- 29 Mart 2024
- 763
- 1.883
- 33
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #43.961
Bir şey ısırmış dedi canım.Sıcaktan olan isilige benzemiyo neymiş öğrenince yazar misin ben de bakam var mi bebemde diye.... Zararsiz dediyse zararsizdir ama yine de göstermek lazim emin olursun
Fotoğrafı görmedim ama sivrisinek ısırığı nokta nokta oluyor kırmızıBir şey ısırmış dedi canım.
Mama veriyor musun kuzum ondan demiştir başlayabilirsin diyeKızlar rota 2yi olduk. Menenjit aşılarına 7. ay başlayalım dedi. Ek gıdaya hazır dedi şaşırdım hiç beklemiyorrum. Yoğurt ve peynirle başla dedi. Peyniri suya koy dedi tuzu çıksın diye. Ama ben lor yapmayı düşünüyorum. 3 gün kuralını söyledi. Sonra mevsim sebzeleri, sonra sebzelerle çorba yapabilirsin buharda haşla çatalla ez dedi. Asla püre yok dedi her doktorun söylediği gibi. Şeker tuz zaten yine yasak. Meyvelere geç sonra dedi. Yemeklerine tatlandırmak için meyve kullanabilirsin dedi. Yine demiri meyveyle verebilirsin dedi. C vitamini demirin emilimini artırıyor ya, o sebeple. Valla ne bilim ben erken diye düşünüyorum ek gıda için ama kaç yıllık tecrübeli doktor.biraz ağırdan alarak yoğurtla başlarım haftaya diye düşünüyorum. Yarın tam 5 aylık olacak.
Çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin.Kızlar annem dün bana gelmişti bende kalıyordu babam telefonunu kaybetmiş aradılar yolda bulduk diye sonra annem kardeşimi aradı baban geldi mi telefonunu düşürmüş dedi sonra birisi arayıp kaza yaptığını söyledi biz de arabayla yaptı sandık meğer babama yürürken motor çarpmış neredeyse kafa hariç her yerinde kırık varmış ve kanaması da varmış dua eder misiniz lütfen
Çok geç değil mi 6 ay destekli? Hic oturtmazsak alışamaz ee ek gidada oturmasi da gerekecek? Bilemedim doktorların görüşleri değişiyor ama bana mantıklı gelmedi valla sen sana nasıl uyarsa öyle yap tabi ki aklını karıştırmak istemem. Ben 4 e girdimden beri kucağımda oturtuyorum zaten yaslanmak istemiyor oturmaktan yorulunca kendini yasliyor banaKızlar bebislerinizi oturtmaya başladınız mı? Benimki 4 ay 1 haftalık kucağımda yattığında kendini çekip dikelmeye çalışıyor oturmaya isteklim ama bugün doktora götürdüm kontrole sordum nezaman destekli oturtmaya başlayalım diye daha erken 6. Ay destekli 7. Ay desteksiz oturtursun dedi. Kimi doktorlar 4.5 aylık olunca alıştırmaya başlayabilirsiniz diyor. Ek gıda için de 6. Ayda baslatirdim ama madem mama alıyor 5. Ay kontrolüne gelince konuşuruz erken baslatiriz dedi. Nasıl oturmadan mama sandalyesine ek gıdaya başlıcaz ki kafam iyice karıştı.
Küçük sineklerdendir belki bazen giriyor benim de sineklik olmayan camdanBir şey ısırmış dedi canım.
Evet mama ve anne sütü birlikte gidiyoruz.Mama veriyor musun kuzum ondan demiştir başlayabilirsin diye
Bebeden bebeye değişiyor demekki bence de öyle bebek istiyorsa ve o sinyali veriyorsa hazirdir demekkiKızlar rota 2yi olduk. Menenjit aşılarına 7. ay başlayalım dedi. Ek gıdaya hazır dedi şaşırdım hiç beklemiyorrum. Yoğurt ve peynirle başla dedi. Peyniri suya koy dedi tuzu çıksın diye. Ama ben lor yapmayı düşünüyorum. 3 gün kuralını söyledi. Sonra mevsim sebzeleri, sonra sebzelerle çorba yapabilirsin buharda haşla çatalla ez dedi. Asla püre yok dedi her doktorun söylediği gibi. Şeker tuz zaten yine yasak. Meyvelere geç sonra dedi. Yemeklerine tatlandırmak için meyve kullanabilirsin dedi. Yine demiri meyveyle verebilirsin dedi. C vitamini demirin emilimini artırıyor ya, o sebeple. Valla ne bilim ben erken diye düşünüyorum ek gıda için ama kaç yıllık tecrübeli doktor.biraz ağırdan alarak yoğurtla başlarım haftaya diye düşünüyorum. Yarın tam 5 aylık olacak.
Çatalla ezince hafif pütürlü kalıyor. Blender gibi pürüzsüz olmuyor.Bebeden bebeye değişiyor demekki bence de öyle bebek istiyorsa ve o sinyali veriyorsa hazirdir demekkihadi hayırlı olsun ilk sen basliyorsun bize öncülük et djbdhdbsjs ben çatalla ezince de püre oluyo saniyodum hsbshwbsjsbdjsnjd sebzelerle çorba yaparken püre olmuş olmuyo mu
Gece besliyor musunben gece bir defa besleyince sabah dolu oluyo bezi ama genelde gece beslemiyorum uyanmayinca o zaman kuru oluyor xnxndnxj
Benimki dolu oluyor 9da yatınca 3te kalkıyor besleniyor sabaha doluyor
Gece uyanmiyor da ben de 4 gibi kalkıp emziriyorum. Gün içinde 3 4 hatta 5 bez çıkıyor ama sabaha kadar kuruKızımı bir ara asssla besleyemiyordum bir 15 gün aç durdu resmen o sırada sabah bezleri kupkuruydu, gün içinde de doğru düzgün dolmuyordu.
