• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 LGS Anneleri

Ayni aynı matematik hocası diyor ki hafife alıyorlar dersimi .Sözel mantık gibi konular var ya bu sene ,hocam bu nasıl matematik niye bunlar var ,halbuki ki sever matematiği.
O yüzden ödevde de derste de hevesli değil.
Yanlis miyim bu matematik mi anne diyor .
Sinavdan kötü almadım ama kötü alsam matematiğim kötü denir mi diyor ?
Dinleme sınavını dinlemedim o yüzden yapamadim bu benim gerçek notum değil diyor .
Ama resmiyette öyle .
Kabul ettiremiyorum ingilizcen iyi mi diyorum sen nota bakma iyo tabi diyor.
Daha ib yaparim diyor ,bosver sen 9 dan sınava odaklı calis diyorum gönlü olmuyor .
Sınıfta ib için özel ders almaya başlayanlar olmuş
Ceyceyin dediği gibi annesi babası öğretmen olanlar daha avantajlı oluyor ama çocukta ailenin imkanlarının bilincinde olup ona göre davranıp çalışmalı

Bana diyor arkadaşı için onun anne babası öğretmen ayrıca annesin arkadaşı ıb öğretmeniymiş özel ders alıyor
Ee dedim yaniii

Sen otur çalış eksiğim şu şunu anlamadım de destek olalım ama o öğretmen yok şu bilmem ne diye gelip çalışmamana kılıf uydurma dedim

Sınıfta ib için özel ders almaya başlayanlar olmuş
Ceyceyin dediği gibi annesi babası öğretmen olanlar daha avantajlı oluyor ama çocukta ailenin imkanlarının bilincinde olup ona göre davranıp çalışmalı

Bana diyor arkadaşı için onun anne babası öğretmen ayrıca annesin arkadaşı ıb öğretmeniymiş özel ders alıyor
Ee dedim yaniii

Sen otur çalış eksiğim şu şunu anlamadım de destek olalım ama o öğretmen yok şu bilmem ne diye gelip çalışmamana kılıf uydurma dedim
Haklısın . Ben de aynını dedim. Yok evlerimizde öğretmenler napalım? Eksiklerini söylesinler destek olalım.Bizler gibi velileri bulmuşlar daha ne?

O durumları çok iyi biliyorum ve gerçekten ileride dediğiniz gibi oluyor
Oğluma proje ödevi verilmiş arkadaşları ile birlikte ilk zamanlar eksik mi yapmışlar ne
Şimdi biyoloji hocasına kuş tutsa yaranamıyor
Ne yapsak eksik buluyor beğenmiyor diyor
Baştan kötü öğrenci damgası yedi çünkü

Çaba onlara göre yeterli evet ama gerçekten değil
Diyor ki konu yok bomboş ne test çözeyim 😬
Ayni iste ,bi de diyor ku 9 un edebiyatı da bu seneye aynı mufredatmis ,edebiyatim kötü olsa bile seneye yine aynı konular olacak nasil olsa 🤐
Ben de çok karışmıyorum artik ödevleri yap saygılı ol bari imajın düzgün olsun diyorum .
Ozel okuldan gelmiş, lgs de yüksek yapmış şımarık ergen olma düzenli ol ,saygılı ol diyorum .
Daha toplantının üstüne bi de İstanbul Erkek teki olayları duydum iyice tetiklendim.
Saygılı ol kızlara kibar ol ,bi küfür falan duyayım yanlış bir şey yaptığını göreyim, o cocuklar gibi dayak yersen sana sahip çıkmam 🙈🙈bile dedim .
Kapıdan geçerken kızlar varsa geri çekil, yol ver ,ağzını bozma ,terbiyeli ol 🤣🤣
Anne bi git ya iyice delirdin ya sapık miyim ben deli miyim ben 🤣
Ne zor cocuk yetiştirmek ya Allah iyilerle karşılaştırsın

