2025 LGS Anneleri

Şafak kaç canlarr
bu çok sıkıcı ya sonuç beklerken en azından elimizde doğru yanlış vardı sayısı az çok ne geleceğini biliyorduk dilimler dışında şimdi daha gergin bu bekleyiş
Az kaldı ya , haftasonu çabuk geçiyor. Yarın da misafirim var. Benim icin toplam 1 gun

peki devlet ortaokulunda olan öğrenciler için ne önerirsiniz? 7. sınıfta deneme sınav paketi almayı ve deneme sonuçlarını da koçlar aracılığıyla veli ile paylaşan ve denemelerde yapılan yanlışların gene koçla çözüleceği bir sistemden (dershaneden) destek almayı planlıyorum. Yani aslında sadece dershanede derslere girme dışnda diğer hizmetleri alacağız. Bu sene matematik ve Türkçeden özel ders alacağız (geçen senede aldık)

Kızlar birşey soracağım. Bugün biri dedi ki yazdığı okulu 1. Sıraya yazan senden daha düşük puanlı olsa bile o yerleşir önce. Şaşırdım öyle şey mi olur diye.

Devlet okulunda olan öğrenciler için 7.sinifta nasıl bir yol izlediniz arkadaşlar. Bu soruyu devlet/özel tüm okullar için soruyorum. Ancak özelden farklı olarak devlete gidenler şunu yaparsa faydalı olur dediğiniz birşey varsa yazabilir misiniz. Çocuğuma nasıl maksimum fayda sağlarım 7. sınıf için

Kızlar birşey soracağım. Bugün biri dedi ki yazdığı okulu 1. Sıraya yazan senden daha düşük puanlı olsa bile o yerleşir önce. Şaşırdım öyle şey mi olur diye.
Şimdi Chatgpt'ye sordum şu şekilde

"LGS yerleştirmelerinde diyelim ki ben 2.siraya bir okul yazdım başka biri 1.siraya benim yazdığım aynı okulu yazdı an ak benim puanım daha yüksek,o okula hangi öğrenci yerleşir..ben mi o mu"

Gelen yanıt:

Kısa ve net cevap:
Sen yerleşirsin. Çünkü yerleştirmede öncelik puana aittir, sıraya değil.

---

Detaylı Açıklama (Sana özel sadeleştirilmiş şekilde):

Tercih sırası öncelik sıralamasıdır ama yerleştirmede belirleyici olan puandır.

Diyelim ki:

Sen X okulunu 2. sırana yazdın, puanın 430.

Başka bir öğrenci aynı X okulunu 1. sıraya yazdı, puanı 425.

O okulda boş kontenjan varsa ve ikiniz de o okulu tercih ettiyseniz, yüksek puanlı olan sen olduğun için sen yerleşirsin.

---

Ek Not:

Tercih sırası sadece senin hangi okulu daha çok istediğini gösterir ama puan sırası asıl belirleyicidir. Yani:

Aynı okulu tercih eden öğrencilerden, yüksek puanlı olan kazanır.

Eğer puanlar eşitse, o zaman okul başarı puanı, doğum tarihi gibi kriterlere bakılır (ama bu çok daha nadir bir durumdur).

Yazın boş zamanlarında kitap okusun. Ayrıca paragraf soruları çözsün Türkçe bol bol. 7. Sınıf din dersi müfredatı değişmediyse hah 7. Sınıf kitabını bulun ya da indirin PDF halletsin okuyarak yazın. Sözel dersleri hallederse okul açılınca fen mat gibi derslere çalışmaya ve soru çözmeye daha bol vakti olur. Türkçe dilbilgisi kısmını da halletsin. Test çözmeye alışsın iyice. Yanlış çözmesi önemli değil. Çöze çöze alışacak , yanlışları da azalacaktır.

Bugün bir tanıdık öyle birşey iddia etti. Şaşırdım. 1 tane puanımızın üstü , 2 tanede sınırda okul yazdık çünkü. 4. Sıraya koyduk asıl tutabilecek okulu. Yav bizden düşük alan 1. Ye yazdı diye o girecekse biz salak mıyız lgs ye bu kadar emek verdik?

Şimdi Chatgpt'ye sordum şu şekilde

"LGS yerleştirmelerinde diyelim ki ben 2.siraya bir okul yazdım başka biri 1.siraya benim yazdığım aynı okulu yazdı an ak benim puanım daha yüksek,o okula hangi öğrenci yerleşir..ben mi o mu"

Gelen yanıt:
Kısa ve net cevap:
Sen yerleşirsin. Çünkü yerleştirmede öncelik puana aittir, sıraya değil.

---

Detaylı Açıklama (Sana özel sadeleştirilmiş şekilde):

Tercih sırası öncelik sıralamasıdır ama yerleştirmede belirleyici olan puandır.

Diyelim ki:

Sen X okulunu 2. sırana yazdın, puanın 430.