Ay çok heyecanlı snbdjsndjsÇatalla ezince hafif pütürlü kalıyor. Blender gibi pürüzsüz olmuyor.
Valla ben iç güdümü dinleyeceğim canım. Haftaya minik minik yoğurt, 5,5 aylık olunca da sebze veririm. Dik şekilde tek başına oturamıyor çünkü. (Nihayetinde karnı doyuyor mama ve anne sütüyle, sağım yapıyorum 2 gündür hani şu ella sebebiyledüşündüğümden fazla anne sütü alıyırmuş sıpa) Onun haricinde sadece sebze verirken mesela kabağı pişirim, çatalla ezip tattırırım. Sonra biraz yoğurt karıştırırım lezzetlenir. En son pütürlü gıdalara alışınca da çorba. Çorba içindeki parçaları da çatalla ezerim.
Uyuduğu içindir uyurken zaten yapmiyolar fazla bence snsnsjnsGece uyanmiyor da ben de 4 gibi kalkıp emziriyorum. Gün içinde 3 4 hatta 5 bez çıkıyor ama sabaha kadar kuru
3 bucuk aylık, solgar, bestlak malt içecekler hepsini kullandım ama fayda etmiyor, sağım yapınca iki memeden anca 30 cc cıkıyor. Önceden bir emzirme danısmanıyla calısmıstım onda da fayda olmadı simdi yeni biriyle calısıcam insallah o fayda eder, sütüm olsa baya toparlar cocuk aslında cünkü hep memede olmak istiyor. Bizim bu arada 2.ayda basladı zor biberon kabul etme durumu ama gittikce kötülesti su an uykulu bile almıyor neredeyse fark ettigi an ağlıyor. İnsallah gecer tez zamanda. Sizin zamanla kendiliginden mi gecti yoksa özel bir sey yaptınız mı?2 hafta sürdü ama her bebek farklı tabi kaç aylık şuan. Süt arttırmak için bişeler denesen. Emiyor olması büyük avantaj. Solgar ın bi tane takviyesi var bende işe yaramadı ama çok insan memnun dene istersen bi #reklamdeğil
Cok zor gercekten bi de benimki zaten düsük dogum agırlıklı su an 3bucuk aylık anca 5 kilo, insallah zayıflamaz böyle giderseBenim emmiyor bideve aynısı 4 mama be biberon değiştirdim yok istemiyor çocuk emziğe bile tepkili ben anlamadım ağzına hiçbirşey loymak istemiyor emzik de sadece uykuya dalarken alıyor mayışmışsa yoksa onu da asla almıyor o ben çözüm bulamadım çaresizce geçmesini bekliyorum uykuda bile bazen tepki veriyor ama genel olarak uykuda içiyor şükür ama işte bazen hiç uyumuyor direniyor o zamanlar çok zorlanıyorum uyumadıkça yemiyor yemedikçe aç kaldıkça iyice huysuzlanıyor yani sürekli günüm uyutmaya çalışmakla ve uykuda yakalayıp mama vermekle geçiyor
Umarım çabucak iyileşir canım, çok çok geçmiş olsunBabamın iki kolu ve iki bacağı alçıya alınmış MR çekilecekmiş bilinci açık konuşuyomuş buna da çok şükür
Off evet ya biberon, meme hepsiyle savaş. Yanakları küçüldü çocuğumunBiberon savaşları
Gün içinde yeterli bez sayısı varsa sorun yoktur benceGece uyanmiyor da ben de 4 gibi kalkıp emziriyorum. Gün içinde 3 4 hatta 5 bez çıkıyor ama sabaha kadar kuru
Bana da sessiz reflü olabilir dedi reflü şurubu verdi bitane 3 gündür kullanıyorum da bir fark yok henüzBak ne dicem bi arkadaşımda meme reddi olmuştu sonra doktor bi tane diş kaşınmaları için ilaç vermiş toz halinde sonra normale dönmüştü doktoruna bi sorsan bir de benim bebek biberonla içerken kafasını geri geri atıyordu bi ara o zaman da sessiz reflüden şüphelenmişti
Bence de çok geç, artık gerçekten doktorlar da işini doğru düzgün yapsa. Mantıken 6 ay ek gıdaya başlarsa mama sandalyesinde oturabilmesi lazim valla bende dinlemicem, benim kız çok istekli kucağıma aldığımda bana yaslanıkken kendini öne atıyor oturmak istiyor çocuk. Yavaş yavas alistirmalara başlicam. Bir bakayım dediğini hiç dikkat etmedim popo üst mü yoksa kemiğe doğru mu oturuyor ona göre ilerlerim. Teşekkür ederimÇok geç değil mi 6 ay destekli? Hic oturtmazsak alışamaz ee ek gidada oturmasi da gerekecek? Bilemedim doktorların görüşleri değişiyor ama bana mantıklı gelmedi valla sen sana nasıl uyarsa öyle yap tabi ki aklını karıştırmak istemem. Ben 4 e girdimden beri kucağımda oturtuyorum zaten yaslanmak istemiyor oturmaktan yorulunca kendini yasliyor banabi de otururken tam popo üstüne oturabiliyorsa da çok sorun yok diye biliyorum bir videoda görmüştüm. Ama kemiğine doğru oturuyorsa oturtmayin henüz diyolar mesela
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?