2025 LGS Anneleri

Cagaloglunda AP var Ib yok ,dsd diploması veriyor ,Sabanci da sizin orda ib var onları yazarım diyor oğlum ,yurt dışı odaklı ama sonra neler olur bilemem.

Ben de tam farkını bilmemekle birlikte eğer ap derslerini verir yurt dışı kabul alırsa bazı derslerden muafiyet olacağını biliyorum .
Her ikisi de yurt dışı kabulü için önemli. Seçtikleri dersleri o dilde alıyorlar.
Dsd diploması da uluslararası geçerli dil diploması, ömür boyu geçerliliği var
Bu kadar biliyorum hele bi yerleşsin de detaylı öğreniriz dedik ,bildiklerim bunlar .
Bu arada bu programlarda okumak için yine sınavlar var ve programlar ücretli.
Başka liselerden de istenirse bu sınavlara girilip bu programın olduğu okullarda dersler alınıyormuş. Ama şimdi taban puan şartı getirmişler eğer o senenin puanının altında aldıysan bu imkan olmuyormuş o okulda .
Ah çok karışık, öğreniriz yaşayarak insallah

Cagaloglunda AP var Ib yok ,dsd diploması veriyor ,Sabanci da sizin orda ib var onları yazarım diyor oğlum ,yurt dışı odaklı ama sonra neler olur bilemem.

Ben de tam farkını bilmemekle birlikte eğer ap derslerini verir yurt dışı kabul alırsa bazı derslerden muafiyet olacağını biliyorum .
Her ikisi de yurt dışı kabulü için önemli. Seçtikleri dersleri o dilde alıyorlar.
Dsd diploması da uluslararası geçerli dil diploması, ömür boyu geçerliliği var
Bu kadar biliyorum hele bi yerleşsin de detaylı öğreniriz dedik ,bildiklerim bunlar .
Bu arada bu programlarda okumak için yine sınavlar var ve programlar ücretli.
Başka liselerden de istenirse bu sınavlara girilip bu programın olduğu okullarda dersler alınıyormuş. Ama şimdi taban puan şartı getirmişler eğer o senenin puanının altında aldıysan bu imkan olmuyormuş o okulda .
Ah çok karışık, öğreniriz yaşayarak insallah
Hedef yurtdışı ise ıb diploması önemli. Bilinçli bir ailesiniz. En iyi okulu seçeceğinizden hiç şüphem yok

Yüzdelik araştırıyorum hala. Bir işe yarıyor mu yok. Kafam iyice karıştı.
Mentor baba tahmini yanlış kaç puan götürmüş analizi yapmış instegram da canım bak istersen o çıkan puan aralığının dilimine de 21/22 bak ikisinin ortasını al 🤣🤣🤣 istersen 0.4 de ikisinin ortalamasından çıkar 22 benzer bir tık aşağıda diyen de çok

Mentor baba tahmini yanlış kaç puan götürmüş analizi yapmış instegram da canım bak istersen o çıkan puan aralığının dilimine de 21/22 bak ikisinin ortasını al 🤣🤣🤣 istersen 0.4 de ikisinin ortalamasından çıkar 22 benzer bir tık aşağıda diyen de çok
2021 de ortada yokmuş girmek istediği okul. Eve gidince bi inceleriz ama çocukla. 7 puana ihtiyacımız var. Yanlışları herkesin yapabildiği sorular. Asıl zor olanlarsa doğru🙈

