• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    199
2 cocugu uyuttum daha yataga koyamadan karsı komsu zile basti uayndılar, fıkra bu kadar biri bir saatte uyudu tekrar , diğeri hala uyanık kafayı yemek üzereyim ağlıyorum sinirden kadını boğacam 🤬
Yaaa kötü olmuş inşallah uyumuşturlar. Bizim kapı zilimiz yok dış kapıda oda kapısı hem dışarıdan hem içeriden açılıyor kilitli değilse benim fıkra da bu kadar 😅

Ben bebek arabasını iki elimle bile doğru düzgün süremiyorum, eşim dalga geçiyor hatta vazgeçtim sen trafiğe çıkma ehliyetin cüzdanında kalsın diye 😅
İnşallah sonradan severler, ben puseti değiştirmek için sabırsızlanıyorum aşırı konforsuz görünğyor gömülüyor çocuk. Diğerine geçsek belki daha rahat ederler
Okul dönüşü büyük kızımın çantası bir elimde bir elimde bebek ve bebek arabası sürüp diğer yandanda büyük kızımın elini tutuyordum 😅
Anlatırken kaç elimin olduğunu hesaplayamadım 😂
Zora gelince Allah veriyor gücünü 🩷

Biz halen sıcak diye salonda uyuyoruz geceleri ama tv açamıyoruz geçen o yüzden koyduk odasına gündüz de kucağımda uyuyor hep koyunca uyanıyor 🥲

Alıştırabilirsem kucak harici uyumaya düşünüyorum bende kamerayı bakalım inşallah alışır🫠

Gunduz benim bebeğim de hep kucağımda. Gündüz uykusu ortalama 6 saat kadar oluyor, o sürenin her saniyesi benim üstümde :)
Gece uykusu için kullaniyorum şu an saat 20 gibi gece uykusuna geçmiş oluyor. En ufak kipirtisina kameranin ışıkları yaniyor, icim rahat oluyor
Bu arada bir iki ay daha geçsin alisacaklar gündüz uykusunu da yatakta uyumaya, az daha sabır. Büyük oğlum da böyleydi, ondan biliyorum

Gunduz benim bebeğim de hep kucağımda. Gündüz uykusu ortalama 6 saat kadar oluyor, o sürenin her saniyesi benim üstümde :)
Gece uykusu için kullaniyorum şu an saat 20 gibi gece uykusuna geçmiş oluyor. En ufak kipirtisina kameranin ışıkları yaniyor, icim rahat oluyor
Bu arada bir iki ay daha geçsin alisacaklar gündüz uykusunu da yatakta uyumaya, az daha sabır. Büyük oğlum da böyleydi, ondan biliyorum
Yaa umut oldu bu herkes alıştırdın felan diyor canım sıkılıyor 😅

Kızlar günaydın aşı ile ilgili bir şey soracağım yine. Doktorumuz 3. Ay için rota, bexero ve nimenrix verdi. Hepsini aynı gün yaptırabilirsin dedi. Siz öyle mi yaptırdınız? Neden illa aynı gün mü olması gerekiyor ki? günler çuvala mı girdi acaba 🤔
Birde aşıdan 15 dk öncesi ateş düşürücü verebilirsin dedi. Rota aşısı oral ya etkilemez mi acaba? Rota için aç olma şartı gibi bir şey var mı sanki burda öyle konuşmuştunuz yanlış görmediysem

Kızlar günaydın aşı ile ilgili bir şey soracağım yine. Doktorumuz 3. Ay için rota, bexero ve nimenrix verdi. Hepsini aynı gün yaptırabilirsin dedi. Siz öyle mi yaptırdınız? Neden illa aynı gün mü olması gerekiyor ki? günler çuvala mı girdi acaba 🤔
Birde aşıdan 15 dk öncesi ateş düşürücü verebilirsin dedi. Rota aşısı oral ya etkilemez mi acaba? Rota için aç olma şartı gibi bir şey var mı sanki burda öyle konuşmuştunuz yanlış görmediysem
Bunları tekrar soracağım doktora ama sizin görüşlerinizi de merak ediyorum sonuçta farklı doktorlardan bilgi alıyoruz