Başka bir öğrenci aynı X okulunu 1. sıraya yazdı, puanı 425.

O okulda boş kontenjan varsa ve ikiniz de o okulu tercih ettiyseniz, yüksek puanlı olan sen olduğun için sen yerleşirsin.

---

Ek Not:

Tercih sırası sadece senin hangi okulu daha çok istediğini gösterir ama puan sırası asıl belirleyicidir. Yani:

Aynı okulu tercih eden öğrencilerden, yüksek puanlı olan kazanır.

Eğer puanlar eşitse, o zaman okul başarı puanı, doğum tarihi gibi kriterlere bakılır (ama bu çok daha nadir bir durumdur).
Chatgpt örnekleme ile açıklamış. Mantık olarak da zaten daha yüksek puanı olan yerleşir bence de. Ben daha yüksek puan alıyorum ama önceliğim başka bir okul ancak 2. veya 3ıradaki okulu da puanım daha yüksekse alabilmeliyim, şansımı daha çok istediğim bir okuldan yana kullandim diye neden benden düşük puan alan kişinin arkasında kalayım ki. İnsanlar birşeyler söylüyor da biraz da mantık silsilesine uymalı

Evet bugün bana da dediler hatta yerleşeceklerimizi sonlara koyduk diye açıkta kalabilirsiniz dediler yahu hiç bir rehber öğretmen kendim araştırdım denk gelmedim sistem çocuğa göre atamıyor mu okulu puana göre ilkinden başlıyor sadece aynı puanlı biriyle seçtiysek bende 4 onda 1 ise ona öncelik ama ona kadar obp devamsızlık bir sürü şey devreye giriyor

Ödüm patladı öyle emin dedi ki . Yav biz hem dershane hem de okul rehberlikçisiyle yaptık tercih. Kimse öyle birşey söylemedi. Ya doğruysa dedim bu akşam.

Ceycey o kadar bugün gerildim ki sanmıyorum düşük puanlının yerleşeceğini şahsen
Beni de gerdiler . Obp miz 99 küsür devamsızlık 1 gün yaşı da çoğu çocuktan küçük. Bunlara bakılmıyor mu ? En başta da puana? Bizi gene mi kandırdılar diye bile düşündüm

Cok doğru seçim olur diyorum.Amcak deneme paketinin içeriğini araştırın, bizim dershanenin deneme kulübü nispeten kolay sınavlar yapıyordu biz dahil olmadık,.Sinan Kuzucu bile yapmıyordu öğrencilerin morali bozuluyor diye biz başka kurumdan deneme hizmeti aldık. Okuldaki denemeleri de kaliteliydi oyle hallettik .

Dershaneden memnunduk dersi öğretmenleri ama deneme kulübü basit kalıyordu oraya yazılmış olsaydı kolay denemelerle her şey yolunda diyecektik, eksiği tam görmeyecektik.

Hangi denemelere gireceğini öğrenin, Ozdebir ,Sinan Kuzucu ,Töder kaçırmasın bence bizim sonuçlar tam da ozdebir ortalamasında geldi .
Başarılar diliyorum

Beni de gerdiler . Obp miz 99 küsür devamsızlık 1 gün yaşı da çoğu çocuktan küçük. Bunlara bakılmıyor mu ? En başta da puana? Bizi gene mi kandırdılar diye bile düşündüm
Hayir hayır dedikleri gibi değil.

Öncelik puani yüksek olanın olur isterse son tercihine yazsin .
Puanların eşit olma durumuna olursa
Obp o da eşitse
8.sinif ört.yine esitse
7 6
Hala esitse devamsızlık
Onlar da esitse tercih sırası en son o da esitse yaş
O da esitse yuh devenin nalı

Kitap ,paragraf ,sağlam bir matematik temeli .
Diğer dersleri de yazılıdan en yüksek almayı hedeflesin. Deneme pratiği bol bol .Bir de süre sıkıntısı yaşarsa zaman arttırmaya başlasın.
Denemelerde yapamadığı sorularda takılıp kalmasın, turlama tekniği.
Bir de şu kadar netim olursa bu okul garanti diye hedef koymasın sonrası hüsran olabiliyor .
Benim oğlan şu kadar yanlış yapsam şu okul garanti diyordu ,sınavda da öyle yaptı ama o okul olmayacak yıgilmadan dolayı.
Simdiden söyleyip korkutmak olmaz ama bazen yapman gereken her şeyi yaparsın ama sonuç beklenen gibi olmaz bilincini de vermek lazım.
Bu seneki sınavda hiçbir çocuğun yuzdeligi umduğu gibi gelmedi ve bu çocukların eksiği değil maalesef .
Yapman gerekeni yap sonuc ne olursa olsun razıyım dedik biz hep .
Erken başlamak avantaj ama çok da yormayın yol uzun ,bıkmadan sağlam ilerlesin .Çok erken sinav psikolojisine gören de sonradan yoruluyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…