2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    170
Haziran a kalma gibi bir şey yok. Herkesin ki yattı. Ben sordum atm den alabilir miyiz diye şuan çalışma yapılıyor dendi

Bi de bazi bebeler daha geç konusur daha gec yurur emekler vs gelişimsel olarak farklilar yani böyle karşılaştırma yapmak için erken midir bilemiyorum
Doğru söylüyorsun ben pskoloğun yanında çalışmıştım bekarken onunla bir konuşacağum biara konuşmuştuk annenin ruh hali bebeğe tamamen geçer çok dikkat et demişti bende aman bir dikkat ettim aman
Evet galiba benzer şeylerden bahsediyoruz
İçimi rahatlattın biraz ben çok korktum ilgisizkikten pskolojisinimi bozdum diye
Lohusalığı tamamen atlatamuyorum artık
Bebeklerden önce çok sakin uysal pamuk gibi biriydim hiçbirşey beni sinirlendiremezdi hiç hayatımda kavga etmedim bebeklerden sonra bir canavara dönüştim hem en ufak şeye ağlayasım geliyor hem çok sinirliyim kalıcı mı oldu ilerde düzelecek nmiyim bilmiyorum inşallah düzelirim

İnsan kaldiramiyor bir yerden sonra desteksiz olmak çok zor kendine yüklenme

Canım öncelikle üzülme lütfen bebek bakmak gercekten cok mesakkatli ve zor bir yolculuk,fakat cok ıyı bır planlama yapman lazım merak etme hersey duzelır Allahın ıznıyle.kucuk olan ne kadarlıktı senın?gunduz oyun evı kres gıbı bıyerler varmı ıkı uc saatlıgınede olsa bırakabılecegın?yada orda akraba varmı bırıncı derece anne kv falan.kucuk olanla gece emzırmeye kalktıgında altını degıstırırken sureklı konus kafasını sev öp,sonucta altını degısıtıryosun her kosulda,aglatmamaya calıs elınden geldıgınce sarıl öp kokla,yanına puset koy buyuk olanla ılgılenırken mutfakta yemek yaparken falan hep yanında dursun,bı yandanda konus sarkılar soyle ıkısınede ıyı gelır.üzülmeden böyle planlı programlı hareket edersen duzelır yakında merak etme
Mamayo bilmiyorum ne kadar zamanda yapması lazım ama anne sütünden 10ngune kadar normal diyolardi. Nasıl çözülür ki kabızlığı bu bebelerin
Kızlar sıze yazdım bır kaka yaptı ust bas battı temızleyene kadar dondu bebısımbu arada gulguzelı benımkının gazıda aşırı kokuyor ya 3-4 gunde bı kaka yaptıgı ıcınbenımkı anne sutu artı mama seklınde ılerlıyor ama bu aralar memeye karsı ılgısını bıraz azalttı gıbı hıssedıyorum.bakalım hayırlısı

Benim de ilk çocuklarım arasında 22 ay vardı. Ve küçüğüm 5 aylıktan 1.5 yasına kadar yalnız büyütmek zorunda kaldım. İlgimi daha çok büyüğe verdim ben de. Uyanık olduğu zamanlar büyükle beraber küçüğü de katarak bir şeyler yap mesela hadi bezini değişelim felan gibi onu da katarsan hem kıskanmaz. Küçük için de üzüldüm ben ama henüz geç kalınmış bişey yok. Eşin geldiği zaman konuş altını değişirken bile konuşuyorum ben. İlla ki eksik yönlerimiz olacak ama hepimizin vardır kimse dört dörtlük değil

Canım senin ilk çocuğun da çok küçük daha. Annenin hormonlarının normale dönmesi 2 yıl diyorlar. Sen daha ilkinde normale dönemeden ikinci bebeğin dünyaya geldi. Beden zaten yoruluyor ama zihninin, kalbinin yorgun olması da çok normal. İki küçük bebeyi desteksiz büyütmek çok zor. Psikolojik destek almak iyi gelir bence de. Seni anlayan birinin varlığı iyi gelecektir sana. İnsan psikolojisi düzelince sorunlarına çözüm bulabiliyor. Yoksa ne desek boş. Doğruyu bilsen de uygulamak zor oluyor. İyileşme içerden başlıyor. İnşallah kendini çok iyi hissedersin.
Allah'a sığın, iki çocuğuna yetebilmek onların kalbini incitmeden onları büyütebilmek için dua et. Ben böyle yapıyorum, güne böyle başlıyorum. Evde sürekli çocuklarla yalnız kalınca daha kötü hissediyorum. İki insan görüp iki muhabbet etmek iyi geliyor bana. Küçükle duygusal olarak ilgilenebilmek için beslenme, alt açma gibi özel zamanları da değerlendirebilirsin. İlkini ihmal etmeyeyim derken ikinci yavru eksik kalmasın.

