- 2 Ekim 2022
- 2.770
- 4.227
- 63
- 35
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #40.921
Benim oglan gunduzleri asla uyumuyor. Yani uykusunun geldiginide anlayacagim bir isaret vermiyorBence uyku eğitimi sandığınız kadar çocuğun kendini çaresiz hissetmesi değil bu çocuğun kendisi kaliteli uyusun ve büyüsün diye yaptığımız birşey bence be uyumadıklarında az uyuduklarında sık uyandıklarında da kendileri aşırı ağlayıp hızursuz oluyorlar. Enazından uyku eğitimde 3-5 gün zorlansalar da sonra rahatlıyorlar. Ki bırakıp gitmeli bir eğitim değil benim yaptığım yöntem şşş pat yöntemi diye geçiyor araştırın bir bakın. Bu yöntemde bebek yatağa bırakılıyor uykusu gelince ve tabiki başta ağlıyor ağladıkça sakinleştirip öpüp seni seviyorum diyip bırakıyorum bu defalarca tekrarlanıyor en son çocuk uyuyor ikinci gün de böyle üçüncü de öpüp bırakıyorsun yatıyor çocuk ben bir de ninni açıyordum seslere çok uyanmasın diye bayağı güzel uyurdu
Yok bende şuan anlamıyorum zaten ben eğitimi 5. Ayda vermiştim bunda da öyle yapcam. 4 aya kadar çocuklarda uyku düzeni beklenmez diyor uzmanlar o yüzden acele etmeyin 4 ayı bitirelim inşallah güzel uykuları olur düzenleriz yapabilirizBenim oglan gunduzleri asla uyumuyor. Yani uykusunun geldiginide anlayacagim bir isaret vermiyorsiz nasil anliyorsunuz uykusunun oldugunu
Mesela bugun toplasan yarim saat uyumustur gunduz. Suan ayagimda sallıyorum agliyor susana kadar sallicam artik napacagimi sasiriyorumŞuan uyku bizimd e şok sıkıntı herkesin öyledir nadiren düzenli olan vardır ama şuan düzen beklenmiyor bu dönemde yani 4-5 aya kadar sadece yapabileceğiniz gündüz 1-1 buçuk saat uyanık olma durumunu geçirmemek onun dışında yapabilecek bitşryimşz yok
Şuan bende öyleyim hamakta sallıyorum bırakınca uyanıyor gündüz benimde bugün 6 da kalktı şu saate kadar vallahi toplasam 2 saat yatmadı elli defa uyuttum 10 dakika yatıp yatıp kalktı şuan o yüzden birşey yapamayız sancıları oluyor düzenleri yokMesela bugun toplasan yarim saat uyumustur gunduz. Suan ayagimda sallıyorum agliyor susana kadar sallicam artik napacagimi sasiriyorum
İnstagramım yok diye hiçbişey açılmıyor
Yaşantım ektedir
Uyku eğitimi desteksiz kendi başına uyuyabilmesi için akşam 7-8 arası uykuya geçecek ama tek başına bunun için veriliyorKızlar bu uyku eğitimini nasıl vereceğiz yaa hangi saatlerde ve neye göre yani
Bazıları 4. Ayda bazıları 6. Ayda veriyorBen bir aydir uyku gerilemesi yasiyorum saniyordum, iki gundur cehennemi yasiyoruz, o bir aydir yasadigimiz seyi mumla ariyorum su an. Oncelikle destekli uyuyordu, memede emzriridim sallanan koltukta, sonra yatirirdim sorunu olmazsa 3-4 saat uyurdu. Gecen gece yataga yatiramadim bile avaz avaz. Dun de guzelce yatirdim( 10.30 da uyudu) 40 dakika sonda uyandi. Tekrar emzirdim ettim yatirdim, bu sefer 10 dakika sonra. Bir noktadan sonra severler diyip iki gecedir yataga aliyorum. Esim salona gidiyor , ben surekli tetikte uyuyoruz bir sekilde ama insanliktan ciktim. Aglatarak mi uyku egitimi versek diyorum su an. Uc gune sekil aliyor diyorlar. Diger nazik yontemler 3-4 hafta suruyormys ama ben zaten uykusuzm gunlerdir, dayanabilir miyim bilmiyorum
