2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    171
Kuzum hapşuruk normal hırıltı burnu dolu temizlemelisin

Cnm 8e düştüyse güzel beslenırse düşer sarılığı, mama verıyormusun? Bızdede 13ten 8e düşmüştü bıdaha gıtmedık. Sıcaklık konusunda hiç ölçmedim evın durumuna göre anlarsın zaten, tekmi bakıyorsun? Ben kusma olayına karsı hep yan yatırdım, bi saga bi sola, alışkanlık halaa yan yatar hiç sırtüstü yatmaz, gaz olayından ötürüde yan yatırırdım.

Tazyikli gelince de olabiliyor o zaman ilkk sütü el ya da pompa ile sağıp biraz azalınca vermek gerekiyor sütün azı gibi çok ve tazyikli olması da problem oluyor. Fışkırır gibi süt kusma yapar bilginize
Anlamadim ki öğlen öyleydi akşama düzeldi sanki anlık oldu gibi çözemedim zaten memedeyken daha 1dk emdi emerken belli oluyordu daha sesli yutkunup nefes nefese kaldı, en son burnu ağzı çıktı hepsi, iki defa oldu sonra bidaha olmadı çözemedim ne oldu yani devam ederse bi bakmak lazım
Banada 1 hafta sonra kontrole gel dediler. Tabi benim durum daha farkli belki oyuzdendir. Aman cok hareket etme dinlen dikisler feci aciyor
Olabilir canım parca ihtimaline karşı olabilir valla şuan sakat gibi yürüyorum ped surtunmesin dikişe diye kesin ondan hassaslasti bu neyse bı sure daha yatış
Kizzzz ağlama bir tek senin böyle sanıyorsun belki kaygıların ağır basıyor şuan zaten çoğumuz sağlıklı dusunemiyoruz. Yeni bir insancik, dünyaya adapte olmasi lazım. o süreçte de böyle oluyor malesef doktor bile çoğu bebek geceleri uyumuyor gündüz uyuyor vs diye anlattı. Benim bebikom da uyumuyor geceleri sabaha pertimiz çıkıyor 6-7 den sonra uyuyasi geliyor cozemedik derdini alışma süreci diyorum. Adapte olana kadar en azından normal gözüyle bakmaya çalış canım bu günler de geçecek dönüp baktığında vay be neler atlatmışım diyeceksin hiç üzülme strese girme, sorun sende değil bak kaç kişi ugrasiyorsunuz olmuyor ? Demekki sorun bizde değil kesin gaz olduğuna emin misiniz kucağına alıp uzaninca yani ten temasi gibi yapinca da mi durmuyor, denemediyseniz deneyin öyle biraz sakinlesebioir belki, bi de gaz gibi bir şeyle kivranirken ayağını masaj yapar gibi ovalayinca da sakinlesiyor biraz onu da deneyebilirsiniz üzülme lütfen çok güzel anne olduk
Benim bebegimde bugun kusmaya basladi kizlar. Emdikten 5 dk sonra biraz cikariyor. Tehlikeli biseymi acaba. Kv normal korkma diyor
Fazlasini kusuyorlar diye biliyorum.

Sadece ucunu mu alıyor olabildiğince kahverengi alanı almasını sağlamalısın yoksa çok canın yanar kuzum
Gümüş kapak kullanırsan da havasız bırakma anne sütünü sür kapağı kapa
Tamam canım çok teşekkür ederim deneyeceğim bi ya sol tarafı güzel alıyor ama sağ tarafı ne yaptıysam kahverengi yeri aldıramadım. Bir de ucunu bir güzel sündürüyor oyun oynuyor sanki kerata
Kuzum inşallah acılı değildir valla doğumdan beri pek kıymetli canım bana doktor 20 gün sonra dedi ama kontrol nasıl oluyor ki illa çatala çıkmak gerek mi . Eğer gerekliyse sanırım bir süre daha gidemem. Aklıma o anlar geliyor yapabileceğimi sanmıyorum

Yani benimki de tahmin jsnxjsjdjd dikislere vs bakacaksa vajinal muayene gerekir diye düşünüyorum onu da genelde catalda yapiyolar bir sıkıntı var mi vs diye. Şart midir bilmiyorum belki başka seylere de bakiyorlardir araştırayım biraz xnbbdbdjx

Canım hepimiz çok taze anneleriz. Bebişlerimizde bizde yeni hayatımıza adapte olmaya çalışıyoruz. Şu an yaşadığımız herşey geçici bir süreç . Bundan birkaç hafta sonra kendi düzenimizi kurmuş daha adapte bir şekilde başka şeyler konuşuyor olacağız burada çok güzel anne oldun geceleri benim kerata oğlumda uyumuyor saat 23.00 dan beri memede mesela hala da uyumaya niyeti yok benimki ilk 3 4 gün çok ağladı oda gazdan dolayıymış . Yediklerine dikkat et birde bebeğini kucağına al ayakta ritmik bir şekilde otur kalk yap sen yapamazsan ağrılarından dolayı yakınlarından biri yapsın çok rahat gaz çıkarıyorlar . Birde kuzum stres yapma hissediyorlar . Benim şu ana kadar tecrübe ettiğim şeyler böyle umarım işine yarar.