4. Ay atağı. Bugün annemlere geldim bahçeli ev. Gezdik biraz ağaçları çiçekler i izledi. 2 saattir bebek arabasında uyuyor. Alsam uyancak. Öyle başını bekliyorm bahçede.
Senin bebiş tam be kadarlık canım ?Ay çok fena çok kaç gündür böyıe ne uyku ne bir şey bizim diş de kesin doktor dedi .Aşı da oldu ,hepsi üst üste geldi maalesef

Kızım da hem süt hem mama alıyor. Sizin gibi bazen günde bir bazen 2 günde bir yapıyor. Ama bayağı sulu yani ishal olduğunu düşünmedim hiç. Bir farklılık da yok çocukta. Değildir ishal ya

Tabikide duzelirsin. Bebeklerin biraz daha buyusun sende kendine zaman ayirdikca toparlanirsin. Hani o agzini buzerek agliyor ya gidip opuyorum agzini sende oyle yap benimki istisnasız 5dk bile uyusa uyandiginda mutlaka o sekilde agliyor. Sen tecrubeli annesin kendini birakma ikisinide mis gibi buyutursun kendine güven

Bencede lohusalık 40 günden ibaret değil daha da uzayan bir süreç
Anneme gel kal diyorum ama üç gün kalıp döneceğim diyor belki yalnız olmasam daha iyi hissedebilirim eşim her fırsatta annem gelsin diyor anneside bir bebekten farksız hal ve hareket olarak daha kötü olmayayım diye getirmek istemiyorum ama kaçınılmaz sonum herhalükarda gelicek galiba
Çok endişelendim zekageriliği olur pskolojisi bozulmuştur falan diye düşündüm annelik ne kadar garip..

Kötü hissettirecek insanlar hiç gelmesin mümkünse.
Anne olmak hem çok güzel, hem de hep bi kalp ağrısı. Sen iyi olunca bebeklerin de iyi olacak. Onlar büyüdükçe rahat edeceksin inşallah. Çok zor oldu ama şimdi beraber oynuyorlar diyeceksin.
Daha çok küçük bebeğin, endişeni hissedip iyice huysuzlanır zaten. Geç kalmış değilsin bence. Bol bol sarıl, öp, kokla. Bir daha bu zamanları gelmeyecek.

Ay olabilir kuzu artık yavaş yavaş başlar bizim bu işler benim ilkinde kırkım çıkmadan olmuştu şimdi hala olmadı ilginç hamileliğin en güzel yanı olmamak
Aynen 3. Çocuk istiyordum ama cinsiyet farklı olunca daha iyi oldu. Teşekkürler. Senin de 2 kız var değil mi 3. Düşünüyor musun
Yok canım düşünmüyorum benim gebeliklerim zor geçiyor ikisinde de tansiyon ve gebelik zehirlenmesi yaşadım 2. De doğum da meşakkatli oldu ameliyat uzun sürdü sezeryan yaram toparlayamadım ayağa kalkamadım ayağa kalktım ayağımı kırdım doktorum da bana en az 6 yıl ara ver dedi rahmimin toparlanması için 6 yıl sonra zaten 41 yaşında oluyorum o zamanda o riske girmem Yine büyük konuşmayım diyor muşum 6 ay sonra kızlar hamileyim diye Şaka bir yana spiral düşünüyorum doktor regl olmanı bekleyelim dedi bakalım bekliyoruz şuan
Sağol canım iyiyiz çok şükür Bende bir doktor bulamadım içime sinen 2. Ay kontrolüne bile götürmedim sağlık ocağının kontrolü ile kaldım rota konusunda çok kararsızım ilk kızıma yaptırdık sonrasında süt alerjisi yumurta alerjisi çıktı ikinciyi doktor yapmadı yine öyle olur mu diye tereddütlüyüm kaka da mukuslu geliyor gibi ilkide bende travma oldu bakalım nolcak haftaya 5 Haziran da tam 3 aylık olcaz bizde
Gerçekten her ay 1.500 tl nin peşine mi koşcaz madem 6 yaşına kadar olacak bu iş hesap açılsın yatırsınlar hesaba yani
Size de geçmiş olsun doktoru çıkarın dedi çıkardık eldivenleri. Şimdi kızarık gözle bakıyor bana. Hayır kime dediysem gözüne sokmaz elini dediler al sokmuyormuş
Evet canım ama nerden bileceksin böyle böyle tecrübe ediyoruz sıkma canını
Canım benim bebeklerin arası çok küçük bu hissettiklerin çok normal hangi birine yetişeceksin çok zor bizimkinin arasında 6 yaş olmasına rağmen cinnet geçiriyorum bende sinirli tahammülsüz biri gibi oldum tamamen yorgunluktan kaynaklı yaşadıkların keşke destek olabilecek yükünü biraz olsa alıp seni dinlendirebilecek birileri olsa yakınında bu arada üzülme o dudak büzüşerek ağlama bizde de oluyor insanın gerçekten içi gidiyor ama hepsi öyle bu arada kızların da dediği gibi yine konuşmaya sevmeye çalış daha minnacıklar gülmeye çalışıyorlar biri benle konuşsa da gülsem diye bekliyor bizimkide ama ilki öyle değildi çok huysuzdu Bebeden bebeye de değişiyor ama yine de sesini duyarsa vs daha huzurlu olur

