2025 LGS Anneleri

Kizim kolay denemelerde aynı siralamalardaki arkadaşlarına far atıyordu. Hani burda da yazıyorlar ya , kolay soruyu yapamiyor diye😊
Kolay bir sene olsaydı, rahatlayın normalin üzerinde yapardi belki kizim. O çocukta öyle denk gelmistir belki. Bir de mesela arkadasimin kızı çok çalıştı gerçekten. Dersanede tam puan yaptığı olmustu. Sınav gecesi o da sabaha kadar ağlamış, ya bir aksilik olursa da yapamazsam diye. Suan onun da puanını bilmiyorum. Stres bazılarını çok kötü etkiledi
Valla bizim ki kolaylar da elendi artık düşünmenin faydası da yok konuşturmuyor da zaten konuşmuyoruz da okullara bile bakmadı dilim belli olmadan gitmeyelim dedi en azından teselli kolay sorular azmış 🤣🤣demek ki cuma hepimiz çok seviniriz inş yüzdelik dilimler de 🤲🏻

Bazı insanlar burnu yere düşse almazlar. Kıytırık üniversite mezunu ya da iyi üniversitenin kıytırık bölümünü bitirmiştir. Senin benim çocuklardan Türkiye derecesi beklerler. Üniversite tercihine dek karışırlar. Bu aylarda bunu yaşadım. Pdr bitirmiş bir kişi, kırşehir tıp yazacağız gerekirse dediğim için o şehri bir küçümsedi burun kıvırdı. 🙈leynnnn Sen büyük şehirde okumuşsun nolmuş öğretmen olmuşsun o çocuk dr olacak demedim gene. Valla insanların çoğu kötü. Başarıya sevinen az. Ben çok mutlu oldum grubumuzda yüksek alan 2 çocuğa. Emekleriyle aldılar. Meslek seçimine dek karışıyorlar herbokologlar . Sanki biz anne babalar salağız ya da çocuklarımız saf. 🙈
Benim bir arkadaşım konuşmadı benimle ,sonucu bile sormadı.
2Sinavdan 2 gün sonra gördüm iyi değilim dedi ,ben de bulunur bir yolu dedim sadece sarıldık.
Ondan sonra hiç bir diyaloğumuz olmadı, ben üzgün hevesi yok sandım ama bir başkasına demis ,tuzu kuru tabii beni teselli ediyor diye 😔

2Sinavdan 2 gün sonra gördüm iyi değilim dedi ,ben de bulunur bir yolu dedim sadece sarıldık.
Ondan sonra hiç bir diyaloğumuz olmadı, ben üzgün hevesi yok sandım ama bir başkasına demis ,tuzu kuru tabii beni teselli ediyor diye 😔
Hasetmiş eskiden beri demek ki. Mutlu çocuk ve mutlu aile en yüksek puanı alan değil ki. Hedefine odaklanan çocuk ve ailedir. Sizin hedefiniz başka onun ki başka olmalıydı. Burası Türkiye. Sanayi de motor ustası mühendisten fazla kazanıyor. Nasip neredeyse orada ekmek . Bu akademik başarı olur, el becerisi olur , sanat olur. Niye birbirimize haset edelim ayol?

Haset de değil aslında ,çok uzgundu ve konuşmak istemedi benimle diye düşündüm.
Bulunur bir yolu deyince yanlış anladı galiba ,arkamdan demiş .
Ki sonucu da kötü değildir başarılı bir çocuktu, beklentinin altında kaldı sanırım.
Allahim hep.cocuklarimiza güzel yollar nasip etsin ,o yol ,obur yol ,hangisiyse artık hep güzel olsun inşallah

Valla bizim ki kolaylar da elendi artık düşünmenin faydası da yok konuşturmuyor da zaten konuşmuyoruz da okullara bile bakmadı dilim belli olmadan gitmeyelim dedi en azından teselli kolay sorular azmış 🤣🤣demek ki cuma hepimiz çok seviniriz inş yüzdelik dilimler de 🤲🏻
Bi de kilo aldım diyorsun 🤪senin kilon benim hedefim simdi farkettim .
Bi 9 10 kilo kadar üstündeyim 🙈🙈🙈

