Aa daha önce görüşmüştük sende ölçüler ayrı ayrıydı sanırım cnm bugündü sanki kontrolün genel ölçün kaç çıktı kilosuyla sonkine göre bişey söledimi veya sordun muBenim öyle canım
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aa daha önce görüşmüştük sende ölçüler ayrı ayrıydı sanırım cnm bugündü sanki kontrolün genel ölçün kaç çıktı kilosuyla sonkine göre bişey söledimi veya sordun muBenim öyle canım
Canım biz 37 deyiz karın çevresi bir hafta on gün geride haftalık takibi yapılıyorKızlar bişey sormak istiyorum 38 39 haftalarda ultrason görüntüsünde bebeğin haftası geriden gelen varmıı bi hafta on gün falan
Kilosu ile ilgili konuşmadık ama 38+2yim ama 37+2 hatta bazı ölçüler 36larda gözüküyor. Her bebek aynı olmaz dedi çok takmıyo bi de son haftalar ya kilo alımı iyice yavaşladı benceAa daha önce görüşmüştük sende ölçüler ayrı ayrıydı sanırım cnm bugündü sanki kontrolün genel ölçün kaç çıktı kilosuyla sonkine göre bişey söledimi veya sordun mu
Merhaba ne zaman başladı rahim ağzı kısalığı ben 25 haftadayım 17 mm hastanedeyim böyle olup günü dolduran var mı ya ümit bekliyorumBende Rahim ağzı kısalığı oldu dediğim gibi
Bende aynı durumdayım şeker yüzünden 38. Haftadan sonra doğumu başlatmaya karar verdi doktorumKızlar merhaba,
Yarın 39+0 olacağım. İlk hamileliğim
Vajinal doğum istediğim için elimden geldiğince doktorumun ve ebemin tüm önerilerini yaptım şimdiye kadar.
Ancak bebişimin gelesi yok :)
Doktorum vajinal doğumu çok destekleyen biri, 41+3e kadar bekliyor normalde eğer bir tehlike yoksa. Ama ben insülin kullandığım için daha fazla beklemek istemiyor.
Yarın kontrole gideceğim ve ardından suni sancı deneyeceğiz ya da sezaryan ile doğumum olacak.
Dün gruba bu sebeple sormuştum. Suyum gelmeden, kendi sancılarım başlamadan direkt suni sancı deneyip denememek konusunda kararsızım.
Doktor yarınki kontrolde bebeğin pozisyonu, rahmin durumu vs bakarak suni sancı ile yüzde kaç ihtimal vajinal doğum olabileceğini söyleyecek ama tabiki bu bir ihtimal. Ona göre karar vereceğim.
Sizin aranızda, vajinal doğum isteyip suyu gelmeden, sancısı gelmeden suni sancı denemeyi düşünen var mı ?
Çok heyecanlıyım![]()
Benim ilki de vajinaldi bu da öyle olacak acil bir durum olmazsa, ben de çarşamba 39 oluyorum gelen giden yok. Sanırım doğum yapacağım hastanenin politikası da 40dan sonra başlatmak yönünde 1 hafta daha kendi gelmezse balon kateter ya da suni sancı yoluyla doğumu başlatıyorlar.Kızlar merhaba,
Yarın 39+0 olacağım. İlk hamileliğim
Vajinal doğum istediğim için elimden geldiğince doktorumun ve ebemin tüm önerilerini yaptım şimdiye kadar.
Ancak bebişimin gelesi yok :)
Doktorum vajinal doğumu çok destekleyen biri, 41+3e kadar bekliyor normalde eğer bir tehlike yoksa. Ama ben insülin kullandığım için daha fazla beklemek istemiyor.
Yarın kontrole gideceğim ve ardından suni sancı deneyeceğiz ya da sezaryan ile doğumum olacak.
Dün gruba bu sebeple sormuştum. Suyum gelmeden, kendi sancılarım başlamadan direkt suni sancı deneyip denememek konusunda kararsızım.
Doktor yarınki kontrolde bebeğin pozisyonu, rahmin durumu vs bakarak suni sancı ile yüzde kaç ihtimal vajinal doğum olabileceğini söyleyecek ama tabiki bu bir ihtimal. Ona göre karar vereceğim.
Sizin aranızda, vajinal doğum isteyip suyu gelmeden, sancısı gelmeden suni sancı denemeyi düşünen var mı ?