Canım kakadaki mukus tek başına alerjiye işaret değil diyorlar ama yine sen bilirsin tabi. İlerde kreşte kaparsa diye çok korkuyorum ben. O yüzden yaptırdım. Bizimkinin de kakası mukuslu bu arada. Benim halkbank hesabım var, oraya yatırsalar ya diye düşündüm ben de. Her ay nasıl gideyim bankaya iki çocukla.
Senin ayağın nasıl oldu?

Canım benim üzme kendini lütfen. Benim kızım da arada büzüyor dudaklarını, kardeşim bebekken hep öyle ağlardı. Bir şeyin göstergesi değil bence bu. Ayrıca bağ kuramadı gibi saçma şeyler düşünme. Biz nasıl yetiştirildik onu düşün. Annemden gayet şamar yediğimi hatırlıyorum hiç de güvensiz bağlanmadım yani annemi çok seviyorum herkes gibi günümüzde mükemmel annelik denen şey öyle pompalanıyor ki insanlara herkes içinde bir buhran yaşıyor. Yapma bunu kendine. İki tane küçücük bebeyle sen ilgileniyorsun senden daha iyi daha güzel de kimse ilgilenemezdi.

Çok teşekkür ederim hepinize
Evet annesinden dayak yemeyen yoktur heralde aramızda biz eski nesiliz şimdilerde kalmadı ama annemi seviyorum annem yanımda olsa keşke ne olursa olsun kopamam demekki bunlarda beni sevecek
Eşim de kardeşleriyle üst üste olmuş annesi ilgilenmemiş halasına göndermiş hep şimdi eşim halasına annesi gibi davranıyor annesşnede komşu gibi sıradan biri gibi annesşyle bir bağı yok duygu anlamında hep sinirli ona karşı bunu yaşamaktanda çok korktum gözümğn önünde böyle bir örnek olunca

Ama bak büyük bir fark var. Halasıyla büyüdüğü için onu anne gibi görmüş bu gayet normal bence. Sen onlarla berabersin her dakika, öyle bir şeyin yaşanma ihtimali yok. Beni sevmiyorlar diye de düşünme hangimiz o günleri hatırlıyoruz? Allah bilir başımıza neler gelmiştir çok bilinçli ebeveynlerimiz tarafından onların yanında mükemmel anneleriz hepimiz.

Kızlar ya siz bebeklerinize su veriyor musunuz . Bi teyze bebek görmeye geldi sen niye su vermiyorsun diye bana kızdı doktorlar önermiyor dedim biz de çocuk büyüttük ben verdim hep diyor . Bu insanların her şeye karışma istekleri beni deli ediyor ya . Su ver geç konuşur peltek olur diyor

Ben de bunu merak ediyorum vermeli miyiz? Ben de vermşyorum ama mama verenler veriyomuç genelde ben mama da veriyorum henüz su vermedşm

Ben de bunu merak ediyorum vermeli miyiz? Ben de vermşyorum ama mama verenler veriyomuç genelde ben mama da veriyorum henüz su vermedşm
Ben sadece anne sütü veriyorum ama ver sen gene de diye çok ısrar etti bi kaşık içirdik bi şey olacağından değil ama ne bileyim doktorlar sütte su var zaten diyor ya bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…