2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    170
Benim okul öncesi tecrübem olduğu için yazmak istedim, muhtemelen sende öğretmensin, çok yorucu bir iş ama birsüre sonra vücut alışıyor tabi hep zıplama hep ayakta, kendini yenilemek adına çok güzel ilerde kendi çocuğunuda yanına alabilirsin uzun soluklu bir işse, çalışma konusunda sen kendi hayatını daha iyi bilirsin tabiki biz ne desekde eksik kalabilir, eksikerini ve artılarını yazıp karşılaştırma yapabilirsin çalışırsan neler olur çalışmazsan neler olur gibi, belki evden çıkmak için çalışmak istersin belki maddi yat için çalışman gereklidir kaç çocuğun var mesela, herşeyi düşünüp karar ver derim, benim tek bebeğim varken ben kendi branşımda köy okulunda çalışacaktım yarım gündü ve eşim evde olduğu için o bakacaktı tüm şartlarımız güzeldi yani normalde bende çalışmak istemem vicdan yapardım şartlar uygun diye gitmek istedim ama 1. Dönem başlamadan hamileliği öğrendik kaldı

Geçmiş olsun canım inşallah çabucak atlatırsın. Bebişe de gecirmezsin korkma emzir çünkü anne sütüyle sen hastaysan ona göre antikor uretiyormuş diye duydum ben maske takarsin iyileş istediğin kadar ilgilenirsin üzülme
Bakacak olan varsa emzirme izni neyi kapsıyor bilmiyorum ama belki rahat edersin. Yani sen kendini daha iyi bilirsin kabul etmezsen içinde kalir mi pişmanlık olarak bilemiyorum ne dersem havada kalacak sakin kafayla + sını - sini iyice düşün hangisi ağır basacaksa ona yönel
Abo dkdnjsndjsnns

Kızlar bebişim 3 gündür kaka yapmıyor ne yapabilirim? Normal mi? Kıvranıyor rahatsız belli
7-14 güne kadar normal diyorlar anne sütüyle ama mama ile ne kadar bilmiyorum , üç günde normaldir ama bebeğe rahatsızlık veriyor işte annesi duş aldır suda kalsın biraz vücudu hareket etmiş olur çıkarınca gğzel bir masaj yap hareketler yaptır yine, olmadı popişe ben zeytinyağı sürüyorum çok zorda kalınca tabi ravsiye değil doktoruna danışarak deneyebilirsin

Yaa ama eşinin bakması ve yarım gün olması çok iyiymiş, okulonce aşırı yorucu ya ama uzun soluklu bir iş olacak, ilerde istesem de bulamam muhtemelen, evden çıkmaya ve çevre edinmeye ihtiyacım var maddiyatta tabii güzel bir şey ama bebeğimi terk edecekmisim hissi beni yedi bitirdi, halbuki annem bakacak ki ona kendimden daha çok güveniyorum ama yine de bebeğimi terk edecekmisim gibi geliyor, ilk ve tek çocuk

8-5 olması düşündürüyor insanı biraz uzun bir zaman dilimi bebek adına 8-12 olsa harika olurmuş, ben olsam heralde cesaret edemezdim çünkü iş bulmak imkansız değil belki fırsar heran gelmez, ama bebişimin bebek liği de bidaha gelmez kötü bir tavsiye oldu sanırım buara ben pek iyi değilim evde bile vicdan azabı çekip dıruyorum güvenli bağlanma ile ilgili vşdeolar izliyorum bağlanma sıkıntısı yaşamak istemiyorum sanırım

Kızlar bu bebik uyuyor kucakta yada memede yatırıyoruz pat kalkıyor bu olay 10 kez falan oluyor en son zor uykuya dalıyor sizin bebelerde böylemi yatınca pat eller ayaklar çalışıyor ama kucakta top patlasa kalkmaz
Gazı varken üstten çıkarmadan yatirinca böyle oluyo benim bebe kucağımda uyukluyor koyunca gözler faltaşı bir ikinma hali falan djndnd bugün koydum uyuyo gibiydi 2 defa boş uyandi... En son tam uyudu bu sefer 22.30 civarı aglayarak uyandim banyo yaptiemistim şapka taktım büyüktü biraz o gözüne inmiş gibiydi ondan diye düşünüyorum çektim yüzünden baktım uyumaya devam etti yani değişik valla her gün ben bu bebeyi dün nasıl uyuttum falan diye diye bu güne geldim dkdnjdndjd geçici bir süreçtir seninki de muhtemelen

Hayır çok haklısın bende öyle düşünüyorum evet bir daha gelmeyecek bu zamanları ayrıca sende üzülme kafana da takma eminim ki harika bir annesindir bence çok da fazla günümüz psikologlarına bakma annelerimiz bizi nasıl yetiştirdi bağlanma sorunu felan yaşamadık hatta ben anneme öyle bir bağlıyım ki evlenince bile ayrilamadim ciddi anlamda evimiz anneme yakın olsun istedim. Annem beni döverdi bile çocukken