Çok heyecanlıyım![]()
Canım benim doktorum 40. haftaya kadar bekleyeceğini söyledi hatta sonrasında da duruma göre herhangi bir sıkıntı yoksa 1 hafta daha bekleyebiliriz dedi. Sonrasında suni sancıyla başlatılabilirmiş doğumKanala girmezsede suni sancı denenebiliyormuymuş canım sorabilir misin ya doktoruna çok merak ediyorum gitmeme bi hafta var
Canım kanama şiddetli değil değil mi? Başka bir sorun olmasın allah korusunHurma yedim, sözde doğum başlatan çayımı içtim, şimdi de yürüyüş ve egzersiz yapacağım. Kanama devam ediyor onun dışında bir şey yok![]()
İnşallah ikimizin de yarın tüm doğum sürecimiz rast giderBende aynı durumdayım şeker yüzünden 38. Haftadan sonra doğumu başlatmaya karar verdi doktorum
Bugün 3. Gün rahimde yumuşama olması ve sancı tetiklemesi için dilapan diye sticks koyuyorlar ama bana etki etmedi yarın suni sancı verecekler sabah 9 da hastanede olacağım bakalım nasıl ilerleyecek süreç
İnşallah kolay bir dogum olur ama bende çok heyecanlıyım![]()
Ben de bekliyorum canım. Çarşamba sezeryan için kan vereceğim. Gün de o zaman belli olacak. Beklerse biraz daha, haftaya bi gün belirlenecek gibiŞuan planlı sezeryan olarak tek ben kaldım galiba geri kalan herkes vajinal doğum bekliyor sanırım.
Yarın 9 da anestezi doktoru ile randevum var tetkikler yapılacak ve doğum saati belirlenecek stres heyecan karışık bi haldeyim.![]()
Amin inşallah kolay bir süreç olurBen
İnşallah ikimizin de yarın tüm doğum sürecimiz rast gider
Ben de yarın sabah 08:30’da muayene olacağım. Sonra karar vereceğiz ya suni sancı ya sezaryan.
Ben de çok heyecanlıyım
Bir yandan pilates yapıyorum hala umutla, bir yandan oğlumun karnımdaki son gecesi olacak diye gözlerim dolu dolu. Hamileliğim bitiyor diye hüzünleneceğim aklıma gelmezdi
![]()
Ben depend taktim gittim cunku foaurfosurdu, arabada sizinti devam etti sizde takin gidin benceKızlar su gelince ne yapmamız lazım?
Ped takip öyle mi gidiyoruz? Depend falan almadım ben. Çok geliyor mu su? Arabaya havlu serip mi oturuyoruz? Hiç kafamda canlanmiyor o suyun gelişi sonrası ve hastahaneye gidiş arası![]()
Kız o bendim yaaaaGeçen bir arkadaş profesyonelce anlatıyordu yakınında battaniye varmış hemen tutmuş falan. Biz de mi öyle yapsak her yere battaniye taşıycam
Yaa hadi bakalım çarşamba günü benim doğum inşallah sağlıkla alırız kucağımızaBen de bekliyorum canım. Çarşamba sezeryan için kan vereceğim. Gün de o zaman belli olacak. Beklerse biraz daha, haftaya bi gün belirlenecek gibi![]()
Ay ne zor durumlar ya hepimizin yaşadığı ayrı.Yaa hadi bakalım çarşamba günü benim doğum inşallah sağlıkla alırız kucağımıza
Duygularım çok karmaşık bi yandan doğsun istiyorum bi yandan neler bekliyor beni acaba düşüncesindeyim. Ailem de yanımda değil sadece eşim kızım var.
O de duygularımı kontrol etmem de zorluyor sanırım kimseye çaktırmadan ağlayıp duruyorum![]()
Evet canım hepimizin yaşadığı ayrı gerçekten. Kendi adıma hamileliği hiç sevmiyorum sevemedim ama tabi ki mucizevi bişey. Hepimiz sağlıkla alalım kucağımızaAy ne zor durumlar ya hepimizin yaşadığı ayrı.
Güzeelce kucağına sağlıkla al inş canım hareketleri tekmeleri hıçkırmaları özlersin diyor herkes
Gelsin bebişlerden kalanlar sağlıkla
Planlı sezaryende ben de varım. Yarın aynı şekilde tetkiklerim yapılacak. Bir aksilik çıkmazsa 17 kasımdaŞuan planlı sezeryan olarak tek ben kaldım galiba geri kalan herkes vajinal doğum bekliyor sanırım.![]()
Yarın 9 da anestezi doktoru ile randevum var tetkikler yapılacak ve doğum saati belirlenecek stres heyecan karışık bi haldeyim.![]()
Merhaba nasıl geçti muaeyenenizAynen ben de senin gibi düşünüyorum ya ilişkide bile acıyor başta benim baya dar sanırım, vajinal ultrasona girmiştim gebelikten önce o zaman da canım yanmıştı, şimdi çatı muayenesinden de çekiniyorum mesela bi de vajinal doğum yapacam nasıl olacak meraklanıyorumaynen normal doğum için uygun mu diye kontrol edecekler sanırım ilk benim olacak yarın yazarım size de nasıl geçtiğini
Merhaba çatı muayenesi yapmadı doktor nstye aldı sonucu acile gösterdim bebeğin hareketleri az gibi geldiği için tekrar nst aldı ikincide iyi geldi ama tansiyon yüksek diye çıkarmadılar biraz bi geri düştü 12ye yatış önerdiler baş ağrım da olduğu için ama ben imza atıp eve geldim şimdi evde tansiyon aletim var takip edeceğim yeniden yükselirse gideceğimMerhaba nasıl geçti muaeyeneniz