Birşey bulursan haberdar et gerçekten bir parmak olayı ve çatalı kaldırabileceğimi sanmıyorum . Düşüncesi bile psikolojik olarak mahvediyor beni kanım çekiliyor resmen

Yok canım bişey olmasından korkmuyorum da böyle net tarih olması başka bir anda olması beni çok telaş korku içinde yapar mı yoksa daha mı iyi olur bilemedim

Kızlar sizce doğum için memlekete annemde kalmaya gitmeli miyim? Eşimle gidicem 15-20 gün sonra dönmeyi düşünüyorum. Memleket 12 saat. Bir de gelen giden çok olacak bundan biraz tedirgin oluyorum. Eşimin tarafı bizimkiler derken üzerine bi de bayram gelecek acaba sezeryanlı lohusa halimle bunalır mıyım kalabalıktan? Bebek de kalabalığa bi anda girecek. Burda da hastanem uzak 2 saat mesafede. Memlekette de hastane yine yarım saat mesafede. Sezeryan tarihi aldım burdaki hastanemden. Ne olur ne olmaz diye bikaç gün erken gidip orda beklemeyi düşündüm 2 saat mesafe uzak olursa diye. Annem ve babam da doğuma geldi yardımcı olmak için. Sizce direkt memlekete gidip doğumda annemde kalmak mı mantıklı yoksa burdaki hastanemin olduğu yere bikaç gün önce gidip sezeryan günümü beklemek mi?

Eğer annengile gittiğinde çok kalabalık misafirler olacaksa kendi evinde kalman daha mantıklı, 2 saat mesafe sezeryan için uzak bir mesafe değil normal doğum bile olsa sancin başlayınca hemen gitsen yetisirsin gayet güzel. Ama annen sende kalsın mutlaka sezeryanda bir süre annenin yanında kalması iyi olur hem senin bakımın hem bebek bakımı için. Ama asla kalabalığa girme.

Yakın akrabalar komşu vs illa ki gelecekler gelme de diyemeyiz. Durmazlar yani. Bi an acaba kalabalık ortam iyi gelir mi dedim sevdiklerim falan diye sonra canımın derdiyle upraşcam bi yandan bebek. Yazın zaten gidip kalcam 2 ay fazlasıyka akraba dozu almış olcam. Bi de annem bana mı bakcak bebeğe mi misafirle mi ilgilencek onu düşündüm. Ama kendi evimde eşim de yardım eder Annem de kalacak onu bağlayan bir şey yok şu an istediğimiz kadar kalabilir. Ben sadece sezeryan gününden önce acil bi durumum olursa su gelmesi kanama gibi o zaman yetişemezsem diye kaygılandım. Onun için de bikaç gün erken gitcem sanırım hastanemin olduğu yere. Bi yer tutup orda kalabilirim hastaneye yakın olayım diye. Fazla mı evham yaptım bilmiyorum ama

Hiç üzülme ilk deneyimimde aynı şeyi yaşadım çok ağladım kendimi yetersiz hissettim nasıl bir anneyim ki anne kokum bile çocuğumu sakinlestiremiyor diye lohusaligin dibini yaşadım..
Ben doğum yaptıktan sonra sütüm hemen gelmedi oğlumda emmeyi beceremedi. Ben gogsumu veriyordum ama o zamanki cahillik mamaya da karşı idim emsin sadece sütüm gelsin hemen düşüncesindeydim cevremdekilerin etkisi ile.. ardından ebem durumumuz nasıl diye bizi ziyarete geldi eve tabi çocuk durmadan ağlıyor dedi hemen mama alin ardindan siringaya mamasini hazirladi o siringanin o ince ucundan resmen emdi 2 tane içti hemen gazını çıkarttı hiç ugrasmadan yatağa koymasıyla kendi kendine uyudu.. o anki pişmanlığını ve yetersizlik duygumu anlarsın sanırım
Tavsiyem tok olduğundan ve gazının olmadigindan emin olman ve sosyal medya da masaj yöntemleri var bebisi yikadiktan sonra güzel bir masaj yap acayip gevsiyorlar
Hepsini denemiş olabilirsin tabiki ama sen harika bir annesin şuan ilk kez deneyimliyorsun ve bu süreç bittikten sonra kendimi ne kadar çok hırpalamisim diyeceksin.. oyleside büyüyor boyleside hiç canını sıkma hepsi gelip geçici durumlar
Benim bebegimde bugun kusmaya basladi kizlar. Emdikten 5 dk sonra biraz cikariyor. Tehlikeli biseymi acaba. Kv normal korkma diyor
Bebeğe süt verdikten sonra hemen dik tutma hafif verevine tutabilirsin ama bu kusma zaten fazla değil ise fazlasini atiyordur endişelenme

Evet bence de anneniz siz de kalsın o durumda misafir istemeyebilirsiniz yazın gitmeniz daha mantıklı. 2 saat mesafeye yetisirsiniz bence önceden gitmenize gerek yok suyunuz da gelse sorun olacağını sanmıyorum ama yine de siz bilirsiniz tabi ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…