1 kusurden beri ipekle ugrasiyorum.... 10 dk emzirdim 1 saattir kusuyor :') alttan pırt yapmak için kusuyormuş.... Tüm gün de böyle uğraştım akşama kadar kustu genel olarak işini halledince uyudu... Bu pırt işini çözmek lazım yani hava çıkıyor niye bu kadar zor

aglicam zaten tüm gün sırtini ovalamisim diye kolum ağrıyordu hala ağrıyor sjbsjsbhd umarım tekrar uyanana kadar geçer... Zaten kesin hemen uyanır ne emdiyse kustu hepsini hadi iyi mesailer bacikolar

Ayy sevindim hadi gözün aydın büş bende 2 gündür tuvalete çıkamıyorum onun stresi var üstümde
Babaları evde rahat uyusun diye dışarıya çıktık
Güneşe aldanmayın hava buzz
Ya nasıl güzel fresh bir hava siz nerde oturuyorsunuz canım
Çok geçmiş olsun

Bende Eylül de başlayacağım mecburen bırakmak kötü hissettiriyor ama yaşam koşulları da bunu gerektiriyor aslında zaten çocuğumuz çocuğumuz için çalışıyoruz kazandıklarımızı onlar için harcıyoruz bu açıdan da bakabilirsin birde bize de sosyallik açısından çalışmak iyi gelir ben uzun soluklu evde oturabilen biri değilim çok sıkılırım o yüzden de iki çocuğumda da ücretsiz izin almadım sağlık sıkıntısı olmazsa inşallah almayı düşünmüyorum
Kızlar bu bebik uyuyor kucakta yada memede yatırıyoruz pat kalkıyor bu olay 10 kez falan oluyor en son zor uykuya dalıyor sizin bebelerde böylemi yatınca pat eller ayaklar çalışıyor ama kucakta top patlasa kalkmaz
Bizimde aynen öyle gündüzleri uyutayım bir işimi yapayım yok bacagımdan aşağı indirdiğimde sanki hiç uykusu yokmuş az önce o uyumuyormuş gibi belertiyor gözlerini yapışık yaşıyoruz resmen

Bu aylarda bebeklerin ihtiyacına göre mi süt oluyor yoksa azalıyor mu acaba önceden sütüm akarken artık akmıyor ama taş gibi de oluyor bir göğsüm sağıyorum bir saattir bir şey de çıkmıyor

Nacizane tavsiyem, bu devirde ekonomik koşullar çalışmamızı gerektiriyor. Sosyallik açısından da maddi açıdan da. Yıllarca emek verip İşsizliğin iş bulamamanın psikolojisini çok iyi biliyorum. Heleki çocuk varken çalışmak yıpratıcı olabiliyor bir yandan da. Ama şöyle bir durum var bazen çalışmak zorundayız her açıdan. Çünkü o paraya da bebişlerin ihtiyacı var. Şuan manevi olarak yetememe duygusu ileri de çocuğumuz sosyal ortamlara girdiğinde maddi yetememe psikolojisine Dönüşebilir ne yazık ki. Söylediklerim yanlış anlaşılmasın böyle olur demiyorum her açıdan değerlendirmeye çalışıyorum. Mesela nasıl ki kreşe gönderiyoruz sosyal arkadaş eminsin oyun oynasın diyoruz bir taraftan da kreşe mecburen işe gittiğimiz için gönderdiğimiz de vicdan azabı oluyorsa onun gibi bir şey. Ama her şeyden önce kendisini düşünmeliyiz biz mutlu olmazsak bebişler de olmaz. O yüzden sen nasıl mutlu olacaksan öyle davran. Keza en azından kendim için sadece bir eş sadece bir anne olmak istemiyorum bu hayatta. Hepsi olabilirim. Her şeye yetemeyebilirim ama denerim. Önemli olan çalışmak değil. Evet uzun bir süre 8-17 ama önemli olan sonrası. Sonrasında gönlünce ve kaliteli bir şekilde çocuğunla zaman geçirebileceksen hiç sorun yok. İş meselesi tercih değil mecburiyette olabilirdi. Tek başına bakmak zorunda olan anneler var aynı zamanda çalışmak zorunda olan. O yüzden sıkma canını nasıl istiyorsan öyle yap. Gönlünün istediği her şeye yetişebilirsin. Yetişemediğinde yardım alırsın yarfım alamazsan belki biraz bunalırsın ama hepsi geçer ☺ biz kadınız her şeyi yaparız ve her şeyi mükemmel yapmak zorunda da değiliz

