• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 LGS Anneleri

Bu ikilemde kalanlardan biri de benim. Oğlum 5,6,7.sınıfta denemelerde hep iyi yapıyordu zaten.Biz hiç 5 yanlıştan fazlasını yapmadık.
Türkçede sıkıntımız vardı. 7.sınıfta özel ders aldırdım. ama problem dilbilgisinde paragrafta değildi. Sözcük ve cümlede anlam.Özel derse gerek yok dedi.Bıraktık.
Okuldaki hocalarına soruyordu yapamadıklarını. Matematik ve feni çok iyiydi.Yanlışlar sözelden çıktığı için dershaneye gönderdim.
Çünkü benim oğlumda iteklemeyle çalışan bir çocuktu. sözel derslerden soru çözmediği ve konu tekrar yapmadığı için gönderdim.
En azından dershanede tekrar yapar diye düşündüm. Çünkü bu derslerden özel ders almakta saçma geldi.Evde kalsa hafta sonu tüm gün sayısal ağırlıklı gidecek diye düşündüm.
Dershane biraz daha derli toplu oluyor. Denemeleri, ödevlendirmeleri ile.
Eğer sözel kuvvetliyse sayısaldan özel ders alıp devam edebilir. Dışarıda da bir deneme merkezine kayıt yaptırıp deneme sınavlarına girebilirsiniz.
Ama Fen dersine çok dikkat edin. Biz ilk baştan itibaren günlük 50 sorunun altına düşmedik. 3 ana derse dikkat.
Matematik, Türkçe özel dersle iyi gider belki ama diğer dersler de disiplinli olur mu bilemedim, ondan çekiniyorum yoksa kaynak bol, plan yapılır, çalışılır ama işte ya koyverir, önemsemezse, tam tersi de olabilir, aslında hırslı bir çocuk sayılır özünde.. 31.12 ye kadar da dershane erken kayıt var ama acele etmek istemiyorum olmazsa gidişata bakıp sonra veririm dershaneye, acele etmeyeceğim..

Başınız sağ olsun ne çok şey yaşamışsınız yine iyi bir sonuç almış maşallah 🧿

Yapamadığı soru üzerinde durmak gerçekten o kadar önemli ki
Benim oğlum tek tek dönerdi ama kendi hatasını zor kabul ederdi
Nasıl yaaa nasıl kesin soru yanlış gibi

Dershane ortamı ve severek gitmesi çok önemli
Çocuk sevmedi mi o ortamı mümkün değil ololmuyo
Saol canim . Arkadasiyla okul dersane beraberdi. Ayni denemeler sonuclar birbirjne yakindi.
Arkadasi dersaneye severek gitti ve soru cozumlerine cok onem verdi. 0.40 dilime girdi🧿Calissa eminim kizim da yapardi. Disiplin suan ugrassamda saglayamiyorum.
Ama kendini bosvermis degil, yine yapiyor bir seyler🤭
Bu ikilemde kalardan biri de benim. Oğlum 5,6,7.sınıfta denemelerde hep iyi yapıyordu zaten.Biz hiç 5 yanlıştan fazlasını yapmadık.
Türkçede sıkıntımız vardı. 7.sınıfta özel ders aldırdım. ama problem dilbilgisinde paragrafta değildi. Sözcük ve cümlede anlam.Özel derse gerek yok dedi.Bıraktık.
Okuldaki hocalarına soruyordu yapamadıklarını. Matematik ve feni çok iyiydi.Yanlışlar sözelden çıktığı için dershaneye gönderdim.
Çünkü benim oğlumda iteklemeyle çalışan bir çocuktu. sözel derslerden soru çözmediği ve konu tekrar yapmadığı için gönderdim.
En azından dershanede tekrar yapar diye düşündüm. Çünkü bu derslerden özel ders almakta saçma geldi.Evde kalsa hafta sonu tüm gün sayısal ağırlıklı gidecek diye düşündüm.
Dershane biraz daha derli toplu oluyor. Denemeleri, ödevlendirmeleri ile.
Eğer sözel kuvvetliyse sayısaldan özel ders alıp devam edebilir. Dışarıda da bir deneme merkezine kayıt yaptırıp deneme sınavlarına girebilirsiniz.
Ama Fen dersine çok dikkat edin. Biz ilk baştan itibaren günlük 50 sorunun altına düşmedik. 3 ana derse dikkat.
Benim kizim fen ogretmenini de dersini de cok seviyordu. En cok ondan soru cozmustur. En cok yanlisi da fenden yapti. Sirf yanlislari yapmasa bos biraksa 440 450 alirdi sanirim.
Ilk kisimda stres olunca ikinci kisimda uzun sorulari gorunce asiri stres olmus.
Iste burda da stres yonetimi giriyor devreye
Başın sağ olsun. Hastamıydı?
Saol canim evet girtlak kanseriydi.😔 Zor zamanlar

