- Konu Sahibi elektroforez
-
- #38.701
Doktor azalan kiloyu saymıyoruz dedi 3200 den hesaplanıyor normal almış böyle devam dedi bende hep meme üstüne mama gidiyorum yani tek meme versem hem susmuyor hem yatmıyor çok nadir meme nin üstüne uyuduğu olmuştur 200 cm de 12 saat sonunda yani tüm gün emmeyince oldu yoksa 3-4 saatte dapsam 40-50 ancak iki memeden çıkıyorKüçük bir mat hesabı yapalım:
Doğum : 3200 şişliği:200 desek
3200-200=3.000 kilo kalır
İlk ay kilosu 4700 olmuş
4700-3000=1.700 bir ayda aldığı kilo
Doktorlara göre bir ayda ortalama 800-1000 alması güzel
Bu durumda senin bebeğin üst düzey kilo almış
mama verdim ondan aldı dersen eğer, günlük kaç cc mama verdin ise bir bebeğin günlük kaç cc ile doyması gerektiği miktarı çıkar kalanda senin sütün olur eğer sütünle mama birbirne yakınsa demekki sütün yetiyordur bebeğin başka sebeble ağlıyordur
Daha herşey çok erkenken bir hafta takip yapıp sonucu görebilirsin, süt yağı, süt akması yok bebek ağladı açmı kaldı gibi vesveselere izin vermeden sadece kilosuna odaklanarak hareket edersen ancak rahatlayabilirsin
Tek gerçek bebeğin kilosudır umutma
200 cc süt asla küçğmsenecek bir seviye değil her ne kadar beklemiş olsada
Oku bir sana uygun olan yerleri al
Ameliyat da garanti çözüm değilmiş kiBaya vardı bende de dışta içte var mıydı bilmiyorum ama ben o uçla iceriye de sıkıyordum dışa da sürüyordum. Bir kaç hafta kullandım.Bende gebelik öncesi bir tane ufak yılda bir yada iki kere çıkardı bir kaç hafta durur sonra içeri kaçardı. Ama bu seferki hem arttı hemde çok ağrılıydı. Yani ömür boyu kullanmazsın diye düşünüyorum. Içeri cekilir belli bi zaman sonra ama dikkat etmek lazım kabızlık en büyük sorun, tetikliyor. Tamamen kaybolmaları için sanırım ameliyat olmamız gerek
Ahh hiç sorma benimki de 5 küsürde uyandı ,önceden 4 küsürdü.Hala uyumadı .Ben dün sordum blackout perde .Sipariş vereceğim ev ışıl ışıl disko topu gibi mübarekY bana biri desin..... 8 ds uyuyan bebek gecs 3 e kadar uyuyor... O kadar uykulu ki gazı zor çıkıyor yarım saat onla ugrastim... Uykusu acikdi bi yarim saat de uyutmaya hadcamisimdir..... Ve şuan uyandifon perdem de çok kadarfmiyor ışığı hiç gecirmeyen perdelersen almak lazim
Benimde 4. Buçukta uyandı mama verdim bende ama elimkolu durmuyor ki ıh pıh edip kendini uyandırıyor zaten. Ama gazı var bayağı sıktı kendini yapamadı mesaj felan yaptım yok olmadı şimdi zorla uyuttum ama yine garip sesler çıkartıyor birazdan uyanır muhtemelenBenımkı bugun 3 te kalktı ve 5 e kadar uyumadı sonrada 10 dkka uyuyo uyuyup uyandı mememı emmıyor mama verıyorum yemıyor,sureklı ıkınma gaz halınde yıne,cocuga duzeldı derken hersey basa sardı sankı ya gece sınır sıstemım coktu,cocuga sınırlendım bır dakıka durmadı gecenın o saatınde elı kolu kıpır kıpır yemek yemıyor uyumuyor,sımdıde ona sınırlemdıgım ıcın kendıme sınırlıyım
Valla kendımı tukenmıs hıssedıyorum bugun gercekten.sınırlerım bsya yıprandı boynum segırıyor yorgunluktan sureklı kıcakta tutmaktan ters hareketten.bu nasıl bısey ya elı syagı bır dskıka durmuyo.uykusuzluk bence annelıgın en zor yanj ınsanı cok yıpratıyorBenimde 4. Buçukta uyandı mama verdim bende ama elimkolu durmuyor ki ıh pıh edip kendini uyandırıyor zaten. Ama gazı var bayağı sıktı kendini yapamadı mesaj felan yaptım yok olmadı şimdi zorla uyuttum ama yine garip sesler çıkartıyor birazdan uyanır muhtemelen
Ay ya yakın olsak ne güzel olurdu valla bebeleri alır görüşürdük kv koca dedikodusu yapardık çay kahve muhabbet valla çok güzel olurduTemmuz agostosta bende hıc gıtmem felaket bıyer,hazıranın basında ıyıdır ama hava,ayy bızımkı klıma falan bılmez hemen carpılır yavrucagım ayagından corabı cıksa yanlıslıkla 5nsaatgaz sancısı cekıyo kıyamam ben onatömüğe gideceğim ben gondol sıtesını bılıyosundur orda oturan varsa goruselım senın esın ne ıs yapıyodu canım?
