• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 LGS Anneleri

😆😆 Siz hep diyorsunuz zaten . Kırşehir, evren mesajinizi almış olmalı 😁
Kırşehir espri istediğimiz bir il değil. Yani saçma hırslarımız yok demek istiyorum. Hayatta kimin ne olacağı asla belli olmaz. Ben bunu çok deneyimledim. Üniversitede yurtta yurt müdürüme dek bir arkadaşıma senin bölümün boş , aç kalırsın boşa buradasın der dururdu. Ama mezun olduğu yıl kanun çıktı. Formasyonu olan lisans mezunları sınıf öğretmeni oldu🙈Bizim kız 1 yıl bile işsiz kalmamıştı.

Ben de oğlum 8 e geçmeden dershane yorar ozel dersle hazırlanır diye düşünmüştüm baktim evde zorlanıyor çalışmakta gitsin en azından gözümün önünde olmaz dedim 🤣🤣
Butik bir dershaneye gitti 8 kişilik sınıflar.
Dershane o kadar iyi geldi ki anlatamam .Oğlum her zaman başarılı bir öğrenciydi ama fazla çalışmazdi.
Dershanede ders işlenmesinin yani sıra çok güzel motive oldu .Aslansın yaparsın, iyisin hadi v.s
Yine öyle saatlerce çalışıp yüzlerce soru çözmedi hatta ara derslere çok dikkat etmedi desem yeridir .
Şükür güzel bir sonu la tamamladı, zaman zaman fenden çok takıldı o dönemlerde ozel ders aldı 1 2 ay ancak olmuştur haftada 1 .Ders aldığı yerde bir matematik hocası vardi oğlumla iyi anlaştılar biraz da matematik çalıştılar onunla ama yine çok sürmedi Dershanedeki programından dolayı.
Tercih yapacak olsam dershaneyi seçerim dedi çünkü ortamını çok seviyordu .
Bize Dershane ilac gibi geldi .
Ama koçluk kısmını en başından beri ben takip ettim ,dershanenin verdiği programı benim seçtiğim sorulara uyarladik. Okulla da dershaneyle de konuştum ben seçiyorum dersleri soruları diye izin istedim .

Tamamıyla dershaneye bıraktık demem doğru olmaz mesela dershanenin deneme kulübüne gitmedi dışarıdan bir yer bulduk .soru sayısı, hangi ders cozecegi,yanlış kontrolü, hadi yoruldun bugun boş günü hep ben planladim o da uydu elinden geldiğince.
Ama benim pertim cikti küçük oğlan da 1.sinifa başlamıştı.
Simdi yapsam aynılarını diyorum ne oğlum izin verip sözümü dinliyor ne de benim gücüm kalmış, telefon elinde hallediyorum diye geziyor ortada ama istediğim gibi değil 😇
Seneye yine kontrolü ele almam gerekecek sanırım bu sene kendine bıraktım

Hep anlattım anlattım görüşümü yazmadım, çocuğun istemesi ve müdahaleye izin vermesi en önemlisi ,ben gecen sene yapabildim ama bu sene yaptirmiyor mesela ,aynı cocuk ,aynı anne .

Sonrası da dershane her ne kadar zaman alsa da motive ediyor gaza geliyor sınava hazırlanarak sosyallesiyor .
Sadece özel dersle de güzel ilerlenir ama benim oğlumun arkadaşa sosyallik ihtiyacı vardı.

Bu arada aynı dershaneye arkadaşımın cocugu da gitti hemen hemen benzer yöntemleri denedik ama onlar sonuçtan da dershaneden de memnun kalmayarak tamamladı süreci.

Özetle çocuğa bağlı biraz da nasip

Allah hepsinin yardımcısı olsun ,oğlanın da haftaya dinleme sınavları var 2 ingilizce 1 almanca 1 edebiyat
Sonra da yazılı sinavlar
İlk sınavlar özellikle ingilizce ortalaması çok düşük sınıfa göre
Ben de bi daraldım, bu defa yüz güldürür hepsi de insallah

Allah hepsinin yardımcısı olsun ,oğlanın da haftaya dinleme sınavları var 2 ingilizce 1 almanca 1 edebiyat
Sonra da yazılı sinavlar
İlk sınavlar özellikle ingilizce ortalaması çok düşük sınıfa göre
Ben de bi daraldım, bu defa yüz güldürür hepsi de insallah
İng 100 biz de Almanca da amaaaa coğrafya korkunç rekor düşük. Fizikte de karıştırmış yazarken bildiği halde. 76 o da ortalama altı bunlar

Oglan o kadar çalışmıyor ki ,hocaların notu kıt mi değil mi onu da anlayamiyorum🤣
Yine bu çalışmaya bu notlar iyi gelmiş diyorum
Buraya yazamıyorum tüm ülke görüyor diye. Kıt iyi bir terim bize göre. Kıtın kıtı biz de🙈🙈🙈

76 korkunç düşük değil ki ,ingilizce ortalaması 71 benimkinin ve 20 saat ingilizce düşün.
Diğer dersleri iyi yine ama anca ağırlıklı ortalama 81 olmuş anca .
İlk sınavlara göre karne alsa takdir alamayacak .
İngilizce 20 ders saati olunca anca bu kadar olmuş ortalama ,önce çok üzüldüm de sonra alıştım. Kesin yükseleceğim diyor ama bakalım yapabilecek mi .