Biz mamayı değiştirdiğimizde ölüm gibi kokmaya başladı. Mamadan olabilirBenimkininde vallabüyükler hep bu kadar bebeğin kakası mı kokarmış falan diyorlar yapınca görüyorlar ahhaha
Şuan bende öyleyim hamakta sallıyorum bırakınca uyanıyor gündüz benimde bugün 6 da kalktı şu saate kadar vallahi toplasam 2 saat yatmadı elli defa uyuttum 10 dakika yatıp yatıp kalktı şuan o yüzden birşey yapamayız sancıları oluyor düzenleri yok
Benimki memede uyuyakaliyor her seferinde. Tam koltuga yada yataga birakiyorum 5 dk sonra uyaniyor. Gunduzleri 1 saat yada yarim saat kesintisiz uyudugu nadirdir. Mesela ayaginda sallayarak uyuyor ama sallamayi birakiyim pat uyaniyor. Yani bu durumda egitim sartmi sizce. Artik burda bunu dile getirmekten biktim ama napcam bilemiyorum. Uyumadigi icinde surekli aglayan huysuz bir bebek modundaŞunu da eklemek istiyorum eğer çocuğunuz memede veya ayakta sallanarak veya kucağınızda uyuyunca huzurluysa siz de bu durumdan şikayetçi değilseniz bebeğinize iyi geliyorsa hiç eğitime felan gerek yok. Benim kızımda zorladığım şuydu ne ayakta ne omzuda ne kolda uyumazdı evd ekoşuyordum bildiğiniz koşuyordum ya . Hamakta sallıyordum yok, çarşafa koyar sallardık yok yani aşırı direnirdi hiçbirşeyi kabul etmezdi o yüzden okadar ağlardı ki hem o APlar hem ben ağlardım öyle olunca dedim ne olursa olsun uyku eğitimi yapcam çok şükür ki yaptım işe yaradı kurtuldum kızım da rahatladı bende. Ama atıyorum oğlum şuan hamakta uyuyor mesela ayakta ds uyursa ilerleyen zamanda eğer iyiyse uyusun hiç gerek yok ayakta uyusun yani . Benimkiler emmediiği için meme için birşey diyemiyorum ama dediğim gibi kızımda çaresiz kalmıştım hiçbirşeyden anlamıyordu aşırı ağlıyordu çocuk resmen beni bırak desteksiz uyuyayım diyormuş üç gün ağladı onda da ama ona hemen adapte oldu çocuk rahatladı. Dediğim gibi şuan oğlumu gözlemleyeceğim 4-5 aya kadar eğer ayakta kucakta veya ne bileyim omzumda kolumda rahat uyursa uykusu gelince bunlardan birşeyler rahat uyuyabiliyorsam hiç uğraşmam eğitimle felan
Birde hep gürültülü yapiyor buyuk herif gibiBenimkininde vallabüyükler hep bu kadar bebeğin kakası mı kokarmış falan diyorlar yapınca görüyorlar ahhaha
İnşallah uzatabılırsın..1 yasını gectım bari 5-6 ay bakabılseydım yavruma.cok sacma gercekten işimle tehdit edıldım aslında yasal hakkım bu benım ve ben bır bankada yonetmenım.istesem baska seyler yaparımda kafam agrısın ıstemıyorum ve ısımıde yapmak zorundayım evladıma daha ıyı bır gelecek saglamak ıcın.vardır bundada bır hayır dıyerek kendımı tesellı etmeye calısıyorum……Ne zaman başlarsak başlayalım işe dönmemiz bizim içinde bebeklerimiz içinde çok zor olacak maalesef. Ama onların geleceği için ve kendi ruh sağlığımız için çalışmamız gerekiyor. Benimde 4 temmuzda bitecek iznim 2 ay uzatmak için konusacağım ama bakalım olmazsa döneceğim mecbur.
