat ama tek siyah renk. Bir de penti de ped var gogse koymalik yine emzirme sutyeninin icine koyuyosun o da kullanisli. Normal sutyenle zor oluyor disarda emzirmek cocugun yuzune geliyor sutyenin sert kisimlari ama bra tarzi sutyenler var gogsun rahat ciktigi onlari deneyebilirsiniz 🤗

Havalar sıcak ama evdeyiz genelde ve hep klima çalışıyor yattığı odada çalışıyor sıcağı cok bilmiyor arada dışarı çıksak ta akşam saatlerinde çıkıyoruz. Sabah 5 buçuktan öğlen 11 e kadar aç olmaz mı 2 buçuk aylık bebek bı kadar niye aç kalsın neden kendini aç bırakmak ister diye kafayı yedim
Şöyle düşün bugün 5/6 saat emmedi ama yarın bambaşka olabilir saatte bir emebilir. Keyfi istemedi onlarda artık dünyanın bir parçası bebekler minikler ama bu yaşta bile emzik isteyen var istemeyen var. Bebek ama tercih ediyor, mesela sütü ılık içen bebek var soğuk içen var. Sen iyi bir annesin kaygılanıyorsun anlıyorum ama takılıp stres yaparsan işin daha da zorlaşır. İçini ferah tut bişeyciği yok uyumak istiyor sadece ağlamıyorsa dert etme

Bizde klimadayız izmir inanılmaz sıcsk . Zıbın ve çorap giydiriyorum . Soğukluk hissedersem bacak kısmına ince müslin örtüyorum
Bizde de böyle ama bi emin olamıyorum nasıl giydirceğime😬

Eklentiler

• IMG_5845.webp
    IMG_5845.webp
    20,5 KB · Görüntüleme: 2
Canım öncelikle seni anlıyorum. Süt koskoca bir mesele. Az gelse ayrı dert, emziremesen ayrı dert, bir de fazlasından muzdarip olanlar var. Annelerin başlangıçta en çetin savaşı bu bence. Fakat senin bebeğin gayet güzel kilo almış zaten. 17 günde 500 gram günde takriben 30 gram eder ki zaten 20 ve üstü makbuldür. Benim hesabımda yanlış varsa düzeltin. Burada bence senin süt kaygın tetiklenmiş, bu da rasyonel olmayan şekilde düşünmene sebep oluyor. Sütüm az gibi bir kabulleniş senin zihninde yer ettiği için yaşadığın tüm sorunları buna bağlama eğiliminde olman çok çok normal ama gerçeği yansıtmıyor. Bazen birinin bize bunu söylemesi lazım.
Benim de ben emziremiyorum çocuğum da emmek istemiyor gibi bir kabulleniş cümlesi yerleşmişti zihnime. Ne yaşasak sebebi bunlardı bana göre. Çocuk ağlıyor mesela, hah tamam emziremediğim için ağlıyor işte diyordum. Ya da kaka yapmıyor bir gün, ben hemen emmediği için yapmadığını düşünüyordum. Halbuki sağarak anne sütü veriyorum, bir miktar da mama veriyorum eğer çok tembel bir anıma denk gelirse (haftada 1-2). Ama işte anksiyete böyledir...
Yaşadığınız her zorluğu anlatırken ne kadar gerçek ve samimi olduğunuzun farkındayım. Özellikle de sütü sağarak vermenin yükünü grupta en iyi bilenlerden biri olabilirim. Naçizane bu konuda rekor bende diye biliyorum 🥲 55 gündür sağma-emzirme arasında gidip gelen bir serüvenin içindeyim. Bazen sağdığın miktara canın sıkılır, bazen öne eğilmekten sırtının kamburlaşmasına, bazen meme sıkmanın acısına, bazen de dışarıda huzurla şöyle bir yarım saat geçiremeden eve dönmek zorunda olmaya... Geçecek bu günler de, unumuzu eleyip eleğimizi asacağız. Biraz yorulmuş ama çocuklarını her türlü doyurabilmiş anneler olacağız. Sıkalım dişimizi birazcık 🙏🏻

Ben emzirme sütyeni takmıyorum pek dışarıda. Normalde kullandığım toparlayıcılardan takıyorum. Süte olumsuz bir etkisini görmedim 👍

Ben emzirme sütyeni takmıyorum pek dışarıda. Normalde kullandığım toparlayıcılardan takıyorum. Süte olumsuz bir etkisini görmedim 👍
Bendeki bu toparlayıcı dantel kendisi ama iki beden felan toparlıyor diye nasıl olur bilemedim sizinki de bu tarz mı

Eklentiler

• IMG_5846.webp
    IMG_5846.webp
    18,1 KB · Görüntüleme: 1
Back
X