Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    219
Canım bn doğumdan sonra hazır edip alsammı diye doktoruma sormuştum oda taksanda olur takmasanda dedi 😀😀 çok önermiyorm ama takıcaksanda günde bi saatten fazla takma tarzı konuştuu neden anlamadım ama eskilerde bişeyler bağlarmış karın bölgesin korse şart değilmvnce sıkı tutack bişeyde bağlanabilir herakde atkı şal gibi
Ya ben bugün tayt giydim o bile karnımı ağrıttı gaz sıkıştı sanki. Göbek kalacaksa kalsın ya amaan cocikimin hatırası derim artık😂 tayta bile dayanamadıysam korseyi hiç giyemem heralde

Masallah haftasına göre kilosu gayet iyi, gelişimleri de iyiymiş doktor söylediğine göre, bence analık hormonları bizi yere serdi :) ama ben seni anlıyorum yurtdışında olan biri olarak, kendi doktorumla asla konuşmadığım , bana söylenmeyen şeyleri bu gruptan okuyup araştırıp bilgi edinmeye çalıştım hep, bir şeyleri eksik yapıyormuşum gibi geldi :) halbuki her şey yolundaydı ama yurtdışındaki doktorlar hiç böyle detay anlatmadığı için tetikte oluyor insan
Valla belki de doğrusu odur, her şeyi bilince de insan sürekli irdeledikçe irdeliyor psikolojik olarak iyi etkilemiyor insanı şahsi fikrim
Evet katılıyorum size, okuyup araştırmak insanı iyice negatif yönde etkiliyor. Bilmemek mutluluktur diye boşuna dememişler. Geçen aylarda bi kaç kişi çevremde doğum hikayesini anlattı dinlemek istemedim ama insanlar hayırdan anlamıyor. Ondan sonra doğum korkusu yaşadım uzunca bir süre.

Kızlar bu lohusalıkta beni zorlayan tek bisey varsa o da sıcak basması galiba. Allahım alev çıkıyor içimden dışımdan :( geceleri tişörtle, üstümü örtmeden uyuyorum. Gündüzleri zaten 3 kez tepeden tırnağa sırılsıklamım buz kovasına girsem ferahlamam sanki :(

Doğuran kızlar sizde de var mı böyle bi durum?

Canım bence çok hareket etme, 2 cm açıklık iyi çünkü bebek de kanaldaysa eğer zaten tetiklendikçe hızlanır süreç diye biliyorum
Tamam canım. kısa yürüyüşler dışında, bi şey yapmıycam ekstra. Ayaklarım da çok ödemlendi, büyüdü sanki. bgn hastaneden önce Ugg aldım mecburen. Bi kaç marka hariç hepsi ayağımı öyle bi sıktı ki inanamadım. arkadaşımda bu bile doğumunun çok yaklaştığının belirtisi dedi. Ödemden dolayı.

Ah canım benim ne özrü burda paylaşıp içimizi dökücez ki biraz olsun nefes alabilelim.. seni çok iyi anlıyorum gerçekten etrafında enerji emen biri olunca insan çok düşüyor. Hele de bu kişi annense.. doğumdan sonra olmazsa ben halledebiliyorum deyip gönder. Eşinle halledersin bence
Sana kocaman sarılıyorum arkadaşım🫂♥️ tabiki insan destek bekler hele annesinden bu şekilde bi tavır aldığında modu düşer ister istemez çok normal zaten aşırı hassas bi süreçten geçiyoruz. Anneni bu saatten sonra değiştiremezsin kuzum ama en azından bak eşin yanında sana ne kadar güzel destek oluyor, gerçekten sana iyi gelmeyecekse azıcık kendini toparlayınca gerek kalmadığını söyle eşin sana destek olur her türlü halledersiniz. Görümcem de mesela bana hep söylediği şey kendi annem yanımdaydı ama hiç gerek yoktu insanın eşi destek oluyosa hallediliyor bi şekilde hiç gerek yokmuş çağırmasaydım falan diyodu. Minicik kuzuna kavuşacaksın onu düşün stres gerginliği mümkün olduğunca kendinden uzak tut, çok zor ama kulağını tıka kuşum. Dünyaya minik bir mucize getireceksin onun kokusu varlığı herşeyini yatıştıracak😍🌸
Kötüymüş cidden çünkü anneler genelde çocukları iyi hissetsin diye olumsuz şeyleri bile olumlu gibi göstermeye çalışır. Özellikle böyle kritik zamanlarda. Annenizin ne kadar anneniz de olsa böyle davranması ve size kendinizi kötü hissettirmesi hiç hoş değil. Ama sanırım hep böyleymiş yani karakteri biraz bu şekilde. Ne denir bilmiyorum anne yani ne olursa olsun ihtiyaç oluyor. Siz şu an sadece şöyle düşünün doğum zamanım geldi kısa süre içinde bebeğim kucağımda olacak ben de bir anne olacağım. Eşim yanımda ve bana bir destek. Annem de düşündü ve geldi o da yanımda. Yani sadece pozitif kısımları düşünün ki gerilmeyin. 🩷
Negatif bir anne ile çok zor yaşayan bilir maalesef, en kısa sürede toparlanıp gitmesini iste çünkü o artık değişmez seni de olumsuz etkiliyorsa uzakta olmasından başka çare yok. Sevmek ayrı bir şey tabi ki seviliyorlar ama yanındayken hayatın daha kolay daha güzel olmuyorsa o zaman doğru olmayan da bir şeyler var demektir.
Teşekkür ederim kızlar❤️ İşin kötü yanı babalık izni sonrasında eşim haftada birkaç gün şehir dışında olmaya devam edecek işi gereği. Ben de lohusalıkta yalnız kalmak istemiyorum aslında yanıma gelmesinin temel sebebi buydu. Bu yüzden de bir müddet cesaret edemem yalnız kalmaya. İnsan değişti sanıyor en yakını bile olsa kötü taraflarını unutuyor, bu kez farklı olur hamileyim sonuçta biraz dikkat eder dedim ama üçüncü gün bu hale geldim😂 Biraz da bende insanları mutlu etme çabası var bundan kurtulup köşeme çekilmeyi bilmem lazım çatışma anında. (Mutlu ve talihli bir annenin olması ne demek gerçekten merak ediyorum)