Aile yılı dediler şu doğum iznini bir uzatamadılar gönül isterdi 1 yaşlarına kadar yanlarında kalalım ama maalesef. Hepimiz yaşayacağız. Senin annen mi bakacaktı. Bebeğin emin ellerde olacaksa çok üzmemeye çalış kendini
Bence şart benim kızım da öyleydi şuan oğlum ds o gidişatta muhtemelen . İşte destekli uyuyan çocuklar çabuk uyanıyor ve zor uyuyor . Şimdi hadi daha çok bilmiyorlar büyüdükçe daha çok biliyorlar ayakta uyuyunca mesela yada kucakta memede uyuduklarını daha iyi anlıyorlar . 4 aydan sonra diz de araştırın başlayın bence böyle gerçekten hayat kalitesi düşüyor hem anne hem bebeğin. Mesela ben şaşırıyorduk arkadaşım oğlunu ayağında uyuturdumçovuk 2 saat yatıyordu yani demek her çocukta bir değil. Benimki en fazla 40 dakikada uyanırdı çünkğ 40 dakika sonra ram uykusu mu ne öyle birşey vardı uyku eğitimde bahsediyorlardı ona geçerken destek kesildiği için çocuk ram uykusuna geçemiyor uyanıyor. Ama kimi çocuk ayakta yada memede uyuyor ama koyunva da 2 saat uyuyor ona birşey diyemem . Ama bende sizin gibiyim 4 ay sonunda dayanamadım artık sinirlerim yıpranmıştı ne olacaksa olsun diyordumBenimki memede uyuyakaliyor her seferinde. Tam koltuga yada yataga birakiyorum 5 dk sonra uyaniyor. Gunduzleri 1 saat yada yarim saat kesintisiz uyudugu nadirdir. Mesela ayaginda sallayarak uyuyor ama sallamayi birakiyim pat uyaniyor. Yani bu durumda egitim sartmi sizce. Artik burda bunu dile getirmekten biktim ama napcam bilemiyorum. Uyumadigi icinde surekli aglayan huysuz bir bebek modunda
Herkes buyudukce duzelir uykusu diyor ama benim gordugum kadariyla duzelecege benzemiyor. Bir bebek 24 saat icinde sadece 8 yada en fazla 9 saat uyurmu ya ne yapsam olmuyor. Uyumadigi icinde surekli agliyor huysuz yanindan 1 dk zor ayriliyorum. Baska odaya geceyim dahada cok agliyor. Aglasın susar diolar ama asla susmuyor aglamaktan sesi kitleniyor resmen. Oturup agliyorum sinirden bazenBence şart benim kızım da öyleydi şuan oğlum ds o gidişatta muhtemelen . İşte destekli uyuyan çocuklar çabuk uyanıyor ve zor uyuyor . Şimdi hadi daha çok bilmiyorlar büyüdükçe daha çok biliyorlar ayakta uyuyunca mesela yada kucakta memede uyuduklarını daha iyi anlıyorlar . 4 aydan sonra diz de araştırın başlayın bence böyle gerçekten hayat kalitesi düşüyor hem anne hem bebeğin. Mesela ben şaşırıyorduk arkadaşım oğlunu ayağında uyuturdumçovuk 2 saat yatıyordu yani demek her çocukta bir değil. Benimki en fazla 40 dakikada uyanırdı çünkğ 40 dakika sonra ram uykusu mu ne öyle birşey vardı uyku eğitimde bahsediyorlardı ona geçerken destek kesildiği için çocuk ram uykusuna geçemiyor uyanıyor. Ama kimi çocuk ayakta yada memede uyuyor ama koyunva da 2 saat uyuyor ona birşey diyemem . Ama bende sizin gibiyim 4 ay sonunda dayanamadım artık sinirlerim yıpranmıştı ne olacaksa olsun diyordum
Açalım sana bir teneİnstagramım yok diye hiçbişey açılmıyor