Güno bacılar sknsjsnd gece yaptığım minik isyanimi geri alıyorum nsndnsnd 3 ten beri uyuyoduk deliksiz
Kiz şurubu icsene bari çok icmeyim e hemen wc çıkartmıyor 5ml içiyorum gün aşırı sadece hava kaciriyorsun ara ara Max günde bir de wc çıkartıyor işte minicik iç baei wc çıkmış olursun. Wc çıkmayınca icerde kuruyor resmen daha kötü olmasin diye diyorum hatta 5ml den daha az ölçeği var 2.5 onu iç iwriyosan baktin bir hareket yok bağırsaklarda ona göre bakarak içersin işte
Bu aylarda bebeklerin ihtiyacına göre mi süt oluyor yoksa azalıyor mu acaba önceden sütüm akarken artık akmıyor ama taş gibi de oluyor bir göğsüm sağıyorum bir saattir bir şey de çıkmıyor
gece 2 gibi iki memeyi de verdim bu saate kadar uyuduk ya ikisi de sertti mesela gün içinde sertlesmiyo artık bu kadar ama bebiş emmeye başladığı an semsert olmasa bile sizlayip damlatmaya başlıyor diğer meme de. Onun dışında gün içinde çok nadir sızlıyor kendi kendine sizlayinca damlatiyo zaten dnndndndn sağma şeklinde bir sıkıntı olabilir belki semsert diyosun belki tam kavrayamiyodur makine. dolmuş yani belli ki

Şöyle duymuştum ben 3 ay fazla olur zaten en çok akma ilk üç ay oluyormuş ki bende hiç akmıyor sertleşmede yok artık 3 aydan sonra ihtiyacı kadar olur hiç pskolojini etkileme canım azalmıyordur inşallah

Dördüncü ayı atlatsakda rahatlasak dicem ozamanda diş serüvenimiz başlicak
Siirtin bi köyündeyiz son aylarımız artık tadını çıkarmaya çalışıyoruz ama olmuyor
Çıkamadığın için mi tedirgin oldun yoksa wc ye çıkınca ağrı oluyormu
Ben şimdilik kayısıların ekmeğini yiyorum sanırım biraz düzelme oldu ama korkuyorum genede

Maşallah bebişe bir haftadır uykularımız çok bozulmuş gece 2-3 de yatıyordu sabah 10 da kalkıyordu erken kaldırıyorum artık sabahalr 7-8 de herkes kalkacak diyorumöyle öyle düzelmye başladı

Maşallah bebişe bir haftadır uykularımız çok bozulmuş gece 2-3 de yatıyordu sabah 10 da kalkıyordu erken kaldırıyorum artık sabahalr 7-8 de herkes kalkacak diyorumöyle öyle düzelmye başladı
Bizimki akşam 8 gibi uyuyor gece 1-3 civarı uyanıyor genelde 5 gibi de uyaniyodu ama arada işte böyle sürprizler yapiyor 9 a kadar falan uyuyor sjbdjdbdjjd ben memnunum güne 6-7-8 civarı başlamaya hâlâ hazır değilim bsbdjdjd gebelikte ve öncesinde öğlene kadar uyurdum ah eski zamanlar sjbdjsbdjdjj

Nasil yaniiii aksam 8de uyuyup sabah 9 dami uyandi kiz beynim yandi

alçının çıkmasını bekliyorum ya oturduğum yerden kalkamıyorum ya koltuğun dibine dibine fıslatmayayım Yarın kontrolüm var baciko dün tam 4 hafta oldu çıkartırlar inşallah yarabbim ya bayrama da böyle girmek istemiyorum yani inşallah çıkarsa bu hafta başlıcam
Bilmiyorum ki ya dün bir saate yakın sağdım sert olandan 60 ml geldi soldan 30 ml ben ayağımı kırdıgım gün kontroldür röntgendir tomografidir derken 5-6 saat hastanede kaldığım süreçte eve gelip sağıp dökmem gerektiğinde 240 ml süt çıkmıştı ikisinden o kadar süt ziyan oldu diye içim girmişti şimdi süt çıkmıyor
Şöyle duymuştum ben 3 ay fazla olur zaten en çok akma ilk üç ay oluyormuş ki bende hiç akmıyor sertleşmede yok artık 3 aydan sonra ihtiyacı kadar olur hiç pskolojini etkileme canım azalmıyordur inşallah
Ay akıyor sağıyorum diye de süt saklama poşeti aldım o kadar elimde kaldı hepsi makine den mi benim memiktolardan mı anlamadım
Ay bitmez beni en çok korkutan 6. Ay itibari ile ek gıda tam bir kabus Yine böyle veriyoruz memeyi ya da biberonu gün geçiyor sonrasında yer mi yemez mi ne yapsam falan filan
Çıkamadığım için yırtarak gelecek diye korktum ama bugün halloldu çok şükür anlatım hemen gidip pamukla zeytinyağı sürdüm rahat oldu çok şükür ya rahatladım ne büyük dertmiş yarın alçım çıkarsa inşallah tedaviye de başlıcam
Ya başka bir yere tayin mi çıktı sonra nereye gideceksiniz bayıldım yemyeşil ama soğukta oluyordur dediğin gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…