• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    199
Yani bana göre değil ama 3750 doğan bir bebeğin 5 aylık 8 kg olması çok çok normal geliyor bana. 5 ayda topla da 4250 kg almış ortalamasını alırsak 850 gr yapıyor ki ilk aylar daha fazla alıyorlar . Ortalama 850 gr normalin üstü değil bence
8 kg için Normalden düşük dediğiniz için sordum o zaman her ay 1 kg mu alması gerekiyor normal olması için onu merak ettim.

Kiloya nedense çok takılıyoruz aslında önemli değil hayatım boyunca zayıftım ama çok hasta olmadım bağışıklığı güçlendirmeye önem vermeliyiz 🙏🏻
Taşımasıda zor sonuçta uzun süre kucak isteyecekler
Aslında bizim doktorumuz mesela asla çok kilo alsın diyen bir doktor değil ki ilk iki ay bebeğim 1200-1200 kg şeklinde kilo alınca fazla alıyor takip edelim diyen bir doktor . Ama mesela bu ay 470 gr alınca ortalamanın altında almış nasıl düzeltebiliriz diye sohbet ettik .
Yani sanırım ilk aylar bebeğin gelişimi için kilo önemli . Sonrasında zaten zayıfmış kiloluymuş asla sağlıklı sağlıksız çocuk göstergesi olmayacaktır . Dediğiniz gibi mesela eşim çocukluğundan beri her zaman sınıfının en zayıfıymış herkesin zayıf zayıf dediği nir çocukmui ama maşallahı var hastalık nedir bilmez doktora sayılı gitmiştir bu yaşına kadar

8 kg için Normalden düşük dediğiniz için sordum o zaman her ay 1 kg mu alması gerekiyor normal olması için onu merak ettim.
Bize göre derken şeyi kastettim bu ay herkes bebeğinin az kilo aldığından bahsetti bende dahil. Bebeğim 470 gr aldığı için az dedim. Benimle beraber bir sürü arkadaşta bu ay az aldığını söyledi grupta. Aslında 470 gr şuan bu bebeğin 5. Ayda 8 kilo olmasına eşdeğer geliyor benim için o sebeple söyledim .

Kızlar günaydın
Biz çok kötü bı gece geçirdik 😥 daha önce de demiştim oğlum son iki ayda 250 gram almış sadece diye ve dün tekrar tarttığımda 20 gram vermişti çok üzüldüm ne yapacağımı bilmiyordum akşama randevu bulunca uzman doktora götürdüm şikayetlerine göre alerjiye bağlı reflü olabilir dedi enfeksiyon değeri de yuksek çıkmıştı idrarla uğraşıp bekletmeyelim zaten bariz belli enfeksiyon ilaç başlattı ve gastroenterolojiye yandal açtı götürmem icin
Oğlum eve dönüşte otobüste çok bağırıp kucak isteyince eşimin kucağında durdu inince de arabaya girmek istemedi battaniyeye sardık öyle kucağımızda geldik ama rüzgar çok soğuk esiyordu galiba kulakları acıdı ve gaz yaptı gece 4 e kadar çığlık çığlığa ağladı banyoya soktum öyle kucağımda uyuyakaldı her bırakmaya kalkışınca yeniden ağladı kalın battaniyeyle kucagimdaymis gibi kundakladim uyudu 1 saat sonra kontrol edeyim dedim ateşi çıkmıştı 🤦🏻‍♀️
38 i gecmedigi için kundağı yarım açtım her mirildanmada emzirdim bir iki yudum içip uyudu susuz kalmasın hararet basmasin diye en son yanıma yatırdım öyle devam ettim şuan hala aynı yorgun düşmüş uyuyo ve vücudu sıcak ve bende çok kötüyüm durmadan kendimi suçlayıp ağlama perileri geliyor 😓😓

Birazcık bizden güncelleme birazcık da iç dökmek istedim 😔😔
Oyyy kuzum mert Asaf bir an önce iyi olursun inşallah 😍🙏

