2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    170
Ya sadece yoğurt ve yoğurt kültürü mu mayasi mi neyse işte o var diyo ve hemen de sulanıyor ev yoğurdu gibi diğer yoğurtlar gibi kalıp kalıp değildi. Doğal olmuyo mu bu da acaba
Ben markette satılan doğal altındaki hiçbir şeyin doğal olduğuna inanmıyorum canım, sadece raf ömrünü uzatmak için bile neler giriyor içine.. ben de aman doğal olsun organik olsun kafasını çoktan geçtim, organik adı altında neler pazarlıyor ortalık sahtekar dolu.. en güzeli evde hazırlama imkanı varsa odur gibi geliyor
Haftaya yaptırıcaz. İlkinde ateşi çıkmıştı yine çıkacak kesin
Rotayı dün yaptırdık, hiç ateşi çıkmadı ilkinde de çıkmamıştı zaten.. ilkinde ishal olmuştu bunda ishal de olmadı.. ama gece boyu çok huzursuzdu, mızır mızır mızrdandı.. yarın da menenjit 2. Doz var, onun ilkinde ateşi çıkmıştı da bakalım bunda nasıl seyredecek görelim.. inşallah ateşi çıkmaz
Pastörize günlük sütten yoğurt yaptim cok da güzel oldu kaymak gibi. hani günlük sutle guzel olur mu diye düşünen varsa paylasayim dedim
Canım ben de günlük sütten yapmak istiyorum, hangi markayı aldın hangisini tavsiye edersin?
Başınız sağolsun canımın içi bizim kız 4. Ay aşısında 6345 kg 63 cm olarak ölçüldü, 5.5 aylık oldu kg yine 6345, boy 66 cm. Bir gr fazla almamış ama vermemiş de.. boyu uzamış ama inanılmaz hareketli.. ben gün içinde kaç ölçek verdiğimi not ediyorum, yani ortalama ne kadar mama aldığını görüyorum az çok, günde iki defa kakalı da bez alıyorum, çişli bezi de oluyor.. gün içinde de keyifli oluyor çok şükür o yüzden çok takılmıyorum kilo almamasına açıkçası.. persentil nasıl ölçülüyor bilmiyorum altında mıyız acaba onu da bilemiyorum
Kız bence şu aşamada hapır hupur yiyen bebe hiç sanmıyorum yarısı zaten yerlere iniyor.. suyu hiç sevmiyor hiiççççç ben de mama verdiğim için alsın diye vermek zorunda hissediyorum.. şırıngayla sıkıyorum ağzına, yutmuyor sıpa, bekletiyor boğzında direnebildiği kadar direniyor yutmamaya.. sonra mecbur kalınca bırakıyor.. hepimiz benzer şeyleri yaşıyoruz, normal sanki her şey

Hareketleri nasıl, beslenmesi falan nasıl seyrediyor?

Bu hesap tam tutmuyor ama yakın oluyor. Hiç kilo almamış değildir bu ayda zaten azalıyormuş kilo alımı.

Hareketleri nasıl, beslenmesi falan nasıl seyrediyor?
Çoğu zaman zoraki yedirdik, emmesi hep azdı ama mamayı da zor aldı bu ay. Yine de aldı yani hiç yemedi değil. Beslenirken nefes nefese kalıyor Temmuz daha sıcak geçmesine rağmen bu ay çok daha fazla terledi kafası, yastığı yusyuvarlak ıslanıyor. 4.ayda doktor küçük bi kalp rahatsızlığından bahsetmişti ondan mı oldu diye çok endişe ediyorum. Kontrolde ilk işim bunu sormak olucak

Bu hesap tam tutmuyor ama yakın oluyor. Hiç kilo almamış değildir bu ayda zaten azalıyormuş kilo alımı.
İnşallah hiç almamış değildir, kilosunu çok zor toparlamıştı. İlk iki ay doktorların bu çocuk zayıf demesiyle ağlaya ağlaya geliyorduk eve. Yine aynıları olsun istemiyorum

Ben öyle tartıyorum hep, mesela dün kontrolümüz vardı evde tarttim 6.900 çıktı doktorda 6.700 , 200 gram fazla çıkıyor benimkinde hep ona göre hesaplıyorum.

Dün babasi denedi ama ben inanmıyorum onun doğruluğuna fazla sıkma canını çünkü bu aylar diyorum ya benim bebe de çok az aldi 4-5 arasında olabiliyor oyleyse de duzeltirsin

Bizim de kilo alımı yavaş idrar yolu enfeksiyonuna bakacak doktor ultrasona girecek geçen ay 600 gr almıştı az enfeksiyon vardı bu ay 550 gr almış boyı 2 cm uzamış yine bakalım enfeksiyona yoksa antibiyotik başlayalım dedi. Bugün tam 5 aylık oldu

Şey düşğndğm ben de marketlerde yoğurt mayası var probiyotikli mi ne onla yapılabilir mi ki. Ben zaten aldığım yerden mayasını da istemeyi düşünüyorum teyzemde var keçi inşallh sütü vardır ben yiyemiyorum ama bebiş yesin bari

İyi almis yine enfeksiyona ragmen masallah kuzuya inşallah geçer bir an önce canim

Çok kötü değilmiş aslında kilo alımı ama enfeksiyonu da sıfırlanmıştır inşallah bebişin

Ben de e bebekten sipariş verdim, deneyeceğim ama önce sebzeleri bitirelim öyle en son vereceğim yoğurdu..

Mama veren anneler 2 numaraya geçtiniz mi? Ben dün geceden itibaren 2 numara hipp vermeye başladım, hatta korktum biraz reddeder mi diye ama devam etti şükürler olsun 2 numara hipp’i daha çok sevdim çünkü 1 numara bana çok ağır geliyordu kokusu.. içeriğinde farklı ne var diye bakamadım ama reddetmemesi daha önemliydi benim için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…