Ki sonucu da kötü değildir başarılı bir çocuktu, beklentinin altında kaldı sanırım.
Allahim hep.cocuklarimiza güzel yollar nasip etsin ,o yol ,obur yol ,hangisiyse artık hep güzel olsun inşallah
Amin inşallah. Aklı başında çocuk allahtan birşey olmazsa başarıyor hayatı. Akademik zeka bu hayat ta mutlu olmak için yeterli değil. Duygusal zeka da önemli. İkisi biraradaysa ovvvvv. Hem başarılı hem de hayatı seven çocuklarımız olur🙏

Bi de kilo aldım diyorsun 🤪senin kilon benim hedefim simdi farkettim .
Bi 9 10 kilo kadar üstündeyim 🙈🙈🙈
Aaa orayı değiştirmedim 🤣🫣şuan 69 um ben 75den 65 e düşmüştüm ama tatil dönüşü 71.5 dum 15 yıldır vermediğim bir doğum kilom var 🤣🤣🤣 ben hep 45/50 dim ya ikinci doğumdan sonra 65 altını göremedim
Şeyda öğdük diye birinden aldım işte detoks ama spora gitmem şart üyelik yanıyor benim boş boş çok istikrarlı yaparken bana bişi engel olmayacak bir ara verdimi tekrar başlayamıyorum ama derdimiz kilo olsun veririz hem daha Almanya da gezeceğiz hocam 🌸❤️gençleşmemiz lazım çocuklar yerleşsin

Fitne fücurluk yapmayım 🫣bişi diyecektim ama

Bazı insanlar burnu yere düşse almazlar. Kıytırık üniversite mezunu ya da iyi üniversitenin kıytırık bölümünü bitirmiştir. Senin benim çocuklardan Türkiye derecesi beklerler. Üniversite tercihine dek karışırlar. Bu aylarda bunu yaşadım. Pdr bitirmiş bir kişi, kırşehir tıp yazacağız gerekirse dediğim için o şehri bir küçümsedi burun kıvırdı. 🙈leynnnn Sen büyük şehirde okumuşsun nolmuş öğretmen olmuşsun o çocuk dr olacak demedim gene. Valla insanların çoğu kötü. Başarıya sevinen az. Ben çok mutlu oldum grubumuzda yüksek alan 2 çocuğa. Emekleriyle aldılar. Meslek seçimine dek karışıyorlar herbokologlar . Sanki biz anne babalar salağız ya da çocuklarımız saf. 🙈
Ya ben hiç kimsenin eltimin kızının bile sormadım kaç aldın nereye yerleştin diye çocuk geçen sene yenge başardım dedi etrafımda arkadaşlar sınav sonrası sordu ama iyi niyetli olduklarını düşünüyorum çünkü çocukları daha küçük zormuş okul gruplarında olanları yazdılar vs vs bu başkalarının çocuklarının takibini yapan daha şimdiden küçümseyen planlarını insanları anlamak mümkün değil paylaşmak istersen paylaşırsın hayır Kırşehir kötü bir şehir mi ki kuzenime de başka kuzenim yapmıştı ablaları olduğum için dedim valla aynı bölüm ikisi de Anadolu şehri benim dilimim daha yüksek diye geziyordu öğretmen atamalarında seni öne çıkarmayacaklar dedim bi daha ağzını açmadı demek lazım bazı kişilere akrabalar ve bazen yakın çevre insana en büyük köstek olabiliyor istisnalar vardır

İnsan bazen ne dediğini bilemiyor olabilir. Niyeti önemli olan. Cok üzülmüş belli ki

Cok ayıp gerçekten, tamam okul isimleri bayagi etkiliyor bir şeyleri yaparken. Ama insanın cabasi önemli olan. Hatta İnsan ilişkileri. Bu sınavlar biraz emekse, biraz da şans. Ilk sene sınava giriyorkazanamiyor, ikinci sene daha iyisini kazanabiliyor

Yegenim dis hekimligi okuyor. Eğitimi bir sekilde herkes alıyor,dedim. İnsan ilişkilerinde iyi olan daha çok tercih ediliyor. Dr seçerken hep buna dikkat ediyorum. Ve iyi doktorlara her yerden yorum yapıyorum.
İki ayrı zamanda iki diş hekimine gittim. Biri ellerimi sıkıyorum (farketmeden) diye ,beni panik ediyorsun dedi. Minik bir azar yedim. Meğer dişi çekerken sinire yaklaşmış ve kısmı felç geçirebilirmisim
Diger gittiğim dis hekimi, hafif bir korkum var dedim. Beni rahatlatmak için klasik müzik açtı ve o kadar iyavas uyuşturucu ki. Cok begendim. Herkese tavsiye😅