Ayy yerim ne kadar erken geliyor kuşun dişi inci gibi dişleri olsun inşallah kolay atlatırsınız inşallah süreci canımBiliyorsundur belki canım ama kaldığın memeden emzirmeye başlamak lazım son süt için .Ben iki ay öyle yaptım kilo alımı iyiydi .Son ay reflü vs derken zaten emzirmede sıkıntı yaşadım maalesef.Bugun kontrolümüz vardı hem de rota aşısını oldu .Diş de geliyormuş her şey tam oldu@Minnosumm
Ya sende öylesin canım benim çok sağolPozıtıf enerjı kaynagısın kuzum
Ayy kaç kere izledim yine de onunacıyorum hayır tv de gündüz kuşağı da çok kötü izlenecek bir şey yok müfe anlı vb programları izleyince midem bulanıyor izleyemiyorum diğer türlü vakit açmıyor film açsam bebeden takip edemiyorum hiç oluyor film en iyisi yine tvYaprak dökümü bataklığına hoşgelmişsinbende takılıyordum arada şimdi çocuklar tv izlemesin diye çok kısıtlı açuyorum mecbur oyalıyorum onları
Ayy ne kötü ya ben herkesi toplu bir kere de çağırayım da kurtulayım dedim aynı şeyler yapcam sonuçta bir kere yapayım dedim temizlik yaptım halıları yıkamaya verdim sonra ayağımı kırdımYarın yine bebek gormesine gelecekler bana poğaça ıslak kek makarna salatası ve pudingli tatlı yaptım bı bitseler de artık bu görme rahatlasam
Ya böyle bile olsa temizlikle dahi uğraşmak zorunda kalıyorsun o bile ne kadar zaman alıyor ki kadın 3 çocukla neye yetişsin gerçekten bu insanlar duyarsız insan olsalar yiyeceklerini de kendileri yapar getirir her gelen bir şey yapsa ne kadar çok şey olur bir şey de kimseyi yormaz yani dediğin gibi canım ama işte herkes düşünemiyorHiçbişey yapmamak lazım aslında karşı taraf eli boş gelmese sende çay ikram etsen ne iyi olur
Yok ya zaten bebeye versen alamaz ki öğürür ağzına sığmaz almadı öğürdü de ara ara tekrar denicem de gönlü olsun heves etmiş almışAy benim komşum emzikleri çok sevuyo bebelerde benimki de biraz tutuyo diye wee baby nin süslü güzel görünen emziklerinden almak istiyodu tutarsa verirsin şeker duruyor diye. Dedim tamam al denerim ben, almış....