Saol canim . Arkadasiyla okul dersane beraberdi. Ayni denemeler sonuclar birbirjne yakindi.
Arkadasi dersaneye severek gitti ve soru cozumlerine cok onem verdi. 0.40 dilime girdi🧿Calissa eminim kizim da yapardi. Disiplin suan ugrassamda saglayamiyorum.

Benim kizim fen ogretmenini de dersini de cok seviyordu. En cok ondan soru cozmustur. En cok yanlisi da fenden yapti. Sirf yanlislari yapmasa bos biraksa 440 450 alirdi sanirim.
Ilk kisimda stres olunca ikinci kisimda uzun sorulari gorunce asiri stres olmus.

Vardır her şerde bir hayır
Demek ki kızınız için hayırlısı bu imiş🙏

Babanız çok mu sigara içiyordu😔
Benimki aşırı içiyor bırakmıyor da
En büyük korkum benim de😔😔
Tekrar başınız sağ olsun mekanı cennet olsun

Vardır her şerde bir hayır
Demek ki kızınız için hayırlısı bu imiş🙏

Babanız çok mu sigara içiyordu😔
Benimki aşırı içiyor bırakmıyor da
En büyük korkum benim de😔😔
Tekrar başınız sağ olsun mekanı cennet olsun
Aynen suan memnunuz vardir bir hayir diyorum ben de .
Gencliginde icmis. Ama her doktor sigara iciyor mu diyordu. Biraz sicak yemek severdi. Sicak yemek icmek te sebep oluyormus , yeni ogrendik.
Cok sinsi hastalik, soguk alginligina benzer.
Ama erken farkedilirse cozumu de varmis.
Amin insallah umarim mekani cennettir ,cok iyi insandi canim babam🙏🏻

Bilmiyordum başın sağolsun mekanı cennet olsun.

Dershaneye isteyerek ve ortamı sevme konusunda bende katılıyorum ben ikinci dönem başı matematik ve son 3 hafta hafta da 2 kez hızlı bir fen özel ders aldırdım matematik de çözemedikleri üzerinden gitti özel ders hocasıyla benim hatam yaz kursu da dahil olmak üzere çok erken başlattım haziran da iki hafta ara verip başladı bıkmıştı dershanede den herkesle birlikte başlatırdım ve bizi de sayısal değil Türkçe çökertti açıkçası gitmese de dönem başı 8. Sınıfta aynı puanlardaydı oğlum da sallamadığı için ek bir çaba göstermedi bunda kursun etkisi de çoktu ortama aşırı takılan bir çocuk bireysel biz etüt merkeziyle gitsek çok daha farklı bir sonuç olurdu diye düşünüyoruz Yks de aynı hatayı yapmayalım diyoruz deneme yanılma oldu lgs şükür ki yine nitelikli lise de çok seviyor okulunu hayalinde ki gibi ortamı en azından bizimki için hazırlık okumak da artı oldu biraz soluklandı dün tübitaka projelerini resmi başvurularını yaptılar iki arkadaşıyla
Ek yaptırdıklarım dan bizim din çok yanlış yapardı ve bekliyorduk son bir kamp iki gün aldırdım instegramdan birine Türkçe dışında ara dersleri fullemişti özellikle din minimum hata 3 yapardı çünkü başa dönsem az sayılı seveceği bir kurs birde frekansı tutan bir koç ister annelik rolümde kalıp bu ilişkiye zedelemek istemezdim bizim sancılı geçti

Her cocuk farkli .
1. once cocugunuzun ders basarisi nasil?Dersleri kolay algiliyor mu ona bakin.
Orn mat dersini birisi cok kolay yapiyor, digeri ozel derslere ragmen yapamiyor.
Soyle dusunun ayni okul, ayni dersaneye giden cocuk farkli sonuclar aliyor.