Bizimki daha dönmedi hiç. Ama ayaklarını kaldırıyor baya yükseğe ama daha dönmedi ☺️
Benim kız geçen günde birda dönmüyor diye konuştuk bi tür döndü, dünde dönmüyor dedim bgn bi tür döndü 😃 sen beni ne zannediyorsun istersem yaparım da canım istemiyor demek istiyor sanırım 😃 çok da hareketli bi bebek doktorumuz bile aşırı hareketli bi bebek dedi ama dönme girişimi otirma isteği falan çok yok kolları bacakları hiç durmuyor uçacak sanki 😍 da ben dönmüyor falan diye takılmıyorum hiç ya her bebeğin gelişim süreci çok farklı. 10 aylık da yürüyen bebek var mesela 1,5 yaşında yürüyen de. Kimi önce döner, kimi önce konusur bunlar değişkenlik gösteren şeyler cokkkk büyük farklar olmadığı sürece

Kızlar günaydın
Biz çok kötü bı gece geçirdik 😥 daha önce de demiştim oğlum son iki ayda 250 gram almış sadece diye ve dün tekrar tarttığımda 20 gram vermişti çok üzüldüm ne yapacağımı bilmiyordum akşama randevu bulunca uzman doktora götürdüm şikayetlerine göre alerjiye bağlı reflü olabilir dedi enfeksiyon değeri de yuksek çıkmıştı idrarla uğraşıp bekletmeyelim zaten bariz belli enfeksiyon ilaç başlattı ve gastroenterolojiye yandal açtı götürmem icin
Oğlum eve dönüşte otobüste çok bağırıp kucak isteyince eşimin kucağında durdu inince de arabaya girmek istemedi battaniyeye sardık öyle kucağımızda geldik ama rüzgar çok soğuk esiyordu galiba kulakları acıdı ve gaz yaptı gece 4 e kadar çığlık çığlığa ağladı banyoya soktum öyle kucağımda uyuyakaldı her bırakmaya kalkışınca yeniden ağladı kalın battaniyeyle kucagimdaymis gibi kundakladim uyudu 1 saat sonra kontrol edeyim dedim ateşi çıkmıştı 🤦🏻‍♀️
38 i gecmedigi için kundağı yarım açtım her mirildanmada emzirdim bir iki yudum içip uyudu susuz kalmasın hararet basmasin diye en son yanıma yatırdım öyle devam ettim şuan hala aynı yorgun düşmüş uyuyo ve vücudu sıcak ve bende çok kötüyüm durmadan kendimi suçlayıp ağlama perileri geliyor 😓😓

Birazcık bizden güncelleme birazcık da iç dökmek istedim 😔😔
Çok geçmiş olsun. İnşallah bu yaşadığınız son kötü gün olur sizin için dua edeceğim🙏🏻

Arkadaşlar benim gibi bebeğim az kilo aldı vs diye kafaya takanlar için şunu bırakmak istiyorum . Gayet normal gidiyor bebeklerimiz aslında normal gitmesi için zaten aylık 500 gr civarı alması yeterli bu yoruma göre.
Bu arada bebeği daha fazla kilo alanların da bence gayetttt normal burda yer alan yorum bana biraz abartı geldi yani 3750 doğan bir bebeğin 8 kilo olması bence aşırı normal .

Bunu diyeni döverim sonra da üzerine oğlumu oturturum görür 😄
Genetik diye de bir faktör var yani
Benim oğlum bu standartin üstünde iki ayrı doktorda çok normal devam et emzirmeye dedi
İlk oğlumda tontişti 10 aydan sonra zayiflamaya başladı
Bu oğlum da tontiş o da eminim zayıflar millefe korku salmaktan baska bir şey değil
Çocukları ve aile yapısını incelemeden genel yorum yapıp anneleri telaşa sokuyorlar sinir oluyorum.

Evet boyle kilo alan bebekleri neden sert elestiriyor gonulal anlayamadim.