Ayni aynı matematik hocası diyor ki hafife alıyorlar dersimi .Sözel mantık gibi konular var ya bu sene ,hocam bu nasıl matematik niye bunlar var ,halbuki ki sever matematiği.
O yüzden ödevde de derste de hevesli değil.
Yanlis miyim bu matematik mi anne diyor .
Sinavdan kötü almadım ama kötü alsam matematiğim kötü denir mi diyor ?
Dinleme sınavını dinlemedim o yüzden yapamadim bu benim gerçek notum değil diyor .
Ama resmiyette öyle .
Kabul ettiremiyorum ingilizcen iyi mi diyorum sen nota bakma iyo tabi diyor.
Daha ib yaparim diyor ,bosver sen 9 dan sınava odaklı calis diyorum gönlü olmuyor .
Matematik gerçekten matematik gibi değildi geçen sene bu arada oğluna hak verdim🙈

İb yapar o İngilizce temeli muhakkak vardır

Ayni iste ,bi de diyor ku 9 un edebiyatı da bu seneye aynı mufredatmis ,edebiyatim kötü olsa bile seneye yine aynı konular olacak nasil olsa 🤐
Ben de çok karışmıyorum artik ödevleri yap saygılı ol bari imajın düzgün olsun diyorum .
Ozel okuldan gelmiş, lgs de yüksek yapmış şımarık ergen olma düzenli ol ,saygılı ol diyorum .
Daha toplantının üstüne bi de İstanbul Erkek teki olayları duydum iyice tetiklendim.
Saygılı ol kızlara kibar ol ,bi küfür falan duyayım yanlış bir şey yaptığını göreyim, o cocuklar gibi dayak yersen sana sahip çıkmam 🙈🙈bile dedim .
Kapıdan geçerken kızlar varsa geri çekil, yol ver ,ağzını bozma ,terbiyeli ol 🤣🤣
Anne bi git ya iyice delirdin ya sapık miyim ben deli miyim ben 🤣
Ne zor cocuk yetiştirmek ya Allah iyilerle karşılaştırsın
Aminnn gerçekten söylediklerinde haklısın
Evet ders çok önemli ama işin diğer yazdığın boyutu çok daha önemli

Güzel bir meslekten önce iyi bir insan olsunlar
O yaşananlar korkunç nasıl yerleştikleri belli olanlar bence onlar😒

Bizim çocuklarımızın hamuru da mayası da çok güzel maşallah 🙏

Matematik gerçekten matematik gibi değildi geçen sene bu arada oğluna hak verdim🙈

İb yapar o İngilizce temeli muhakkak vardır
Daha başlamadık asıl çalışmaya hazırlıklarla 9 lar. Sınavlarına kimse yardım etmedi. Ödevlerine yardım yok . E özel ders de aldırmadık henüz. Bu sonuçlar normal gibi. Zamanla o iyi okullarda öğretmen ebeveynleri olan çocuklara kafa tutacaklar hatta bazılarını geçecekler. İnanıyorum buna.

Valla ib yapsa da burnumdan getirir oyle araştırma yapacak rapor çıkaracak göz yok bunda .Bari adam akıllı bir üniversite bölüm kazanıp okusun diyorum ama 9.sinifta napacak bakalim .Çok zormuş anne ib diyor üst sınıftan arkadaslari var .
Münazara kulübü, hali saha maçları, dun saat 9 du okuldan çıktığında game nigt lar her türlü nimetinden faydalanıyor, ib yerine sinav derecesi olsa daha kolay olur gibime geliyor ,o derece tembel benim oğlum.
Tembele kapıyı kapat demişler de amaaan nasil.olsa rüzgar eser kapanır demis tam olarak öyle

Valla ib yapsa da burnumdan getirir oyle araştırma yapacak rapor çıkaracak göz yok bunda .Bari adam akıllı bir üniversite bölüm kazanıp okusun diyorum ama 9.sinifta napacak bakalim .Çok zormuş anne ib diyor üst sınıftan arkadaslari var .
Münazara kulübü, hali saha maçları, dun saat 9 du okuldan çıktığında game nigt lar her türlü nimetinden faydalanıyor, ib yerine sinav derecesi olsa daha kolay olur gibime geliyor ,o derece tembel benim oğlum.
Tembele kapıyı kapat demişler de amaaan nasil.olsa rüzgar eser kapanır demis tam olarak öyle
Bizimki de e onların aileleri iyi fen liselerinin öğretmenleri diyor. E orada avantajlılar doğru. Ama ara kapatılabilir . Öyle olmasa anne babası ilkokul mezunu tonla doktor mühendis avukat vs olur muydu?