2. çocuk ders calismada istekli mi, disiplinli mi?

3. Cocuk hangisini istiyor dersane mi, ozel ders mi?
Kendi cougumdan ornek vereyim. Kizim hep dersleri kolay ogrendi. Okul notlari hep yuksek oldu. Girdigi denemelerde de yuksek yapiyordu.
7 sinif ta hastalik gibi ozel sebeplerden ilgilenemedim. Ergenlikle beraber, disiplin saglayamadim
Okul notlari iyi ama duzenli soru çözülmüyordu.
8. Sonifta baslamadan babami kaybettim. Yazin da hic ilgilenemedim. Kendi ben soyle yapicam ddiyn hirsli bir cocuk değil.
Dersane basladi, hic gitmek istemiyor. Okulda zaten goruyorum bu konulari , yol zaman kaybi ders zaman kaybi dedi. Ama mecbur gitti.
Soru cozumlerine neredeyse hic gitmedi. Yapamadigi sorulari cok irdelemedi.
Beni hic dinlemedi.
Sonlara dogru denemeye bile girmek istemiyordu.
Boyle tam calisamayinca, sinav da biraz zor oldu, degisik seyler, uzerine cok heyecan yapti. Titremekten yazamiyordum dedi. Sinifta biri agliyor vs baska sebepler Bekledigimizden cok dusuk aldi.
Yine suan memnun oldugumuz bir okulda ama boyle bir sekilde olacagini hic tahmin etmiyordum.

Yani surece gore biraz da bakarsiniz.
Hayirlisi olsun, kolayliklar dilerim geride kalanlara
Başın sağolsun canım zor dönemden geçmişsin Allah rahmet eylesin baban için

Dershaneye isteyerek ve ortamı sevme konusunda bende katılıyorum ben ikinci dönem başı matematik ve son 3 hafta hafta da 2 kez hızlı bir fen özel ders aldırdım matematik de çözemedikleri üzerinden gitti özel ders hocasıyla benim hatam yaz kursu da dahil olmak üzere çok erken başlattım haziran da iki hafta ara verip başladı bıkmıştı dershanede den herkesle birlikte başlatırdım ve bizi de sayısal değil Türkçe çökertti açıkçası gitmese de dönem başı 8. Sınıfta aynı puanlardaydı oğlum da sallamadığı için ek bir çaba göstermedi bunda kursun etkisi de çoktu ortama aşırı takılan bir çocuk bireysel biz etüt merkeziyle gitsek çok daha farklı bir sonuç olurdu diye düşünüyoruz Yks de aynı hatayı yapmayalım diyoruz deneme yanılma oldu lgs şükür ki yine nitelikli lise de çok seviyor okulunu hayalinde ki gibi ortamı en azından bizimki için hazırlık okumak da artı oldu biraz soluklandı dün tübitaka projelerini resmi başvurularını yaptılar iki arkadaşıyla
Ek yaptırdıklarım dan bizim din çok yanlış yapardı ve bekliyorduk son bir kamp iki gün aldırdım instegramdan birine Türkçe dışında ara dersleri fullemişti özellikle din minimum hata 3 yapardı çünkü başa dönsem az sayılı seveceği bir kurs birde frekansı tutan bir koç ister annelik rolümde kalıp bu ilişkiye zedelemek istemezdim bizim sancılı geçti

Çok haklısınız, dershane bu yönlerden beni de tedirgin ediyor açıkçası.. Şimdilik matematik ve Türkçe özel dersleriyle devam kararı aldık şayet iyi bir planlama yapamazsak sonrasında bir etüd merkezi düşünebilirim..

Çok haklısınız, dershane bu yönlerden beni de tedirgin ediyor açıkçası.. Şimdilik matematik ve Türkçe özel dersleriyle devam kararı aldık şayet iyi bir planlama yapamazsak sonrasında bir etüd merkezi düşünebilirim..
Dershanelerin sorunu şu. Her öğretmeni iyi olmuyor. Biz de mesela, Fen, Türkçe , İnkilap vs hocaları çok iyiydi matematikçi nin anlatımı ise berbattı. O yüzden mat dan özel ders almak zorunda kaldık. Bol bol yapılan deneme sınavları dershanenin artısı. Sadece deneme sınavlarına gelen çocuklar da vardı . Dershane şart değil ama o zaman düzenli özel ders şart . Başka türlü nitelikli liseler çok zor ulaşılması.