Dün arkadaşım doğum yaptı 2.500 kilo çok sağlıklı bir kızımız oldu
Doktor hikayesinde yaptırdığı doğumları yazmis bizim kizimizi da gelişim geriliği olarak yazmıs
Öyle bir durum yok ama :)) ben riskli yaptırıyorum diye şov yapacak ya
Ah nerde eski doktorlar , takipçi kasayım dikkat çekeyimin derdinler

Bunu diyeni döverim sonra da üzerine oğlumu oturturum görür 😄
Genetik diye de bir faktör var yani
Benim oğlum bu standartin üstünde iki ayrı doktorda çok normal devam et emzirmeye dedi
İlk oğlumda tontişti 10 aydan sonra zayiflamaya başladı
Bu oğlum da tontiş o da eminim zayıflar millefe korku salmaktan baska bir şey değil
Çocukları ve aile yapısını incelemeden genel yorum yapıp anneleri telaşa sokuyorlar sinir oluyorum.
Evet araştırmayan biri korkabilir mesela . Bizim bebeğimiz ilk 2 ay fazla kilo alınca bir kez gittiğimiz bir doktor bize midesi büyüyecek vs bir sürü şey söyleyince eşim etkilendi . Her meme verdiğimde midesini büyüteceksin neden sık veriyorsun vs demeye başladı bende anne sütünün bir zararı olmadığını çocuğunda gayet normal olduğunu anlatmaya çalışıp durdum.
Sonuç olarak bebeğimiz 4. Ayda 6.500 kg civarı 🤦 yani eşim gibi bende etkilensem korksam ve korkarak meme verseydim şuan normalin altına düşecekti çocuk 🤦 korkmadan sık sık vermeye çalışmama rağmen 1 ayda aldığı kilo 470 gr🤦

Doktor hikayesinde yaptırdığı doğumları yazmis bizim kizimizi da gelişim geriliği olarak yazmıs
Şaka gibi gerçekten🤦🤦

Evet araştırmayan biri korkabilir mesela . Bizim bebeğimiz ilk 2 ay fazla kilo alınca bir kez gittiğimiz bir doktor bize midesi büyüyecek vs bir sürü şey söyleyince eşim etkilendi . Her meme verdiğimde midesini büyüteceksin neden sık veriyorsun vs demeye başladı bende anne sütünün bir zararı olmadığını çocuğunda gayet normal olduğunu anlatmaya çalışıp durdum.
Sonuç olarak bebeğimiz 4. Ayda 6.500 kg civarı 🤦 yani eşim gibi bende etkilensem korksam ve korkarak meme verseydim şuan normalin altına düşecekti çocuk 🤦 korkmadan sık sık vermeye çalışmama rağmen 1 ayda aldığı kilo 470 gr🤦

Herhalde ya hele ki anne sütü alanın hiçbir zararı yok hatta daha dün fizyoterapiste götürdüm o bile maşallah emzirmeye devam et dedi
Kilolu dikkat et falan demedi

4. Ay farkındalıklarının arttığı ay emme süreleri daha kısa fakat daha doyurucu oluyor
5 dk da doyabiliyorlar bu da az emdi gibi gözükebilir emerken çevreye bakabilirler red edebilirler
Gelişimsel olarak ilk 3 ay çok hızlı büyüdükleri için şuanki seviyeler bazı anneleri şaşırtabilir
Sınır altında değilse hepsi normal
Hatta daha yavaşlayacak büyümeleri
Artık yenidoğandan çıktılar

Hayirli uğurlu olsun oncelikle. Buyuk oglum da 2600 dogmustu ama cok sukur sagligi yerindeydi. Maalesef dediginiz gibi dikkat cekeyim durumu da var. Sabah dusundum ben de kendi kendime, doktorlara reklam yasak, iste paylasimlarla reklamlari oluyir.

Hayirli uğurlu olsun oncelikle. Buyuk oglum da 2600 dogmustu ama cok sukur sagligi yerindeydi. Maalesef dediginiz gibi dikkat cekeyim durumu da var. Sabah dusundum ben de kendi kendime, doktorlara reklam yasak, iste paylasimlarla reklamlari oluyir.