Gecen bi odev hazırlıyor önce müsvedde yaz sonra temize cek dedim .Ne saçma boşa vakit kaybı bilmem ne ,alışmış kolay yoldan halletmeye.
Bi de bana diyor ki zaten sen bu sene ben derste hangi konudayim ne işliyorum hic bakmıyorsun bu sene .
Gecen yıl bu rahatlığı ben verdim ya bu sene de bekliyor ki ben takip edeyim takıldığını anlatayım.
Su konuda zorlanıyorum ders alsam dese ben ne yapar eder bulurum yolunu ,demiyor ki .
Bu sene tamamen kendi çabası görsün çalışmadan emek vermeden olmayacağını.
Düşerse de hazırlıkta düşsün diyorum .Ama iste bu defa da dersi dinlemiyor ,katılmıyor, hafife alıyor, odev vermiyor denince sinirlenip korkuyorum

Bizimki de e onların aileleri iyi fen liselerinin öğretmenleri diyor. E orada avantajlılar doğru. Ama ara kapatılabilir . Öyle olmasa anne babası ilkokul mezunu tonla doktor mühendis avukat vs olur muydu?
Tabi canım tamam ailede konuyla ilgili olanlar olması avantaj ama bak hepsi aynı okuldalar demek ki atla deve fark yok .
Bunun sınıfında 500 yapan var ,baba İngiliz olan var kolay mı onlarla yarışmak.
Ama desin benim şunum eksik ,bu konudan ders alsam, onu da yaparız. Hallediyorum ben diyordu hep ,halletmiş gördük 😔

Gecen bi odev hazırlıyor önce müsvedde yaz sonra temize cek dedim .Ne saçma boşa vakit kaybı bilmem ne ,alışmış kolay yoldan halletmeye.
Bi de bana diyor ki zaten sen bu sene ben derste hangi konudayim ne işliyorum hic bakmıyorsun bu sene .
Gecen yıl bu rahatlığı ben verdim ya bu sene de bekliyor ki ben takip edeyim takıldığını anlatayım.
Su konuda zorlanıyorum ders alsam dese ben ne yapar eder bulurum yolunu ,demiyor ki .
Bu sene tamamen kendi çabası görsün çalışmadan emek vermeden olmayacağını.
Düşerse de hazırlıkta düşsün diyorum .Ama iste bu defa da dersi dinlemiyor ,katılmıyor, hafife alıyor, odev vermiyor denince sinirlenip korkuyorum
Hem çok haklısın hem de değilsin. Yurtdışı için evet liyakat başarı önemli. Ama ülkemizde ne kıytırık diplomalı ceo lar gördüm ne başkanlar , ne mevkiler. E bunu da kafaya takmıyorum. Hep böyleydi. Şansları açık olsun. Emekleri ziyan olmasın 🙏

Tabi canım tamam ailede konuyla ilgili olanlar olması avantaj ama bak hepsi aynı okuldalar demek ki atla deve fark yok .
Bunun sınıfında 500 yapan var ,baba İngiliz olan var kolay mı onlarla yarışmak.
Ama desin benim şunum eksik ,bu konudan ders alsam, onu da yaparız. Hallediyorum ben diyordu hep ,halletmiş gördük 😔
Obp kalkmalı sınav lgs gibi olmalı. İyi okullara puanla öncelikli alınmalı . Sonra düşük okullara okul puanı da eklensin hadi. Kolejdeki soruları alıp 100 100 giderken, bizlerin daha zeki çocuklarının notlarla cebelleşmesi adil mi değil. Sistem hatalı.

90 lı yıllarda üniversite sınavına girdim. Kızıma diyorum: biz sınava girmeden yapardık tercihlerimizi , inanmıyor🙈🙈🙈🙈o da başka manyakça bir sistemdi.

