- 22 Ekim 2024
- 4.126
- 9.808
- 73
- 25
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #42.201
Senin biraz sinirlerin fazla yıpranmış belli ki bence sakinleş öyle konuşalım. İpeksi sana burada kötü bir şey demiyor. Siz yasamadiniz diye kiyaslayan ilk sensin yine biz söylüyoruz gibi dalaşa giriyorsun buna da gerek yok. Umarım çözülür yeni başlıkla sen de aşıyı salarsın artık :)Anneliğime laf edemezsin sen klavyede konuşanlardan olma bana sinirimi bozma . Araştırdım tabiki günlerdir ne yapabilirim diye biberon ucu istemiştim bugün dağıtıma çıkmış onu bekliyorum sen kimsin de araştırmadığımı söylüyorsun.ben sizin çocuğunuzla kıyaslamıyorum sen kendi kendine kıyasladın ben size sizinki öyle demedim benim çocuğum böyle sorun yaşıyor belki yaşayan vardır bilgi verir diye sordum.mart grubuna da sorarım şubat grubuna da sen buna karışamazsın . Hadsizkik edip bir daha araştırmayan anne bilmem ne diye ağzını açma sakın
Yahu yaşayanların da bilimsel dayanağı yok ki ben de bunu söylemeye çalışıyorum. Aşı reddeden insanlari cok araştırdım ben de. Bomboş konusuyorlar hicbir bilimsel konuşma yok. Olabilirler üzerinden gidiyorlar hep. İnternette yazılan her bilgiye çok da sarılmamak lazımBiliyormuş değil bende böyle etki etti ben araştırınca bunun etkileri olduğunu gördüm yaşayanlarda varmış dedim siz yaşamdıysanız ne mutlu size işte.
Yahu banane senin anneliğinden saçma sapan nerelere çekiyorsun yorumumu araştırdım aşıdan sonra çok olan varmış demene istinaden söyledim aşıya gelene kadar atağı var ay ay gelişimi var cartı curtu var ayrıca beslenme vs o da olabilir ama bu yaşanılan durumu kesin aşıdan bir daha asla yaptırmak yok ne veriyorlar Allah bilir diye cahilce konuşmak nedir sürekli yorumlarınızda aşıları kötülemek nedir ben o kısmını sorguluyorum hangi bilimsel kanıtınızla yapıyorsunuz bu yorumu ayrıca şu üslup nedir her yorumunuz da size teselli edip yanınızda mı olmak zorundayız eleştirimizi yaptık anonim bir kişi olarak burda herkes gibi…Anneliğime laf edemezsin sen klavyede konuşanlardan olma bana sinirimi bozma . Araştırdım tabiki günlerdir ne yapabilirim diye biberon ucu istemiştim bugün dağıtıma çıkmış onu bekliyorum sen kimsin de araştırmadığımı söylüyorsun.ben sizin çocuğunuzla kıyaslamıyorum sen kendi kendine kıyasladın ben size sizinki öyle demedim benim çocuğum böyle sorun yaşıyor belki yaşayan vardır bilgi verir diye sordum.mart grubuna da sorarım şubat grubuna da sen buna karışamazsın . Hadsizkik edip bir daha araştırmayan anne bilmem ne diye ağzını açma sakın
Seni çok iyi anlıyorum, şuan çok gerginsin yaşadıkların çok zor lütfen kendini yıpratma. Mamayı mı değiştirsen acaba, belki başka bir mamada aynı tepkiyi vermez. Bir yorumda benzer bir durum okumuştum, iki üç ayda bir mama değiştiriyoruz demişti kadın.Götürdüm canım mama reddi dedi ama napcağımı söylemedi bende sormayı unuttum başka konulara geçince .umaorm geçicidin düzelir 1 hafta oldu direndim ama psikolojim bozuluyor artık kafayı yiycem meme yemedin mama nasıl yemezsin ya şaka mı yaşadıklarım ya çocuklar mamaya bayılır içer benimki de içerdi birden ne oldu anlamadım birgündd herşey tepetaklak oldu delirmek üzereyim hiçbir haltı beceremedim zaten ne meme ne mamayı olmuyor bu çocuk sağlıksız kalacak belli iyice düşecek direnci bu gidişle zaten mama çok iyi değil anne süütü kaşar değil yani. Şimdi onunda bırakırsa Allah’a emanet büyür zaten saçma sapan şeylerle . Vitaminsiz kalır iyice