Tabi ki anne adayları zaten hassas ordan kendilerine çekiyorlar
Benim ki de öyle 2960 doğdu şimdi maşallahı var
Yeter ki sağlıkları yerinde olsun motor gelişimleri aylarına uygun olsun gerisinin hicbir önemi yok

Bu arada teşekkür ederiz 🤍🌸🙏🏼

Aslında sorunun kaynağının çözülmesini belirtiyor genelde. Ben bebeklerin bu kadar beslenme ihtiyacı olmadığını ama gaz, sakinleşmek vs için memeye çok geliyorlar böylece aşırı kilo aldıkları anlamını çıkarıyorum.
Ozellikle ilk aylar sirf bu sebepten cok kilo aliyorlar bence de. Benim aman cok kilolu olsun gibi bir derdim yok, sadece gonulalin bahsettigi gibi ilk 2 ay 1,5 kg 1,5 kg alip, sonraki aylarda 400 gr almis alabilecej bir bebege anormal demesi mantigima uymadi. B brcubrcu0101 da ben de bu pencereden baktik

Bizim de hep tek terafa doğru yatırıyor.
Sol tarafa doğru.. herkes erken diyor ama içim hiç rahat değil 1 ay önce ultrasyon cektirdim temiz cikti.
Cumartesis goturecegim baska doktora :(
Kitle olsa ultrasyonda cikar miydi?
Özelden resim atayim size
Benim oglum da kafasini hep sola dogru yatiriyor, ultrason cektirmedim, doktor kontrol etti normal dedi, boyun kaslari guclendikce duzelir dedi, surekli sag tarafa dogru cevirmeye calisiyoruz, cogu zaman uyuyan cocugu kafasini cevirmeye calisirken yanlislikla uyandiriyorum hatta, sadece yatarken degil ayakta kucakta dururken de hep tam sola donuk duruyo, ayrica kafasi da hep oraya yatmasindan kaynakli yamuk. Duzelecek diye dusunuyorum :) sezaryen dogum oldu ve dogum esnasinda zorlama olmadigini biliyorum.

Benim oglum da kafasini hep sola dogru yatiriyor, ultrason cektirmedim, doktor kontrol etti normal dedi, boyun kaslari guclendikce duzelir dedi, surekli sag tarafa dogru cevirmeye calisiyoruz, cogu zaman uyuyan cocugu kafasini cevirmeye calisirken yanlislikla uyandiriyorum hatta, sadece yatarken degil ayakta kucakta dururken de hep tam sola donuk duruyo, ayrica kafasi da hep oraya yatmasindan kaynakli yamuk. Duzelecek diye dusunuyorum :) sezaryen dogum oldu ve dogum esnasinda zorlama olmadigini biliyorum.

Ben dün götürdüm 10 seans fizik tedavi verdi doktor
Aslında 5 seanstı dedi siz evde destekleyemezsiniz 10 a çıkaralım
Kalıcı olma ihtimali, yüzde simetri bozulma ihtimalleri olabiliyormus
Bizim de hep sola yatkın

4. Ay farkındalıklarının arttığı ay emme süreleri daha kısa fakat daha doyurucu oluyor
5 dk da doyabiliyorlar bu da az emdi gibi gözükebilir emerken çevreye bakabilirler red edebilirler
Gelişimsel olarak ilk 3 ay çok hızlı büyüdükleri için şuanki seviyeler bazı anneleri şaşırtabilir
Sınır altında değilse hepsi normal
Hatta daha yavaşlayacak büyümeleri
Artık yenidoğandan çıktılar
Cocuk doktorumuz emzirmenin ilk 5 dksi beslenmenin %90’i, kalani duygusal ihtiyaclar, oyun va demisti. Artik cevreye ilgili duyduklari ve de ceneleri guclendi. Hizlica doyuyorlar

Cocuk doktorumuz emzirmenin ilk 5 dksi beslenmenin %90’i, kalani duygusal ihtiyaclar, oyun va demisti. Artik cevreye ilgili duyduklari ve de ceneleri guclendi. Hizlica doyuyorlar

Evet öyle
Ben iki oglumda da yutkunmayı biraktigi an memeden çekerdim. Beni emzik olarak kullanmasın diye
Ikisinin de kilo alimi cok iyi ve ben hic 5 dkdan fazla emzirdiğimi bilem max desem 10 dk olsun
Hatta 1 saat emzirenler olurdu şaşkınlıkla bakardim

Kızlar bebeğimin yarım yaşı için 6. Ayda fotoğraf çekimş yapacağız hatıra kalması açısından. Anne bebek aynı kazak ya da sweat ya da hırka giymek istiyoruz . Bir öneriniz var mı acaba ?

Back
X