76 korkunç düşük değil ki ,ingilizce ortalaması 71 benimkinin ve 20 saat ingilizce düşün.
Diğer dersleri iyi yine ama anca ağırlıklı ortalama 81 olmuş anca .
İlk sınavlara göre karne alsa takdir alamayacak .
İngilizce 20 ders saati olunca anca bu kadar olmuş ortalama ,önce çok üzüldüm de sonra alıştım. Kesin yükseleceğim diyor ama bakalım yapabilecek mi .
İlk ben de üzüldüm sonra dediğin gibi alıştım. Biz de Obp ya direkt . Yarın mat özel dersine başlatıyorum hiç anlamamış fonksiyonları. 85 ilk yazılısı . Tek tek toparlanacak artık. Yapacak birşey yok.

2 ayrı ingilizce dersi var
Hepsinden 4 er not alıyorlar sonra birinin %30 u diğerinin %70 i gibi bir hesap yapılıyor çok karışık anlamadim .
Benim akıllı %70 i alınacak dersin dinleme bölümünde 44 almis 🙄🙄diğerinde 90 var ama 44 e ne yapabilir ki

Dinlemeyi baştan kaçırdım diyor ,sonra anlayamadım yapardım diyor ,insallah öyledir derste de konuşuyorlar hareketliler diye şikayetler aldım bu sene .Düşük not görsün aklı başına gelsin napalim dedim de göreceğiz 2.sinavlarda gelmiş mi gelmemiş mi ?

Teslim etmediği ödevler varmış neden yapmadın diyorum ,sadece ben mi yapmadım yaa çok var yapmayan diyor şaka gibi 😔
Toplantıda şok yaşadım resmen

2 ayrı ingilizce dersi var
Hepsinden 4 er not alıyorlar sonra birinin %30 u diğerinin %70 i gibi bir hesap yapılıyor çok karışık anlamadim .
Benim akıllı %70 i alınacak dersin dinleme bölümünde 44 almis 🙄🙄diğerinde 90 var ama 44 e ne yapabilir ki

Dinlemeyi baştan kaçırdım diyor ,sonra anlayamadım yapardım diyor ,insallah öyledir derste de konuşuyorlar hareketliler diye şikayetler aldım bu sene .Düşük not görsün aklı başına gelsin napalim dedim de göreceğiz 2.sinavlarda gelmiş mi gelmemiş mi ?

Teslim etmediği ödevler varmış neden yapmadın diyorum ,sadece ben mi yapmadım yaa çok var yapmayan diyor şaka gibi 😔
Toplantıda şok yaşadım resmen
Bazen şanssızlık oluyor bildiği halde. Öyle olmuştur bence. Ödev işi tam karmaşa . Okulun şerefi için onu da yazmayacağım🙈

İlk ben de üzüldüm sonra dediğin gibi alıştım. Biz de Obp ya direkt . Yarın mat özel dersine başlatıyorum hiç anlamamış fonksiyonları. 85 ilk yazılısı . Tek tek toparlanacak artık. Yapacak birşey yok.
Toparlanır annesi 85 gayet iyi bundan daha yüksek alir insallah .
Anlamadığı konuları baştan biriktirmeden halledip ilerlerse 85 ve üzeri gayet güzel notlar bence 😇

Trajikomiğini yazayım ama. Deneme sınavları oluyor 86 soru 80 dakika sadece tüm dersler🙈ilk kez bu yıl performans notu olarak verilecekmiş bir de. Güler misin ağlar mısın? Deneme sınavı yasak ya . Nasıl nota dönüşür?🙈

Bazen şanssızlık oluyor bildiği halde. Öyle olmuştur bence. Ödev işi tam karmaşa . Okulun şerefi için onu da yazmayacağım🙈
Şanssızlık falan değil bence ama inşallah öyledir. Dilde zaten öyle ahım şahım yetenekli değil, Türkçede bile 🤣
Çalışıp tekrar yapmayıp derste de konuşunca anlamaz tabi dinlediğini, bununla birlikte konuşanların notları bundan iyi 🫠
Sinif ortalamasının altında İngilizceden ve bu senenin amacı ingilizce düşün.

Trajikomiğini yazayım ama. Deneme sınavları oluyor 86 soru 80 dakika sadece tüm dersler🙈ilk kez bu yıl performans notu olarak verilecekmiş bir de. Güler misin ağlar mısın? Deneme sınavı yasak ya . Nasıl nota dönüşür?🙈
Çalışsınlar diye öyle diyorlardır bence .
Performan notu verirken onu da dikkate alırlar ama direkt ondan verilmez bence .

Bize toplantıda her sene hazırlıklar böyle bir ozguvenle gelir dersleri önemsemez 2.donem toparlar dediler .
Sizinkiler in de 9.sinifina denk geliyor işte.
Baştan gevşek olmasınlar diye biraz korkutuyorlardir

Şanssızlık falan değil bence ama inşallah öyledir. Dilde zaten öyle ahım şahım yetenekli değil, Türkçede bile 🤣
Çalışıp tekrar yapmayıp derste de konuşunca anlamaz tabi dinlediğini, bununla birlikte konuşanların notları bundan iyi 🫠
Sinif ortalamasının altında İngilizceden ve bu senenin amacı ingilizce düşün.
Her çocuğun aynı düzeyde olduğu okulların şokundalar hala bence. Ortaokulda çalışkan biliniyorlardı. İyi not alıyorlardı bir havaları vardı. Artık herkes çalışkan. Öğretmenler de hepsi değil, bazıları maalesef daha fazla bileni varsa konuyu üstünkörü geçiyor ya da şöyle oluyor. O en çalışkanları baz alıp diğerlerine düşük not veriliyor. Benim gözlemim bu oldu bu yıl.

Back
X