Hangi biberonu kullanıyorsunuz acaba onunla da ilgili olabilirAy kızlar meme reddini anladık hadi ama biberon ve mama reddi yapıyor benim oğlan zaten emme bitmişti mama içiyordu bir haftadır zorla içiyor sadece uykuda uykuluyken mayışırken içiyor uyanıkken asla içmek istemiyor. Anlamıyorum bu çocukları delircem mama reddi ne ya doktora gittim evet mama reddi dedi umarım geçer düzelir ya tamamen içmezse uykuda da bırakırsa diye ödüm kopuyor bu hafta az kilo almış doktor haftaya yine bakalım dedi kaç gündür uykusunda mamayı bir şekilde bitirtmeye çalışıyorum of yaa bu ne ya kafayı yiycem gerçekten delircem nasıl saçmalık niberon içen çocuk birden biberonu istememeye başladı mamayı değiştirdim yine aynı dedim belli sıkıldı sma dan golden goat a geçtim önceden de vermiştim biraz gaz yapmıştı elimde vardı süresi geçmemişken yine golden goat verdim yok yine aynı içmiyor zorla içiyor. Son şansım aptamil deniycem tadı daha tatlıymış çocuğu çocuk içiyormuş ama bakalım yani derdi ne bu çocuğun anlamıyorum napcam Bilmiyorum hadi şimdi uykulu bir şekilde veriyorum. Algısı açıldıkça az uyudukça napcam ben ya of
Bence duzelecek bak gorursun.sana dr un verdıklerınden cok fayda gören var zaten prebıyorıkle cınko baktımda.fitillerle şuruplarla zeytınyagkarla zor yaptırdık canım ya o kadar koyuydu ki kakası bı gun daha cıkmasa yıne dr a goturecektık ki çok şükür aglaya aglayada olsa yaptı.ben prebıyotıgı bırakmıstım orda hata ettım mama mıktarınıda cogalttım bu sıralar memeyı cok emmıyor gunduzlerı gozu hep dısarda konsantresı yok emmeye:) ınsallah bıda boyle olmaz.Insallah cnm yaa seninki nasil simdi. Kabizligi gectimi
Aptamil şekerliymiş ben kullanmıştım bebeğim bağımlı gibi içiyordu aptamil dene bakalım her halükarfa bir mama kullanacaksın zaten en azından çocuk doysunKızlar biberon ve mama değişikliği yaptım fayda etmedi bir mama daha deniycem başlık da geldi diğer öğünde deniycem inşallah işe yarar. Biberon baştan beri tomme tippe kullanıyordum avent de almıştım onu da denedim yine aynı. Bir mama daha değiştirmem elimdekini 2-3 gün kullancam bağırsaklark bozulmasın diye sık değiştirmemek lazımmış enazından 3-4 gün kullanmam lazım onu sonra aptamil alcam bakalım yada Bebelac gold tadını tüm bebekler seviyormuş genelde onunda içeriği çok iyi değil ama sırf tadından mı acaba diye alıp Bebelac denemek istiyorum eğer içerse tadından demektir sonra aptamil içeriği daha iyi ona geçerim Bebelac içerse bir süre alışsın sonra aptamil denerim onun da tadı daha iyiymiş ve chicco biberon da alayım bakayım.
Canım hiç emmediği için normal öğünü 3 saatte bir 120-30 içmesi lazım doktor dedi 3 gün önce doktora gittim geöen haftaya göre kilosu sınırda almış dedi kilosuna göre hesaplama yaptı doktor 3 saatte bir 120-130 içmeli kilo alımı için dedi zaten bayağıfır 90-100 içiyordu artık 120 bitirmesi gerekiyordu bu mama reddi başlayınca 90 bile zor bitirir oldu o yüzden biraz az almış kiloyu . Haftaya yine getir dedi idrar bakcaz mamayı da arttırmaya çalıştım işte enazından 120 yi bitirsin diye yarısını içiyor yarısını da uyutup içiriyorum bakalım . Daha kilosuna takılmıyorum aslında bu hafta mama rddinden dolayı böyle oldu düzelir yeter ki mamayı bi eskisi gibi içsin bir süre yine 90 içsin gerekirse güzel içsin de zamanla arttırırım onu . Şuan uyanıkken asla içmiyor 60 a zorla geliyor ki 60 ı bir ay önce felan içiyordu artık yani. Meme emmediği için oranlar normal yani içmesi gereken mama miktarı bu doktorum öyle hesapladıM Minnosumm canım bencede senın sınırlerın yıpranmıs git bebek magazasından mıgrostan falan baska bıberon al kargoyu bekleme bence,bıde verdıgın mama mıktarı bana fazla geldı benım bebegım 4 aylık olmak uzere ben bıle 90-120cc arası verıyorum.cok zorlama bence sonra tıksınmesın mamadan.
ipeksi19 warcrew ipektosumla büşranın yorumlarına alınma onlarda diyorki aşılar sayesinde dünyada bircok hastalıgın kökü kurumuş ve cok tehlıkelı hastalıklar var bir kişi bile etkilense cocuguna bısey olsa dıyorlar.(ki daha once konusmutuk benım bebegımde cok ateslendi zayıfladı aşıdan sonra ama yaptırıcaz yani bunu mecburen gecıyor bır şekilde etkısı)gelecekleri için çok mühim,bizim ülkemizde bazı güven sorunları oldu katılıyorum bende çok guvenemıyorum ama özel asılarda dahıl hepsını yaptırıyorum,vicdanen yasayamam cunku aksi bir durumda.sen git baska marka bı beberon al chıcco falan bıde hipp mama al 60 ıcıyorsa da iyi bence 2-3 saatte bır.