Seneye belki obp önemli diye daha ciddiye alır.
Yaz okulu falan arastiriyordum dedim ki sen önce okulu bi hallet dursun yaz okulu .
Zaten kolejde 100 100 verilen cocuklar da bunlar gi i derse yormuyorlardir kendilerini ceycey ,bırak yorulsunlar ,düşük alınca uzulsunler ki kendileri cabalasin ,şu konuyu anlamadım desin ,şunda eksiğim desin .
Senin kız için söylemiyorum ama benim oğlan gibi dinlemedim ondan notum kötü ben aslında iyiyim demesinler ,hoca vermedi notu demesinler ,eksiklerini bilsinler ki düzeltmeye çabalasinlar.
Oyle bedavadan 100 100 alanlar bunu düşünmez, inan biz daha karlı olacağız, gör bak

Ben de buna benzer birsey dedim oğluma eşim de bana kızdı.
Onca yolu,zahmeti ,derste konuşmak, odev yapmamak için, vasat notlar için gitme ,yakına aldirayim bari başka çocuk geçsin yerine hakkını yeme dedim 🙈🙈
Biraz ağır oldu oglan ağladı sen bana ne demek istiyorsun bilmem ne eşim de bana kızdı bir ton .
Napayim toplanti sonrası şok oldum .Derste konuşup önemsemek, odev teslim edip ciddiye almamak ,ortalama altı sinav notu 🤐🤐🤐
Zannediyorum ki bu bir uyum süreci. Yeni bir okula, yeni bir sisteme, yeni arkadaşlara vs. Bir de bu yavrular çok büyük bir sınav yorgunluğu içerisinden geçip ipi göğüslediler. Rüştünü ispat eden bu çocuklar illa bir yerde toparlayacaklardır.

Seneye belki obp önemli diye daha ciddiye alır.
Yaz okulu falan arastiriyordum dedim ki sen önce okulu bi hallet dursun yaz okulu .
Zaten kolejde 100 100 verilen cocuklar da bunlar gi i derse yormuyorlardir kendilerini ceycey ,bırak yorulsunlar ,düşük alınca uzulsunler ki kendileri cabalasin ,şu konuyu anlamadım desin ,şunda eksiğim desin .
Senin kız için söylemiyorum ama benim oğlan gibi dinlemedim ondan notum kötü ben aslında iyiyim demesinler ,hoca vermedi notu demesinler ,eksiklerini bilsinler ki düzeltmeye çabalasinlar.
Oyle bedavadan 100 100 alanlar bunu düşünmez, inan biz daha karlı olacağız, gör bak
O kadar katılıyorum ki🙈
Obp olması bazı okullar için gerçekten adil değil ama o korku olmasa bizimkiler de çalışmaz adım gibi eminim

İç dökme akşamı oldu benim için, yine iyi ki varsınız 🥰🥰
Nice tatlı telaşlari yaşayalım anlatalım insallah .
Allahim güzel yollar yazsin yavrularimiza
Amin inşallah yks sürecinde de beraber olalım
Birbirimize ışık olalım yoldaş olalım🙏

Peki bu sınıf üstü notlar hangi çocuklarda 😀 hangi arkadaşla konuşsam sıkıntılar ortak herkes ortalama altında üstü olanları görmek istiyorum 😅
Yazdıklarınızı okuyabildim sadece üzülmeyin çoğu çocuk bu durumda dua edelim güzel olacak herşey 🤍

Peki bu sınıf üstü notlar hangi çocuklarda 😀 hangi arkadaşla konuşsam sıkıntılar ortak herkes ortalama altında üstü olanları görmek istiyorum 😅
Yazdıklarınızı okuyabildim sadece üzülmeyin çoğu çocuk bu durumda dua edelim güzel olacak herşey 🤍
İngilizce haric digerleri ortalama üzeri bizim ama iste bu senenin amacı ingilizce olduğundan ders saati de en çok o olduğundan bir anlamı kalmıyor 🤣

Back
X