- 1 Nisan 2014
- 5.341
- 8.616
- 398
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #38.921
Sokmaz sokar bilmeden bebe daha oSize de geçmiş olsundoktoru çıkarın dedi çıkardık eldivenleri. Şimdi kızarık gözle bakıyor bana. Hayır kime dediysem gözüne sokmaz elini dediler al sokmuyormuş
SelamKızlar selam. Nasılsınız? Küçüğü uyutunca bi gireyim dedim.
Epey konu dönüyor, kaçırıyorum ne yazık ki.
Ben de tüm aşıları, cep yakan özel aşılar dahil yaptırıyorum. Özel bir doktorumuz ne yazık ki yok, şehir hastanesinde kime denk gelirsek kontrolünü yaptırıyorum ama içime sinen bir çocuk doktoruna denk gelemedim. Sadece göz doktoru hoşuma gitti.
Doğum yardımı başvurum benim de haziran ayına kaldı sanırım. Gidip alanlardan soran oldu mu acaba, halkbank hesabımıza yatmaz mı ileri aylarda? Sürekli gidip elden mi alacağız? Hani devir teknoloji devri ya
Bir de son olarak bu yavrular büyüdükçe tatlı olmuyorlar mı yaaSevmeye, öpmeye doyamıyorum ben
Benimki bazen günde 1 bazen de iki günde bir yapardı. Hem anne sütü hem de mama veriyorum yeterli çekmiyor benimki memeden. Yani baya gürültülü yaptı kaykayı. Takip edicem yani bir sıkıntısı olsa halsiz olur keyifsiz olur diye düşünüyorum memeden de az çok çekiyor mamayı da bitiriyor.Bir de dün başıma ne geldi, tam yaptı icime doğmuş gibi bak kızım bitirdin mi açayım mı altını yapmazsin dimi dedim ve açtım tam sildim yeni bez takacakken üstüme bir fışkırttı çığlık attim üstüm basım kaka olduBir gün daha takip yap istersen tam olarak ishal olduğu nasıl anlaşılıyor ? anne sütümü alıyor ? Ben anlayamıyorum bazen hafif katı yapıyor ama çoğunlukla sıvı ishal gibi ve sarı oluyor günde 4-5 arası yapıyor heralde bizde ki rutindir diye düşünüyorum
Ya sorma bir şey olmaz dediler çıkardım eldivenleri salak gibiSokmaz sokar bilmeden bebe daha o
Saçını çekip ağlayanlar vardı reelste
Sanırım evetPeki başvuruyu yapana mı veriyorlar ? benim eşim başvurdu, ben gitsem verirler mi acaba bana? Eşim 8-5 çalışıyor nasıl gitsin.
Bu başına gelmeyen yok galiba akbdiwdjshdjjd ilk geldiği günler kakası daha mama destekli gittiğimiz için cıvık değildi bu kadar bi de yenidogunda kara oluyo neyse aciyodum altini yapmaya devam ediyodu sjbdwkjdjsnd çikolata şelalesi kendksjdjdjjdBenimki bazen günde 1 bazen de iki günde bir yapardı. Hem anne sütü hem de mama veriyorum yeterli çekmiyor benimki memeden. Yani baya gürültülü yaptı kaykayı. Takip edicem yani bir sıkıntısı olsa halsiz olur keyifsiz olur diye düşünüyorum memeden de az çok çekiyor mamayı da bitiriyor.Bir de dün başıma ne geldi, tam yaptı icime doğmuş gibi bak kızım bitirdin mi açayım mı altını yapmazsin dimi dedim ve açtım tam sildim yeni bez takacakken üstüme bir fışkırttı çığlık attim üstüm basım kaka olduikimiz yıkandık paklandık
O nasıl soz kız. Her şeyin en iyisini imkanlar dahilinde vermeye çalışıyorsun. İk itane bebek ikisi de bebek daha kolay mı sanki Allah aşkına. Farz edelim ki o yüzden öyle yapıyor? Duzeltemeyecegin hiçbir şey yok canını sıkıp psikolojini iyice bozup dağıtma kendini. Biri biraz daha büyük olsa tamam da ikisi de küçükBen hepinize bişey sormak istiyorum