Eğer ki o memeden daha az süt geliyorsa bebekler bunu yapıyor. Arkadasım da tek meme emziriyordu bu sebeple. Emmedikçe de o memede süt azalıyor. Uyurken alıyorsa uykuluyken hep onu vermeye çalış bence.Sol meme reddi yaşıyorum şuan bende uykulu iken verebiliyorum ancak bu neyden olur tahmini olan varmı ? İki mememin ucu biraz farklı bundan dolayımı acaba4. Ayda mı sayılıyoruz biz şuan yoksa 120. Günden sonramı 4 ay olacak ozamanki meme reddi mi acaba bu bende anlamadım ki
Evet işte aptamil de içeriği çok aklıma yatmıyor şeker oranı yüksek Bebelac ondan beter karşılaştırmayı chatgbt de yaptırdım Bebelac kötü yani ama tadı en çok sevilenmiş Aptamil de sma ve golden goat a göre içeriği yine iyi değil okadar ama bakcam mecbur kalırsam yapcak birşey yok artık bir şekilde birinden birini kabul etsin de napalıö gerisi Allah’a emanet artıkAptamil şekerliymiş ben kullanmıştım bebeğim bağımlı gibi içiyordu aptamil dene bakalım her halükarfa bir mama kullanacaksın zaten en azından çocuk doysun
Bence tam bir günü yok bunun ya önce sonra ortalama dönem olarak söylüyorlarSol meme reddi yaşıyorum şuan bende uykulu iken verebiliyorum ancak bu neyden olur tahmini olan varmı ? İki mememin ucu biraz farklı bundan dolayımı acaba4. Ayda mı sayılıyoruz biz şuan yoksa 120. Günden sonramı 4 ay olacak ozamanki meme reddi mi acaba bu bende anlamadım ki
Benim 3.5 ayda basladi uyku bozulmasi da meme reddetmeye calismasi da.erken olabiliyor bazi bebeklerde. Meme ucu, mastit, akis hizi hepsi etkili, iki meme farkli cunku. Ben bazen once sevdigni veriyorum, sonra sevmedigine geciyorum. Uykuluyken de tam tersi. Iyice sebek ettiker bizi yaSol meme reddi yaşıyorum şuan bende uykulu iken verebiliyorum ancak bu neyden olur tahmini olan varmı ? İki mememin ucu biraz farklı bundan dolayımı acaba4. Ayda mı sayılıyoruz biz şuan yoksa 120. Günden sonramı 4 ay olacak ozamanki meme reddi mi acaba bu bende anlamadım ki
Burda bir değişik var ama bilin bakalım kim? Aşı karşıtlığının zirveye çıktığı bir dönemde böyle insanları korkutmaya kimsenin hakkı yok. Toplum bağışıklığı böyle böyle yok oluyor. Olan çocuklarını aşılatıp korumaya çalışan insanlara oluyor. Dünyanın parasını verip rotadır, menenjittir bir ton aşı yaptırıyoruz neden? Toplum bağışıklığı bozulduğu için. Yaptırmadığınız her aşıda kendi çocuğunuzu riske attığınız gibi başkalarının çocuklarının da vebaline giriyorsunuz.E siz yaptırın aşıyı bilimsel bilmem ne diyince de siz de etkiliyorsunuz o zaman. Ben yaptırmam bunu da söylerim ayıp mu günah mı yada bana böyle bir etki taptı söyledim bunu ayıp mu günah mı Allah Allah değişiksiniz arkadaş ya. Neyini kapatayım konunun size doğru gelmiyorsa siz kapatın konuyu o zaman biz yaptırıyoruz diyin geçin …
Evet 3 aşı birden yapıldı 2. Ayda. Calpolu doktorumuz 38,5 olursa verin yoksa vermeyin aşının etkisini düşürmesin demişti. Bizim ateş 37,5 olsu en fazla vermedim o yüzden. Çok halsiz olmuştu amauzatmanın anlamı yok kızlar. Herkes anne herkes gergin uykusuz zaten. Ben de yarın 2. Ay aşısını yaptıracağım 3 aşı olacak dedi hemşire. Her ilde aynı mı yapılıyor acaba bu aşılar. Ben baya bi uzak bi yerdeyim de bi emin olamadım. Bir de sonrasında eve gelir gelmez calpol vermeyi düşünüyorum ateşi çıkmasın diye sizle neler yaptınız ? Ya da bi tavsiyeniz var mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?