6/18 ay olanından almış evde fark ettim. Dedim büyük almışsın falan. Bana diyo ki bir şey olmaz tutar, ben kendi ogluma dogar dogmaz böyle verdim senin kizcen de alir falan diyo sndnjdndjsj zararlari olmaz mi la... Vermeyi düşünmüyorum zaten ama böyle bir kafa olamaz ya (cok iyi insan cidden ama bu kafa yapısı saçma geliyo bana skndjsjsj)
Çekemez zaten canım büyük emziği bir de damaklı emzik almış zor bende hepsinin gerekli olduğu ayda kullanılması gerektiğini düşünüyorum küçüğe büyük versen olur mu bilmiyorum ama büyüğe küçük verdiğinde damak darlığı yapıyor yer ediyor boşuna da kategorilendirmemişler 0-6 6-18 diye bez gibi düşünün onunda öyle olması gerekiyor uzun süre emzik kullanımı da öyle yapıyor 1,5-2 yaşında falan bıraktırmamız lazım akılları ermeye başlayınca bıraktırmakta zor oluyorAma mememizim ucu emzik gibi değil ki yumusack yani kocaman bile olsaydi damagın sekline etki edecek bir sertlikte değilemzik huna sebep olabilir belki jsbxjd bi de benim minnoşumun ağzı da minicik küçücük
11 saat sonra ilk kez sağdım şimdi 80 çıktı. Sıfır şişkinlik ve ağrı. Üzme kendini bak ne güzel çıkmış. Arkadaşlar da yazmış zaten ön süt yağlı süt diye düşünme daha ağzına memeyi ne kadar çekerse artık. Her geçen gün daha da azalıyor. Ne alırsa kardır.Kızlar nişan annelerine de yazdım sizinde yorumlarınıza ihtiyacım var ya ben bugün hiç emzirmedim hep mama verdim sabahtan beri şimdi göğüslerim şişti ağrıdı sabah 5 ten beri emmemişti şuan saat akşam 5 sağdım iki memeden 200cc çıktı ama tabi saatlerdir emmedi diye ve bugün mama içti diye mi ay okadar güzel ki sabahtan beri kalkıyor biraz duruyor biraz kıkırdamıyor mamasını içip geri yatıyor ya valla ben mama vermek istiyorum çocuk da mutlu bende ama sütüm var işte az da olsa o dolunca rahatsız ediyor napcam bilmiyorum sağmak da günde bir kere zor fırsat buldum şimdi yani. Sağabilsem aslında günde iki üç kere sağıp versem böyle çocuk da doyuyor diğer türlü ben sürekli memede tutmaya çalışıyorum emsin yağlı sütü alsın diye enazından böyle sağabilsem ne içtiğini bilirim çocuk da rahat uyur bugün tesadüf mü oldu yoksa mamayı doya doya içti diye mi bilmiyorum
bacim bunlari yapmaya nasil firsat buldun bide senin 3 cocuktu dimi helal olsunYarın yine bebek gormesine gelecekler bana poğaça ıslak kek makarna salatası ve pudingli tatlı yaptım bı bitseler de artık bu görme rahatlasam
Evet doğru artık ne çıkarsa veririm sağıp vercem günde iki öğünü çıkar muhtemelen11 saat sonra ilk kez sağdım şimdi 80 çıktı. Sıfır şişkinlik ve ağrı. Üzme kendini bak ne güzel çıkmış. Arkadaşlar da yazmış zaten ön süt yağlı süt diye düşünme daha ağzına memeyi ne kadar çekerse artık. Her geçen gün daha da azalıyor. Ne alırsa kardır.
Gondol sitesi cok guzel ve eglenceli biyer yillar once gitmistim ama hala aynidir eminimTemmuz agostosta bende hıc gıtmem felaket bıyer,hazıranın basında ıyıdır ama hava,ayy bızımkı klıma falan bılmez hemen carpılır yavrucagım ayagından corabı cıksa yanlıslıkla 5nsaatgaz sancısı cekıyo kıyamam ben onatömüğe gideceğim ben gondol sıtesını bılıyosundur orda oturan varsa goruselım senın esın ne ıs yapıyodu canım?
Ay evet başlamış ,zaten eliyle sürekli kasıyor yavrumAy ya yakın olsak ne güzel olurdu valla bebeleri alır görüşürdük kv koca dedikodusu yapardık çay kahve muhabbet valla çok güzel olurdu
Ayy yerim ne kadar erken geliyor kuşun dişi inci gibi dişleri olsun inşallah kolay atlatırsınız inşallah süreci canım
Ya sende öylesin canım benim çok sağol
Ayy kaç kere izledim yine de onunacıyorum hayır tv de gündüz kuşağı da çok kötü izlenecek bir şey yok müfe anlı vb programları izleyince midem bulanıyor izleyemiyorum diğer türlü vakit açmıyor film açsam bebeden takip edemiyorum hiç oluyor film en iyisi yine tv16:30 da aşk ı memnu başladı onu da izliyorum alçılı bacağımla iş yapamayınca zaman geçmiyor
