• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 LGS Anneleri

Takvimi ilk görüyorum ne kadar sıkışık
Gidip okul tanıtımlarına falan bakamayacak mıyız? Ben kitapçığı almak istemiyordum az çok fikir için almak lazım sanırım
Özel okullarmış bunlar 🤣gereksiz bir paniklendirdim 3 günde okul mu seçilir diye

Eklentiler

• IMG_0184.webp
    IMG_0184.webp
    27,3 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
Sevgili anneler yukardaki yazışmaları okudum ve üniversiteyi bitermek üzere olan bir çocuk annesi olarak 6. sınıf gibi erken bir dönemde çocuklarınızı sınava hazırlamayın..Temeli sağlam olsun ama sıkmayın.Bir çok çocuk lgs de iyi puan alıp lisede salıyor. Dayanamıyorlar. Halbuki 9. sınıftan itibaren YKS hazırlığı başlaması gerekiyor. 9. Sınıf TYT nin temeli. Gözlemlerim LGS hazırlığı ne kadar erken başlarda YKS hazırlığı o kadar geç kalıyor. İnanın şehrindeki en iyi fen lisesini kazanıp okulu bırakan çocuk biliyorum. Bu sene o kadar yoğun geçti ki ben 9. sınıftan korkuyorum. Çünkü 9 da da boş bırakmamak gerekir.
Aynen katılıyorum. Özellikle 5,6,7.sınıfta çok bunaltmadan Türkçe, matematik ağırlıklı gitmek gerekiyor bence. Hele bu sınıflarda dershane felan çok yorar çocuğu. Günlük düzenli soru çözümü. Benimde çevremde çok var. lgs de yüzdelik dilimi kötü olupta üniversite sınavında derece yapan. Yorulmayan, bıkmayan çocuklar.

Ya birisi kurs için okula rapor vs sormuştu sanırım Fistiklicikileta Fistiklicikileta siz miydiniz veli dilekçesi ile de özürlü sayılabiliyormuş

Benim de almam gerekti gibi aslında dilekçe yazdık ama rapor da siz ne yapardınız okul ilk 15 i sınıfa ayırdı üç şubeden yazılılara kadar iki gündür katılıyor ama göstermelik kim boşsa bir öğretmen gelip oturuyormuş akşama kadar bugün deneme vardı o kadar üzgün ağlamaklı ki ilk kez öyle gördüm çocuğu ne oldu dedim gürültüden sözeli batırdım dedi tarihte bile o kadar yanlış yapınca yedirememiş kendine öğretmeni bu sınavi başarı ölçütü saymayın demiş genele
Kursun kampını gösterdim günlük deneme sonra çözümler sonra branş denemeleri hangisi faydalıysa ona git istersen dedim kursa gidelim diyor bu kez de çok yoruldum diye patlarsa diye de korkuyorum dönerse fikrinden akşam 17/30 a kadar kurs da. Sonrası 19/30/21/30 yine soru grubu var

Denemelerde düşüşler olabilir en guvendigi derste bile ,gürültüden de etkilenmiş olabilir ama sınavda da gürültü olmayacağının garantisi yok .Çok izole olmamalilar diye düşünüyorum.
Çalışırken ekstra sessiz olmayın dedi bizim hocalar normal akış neyse devam edin dediler .
17.30 a kadar kurs sonrası soru çözümü de her gün olacaksa fazla sanki .Hic bilemiyorum ki son zamanlarda radikal değişiklik yapmamak lazım.
Bizimkiler okula gidiyor haftada bir erken alıyorum ,bu hafta da pazartesi gitme dedim ama ekstra soru çözmedi ,vücudu dinlensin diye boşluk verdik diyelim .
Bizim de haziran da çakisacak okul ve dershane denemeleri .ne yapacağız hic bilmiyorum .
Okulu sadece soru çözecek diye görmüyorum ben ,soru da çözüyorlar tabi ama sosyallessin evde bunalmasin diye de gitme demiyorum .
Zaman az kaldı çok uzarsa dışarıda olduğu saatler yorar diye düşünüyorum ben .Ama hangisinden vaz geçmeli onu bilemiyorum .Çocuğa bırakın yorulunca bi gun erken çıkar bi gun gitmez yerine evde çözer.
Zaten konuları bitmiştir şimdiki zaman, kodlama, minik dikkat hataları kontrolü gibi düşünüp çok çıtayı yükseltmeyin bence .
Zaten yoruldular gun aşırı denemeye giriyorlar elbet biri düşecek biri çıkacak.
Benimki toder de fenden batmış digerleri diğer sınavların netlerinden iyi .
Dun oldular Türkçe sallanmis .Bugun oldular ana dersler hep fire vermiş. Olur öyle dedik geçtik mecburen .
Bu ay psikolojik guclenme önemli yanlışlarına bakıp sinavi unutmalı bence