İlk günler ağlayabilir ama hemen alışıyorlar . Zaten sesi gelince hemen gidersiniz 🥰bende bebeğimi yanımda uyutup 1 saat sonra uykusuz iyicr derinleşince yatak odasına götürüyorım. Çünkü ilk uyuduğunda sürekli uyanıuor her sese pış pış dediğimde geri uyuyor . Ama yatak odasında olursa ağlar uykusu açılır. Ama yavaştan bende direkt orda uyutmaya başlasam iyi olur çünkü ne tv izleyebiliyorum ne kitap okuyabilşyorum ne çay içebiliuorum ses çıkmasın diye 😂 bir süre sonra kendine vakit ayırmamak zorlar insanı
Aynen öyle, salonda yatarken bitkisel hayat yaşıyoruz adeta 😅 TV yok, çıt yok.. Sonra 9da biz de uyumaya başladık. Eşim yanımdayken özlüyorum o derece, çay içip muhabbet etmek bile lüks oldu yatak odasında yatarsa biz de biraz insan olduğumuzu hatırlarız dedim ama bir saat olmadan uyandı 😪
Geçen bizde koyduk kırk kere gidip baktık bugünde arkadaşım gelicek yine odaya koycam diye içim huzursuz 😅🥲
Bir kamera alın rahat edin derim, masaya koydum ufacık kıpırdansa gidip pış pış yaptım
Normalde hep başında mı bekliyorsun
Ben kamerayı kuruyorum odasının kapısini kapatıyorum ses gitmesin diye her işimi öyle hallediyorum
Kulagimda da kulaklık genelde kameraya bakamadigimda kulagima ses geliyor
Salonda yatırıyoruz normalde, klima olduğu için. Bir de belki saçma gelecek ama ben en ağır lohusa depresyonunu yatak odamda yaşadım. Annem içerdeyken bebeği yanıma alıp gece boyu tek bakmaya çalıştım. Çok çok zordu, bebek ağlıyordu ben ağlıyordum. O odada yatmak bana o günleri hatırlatıyor, hala çekiniyorum kendim yatmaya. Fakat dün gün içinde Neşe’yi hep orda uyuttum kameradan baktım. Gece karanlığında bırakmak biraz huzursuz etti sadece 🫠
Okul dönüşü büyük kızımın çantası bir elimde bir elimde bebek ve bebek arabası sürüp diğer yandanda büyük kızımın elini tutuyordum 😅
Bizde abla abi de yok üstelik ama 5 taneye bedel canı sağ olsun minik kuşumun 🥲 Allah en başta uyumlu bebekler olmalarını nasip etsin 🙏🏼

Bebişlerin beşikte yatmasından bahsetmişsiniz gerçekten neden nefretle kınıyorlar bu beşikleri 🤣🤣
Gecenlerde gün içinde sadece 1 kere 10 dk uyudu beşiğinde asla uyumak istemiyor koyduğum gibi uyanıyor fazla derin de değil Park beşiğin ilk kademesi ama istemiyor dün gece de ne yaptıysam sala uyumadı ee bende sıkıldım yer yatağından koltuktan eşimi koltuğa şutlayıp bebişle yatakta uyuduk beşiğin yanında olmasına rağmen yatakta uyudu ama beşikte uyumaz inşallah yavaş yavaş geçerler besige de bizde rahat uyuruz birde benim oğlum salon dışında odaları bile garipsiyor anlamda yada annemde eve gelene kadar uyumayıp ağlıyor bikac haftaya taşınacaz inşallah yeni evde öyle sorunlar yaşamayız çünkü eşyaların düzeni evin ışık alımı hepsi değişecek anlayacak farklı yerde olduğunu 😕

Aynen öyle, salonda yatarken bitkisel hayat yaşıyoruz adeta 😅 TV yok, çıt yok.. Sonra 9da biz de uyumaya başladık. Eşim yanımdayken özlüyorum o derece, çay içip muhabbet etmek bile lüks oldu yatak odasında yatarsa biz de biraz insan olduğumuzu hatırlarız dedim ama bir saat olmadan uyandı 😪

Bir kamera alın rahat edin derim, masaya koydum ufacık kıpırdansa gidip pış pış yaptım

Salonda yatırıyoruz normalde, klima olduğu için. Bir de belki saçma gelecek ama ben en ağır lohusa depresyonunu yatak odamda yaşadım. Annem içerdeyken bebeği yanıma alıp gece boyu tek bakmaya çalıştım. Çok çok zordu, bebek ağlıyordu ben ağlıyordum. O odada yatmak bana o günleri hatırlatıyor, hala çekiniyorum kendim yatmaya. Fakat dün gün içinde Neşe’yi hep orda uyuttum kameradan baktım. Gece karanlığında bırakmak biraz huzursuz etti sadece 🫠

Bizde abla abi de yok üstelik ama 5 taneye bedel canı sağ olsun minik kuşumun 🥲 Allah en başta uyumlu bebekler olmalarını nasip etsin 🙏🏼

Yok canım niye saçma gelsin
Sen annesisin sana nasıl iyi gelecekse bebeğin için en doğrusu odur 😇

2. Cocuktan sonra Allah bir güncelleme veriyor :)) ilkinde yapamadığım her şeyi bunda yapıyorum hatta 1.de niye yapamadım diye sorguluyorum😄
İlkinde uzun sure araba kullanamamıştım
Bunda ikisini de paketleyip arkaya getir götür yapıyorum 😄
İlk oğlumda güzel bir çanta hazırlardım en kısa mesafeye bunda bir bez bir atlet 😄

Buyuk oglum 5 aylikken ilk defa gunduz uykusunu yataginda yaptiginda torenle kutlamistik 🥳 yarim saat surse de uykuydu iste :)

Rota aşısı yaptırdınız mı kızlar? Ben 3 aylık aşılarını yaptırmadım daha. Neler yapılacak?