Puanlar gecen seneye oranla düşük gelir puana takılma.
Gecen sene Türkçe 1 yanlış 5 kusur götürüyordu. 5.4 falan galiba ,bu sene daha çok götürür 6 ya yaklaşır, o sebepten puan düşük olur ,keza matematik de öyle ...
O yüzden puan önemsiz ,açıklanınca hesaplanilan puanlardan az gelecek ,hem matematik hem Türkçe fazla puan götürecek.
Ama yuzdelik dilim daha iyi gelir diyorlar gecen yıla göre. 2022 ye benzer okur diyorlar ya .
O yüzden puan hesabı yapma hesaplarının puanın yuzdeligi gecen yıl o kula görmek için yetmiş mi bak .
Atıyorum gecen yıla göre 1.12 yuzdelik gelir de yeterdi gecen yıl gibi .
Bu yıl da puan daha düşük olsa bile yuzdelik 1.12 den iyi gelir diyorlar .
O yüzden puan hic hic önemli değil. Gecen yıla göre istenen okulun yuzdeligi kaçmış ona bak ?Sizin gecen yılki yuzdelige göre bak ,üç beş dışında kalıyorsa gelme ihtimali fazla .
Eger çok fark varsa zor gibi .

Kuzucu yine paylaşmış bir kurs merkezinden 5 birinci. Takip ettiğim İstanbul merkezli bir kurs merkezinde 1 birinci var ama çok fazla 1 yanlış var ara derslerden 1 tane 2 tane.
İnşallah gönlümüzdeki okullar olurda bir an önce şu tercih dönemini kazasız belasız kapatırız 😅

Kuzucu yine paylaşmış bir kurs merkezinden 5 birinci. Takip ettiğim İstanbul merkezli bir kurs merkezinde 1 birinci var ama çok fazla 1 yanlış var ara derslerden 1 tane 2 tane.
İnşallah gönlümüzdeki okullar olurda bir an önce şu tercih dönemini kazasız belasız kapatırız 😅
Ya bi tanesini Facebook da paylaşmışlar ana dersler de full ya tam yapmış gibi gurur tablomuz diye paylaşmışlar MEB açıklayana kadar hepsi ihtimal tam paylaşılanlar bile çok küçük de not okulun kurnazlığı mat full fen full gibi

Ya bi tanesini Facebook da paylaşmışlar ana dersler de full ya tam yapmış gibi gurur tablomuz diye paylaşmışlar MEB açıklayana kadar hepsi ihtimal tam paylaşılanlar bile çok küçük de not okulun kurnazlığı mat full fen full gibi
Evet bir tanesi kursta 5 birinci diye reklam yazmış. Dikkatli okuduğumda 3 tanesi bursluluk birincisi 2 tanesi LGS 😅
Yüreğimize inecek 😅

Şafak 7 gündem öyle boğucu ki birde beklemek Umutyeniden Umutyeniden okul ziyaretlerini bitirdiniz mi?
Sınava girmeleri beklemek kadar heyecanlı değildi 😕
Okul ziyaretleri başladığı gün bitti 🙃Bir Hayal dediği ama olmayacak bi okula gittik ,bi de hedefi olana o kadar 🙂
Pervin kaplan izliyorum akşamları ama hepsini öğrendim, İzmir Çiğli Fen Lisesi ni bile dinledim 🙃
Gerçekten okul da bitti ben evdeyim hic zaman geçmiyor, ye ,ye ye epey kilo aldim sin 10 günde 😔
Bi de tercih yaptıktan sonra beklemesi var ,ona da oh tamam dersek bile yaz bitiyor .
Bir yandan kötü haberler bir yandan sinav telaşı, yiyip yiyip yatıyorum maalesef

Okul ziyaretleri başladığı gün bitti 🙃Bir Hayal dediği ama olmayacak bi okula gittik ,bi de hedefi olana o kadar 🙂
Pervin kaplan izliyorum akşamları ama hepsini öğrendim, İzmir Çiğli Fen Lisesi ni bile dinledim 🙃
Gerçekten okul da bitti ben evdeyim hic zaman geçmiyor, ye ,ye ye epey kilo aldim sin 10 günde 😔
Bi de tercih yaptıktan sonra beklemesi var ,ona da oh tamam dersek bile yaz bitiyor .
Bir yandan kötü haberler bir yandan sinav telaşı, yiyip yiyip yatıyorum maalesef
Yazımız bitiyor bekleme stresiyle gerçekten bende tam tersi dün dur dedim yemeye 🫣lgs stresinden çocuğun peşinde deli kilo aldım vermem lazım