Vicdan azabından ölmemek adına
Ben okadar bebek gördüm kardeşimide ben büyüttüm büyük oğlumlada heran birlikteyim
Ama ben küçük ile göz teması vs kuramıyorum ve çok ağlatıyorum diğer oğluma yemek hazırlayıp yedirirken çok uğraştırıcı oluyor altını üstünğ değiştirirken uyutmaya çalışırken küçük beneğim hep ağlıyor ilgim pek yok yani
Farkettim ki dün gece bu bebek kestirdi uyandı ve uyanınca beni görmedi karşıya bakıyordu dudaklarını büzüştürdü gözleri doldu öylece beklemeye başladı
Hiç gözlem yapamadığım için onu izleyemediğim için hep yarım saatağlatıp yanına geldiğim için ben çok şaşırdım hiçbir bebekte durdul yerde yani sancısı yokken veya yabancıya gştmesiyse korkmadıysa falan dudak büzme hareketi görmedim bu durduk yerde öylece bekledi bugün de gözlemleyeyim dedim aynı şeyi yapıyor dudak büzüp gözleri dolup öylece bekliyor
Acaba öğrenilmiş çaresizlik diye bişey var ya bunda öyle bişey mi oldu Sizin bebeklerde bukadar sık durduk yerde büzüp bekleme yapıyorm
Birde bebeği halen agulamayan varmı
Bebeğim hiç ses çıkarmıyor agulama asla yok
Dün video izliyordum bebek gelişimiyle ilgili agulamama ilgisizlikten gğvenli bağlanamamadan kaynaklanabilir miş
Ben yine o kusma olayının arkasına bunlarıda düşünüp sabaha kadar hüngür hüngür ağladım
Büyüğüde benimle olmak istemiyor gelmiyor uyumuyor benimle
ben diğer oğluma o doğduğu gün başladım kitap okumaya şiir okumaya benim oğlum daha 3 aylıkken 300 sayfalık kitap bitrdi bağlanmasına okada önem verşyordum ki ses tonum herşeyim asla da o büyümeden bebek istemiyordum ama oldu işte şimdi küçüğün yüzüne bakmış değilim oda ayrı azab emeklerimde boşa gitti sanki ikisinede düzgün ilgim yok ikiside beni sevmiyor gibi
Anneliğim yarım gibi
Vicdan azabından kurtulamıyorum ciğerim yanıyor sanki
Mamayo bilmiyorum ne kadar zamanda yapması lazım ama anne sütünden 10ngune kadar normal diyolardi. Nasıl çözülür ki kabızlığı bu bebelerinKızlar yıne benbebesı hıc kabız olan oldumu?4 gundur kaka yapmıyor yarın 5.gun olacak bugun sancısıda cok aglayıp duruyor?tecrubelı annısler napayım sızce?kayısı yedım popısıne zeytınyag surdum ıse yaramadı
Bi de bazi bebeler daha geç konusur daha gec yurur emekler vs gelişimsel olarak farklilar yani böyle karşılaştırma yapmak için erken midir bilemiyorumBen hepinize bişey sormak istiyorum
Ben okadar bebek gördüm kardeşimide ben büyüttüm büyük oğlumlada heran birlikteyim
Ama ben küçük ile göz teması vs kuramıyorum ve çok ağlatıyorum diğer oğluma yemek hazırlayıp yedirirken çok uğraştırıcı oluyor altını üstünğ değiştirirken uyutmaya çalışırken küçük beneğim hep ağlıyor ilgim pek yok yani
Farkettim ki dün gece bu bebek kestirdi uyandı ve uyanınca beni görmedi karşıya bakıyordu dudaklarını büzüştürdü gözleri doldu öylece beklemeye başladı
Hiç gözlem yapamadığım için onu izleyemediğim için hep yarım saatağlatıp yanına geldiğim için ben çok şaşırdım hiçbir bebekte durdul yerde yani sancısı yokken veya yabancıya gştmesiyse korkmadıysa falan dudak büzme hareketi görmedim bu durduk yerde öylece bekledi bugün de gözlemleyeyim dedim aynı şeyi yapıyor dudak büzüp gözleri dolup öylece bekliyor