Bir çocuğun ne istediğini bilmesi çok kıymetli bence. Bu tarz çocuklar hedefine de ulaşır, en önemlisi mesleğini de en güzel şekilde yapar. Zaten hepimiz senin kızını bekliyoruz biliyorsun, sıraya girdik :rolleyes:

Bizde de var bu tarz yaklaşımlar. Çocukları yarıştıranda var. Bu tarz yaklaşımlar çok sıkıntılı. Halbuki güçleri birleştirip fikir alışverişinde bulunmak, tavsiyelerde bulunmak ( bu hoca olur, kurs olur, kitap olur ,etkinlik olur) o kadar önemli ki aslında. Bu nitelikli dedikleri okullarda da çocukların birbirinde görüp yaptıkları bu aslında. sinerji oluyor. Bu sınav, sadece bir başlangıç. Beklediği puanı alamayan çocuklar bu sınavla silkeleniyor. Bazen de silkelenmek çok işe yarıyor.

Ya ben hiç kimsenin eltimin kızının bile sormadım kaç aldın nereye yerleştin diye çocuk geçen sene yenge başardım dedi etrafımda arkadaşlar sınav sonrası sordu ama iyi niyetli olduklarını düşünüyorum çünkü çocukları daha küçük zormuş okul gruplarında olanları yazdılar vs vs bu başkalarının çocuklarının takibini yapan daha şimdiden küçümseyen planlarını insanları anlamak mümkün değil paylaşmak istersen paylaşırsın hayır Kırşehir kötü bir şehir mi ki kuzenime de başka kuzenim yapmıştı ablaları olduğum için dedim valla aynı bölüm ikisi de Anadolu şehri benim dilimim daha yüksek diye geziyordu öğretmen atamalarında seni öne çıkarmayacaklar dedim bi daha ağzını açmadı demek lazım bazı kişilere akrabalar ve bazen yakın çevre insana en büyük köstek olabiliyor istisnalar vardır
Bende sormam. Kötü geçmişse konuşmak istemeyebilir. Hiç art niyetli bir insan olmadım. Ama art niyetli olarak gördüğüm çevremdeki insanlara da hiçbir şey anlatmıyorum.

Bende sormam. Kötü geçmişse konuşmak istemeyebilir. Hiç art niyetli bir insan olmadım. Ama art niyetli olarak gördüğüm çevremdeki insanlara da hiçbir şey anlatmıyorum.
Bilinmesi daha faydalı bence. Mesela düşük puanlı maddiyatı özel üniversite vs okumaya elverişsiz bir tanıdığımın çocuğuna Yks sonucu sağlıkla ilgili bölümleri yazmasını söyledim. Hemşirelik anestezi vs. Hemen para kazanması lazım gencin çünkü. Aile zor durumda. Bazı meslekler de 10 yıl içinde yokolacak. E bunları da birbirimize söylememiz lazım. Emekler boşa gitmesin diye. Yapay zeka çok gelişecek çünkü. Bilgi alışverişi şart bence.

Bildiğiniz tüm dualara başlayın arkadaşlar. Şafak 1 kaldı🙁🙁🙁
meb sayfasında tercih süreci veli kılavuzu yayınlamış. sınav sonucu içinde yarın açıklanacak demiş. Yani en azından erken açıklanma durumu kalmadı çok şükür
Allah yardımcımız olsun sadece 1 gün kaldı :( :(

meb sayfasında tercih süreci veli kılavuzu yayınlamış. sınav sonucu içinde yarın açıklanacak demiş. Yani en azından erken açıklanma durumu kalmadı çok şükür
Allah yardımcımız olsun sadece 1 gün kaldı :( :(
Türkiye geneli sıralama ayrı il sıralama ayrı ya en korktuğum o. Bizim il de çalışkan çocuk çok iyi okulsa az. Merakla yarını bekleyeceğiz artık.

Türkiye geneli sıralama ayrı il sıralama ayrı ya en korktuğum o. Bizim il de çalışkan çocuk çok iyi okulsa az. Merakla yarını bekleyeceğiz artık.
evet genele göre sıralayın diyorlar ama il sıralaması daha geride ise il sıralamasına da bakmak gerekiyor. Ne kadar doğru bilemem ama taşradan çok birinci var diye görmüştüm sosyal medyada inşallah doğrudur

Back
X