2. Cocuktan sonra Allah bir güncelleme veriyor :)) ilkinde yapamadığım her şeyi bunda yapıyorum hatta 1.de niye yapamadım diye sorguluyorum😄
İlkinde uzun sure araba kullanamamıştım
Bunda ikisini de paketleyip arkaya getir götür yapıyorum 😄
İlk oğlumda güzel bir çanta hazırlardım en kısa mesafeye bunda bir bez bir atlet 😄
Hakikaten oyle iyi kotu her gune bir yemek pisiriyorum, ilkinde niye acizlenmisim oyle diyorum. Cocuklu hayata uyum sagladik bence ondan. Buyuk bir soktu yoksa 😀

1.lerde baktık o kadar üzerine düşünce de çok bir şey olmuyor 2.de saldık 😄
Hakikaten oyle iyi kotu her gune bir yemek pisiriyorum, ilkinde niye acizlenmisim oyle diyorum. Cocuklu hayata uyum sagladik bence ondan. Buyuk bir soktu yoksa 😀
Daha bu sabah ikinciye tövbe eden birini fazla gaza getirmeseniz mi diyorum 🙄🙄🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Ev nanay oynuyor yemek 3 günde bir pişiyor kapıya bile çıksam çanta o kadar ağır oluyor ki arabanın arkasına asinca arabanın önü kalkıyor devrilme tehlikesi yaratıyor hele oğluşun dilinden anlamayip stresle memeye tutturmaya çalışmak (savaşmak)apayrı terane ikinciye tövbe ettim bunu sağ salim büyütsem yeri göğü öpecem dedim üstüne sizin mesajlar 😂😂 Allah hepimize kolaylıklar versin inşallah 🤲🏻 🌸

Rota aşısı yaptırdınız mı kızlar? Ben 3 aylık aşılarını yaptırmadım daha. Neler yapılacak?
Bize saglikocagi su çiçeği aşısını da yazmış 3.aya sizde de şimdi mi benim bildiğim 2.ay 4.ay 6.aydı devlet aşıları

Kızlar otomatik sallanan ana kucağında uyutuyor musunuz? Dün bebiş beni çok yordu özellikle öğleden sonra hiç uyumadı diyebilirim. Uykusuzluktan dolayıda hep ağladı bende çok sinirlendim ağlama sesinden başım ağrıdı artık yansıtmamak için parka yürüyüşe çıkardım pusette yarım saat kadar uyudu eve geldik rahatlasın diye banyo yaptırdım yine aynı emerken bile ağladı gece uykusuna çok zor geçti.
Bu sabahta uğraştım baya uyumadı ana kucağına koydum şimdi sallana sallana uyuyor tabak elimden düştü irkildi ama uyanmadı korna sesine vs gözünü açıp geri uyuyor. Sürekli sallanarak uyuması zararlı mı acaba? Yoksa uyusunda nası uyursa uyusun mu demek lazım. İlk çocuk diye mi böyle oluyor gerçekten bir günde kendimi çok yıpranmış hissediyorum. Bende rahat olmak istiyorum ama nası olacak bu iş 😔 benim stresimde yansıyor muhtemelen iyice huzurlaşıyor sonsuz döngüye giriyor 😔

Kızlar otomatik sallanan ana kucağında uyutuyor musunuz? Dün bebiş beni çok yordu özellikle öğleden sonra hiç uyumadı diyebilirim. Uykusuzluktan dolayıda hep ağladı bende çok sinirlendim ağlama sesinden başım ağrıdı artık yansıtmamak için parka yürüyüşe çıkardım pusette yarım saat kadar uyudu eve geldik rahatlasın diye banyo yaptırdım yine aynı emerken bile ağladı gece uykusuna çok zor geçti.
Bu sabahta uğraştım baya uyumadı ana kucağına koydum şimdi sallana sallana uyuyor tabak elimden düştü irkildi ama uyanmadı korna sesine vs gözünü açıp geri uyuyor. Sürekli sallanarak uyuması zararlı mı acaba? Yoksa uyusunda nası uyursa uyusun mu demek lazım. İlk çocuk diye mi böyle oluyor gerçekten bir günde kendimi çok yıpranmış hissediyorum. Bende rahat olmak istiyorum ama nası olacak bu iş 😔 benim stresimde yansıyor muhtemelen iyice huzurlaşıyor sonsuz döngüye giriyor 😔
Benimki de titreşimli uyuyor. Gece de öyle devam ediyor. Doktor sakıncası yok dedi.

Selamlar rota asisi ates yapmıyor sadece kaka sayısında artış yaşanıyor birkaç gün ama bexero sanırım ciddi ates yaptigi icin bizim doktorumuz da hemen ates dusurucu verin ve atesi cikmadan 3 kez tekrarlayin dedi. Rota asisini bizim kiz bir miktar tukurmustu. Biz de aa asiyi tukurdu etki etmeyecek diye endiselendigimizde doktor onun hemen tukuruk ile kana gectigini bir sikinti yasanmayacagini soyledi. Bu arada nimenrix yanilmiyorsam bizim asi takviminde daha sonra.

Back
X