Acaba öğrenilmiş çaresizlik diye bişey var ya bunda öyle bişey mi oldu Sizin bebeklerde bukadar sık durduk yerde büzüp bekleme yapıyorm
Dün video izliyordum bebek gelişimiyle ilgili agulamama ilgisizlikten gğvenli bağlanamamadan kaynaklanabilir miş
Ben yine o kusma olayının arkasına bunlarıda düşünüp sabaha kadar hüngür hüngür ağladım
ben diğer oğluma o doğduğu gün başladım kitap okumaya şiir okumaya benim oğlum daha 3 aylıkken 300 sayfalık kitap bitrdi bağlanmasına okada önem verşyordum ki ses tonum herşeyim asla da o büyümeden bebek istemiyordum ama oldu işte şimdi küçüğün yüzüne bakmış değilim oda ayrı azab emeklerimde boşa gitti sanki ikisinede düzgün ilgim yok ikiside beni sevmiyor gibi
Anneliğim yarım gibi
Uygulamayı güncelledim çocuk eklendi ama ücret yok heralde sonraki ay olcakHadi yaama sesinde bir sinir sezmedim değil de ben yapabildim mi emin değilim ki onu öğrenmeye çalışıyorum çocuklar yok ortada .Tek bir çocuk mu kaydettim bilmiyorum.Sey demiş olabilirim 2025 sonrasını istedikleri için ikinci çocuğumu yaptırmış da olabilirim.
Canım bende tek anne sütü verdiğim halde 14 gün yapmadığı oluyordu yapınca kafaisnaaa kadaar yapar gazı acayip kokardı ama sadece anne sütü olduğu için problem olmadı bazen kayınvalidem sabunu küçük inceltip poposuna sokup uyariyordu ama bence gerek yok beni de korkuttular kabız dediler ama kabız olmaz anne sütü icen bebekKızlar yıne benbebesı hıc kabız olan oldumu?4 gundur kaka yapmıyor yarın 5.gun olacak bugun sancısıda cok aglayıp duruyor?tecrubelı annısler napayım sızce?kayısı yedım popısıne zeytınyag surdum ıse yaramadı
O da olabilir canım. Başvuruyu yapmazsak, gidip almazsak devletin yararınaSelamBende diyorum acep zorluk olsun da almayalım diyemi böyle bebekliyiz gerçekten gitmek çok zor ben artık tek başıma hayatta kalamıyorum survivor da gibi yaşıyorum
Gerçekten tatlanıyorlar her aylarıda başka tatlı bunların
Yok canım olmadı benimUygulamayı güncelledim çocuk eklendi ama ücret yok heralde sonraki ay olcak
4. Ay atağı. Bugün annemlere geldim bahçeli ev. Gezdik biraz ağaçları çiçekler i izledi. 2 saattir bebek arabasında uyuyor. Alsam uyancak. Öyle başını bekliyorm bahçede.Kızlarrrr benim kızım bambaşka bir kız olduresmen uyumuyor ,durmuyor .Rotadan sonra böyıe olan var mı ?Yoksa hem 4. Ay atağı hem diş hem rota mı
Cnm acaba lohusa pskolojin hala devammi ediyor. Benim bebegimde her uyandiginda dudagini buzup az bisey o sekilde bekleyip aglamaya basliyor. Ozellikle uyandiginda beni yada yaninda birini gormezse agliyor. Ayni seydenmi bahsediyoruz bilmiyorum eger yanlis anlamişsam kusura bakmaBen hepinize bişey sormak istiyorum
Anneliğim yarım gibi
Ayy diş okadar erken cikiyomu yaaKızlarrrr benim kızım bambaşka bir kız olduresmen uyumuyor ,durmuyor .Rotadan sonra böyıe olan var mı ?Yoksa hem 4. Ay atağı hem diş hem rota mı
Yok 3 ve sonrakiler aynı 5000 kaçıncı olursa olsun.Acaba sen 4. Çocuk yapsan ne kadar alacaksın aylık 10 mu olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?