Ayy ne kötü ya ben herkesi toplu bir kere de çağırayım da kurtulayım dedim aynı şeyler yapcam sonuçta bir kere yapayım dedim temizlik yaptım halıları yıkamaya verdim sonra ayağımı kırdımSonra dediler ki üzülme Eylül de geliriz Gelmeyin anasını satıyım demek ki bu bir işaret yani Allah tarafından verilen
Ya böyle bile olsa temizlikle dahi uğraşmak zorunda kalıyorsun o bile ne kadar zaman alıyor ki kadın 3 çocukla neye yetişsin gerçekten bu insanlar duyarsız insan olsalar yiyeceklerini de kendileri yapar getirir her gelen bir şey yapsa ne kadar çok şey olur bir şey de kimseyi yormaz yani dediğin gibi canım ama işte herkes düşünemiyor
Yok ya zaten bebeye versen alamaz ki öğürür ağzına sığmaz almadı öğürdü de ara ara tekrar denicem de gönlü olsun heves etmiş almış
Çekemez zaten canım büyük emziği bir de damaklı emzik almış zor bende hepsinin gerekli olduğu ayda kullanılması gerektiğini düşünüyorum küçüğe büyük versen olur mu bilmiyorum ama büyüğe küçük verdiğinde damak darlığı yapıyor yer ediyor boşuna da kategorilendirmemişler 0-6 6-18 diye bez gibi düşünün onunda öyle olması gerekiyor uzun süre emzik kullanımı da öyle yapıyor 1,5-2 yaşında falan bıraktırmamız lazım akılları ermeye başlayınca bıraktırmakta zor oluyor
yengem doğum yaptı doğuö belgesine doktor şişliği hesplayıp eksik yazdı kilosunu 4 doğmuştu 3800 yazdırdılar şaşırdım senin doktorun saymamasına demekki hepsi farklı düşünüyorDoktor azalan kiloyu saymıyoruz dedi 3200 den hesaplanıyor normal almış böyle devam dedi bende hep meme üstüne mama gidiyorum yani tek meme versem hem susmuyor hem yatmıyor çok nadir meme nin üstüne uyuduğu olmuştur 200 cm de 12 saat sonunda yani tüm gün emmeyince oldu yoksa 3-4 saatte dapsam 40-50 ancak iki memeden çıkıyorİ
Benim oğlumun gazı çok zor çıkıyor bazen çıkmıyor hatta ağlıyor sürekli gündğz çok eziyetli bir bebek, gece kalkmaya eriniyorum ben yatarak emziriyorum 4-5 saat ancak uyuyabiliyorum iki çocuğun uykuları birbirinw denk gelmediği için biri uyuyunca diğeri kalkıyor biri yatınca öbürü uyumuyor neyse emzirdikten sonra hemen gaz sancısı başlıyor ben belinden tutup oturur pozisyona getirip beline bir iki vurmama kalmadan pat çıkıyor gazı ben hiç kalkmadan halletmiş oluyorum geri yatırıyorum hemen uyuyoruz geriY bana biri desin..... 8 ds uyuyan bebek gecs 3 e kadar uyuyor... O kadar uykulu ki gazı zor çıkıyor yarım saat onla ugrastim... Uykusu acikdi bi yarim saat de uyutmaya hadcamisimdir..... Ve şuan uyandifon perdem de çok kadarfmiyor ışığı hiç gecirmeyen
Ay bende yabancıların reelslerşnde gördüm o pozisyonda bende çıkartıyorum gazını hemen çıkartıyorBenim oğlumun gazı çok zor çıkıyor bazen çıkmıyor hatta ağlıyor sürekli gündğz çok eziyetli bir bebek, gece kalkmaya eriniyorum ben yatarak emziriyorum 4-5 saat ancak uyuyabiliyorum iki çocuğun uykuları birbirinw denk gelmediği için biri uyuyunca diğeri kalkıyor biri yatınca öbürü uyumuyor neyse emzirdikten sonra hemen gaz sancısı başlıyor ben belinden tutup oturur pozisyona getirip beline bir iki vurmama kalmadan pat çıkıyor gazı ben hiç kalkmadan halletmiş oluyorum geri yatırıyorum hemen uyuyoruz geri
Okadar kolay çıkıyorki o pozisyonda her gece aynı şekilde çıkıyor hemen ama gündüz işe yaramıyor pek gece gibibi dene sende istersen ben bunu osman gönülal dan duymuştum
Doğum yardımı başvurunuzun durumunu Bakanlığımızın “İlköğretmenim Ailem” mobil uygulaması üzerinden uygulamasından takip edebilirsiniz. Doğum yardımı başvurusu Mayıs/2025 ödeme dönemi için kabul edilen ve hak sahibi olarak belirlenen kişiler kimlik numaralarını belirten belgeleri ile Halkbank şubesinden hak etmiş olduğu ödeme tutarlarını alabileceklerdir. B001 böyle bir mesaj gelmiş eşime ama site açılmıyormuş yoğunluk var sanırım.Kizlar dogum yardimi sonuçlanan varmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?