Yazımız bitiyor bekleme stresiyle gerçekten bende tam tersi dün dur dedim yemeye 🫣lgs stresinden çocuğun peşinde deli kilo aldım vermem lazım
Bi diyet grubu mu açsak ne yapsak 🤣Ben de önceki gün bi tartıya çıktım hiiç görmediğim bir kilo 😔
Dun dikkat etmeye başladım ama evde olunca da zor .
Her sene kışın kilo alırım ama bu kış bir başka aldım 🫠

Bi diyet grubu mu açsak ne yapsak 🤣Ben de önceki gün bi tartıya çıktım hiiç görmediğim bir kilo 😔
Bende kışın çok kilo aldım şimdi sağlıklı beslenmeye başladım bu kiloya daha önce kızımı doğurduğumda görmüştüm🫣🫣 stres çok yediriyor maalesef 😕

İşe yararsa yazacağım çok kişi var size de yazarım bi 5 günlük detoks a başladım 🫣😅benim insilün direncim de var geçen yaz ne güzel vermiştim kışın yarısını aldım bu stresten hiçbir şey gelmiyor 🫣😅kotlardan iki kutu ilaç da bitti bir kıramadım direnci bu kez umutluyum bakalım

Şafak 6 kaldı. Tonguç u dinledim başka yerleri de. Sürpriz Yüzdelikler gelecek diyorlar. Ben o kadar iyimser değilim ama .20 puan vs düşüşler beklemiyorum yüzdelikler hakkında da beklemiyorum. 450 500 bandında yığılma olabilir büyük şehirlerde. Heyecanla bekliyoruz bakalım

Ben de çok iyimser değilim artık galiba ,gecen yıl gibi olmaz ama dedikleri gibi 2021 2022 arasi da olmayacak gibi görünüyor.
Yine de sınava giren sayısı falan da etkili ama baslardaki gibi kesin şu kadar düşecek diyemiyorum .
Kaçtık Istanbuldan bir kaç gün Trakya tarafına mini bir tatil yapıyoruz.
Tercihleri verince de gideceğiz başka bir yere .Nasil iyi geldi evdeki gibi aklım hep sınavda değil 🙃
2022 gibi olsa bari daha fazlası olmasa diyebiliyorum ancak .
Bi de her puan aralığında farklı gelecek kimi 2022 kimi 2022 2024 arasi bakalim bizlerin payına ne düşecek.
Açıklanınca hangi yıla yakın olduğunu da yazalım, bizden sonrakilere yine bir bilgi olsun 🙂

Ben de çok iyimser değilim artık galiba ,gecen yıl gibi olmaz ama dedikleri gibi 2021 2022 arasi da olmayacak gibi görünüyor.
Yine de sınava giren sayısı falan da etkili ama baslardaki gibi kesin şu kadar düşecek diyemiyorum .
Kaçtık Istanbuldan bir kaç gün Trakya tarafına mini bir tatil yapıyoruz.
Tercihleri verince de gideceğiz başka bir yere .Nasil iyi geldi evdeki gibi aklım hep sınavda değil 🙃
2022 gibi olsa bari daha fazlası olmasa diyebiliyorum ancak .
Bi de her puan aralığında farklı gelecek kimi 2022 kimi 2022 2024 arasi bakalim bizlerin payına ne düşecek.
Açıklanınca hangi yıla yakın olduğunu da yazalım, bizden sonrakilere yine bir bilgi olsun 🙂
Doğru hiçbirşeyden emin olamıyoruz. Hesap kitap tutmayabilir. Fazlası gelebilir azı gelebilir.Hayatın sonu değil sonuçta, eğitim hayatının da. Bir Yks değil öyle düşünelim. Çocuk çabaya devam ederse, vazgeçmezlerse aynı tempoya, hepsi istediği üniversitelere girerler 🙏

Back
X