2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    170
Benim oglan gunduzleri asla uyumuyor. Yani uykusunun geldiginide anlayacagim bir isaret vermiyor siz nasil anliyorsunuz uykusunun oldugunu

Mesela şeyi hatırlıyorum ben akşam 7-8 gibi yatırırdım (yaz kış) annemler ay bu çocuk gece uyumaz çok erken yatırıyorsun derdi bırakmuyumasın sevelim derlerdi ama çocuğum ne zaman 7-8 i geçirsem o gece uyanırdık dengesiz olurdu ama ben akşam 7-8 gibi uyutunca sabaha kadar deliksiz uuuyordu . Hatta hep kavga ediyordum karışmayın ben erken yatırıyorum uyanmıyor gece diyordum sabah sa erken uyansın ben razıyım diyordum . Geç uyusun sabah uyursun bari diyorlardı kaç kere denemişimdir geç uyuyunca da sabah hep 6-7 Fe kalkıyordu o yüzden diyordum karışmayın bari erken uyusun zaten erken uyanıyor uyanmasa da uyandırmak zorundayım düzeni için o yüzden korkmayın yazın mesela 7-8 de gündüz karanlık bile değil ama yatırıyordum valla

Benim oglan gunduzleri asla uyumuyor. Yani uykusunun geldiginide anlayacagim bir isaret vermiyor siz nasil anliyorsunuz uykusunun oldugunu
Yok bende şuan anlamıyorum zaten ben eğitimi 5. Ayda vermiştim bunda da öyle yapcam. 4 aya kadar çocuklarda uyku düzeni beklenmez diyor uzmanlar o yüzden acele etmeyin 4 ayı bitirelim inşallah güzel uykuları olur düzenleriz yapabiliriz

Şunu da eklemek istiyorum eğer çocuğunuz memede veya ayakta sallanarak veya kucağınızda uyuyunca huzurluysa siz de bu durumdan şikayetçi değilseniz bebeğinize iyi geliyorsa hiç eğitime felan gerek yok. Benim kızımda zorladığım şuydu ne ayakta ne omzuda ne kolda uyumazdı evd ekoşuyordum bildiğiniz koşuyordum ya . Hamakta sallıyordum yok, çarşafa koyar sallardık yok yani aşırı direnirdi hiçbirşeyi kabul etmezdi o yüzden okadar ağlardı ki hem o APlar hem ben ağlardım öyle olunca dedim ne olursa olsun uyku eğitimi yapcam çok şükür ki yaptım işe yaradı kurtuldum kızım da rahatladı bende. Ama atıyorum oğlum şuan hamakta uyuyor mesela ayakta ds uyursa ilerleyen zamanda eğer iyiyse uyusun hiç gerek yok ayakta uyusun yani . Benimkiler emmediiği için meme için birşey diyemiyorum ama dediğim gibi kızımda çaresiz kalmıştım hiçbirşeyden anlamıyordu aşırı ağlıyordu çocuk resmen beni bırak desteksiz uyuyayım diyormuş üç gün ağladı onda da ama ona hemen adapte oldu çocuk rahatladı. Dediğim gibi şuan oğlumu gözlemleyeceğim 4-5 aya kadar eğer ayakta kucakta veya ne bileyim omzumda kolumda rahat uyursa uykusu gelince bunlardan birşeyler rahat uyuyabiliyorsam hiç uğraşmam eğitimle felan

Mesela bugun toplasan yarim saat uyumustur gunduz. Suan ayagimda sallıyorum agliyor susana kadar sallicam artik napacagimi sasiriyorum

Mesela bugun toplasan yarim saat uyumustur gunduz. Suan ayagimda sallıyorum agliyor susana kadar sallicam artik napacagimi sasiriyorum
Şuan bende öyleyim hamakta sallıyorum bırakınca uyanıyor gündüz benimde bugün 6 da kalktı şu saate kadar vallahi toplasam 2 saat yatmadı elli defa uyuttum 10 dakika yatıp yatıp kalktı şuan o yüzden birşey yapamayız sancıları oluyor düzenleri yok

Bazıları 4. Ayda bazıları 6. Ayda veriyor
galiba sen gerilemeyi dibine kada yaşıyorsun yani çok feci hal alıyor uykuları şimdiki hallerime şükrediyorum genede

Benimki memede uyuyakaliyor her seferinde. Tam koltuga yada yataga birakiyorum 5 dk sonra uyaniyor. Gunduzleri 1 saat yada yarim saat kesintisiz uyudugu nadirdir. Mesela ayaginda sallayarak uyuyor ama sallamayi birakiyim pat uyaniyor. Yani bu durumda egitim sartmi sizce. Artik burda bunu dile getirmekten biktim ama napcam bilemiyorum. Uyumadigi icinde surekli aglayan huysuz bir bebek modunda

