2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    170
Küçük bir mat hesabı yapalım:
Doğum : 3200 şişliği:200 desek
3200-200=3.000 kilo kalır
İlk ay kilosu 4700 olmuş
4700-3000=1.700 bir ayda aldığı kilo
Doktorlara göre bir ayda ortalama 800-1000 alması güzel
Bu durumda senin bebeğin üst düzey kilo almış
mama verdim ondan aldı dersen eğer, günlük kaç cc mama verdin ise bir bebeğin günlük kaç cc ile doyması gerektiği miktarı çıkar kalanda senin sütün olur eğer sütünle mama birbirne yakınsa demekki sütün yetiyordur bebeğin başka sebeble ağlıyordur

Daha herşey çok erkenken bir hafta takip yapıp sonucu görebilirsin, süt yağı, süt akması yok bebek ağladı açmı kaldı gibi vesveselere izin vermeden sadece kilosuna odaklanarak hareket edersen ancak rahatlayabilirsin
Tek gerçek bebeğin kilosudır umutma

200 cc süt asla küçğmsenecek bir seviye değil her ne kadar beklemiş olsada
Oku bir sana uygun olan yerleri al

Eyvah benim de geç olursa saha ağrılı mi olur acaba
Yok yok canım korkma herkesin aynı olacak değil .Benim daha çok öncesinde başladı ağrılarım ama çok ağrım oldu .Bir de aşırı yoğun ,ped yetişmiyordu resmen .Gece pedi bile sızdırdı kaç kez insallah artık daha düzenli olur

Bence sütün çok az değil , belirsizlik seni kaygılandıryorsa kafanda bir rutin belirle bir öğün emzir bir öğün mama ver , ya da her emzirmeden sonra bir miktar mama ver doyduğundna emin olursun hem de bebeğin anne sütü almaya devam etmiş olur, hemde sen kaygılanmadan bebeğini beslemiş olursun

Kızlar istanbul avrupa yakasında önerebileceğiniz çocuk doktoru var mı acaba? Şu an doğumdaki doktora gidiyoruz ama doğru düzgün mesajlara dönüş yapmıyor yoğunluktan

Orası uzakmış bizimkiler merkezde veya tarsustalar evet duymuştum oraları da yazın sık sık deniz için erdemli silifke taraflarına geçiyoruz, benim eşim memur diyelimdoğu görevindeyiz

Yaprak dökümü bataklığına hoşgelmişsin bende takılıyordum arada şimdi çocuklar tv izlemesin diye çok kısıtlı açuyorum mecbur oyalıyorum onları

Bunu da aldım sjsnsjndjd şans dileyiiin
Bunu bana yazdı doktorum hamileyken benim de basur çok fenaydı, birde normal doğum yaptım , hem dikişler hem de basur çok kötü ağrı oluyordu tuvalete gidesim yoktu ama bana iyi geldi bu krem, düzenli kullan faydasını görürsün belki. Benimki şuan sıfır ağrı.

Benim doğumdan önce her şey güllük gülistanlıktı doğumdan sonra fena oldum.. bakalım inşallah benim de işime yarar ne kadar süre kullanmistin bibde çok basur vae miydi max kaç oluyo bilmiyorum ama kac tane olabiliyorsa o kadar var bende sjdnjdnd geçince bidaha olur mu diye de düşünüyorum yani ömür boyu mu kullancam bunu

Ay benim komşum emzikleri çok sevuyo bebelerde benimki de biraz tutuyo diye wee baby nin süslü güzel görünen emziklerinden almak istiyodu tutarsa verirsin şeker duruyor diye. Dedim tamam al denerim ben, almış....

6/18 ay olanından almış evde fark ettim. Dedim büyük almışsın falan. Bana diyo ki bir şey olmaz tutar, ben kendi ogluma dogar dogmaz böyle verdim senin kizcen de alir falan diyo sndnjdndjsj zararlari olmaz mi la... Vermeyi düşünmüyorum zaten ama böyle bir kafa olamaz ya (cok iyi insan cidden ama bu kafa yapısı saçma geliyo bana skndjsjsj)

Çokmu büyük ucu sence ama 0-6 aylarda küçüm gibi mememin ucu kocaman benim 2-3 yaş gibi çok bütük değilse aıkıntı olacağını sanmam ya 3 aylık olmuşsunuz bile zatenbelkide tutmaz hani bir foto atsana nasıl bişey

Ama mememizim ucu emzik gibi değil ki yumusack yani kocaman bile olsaydi damagın sekline etki edecek bir sertlikte değil emzik huna sebep olabilir belki jsbxjd bi de benim minnoşumun ağzı da minicik küçücük

Eklentiler

• IMG_20250528_000634.webp
    21,1 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_20250528_000631.webp
    12,5 KB · Görüntüleme: 33
Yazdıklarına internetten bu ne demek şu ne demek diye araştırdım sarkma givi bişey mi var ne gibi belirtilerşn oldu neler yapıyorsunuz terapide
pelvik taban calistiriyoruz, squat ,bacak yana acmalar, kopru, diyafram nefesi, ters mekik falan. Eskisi gibi hissedemedim dogumdan sonra bir turlu, kurulukla birlikte sanki arada aciyor gibime geldi, kendi doktorum ve fizik tedavideki bir sey demedi ama sonra baska bir doktora sordum 1. Seviye dedi. İc camasirda agirlik hissi ile anlasiliyormus genellikle, ya da hava kacirma gbi bir sey oluyor ya onunla.

Baya vardı bende de dışta içte var mıydı bilmiyorum ama ben o uçla iceriye de sıkıyordum dışa da sürüyordum. Bir kaç hafta kullandım.Bende gebelik öncesi bir tane ufak yılda bir yada iki kere çıkardı bir kaç hafta durur sonra içeri kaçardı. Ama bu seferki hem arttı hemde çok ağrılıydı. Yani ömür boyu kullanmazsın diye düşünüyorum. Içeri cekilir belli bi zaman sonra ama dikkat etmek lazım kabızlık en büyük sorun, tetikliyor. Tamamen kaybolmaları için sanırım ameliyat olmamız gerek

Maşallah sütün gayet iyi canım. Bebeğin kilo alımıda fazla doktor bişey demedi mi? Bence senin sütün yetiyor. Zaten bebek ağlar memeden sonra yetmese. Benimki emdikten sonra direk ellerini ağzına götürüyor birşey vermezsem yıkıyor ortalığı doymadığı için mesela.

Benimki de öyle canım hep mama veriyorum emzirme sonrası benim 12 saat bekledi hiç emzirmeyince sütüm 150-200 civarı çıktı çok değil ki sen birgün hiç verme dene senin de öyle çıkar haliyle süt tamamen yok değil çünkü. Bebeğin kilo alımına da doktor iyi dedi birşey demedi öyle hani çok felan demedi iyi almış dedi sıkıntı yok böyle devam dedi ben tek meme versem ne uyuyor ne duruyor mama ile susuyor gazı yoksa eğer gaz olunca bi kötü oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…