Simdi düşündüm de kurşun denemesine gitse hergun çözümlerine kalmak zorunda değil ki bi gun de evde bakıverir yanlışlarına.
Başka bir gün branş denemeleri eve getirip yapar .Program güzel ama sürekli yorar arada boşluklar açarsaniz bu olabilir bence

Simdi düşündüm de kurşun denemesine gitse hergun çözümlerine kalmak zorunda değil ki bi gun de evde bakıverir yanlışlarına.
Başka bir gün branş denemeleri eve getirip yapar .Program güzel ama sürekli yorar arada boşluklar açarsaniz bu olabilir bence
üç gün o sadece program pazartesi cuma boş bende şey dedim akşam gelince serbest geçir vakit akşam ki soru çözümüne ek ücret verdik gündüz ki normal öğrencilere okula gitmeyin diye rehberlik böyle kamp yapmış isterse dilekçeye yazarım pazartesi cuma da okula gitmez evde dinlenebilir

Ya yeni grubu oluşturunca diğer çocuklar salmışlar tabi ki çıt çıkmayacak ortam değil derdimiz ama bugün deneme de tüm okul inlemiş şikayet sadece benden gitmemiş bildiğiniz bir grup tepinmiş 🫤lgs girmeyecek çocuk da çok fazla

Ya birisi kurs için okula rapor vs sormuştu sanırım Fistiklicikileta Fistiklicikileta siz miydiniz veli dilekçesi ile de özürlü sayılabiliyormuş

Benim de almam gerekti gibi aslında dilekçe yazdık ama rapor da siz ne yapardınız okul ilk 15 i sınıfa ayırdı üç şubeden yazılılara kadar iki gündür katılıyor ama göstermelik kim boşsa bir öğretmen gelip oturuyormuş akşama kadar bugün deneme vardı o kadar üzgün ağlamaklı ki ilk kez öyle gördüm çocuğu ne oldu dedim gürültüden sözeli batırdım dedi tarihte bile o kadar yanlış yapınca yedirememiş kendine öğretmeni bu sınavi başarı ölçütü saymayın demiş genele
Kursun kampını gösterdim günlük deneme sonra çözümler sonra branş denemeleri hangisi faydalıysa ona git istersen dedim kursa gidelim diyor bu kez de çok yoruldum diye patlarsa diye de korkuyorum dönerse fikrinden akşam 17/30 a kadar kurs da. Sonrası 19/30/21/30 yine soru grubu var
kursta deneme sonrası bütün soruları mı çözüyorlar yoksa sadece yapamadıklarını mı?

kursta deneme sonrası bütün soruları mı çözüyorlar yoksa sadece yapamadıklarını mı?
Yapamadıklarını çözeceklermiş ama her çocuğun değişebilir tek artısı evde ara dersler bizde hiç çözülmüyor orada ara dersleri de koymuşlar branş denemesine
akşam ki program da zor yayın 7 buçuk 9 buçuk arası olanda hepsini çözüyorlarmış alternatif yolllarla şimdi bıraktım kursa okula dilekçe götürdüm işleme alacaklar mı bilmiyorım.