Uyku eğitimi desteksiz kendi başına uyuyabilmesi için akşam 7-8 arası uykuya geçecek ama tek başına bunun için veriliyor
Bir araştırın gerçekten sizi okadar iyi anlıyorum ki kızımda öyleydi ya uyuma diyordum uyuma artık uykusuzluğu göze almıştım ama huysuzdu durmutordu uyumadıkça beter oluyordu . Oğlum da ne yazıkkş şuan öyle ben bundan umutluydum yormaz beni diyordum ikinciler akıllı olur derlerdi asla öyle olmadı aslaHerkes buyudukce duzelir uykusu diyor ama benim gordugum kadariyla duzelecege benzemiyor. Bir bebek 24 saat icinde sadece 8 yada en fazla 9 saat uyurmu ya ne yapsam olmuyor. Uyumadigi icinde surekli agliyor huysuz yanindan 1 dk zor ayriliyorum. Baska odaya geceyim dahada cok agliyor. Aglasın susar diolar ama asla susmuyor aglamaktan sesi kitleniyor resmen. Oturup agliyorum sinirden bazen
Off neyse yine cok konustum sizin şu şşş pat dediginiz seyi bir arastirayim
Ya mamayı değiştirmrye cesaret edemiyorum. Mama yüzünden poposu pişik olan, yanan bebekler vardı. Çok şükür öyle bir şey yaşamadımBiz mamayı değiştirdiğimizde ölüm gibi kokmaya başladı. Mamadan olabilir
Evet ya bir de benim ki kız cart curtt gidiyor diyorum hiç yakışıyor muBirde hep gürültülü yapiyor buyuk herif gibi
Bende 6 yıl bankada çalıştım. O konuda banka gerçekten çok zor. Evet uğrasan uğrasıyor ama sonra senin huzurun olmaz çalışırken. Dediğin gibi vardır bir hayır. Süt iznini nasıl kullacaksın?İnşallah uzatabılırsın..1 yasını gectım bari 5-6 ay bakabılseydım yavruma.cok sacma gercekten işimle tehdit edıldım aslında yasal hakkım bu benım ve ben bır bankada yonetmenım.istesem baska seyler yaparımda kafam agrısın ıstemıyorum ve ısımıde yapmak zorundayım evladıma daha ıyı bır gelecek saglamak ıcın.vardır bundada bır hayır dıyerek kendımı tesellı etmeye calısıyorum……
bende sık sık bebeğimin düzgün emmediğinden bahsediyorum. Hatta sol memem durmadan süt incisi mi artık neyse ondan oluyır 3-4 günde bir. Acıdan kıvranıyorum. Sen söyleyince bende baktım, olması gereken nasıl acaba?Kızlar bebeğimin emerken sadece alt dudağını kullandığını fark ettim doktor yok demişti ama sizinde bebeğinizin üst dil bağı bu şekilde mi Eki Görüntüle 3604837
Ay sormayın aynısı snbxjdndj çok nazik kızımız bak diye seviyodum bir geğirmeler bir pirtlar ve pırt dediğin gibi nazik bir pırt değil zaten ağzından yaptığı ile oda yankılanıyorYa mamayı değiştirmrye cesaret edemiyorum. Mama yüzünden poposu pişik olan, yanan bebekler vardı. Çok şükür öyle bir şey yaşamadım
Evet ya bir de benim ki kız cart curtt gidiyor diyorum hiç yakışıyor muaşırı gazlı ya uyuyor uyanıyor 20 kere pırtlatıyor pırt dediğime de bakma baya büyük insan gibi gaz çıkarıyor. Küçücük karnına o kadar gaz nasıl sığıyor anlamıyorum.
Bende 6 yıl bankada çalıştım. O konuda banka gerçekten çok zor. Evet uğrasan uğrasıyor ama sonra senin huzurun olmaz çalışırken. Dediğin gibi vardır bir hayır. Süt iznini nasıl kullacaksın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?