Yakamızı bırakınnnn hocalarrrrr. Biz Kırşehir tıp bile yazacağızzzzz🙈🙈🙈Sizin olsun hacettepeler , çapa lar gazilerrrrrr🙈🙈robot gibi hep ders çalışan çocuk istemiyorummmmmmmm😂😂😂

Geçen yıl ki mat hocasını aradım bugün onun kendi yeri var başka hocaların da olduğu. Daha uygun fiyat verdi . Mat fizik le başlatacağız pazar günü. Çocuğun stresi bana da yansıyor . Bıktım. Lgs de kurtulurum sanmıştım yok, daha beteri oldu🙈Özel dersle kurtulurum inşallah. 🙏3 4 çocuğu olanlara Allah sabır versin . Çok aminnnnn🙈🙈😂

Dershanelerin sorunu şu. Her öğretmeni iyi olmuyor. Biz de mesela, Fen, Türkçe , İnkilap vs hocaları çok iyiydi matematikçi nin anlatımı ise berbattı. O yüzden mat dan özel ders almak zorunda kaldık. Bol bol yapılan deneme sınavları dershanenin artısı. Sadece deneme sınavlarına gelen çocuklar da vardı . Dershane şart değil ama o zaman düzenli özel ders şart . Başka türlü nitelikli liseler çok zor ulaşılması.
Haftada 1 saat Türkçe , yaklaşık 2 saat matematik dersi aldırmaya başlıyorum haftaya, Türkçe öğretmenimiz başladı zaten. Seneye deneme paketi alıp durumunu takip edeceğim.. Şimdiden başlayıp 8.sinifta da devam edeceğiz kısmetse.. Artık gerisi kısmet.. bakalım. İnşallah emeklerinin karşılığını alsın tüm çocuklarımız

Geçen yıl ki mat hocasını aradım bugün onun kendi yeri var başka hocaların da olduğu. Daha uygun fiyat verdi . Mat fizik le başlatacağız pazar günü. Çocuğun stresi bana da yansıyor . Bıktım. Lgs de kurtulurum sanmıştım yok, daha beteri oldu🙈Özel dersle kurtulurum inşallah. 🙏3 4 çocuğu olanlara Allah sabır versin . Çok aminnnnn🙈🙈😂
Ya demeyin öyleee, LGS ye girmeden bunalıma giricemm 😁

Herkesin sancılı geçiyor maalesef :(
Bence koç tutmuş olsak bizim gibi takip edemezdi. Ama çok yüz göz olduk böyle de

Herkesin sancılı geçiyor maalesef :(
Bence koç tutmuş olsak bizim gibi takip edemezdi. Ama çok yüz göz olduk böyle de
Bu sene çok şeyini anlatmıyor bana eleştireceğimi yada ekstra çaba göster diyeceğini düşünüyor beni hep yetersiz görüyorsun çalışmamı triplerü valla anneliğim sarsıldı ergenliğin de etkisi var ama üzülüyorum

Bu sene çok şeyini anlatmıyor bana eleştireceğimi yada ekstra çaba göster diyeceğini düşünüyor beni hep yetersiz görüyorsun çalışmamı triplerü valla anneliğim sarsıldı ergenliğin de etkisi var ama üzülüyorum
Benim oğlumun en iyi yanı bu sanırım
Eleştirmek pahasına anlatıyor konuşuyor istiyor yılmıyor🙈

Bazen bu da yoruyor

Bilmiyordum başın sağolsun mekanı cennet olsun.
Saol canim
Başın sağolsun canım zor dönemden geçmişsin Allah rahmet eylesin baban için
Saol canim
Valla benimki de sadece kavga etmek için konuşuyor. Yoksa hiç konuşmaz. Ders çalış soru çöz, çok oyun oynama deyince kavga da oluyor😅 iyi anlaşmak için gözümü kapatıp herseyine he demem gerekiyor. O da olmuyor.
Bence de her seyine he dersem superiz😅 Ya sen 14 yasindasin ben nasil diyim
Gecen sene cabaladim kavga etmemek icin. Tel tablet mahvediyor. Artik sure de koyamıyorum.

Back
X