Program 5 de bitiyor kötü yorgun hissedersen ara eve getireyim bir, iki saat dinlen uzan geri götürürüm dedim iyi hissedersen yanlış kitabını çöz kütüphane de yapamadıklarını göstermek kolay olur hocalara dedim
zaten bu programa 4/5 gün ancak gider yazılı haftasını değiştirmedi bizim okul kurbandan sonra da üç gün kalıyor yorucu farkındayım ama matematik de kırılım bir türlü sağlayamıyor son zamanlar da 15 nete takıldı kaldı belki faydası olur kendide diyor ama çocuk bu anlık fikirleri hep değişiyor

nefret ettim lgs den bu kadar yormak 90 soru için sene boyu test çözdürmek uzun süre kitap okumak istemeyecek benim ki dün ağlayacağı kadar değilmiş ama öğretmenine sanırım suçlu hissetti 3 yanlış yapınca tarihten diğerlerini çok umursamıyor ama o hep okulda full olurdu hatta hocaya desem dedim bişi demese diye saygıyla birlikte çok çekiniyor ondan

Yapamadıklarını çözeceklermiş ama her çocuğun değişebilir tek artısı evde ara dersler bizde hiç çözülmüyor orada ara dersleri de koymuşlar branş denemesine
akşam ki program da zor yayın 7 buçuk 9 buçuk arası olanda hepsini çözüyorlarmış alternatif yolllarla şimdi bıraktım kursa okula dilekçe götürdüm işleme alacaklar mı bilmiyorım.

Program 5 de bitiyor kötü yorgun hissedersen ara eve getireyim bir, iki saat dinlen uzan geri götürürüm dedim iyi hissedersen yanlış kitabını çöz kütüphane de yapamadıklarını göstermek kolay olur hocalara dedim
zaten bu programa 4/5 gün ancak gider yazılı haftasını değiştirmedi bizim okul kurbandan sonra da üç gün kalıyor yorucu farkındayım ama matematik de kırılım bir türlü sağlayamıyor son zamanlar da 15 nete takıldı kaldı belki faydası olur kendide diyor ama çocuk bu anlık fikirleri hep değişiyor

nefret ettim lgs den bu kadar yormak 90 soru için sene boyu test çözdürmek uzun süre kitap okumak istemeyecek benim ki dün ağlayacağı kadar değilmiş ama öğretmenine sanırım suçlu hissetti 3 yanlış yapınca tarihten diğerlerini çok umursamıyor ama o hep okulda full olurdu hatta hocaya desem dedim bişi demese diye saygıyla birlikte çok çekiniyor ondan
kurs programı iyi görünüyor bence. Anladığım branş denemelerini kurs veriyor (her derstten olması iyi).Çözemediklerini de her ders için kursta öğretmenlerine sorabiliyorsa çok iyi.
Deneme sorularının tamamı çözüldüğünde çok vakit kaybı oluyor çünkü

kurs programı iyi görünüyor bence. Anladığım branş denemelerini kurs veriyor (her derstten olması iyi).Çözemediklerini de her ders için kursta öğretmenlerine sorabiliyorsa çok iyi.
Deneme sorularının tamamı çözüldüğünde çok vakit kaybı oluyor çünkü
Evet okulda sadece çocukları bir sınıfa bırakmışlar soru çözüm diye bilemediklerini birbirine soruyorlarmış tamam oda güzel ama kızların arkadaşları vs sürekli geliyorlar dedi

Çekingen oğlum keşke sorabilse bir senedir okulda Türkçe mat cı soru istedi daha yeni götürmeye başladı 🙈🫣
ben sor dedim uygularsa ay kafayı sıyırıp gidip 🤣bende orada otursam tyt çözerim bahaneyle getir götürden daha kolay olur

Evet okulda sadece çocukları bir sınıfa bırakmışlar soru çözüm diye bilemediklerini birbirine soruyorlarmış tamam oda güzel ama kızların arkadaşları vs sürekli geliyorlar dedi

Çekingen oğlum keşke sorabilse bir senedir okulda Türkçe mat cı soru istedi daha yeni götürmeye başladı 🙈🫣
ben sor dedim uygularsa ay kafayı sıyırıp gidip 🤣bende orada otursam tyt çözerim bahaneyle getir götürden daha kolay olur
Okul sorun etti mi peki?