Canım hepsini okuyamadım hastanedeyim ilçe bizim kilomuzu 2800dedi .merkez 3 200 dedi aynı gün içinde. İlçedeki birşeyler anlattı hicbirsey anlamadım yok idrarını yaparsa az çıkar yok yapmadiysa bilmem ne birkaç saat arayla kilo değişti yani
Ayy ciddi misin. Peki hangisi doğru şimdi senin canım?

Kızlar doktor kontrolünden geldim, bebeğim kanala girmiş ve çatı muayenesinde doktor 2cm açıklık var dedi.İlk gebeliğim için erken mi anlamadım bu açıklık.
Bebeğimin kilosu da 2600gr dedi doktor normal olduğunu söyledi ama benim içim hiç rahat değil yani kendimi öyle bi suçluyorum ki saatlerdir ağlama krizine girdim. Sabahları yumurtasını cevizini avokadosu ne iyi gelecek şeyse yararlı yedim. Ama kilosu sanki çok az gibi içimde kaygı ve suçluluk oluştu. Beni anlayan var mı😭 doktorda herşeyin yolunda olduğunu bebeğin kilosunun normal olduğunu söyledi ama ben neden böyle hissediyorum o zaman. Kilo aldırmak için geçen haftalarda kaşar tahin yedim gerçekten sağlıklı besleniyorum. Beklediğim 200gr fazlasıydı. Doğumdan sonra sarılık hasta olmasın diye. Tecrübem yok yalnızım. Doğum korkum herşeyim uçtu gitti. Bebeğim için endişe duymaktan tansiyonum ilk defa 14leri gördü 😭 uyuyakalmışım sonra da zaten eskisi gibi 10a düşmüş.Korkudan tansiyonum yükselir diye kendi kendimi teselli edip, kedi videoları izliyorum yükselmesin diye. 🥹
Canım kaçıncı haftanda 2600 çıkmış oldu

Yok kuzum düştükten 1 gün sonra yıkanıyor

Dimi bende öyle biliyorum. Annemlerde öyle yapmış. Görümcem yıkanır diyor ısrarla. Geldiği gibi yıkanırmış. Bebiş doğduktan sonra bir süre o da destek olacak ama bu gibi konularda çatışıyoruz baya. Nasıl olacak acaba kırılmasını da istemiyorum ama ısrarcı .

Dimi bende öyle biliyorum. Annemlerde öyle yapmış. Görümcem yıkanır diyor ısrarla. Geldiği gibi yıkanırmış. Bebiş doğduktan sonra bir süre o da destek olacak ama bu gibi konularda çatışıyoruz baya. Nasıl olacak acaba kırılmasını da istemiyorum ama ısrarcı .
Doktor yıkama kesinlkle enfeksiyon riski var dedi de canım kalbi kırılmamış olur

Kızlar bu lohusalıkta beni zorlayan tek bisey varsa o da sıcak basması galiba. Allahım alev çıkıyor içimden dışımdan :( geceleri tişörtle, üstümü örtmeden uyuyorum. Gündüzleri zaten 3 kez tepeden tırnağa sırılsıklamım buz kovasına girsem ferahlamam sanki :(

Doğuran kızlar sizde de var mı böyle bi durum?
Var canım buna tam olarak lohusa ateşi diyoruz su içtikçe ateş basiyor 😂

Ayy ciddi misin. Peki hangisi doğru şimdi senin canım?
Evet canım aynen öyle doktora fırsat bulursam onuda soracağım . Sabahtan sevk ettiler hala sancılarım bitmedi devam ederse doğuma alacaklar karın sertleşmesi sürekli düzenli oluyor kızlar bunada dikkat edin sertleşme alttan baskı yapmasi bariz olan bu bende gece oldu hala sancı çıkıyor gelecek sanırım bebeğim

Back
X