İnşallah uzatabılırsın..1 yasını gectım bari 5-6 ay bakabılseydım yavruma.cok sacma gercekten işimle tehdit edıldım aslında yasal hakkım bu benım ve ben bır bankada yonetmenım.istesem baska seyler yaparımda kafam agrısın ıstemıyorum ve ısımıde yapmak zorundayım evladıma daha ıyı bır gelecek saglamak ıcın.vardır bundada bır hayır dıyerek kendımı tesellı etmeye calısıyorum……

Bence şart benim kızım da öyleydi şuan oğlum ds o gidişatta muhtemelen . İşte destekli uyuyan çocuklar çabuk uyanıyor ve zor uyuyor . Şimdi hadi daha çok bilmiyorlar büyüdükçe daha çok biliyorlar ayakta uyuyunca mesela yada kucakta memede uyuduklarını daha iyi anlıyorlar . 4 aydan sonra diz de araştırın başlayın bence böyle gerçekten hayat kalitesi düşüyor hem anne hem bebeğin. Mesela ben şaşırıyorduk arkadaşım oğlunu ayağında uyuturdumçovuk 2 saat yatıyordu yani demek her çocukta bir değil. Benimki en fazla 40 dakikada uyanırdı çünkğ 40 dakika sonra ram uykusu mu ne öyle birşey vardı uyku eğitimde bahsediyorlardı ona geçerken destek kesildiği için çocuk ram uykusuna geçemiyor uyanıyor. Ama kimi çocuk ayakta yada memede uyuyor ama koyunva da 2 saat uyuyor ona birşey diyemem . Ama bende sizin gibiyim 4 ay sonunda dayanamadım artık sinirlerim yıpranmıştı ne olacaksa olsun diyordum

Herkes buyudukce duzelir uykusu diyor ama benim gordugum kadariyla duzelecege benzemiyor. Bir bebek 24 saat icinde sadece 8 yada en fazla 9 saat uyurmu ya ne yapsam olmuyor. Uyumadigi icinde surekli agliyor huysuz yanindan 1 dk zor ayriliyorum. Baska odaya geceyim dahada cok agliyor. Aglasın susar diolar ama asla susmuyor aglamaktan sesi kitleniyor resmen. Oturup agliyorum sinirden bazen
Off neyse yine cok konustum sizin şu şşş pat dediginiz seyi bir arastirayim

Bir araştırın gerçekten sizi okadar iyi anlıyorum ki kızımda öyleydi ya uyuma diyordum uyuma artık uykusuzluğu göze almıştım ama huysuzdu durmutordu uyumadıkça beter oluyordu . Oğlum da ne yazıkkş şuan öyle ben bundan umutluydum yormaz beni diyordum ikinciler akıllı olur derlerdi asla öyle olmadı asla bu da bugün toplasam gece gündüz birlikte 8-9 saat uyudu hatta yok daha az 6 saat felan uyudu şaka gibi . Gece 2 de uyandı sanah 5 e kadar ıh pıh uyumadı hiç valla delirmek üzereyim bugün uykusuzluktan

Biz mamayı değiştirdiğimizde ölüm gibi kokmaya başladı. Mamadan olabilir
Ya mamayı değiştirmrye cesaret edemiyorum. Mama yüzünden poposu pişik olan, yanan bebekler vardı. Çok şükür öyle bir şey yaşamadım
Birde hep gürültülü yapiyor buyuk herif gibi
Evet ya bir de benim ki kız cart curtt gidiyor diyorum hiç yakışıyor mu aşırı gazlı ya uyuyor uyanıyor 20 kere pırtlatıyor pırt dediğime de bakma baya büyük insan gibi gaz çıkarıyor. Küçücük karnına o kadar gaz nasıl sığıyor anlamıyorum.
Bende 6 yıl bankada çalıştım. O konuda banka gerçekten çok zor. Evet uğrasan uğrasıyor ama sonra senin huzurun olmaz çalışırken. Dediğin gibi vardır bir hayır. Süt iznini nasıl kullacaksın?

Kızlar bebeğimin emerken sadece alt dudağını kullandığını fark ettim doktor yok demişti ama sizinde bebeğinizin üst dil bağı bu şekilde mi Eki Görüntüle 3604837
bende sık sık bebeğimin düzgün emmediğinden bahsediyorum. Hatta sol memem durmadan süt incisi mi artık neyse ondan oluyır 3-4 günde bir. Acıdan kıvranıyorum. Sen söyleyince bende baktım, olması gereken nasıl acaba?

Eklentiler

• IMG_2650.webp
    14,1 KB · Görüntüleme: 28
Ay sormayın aynısı snbxjdndj çok nazik kızımız bak diye seviyodum bir geğirmeler bir pirtlar ve pırt dediğin gibi nazik bir pırt değil zaten ağzından yaptığı ile oda yankılanıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…