Okul sorun etti mi peki?
Güvenlik aldı dilekçeyi görüşemedim okulla ararlar diye düşünüyorum sorun olursa ama birkaç hoca hastaymış olanlar da perişandı dün sesleri kısık farkında olmuşlardır dün ki denemeye sizin seviyeniz değil dikkate almayın kendinizi veremediniz haklısınız demişler
Sorun olursa aile hekimine gideceğim rapor için ama ilçe MEB e sordum ailenin dilekçesi özürlü sayılıyor dediler devamsızlıkta

Güvenlik aldı dilekçeyi görüşemedim okulla ararlar diye düşünüyorum sorun olursa ama birkaç hoca hastaymış olanlar da perişandı dün sesleri kısık farkında olmuşlardır dün ki denemeye sizin seviyeniz değil dikkate almayın kendinizi veremediniz haklısınız demişler
Sorun olursa aile hekimine gideceğim rapor için ama ilçe MEB e sordum ailenin dilekçesi özürlü sayılıyor dediler devamsızlıkta
bizimkiler sorun ediyor. ama genelde sıkıntı yapmıyorlar

bizimkiler sorun ediyor. ama genelde sıkıntı yapmıyorlar
Bizimkiler genel itibariyle sıkıntı zaten de kursa gerek yok özel derse gerek yok tavırları vardı hep bir okula bağlama lise katımızla görüşün kayıt olursanız ücretinizi geri veririz tavrı çok sıkıldım son zamanlar diye tutuyorum kendimi

Bugün mozaik vardı . Dershaneye göndermedim sadece mozaik e girdi. Dünse 2 ayrı dershanede 2 denemeye girdi. Yarın dershanede var gene. Cuma hem okul hem dershane de deneme. Valla bu tempoya iyi dayanıyorlar. Cumartesi de okul var üstüne de dershane

Bizimkiler genel itibariyle sıkıntı zaten de kursa gerek yok özel derse gerek yok tavırları vardı hep bir okula bağlama lise katımızla görüşün kayıt olursanız ücretinizi geri veririz tavrı çok sıkıldım son zamanlar diye tutuyorum kendimi
Bize de dediler dershaneye yazdırmayın. Dinlemedim. Çocuk dershaneye göndermedin de başarılı olamadım derse ya. Şimdi en azından başarısı da başarısızlığı da kendi sorumluluğu olacak

Bize de dediler dershaneye yazdırmayın. Dinlemedim. Çocuk dershaneye göndermedin de başarılı olamadım derse ya. Şimdi en azından başarısı da başarısızlığı da kendi sorumluluğu olacak
Çok iyi yapmıssınız özeldi değil mi sizin lisesi var mı sizinkinin de dertleri lisesi olanların öğrenci kazanmak oraya insan bir oturur başarısına bakar

Bizim kursa katılan tüm arkadaşları okulu bırakmış kurstaki programa gelmiş bugün demekki aklın yolu bir

Bugün mozaik vardı . Dershaneye göndermedim sadece mozaik e girdi. Dünse 2 ayrı dershanede 2 denemeye girdi. Yarın dershanede var gene. Cuma hem okul hem dershane de deneme. Valla bu tempoya iyi dayanıyorlar. Cumartesi de okul var üstüne de dershane
Sizin daha temponuz yoğun kolaylıklar Allah zihin açıklığı güç kuvvet versin
Bizim 4 haftalık haftaya da Sinan kuzucu ile 5 olır okulda girmeyecek bize mesaj geldi bu arada özdebir ertelendi diye bilginiz var mı

Gönlünü yaparsam lgs senelik soruların denemesini evde yaptırmaya başlayacağım

Back
X