- 17 Ekim 2023
- 919
- 1.474
- 33
- 32
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #47.021
Gerçekten öyle garip kafalar keşke gelmese eserikli tiplere sinir oluyorum bende boşuna insanları paniğe sürüklüyorlarSelamlar, ya dünden beri yazmak istiyorum ama kızım biraz huysuz fırsat bulamadım. Burada güzel güzel kafamızı dağıtıp yardımlaşırken böyle saçma sapan gerginlik çıkaranlara, mahalle ağızlarına tahammül edemiyorum gerçekten. Bu grupta %70 imiz beslenme reddi yaşadık ben 1 ay bebeğimi sadece uyurken yedirebildim. Ama bazı insanlar kendi sorunlarını en büyük sorun benim ki başkasının ki benim ki kadar büyük olamaz diye tanımladığı için böyle anlamsız triplere girebiliyor. Burada aşı karşıtlığı desen yapıldı şimdi de doktorlar saçma sapan oldu. Napıcaz çocuğumuz hasta olunca gidip hocaya mı okutacağız?? Böyle saçma düşüncelerle çıkan biri zaten olay çıkarmaya gelmiştir. Büşra ve puskevit bu saçmalığa cevap verdiği için neden banlandı anlayamadım. Umarım kısa zamanda geri dönerler. Kurunun yanında yaşta yanacaksa burası da çekilmez olur yakında..
Ay ahahah o doktorun verdiği sayfaları paylaşan benim desemAyy kız burda biri dr’un verdiği ek gıda sayfasını paylaşmıştı kimdi hatırlamıyorum ama Allah razı olsun ondan, tadım besinleri arasında 3 gün beklenmeli yazıyordu bir sayfasında. Ben de öyle yaptım 2-3 gün bekledim besinler arasında.. bugün yoğurdun 3. Günü ve 3 gün bekleyeceğim herhangi bir alerji durumu var mı net görelim diye..
Canım vücudunun başka yerinde var mı? Çok üzgünüm ama alerji olmuşbizimkini de sinek ısırığı sanmıştık çünkü..
Ayyy çok üzüldüm sayfanın atardamarları ban yemiş
Sormaaaa asıl ortalığı karıştıran da o olmuş.. bombanınYine o kızın dediği bişe yok henüz cevap yazmadı. Şahsen en iyi yaptığım şey lohusalıkta ve bebeğimi büyütürken kimsenin karışmasına müsade etmemek. Benim bebeğime kaymak verecekler salçalı tuzlu yemek verecekler ha ortalığı yıkarım bu kadar net. Eskilerin zamanında bunları yapmış olması ve sorun yaşamamış olması şimdi yaşanmayacağı anlamına gelmiyor. Eskiden Herşey doğaldı hormonsuzdu ilaçsızdı şimdi öyle mi? Herşey pestisitli her şey gdo lu. Bari koruyabildiğimiz kadar koruyalım
İşte canım o yüzden diyorum içine başka şeyler de girebilir.. Fındık, ceviz bilmem ne ben çok seviyorum da bebişe olur mu onu bilemedim..lifalif ince öğütülmüş var evde kendime kahvaltı yapıyodum bunla tahinle falan karıştırıp süt artırsın diye xD fakat bebeğe özel yulaf almadım ama pişirince yumuşacık oluyor fakat gugullayınca makarna lütfenin sayfasında "Özellikle ince öğütülmüş yulaf ezmesi tercih etmiyoruz çünkü organik ve katkısız bi ürün içeriği söz konusu olduğundan öğütülme sonrası oksidasyon ve buna bağlı besin değerlerinde düşme söz konusu olabiliyor." yazdıklarını gördüm... hmms kafam karıştı ona özel bişey mi alsam acaba.
ben bebeme bunu rondoda çekip un haline getirerek yulaf banyosu da yapmıştım cildine iyi gelsin diye ama bilemedim..
Gereken yapıldı ve ss alındıŞöyle bi liste var ben de. Ay ay yeşillenmiş verebileceğim şeyleri
Bence karışık olmayanlar, sade yulaflar olabilir.. ya da bebek yulafları falan var onlardan olabilir..Yulafı kendimiz çekip un haline getirsek olur herhalde değil mi
Bu tarz iltihaplanma galan normal diye biliyorum canım kızlar da yazmış zaten ama neden oluyor acaba? Hani sular falan artık eskisi gibi temiz değil, kime sorsak hasta kime sorsak ishal, acaba sulardan falan mı oluyorKızlar verem aşısı yeri böyle oldu hemşireye fotoğraf attım sordum normal dedi ama içime sinmedi sanki sizinki de böyle mi
Zaten ortada bri salgın da var özellikle Ankara da ama hemşire normal verem aşısı böyle olur korkmayın bir yaşına geldiğinde bizimki gibi iz kalır dediSormaaaa asıl ortalığı karıştıran da o olmuş.. bombanınpimini çekip bırakmış ortaya, sonra da çekilip uzaktan izlemiş resmen… kesinlikle katılıyorum hiçbir şey eskisi gibi değil..
İşte canım o yüzden diyorum içine başka şeyler de girebilir.. Fındık, ceviz bilmem ne ben çok seviyorum da bebişe olur mu onu bilemedim..
Gereken yapıldı ve ss alındıteşekkürler canımın içi
Bence karışık olmayanlar, sade yulaflar olabilir.. ya da bebek yulafları falan var onlardan olabilir..
Bu tarz iltihaplanma galan normal diye biliyorum canım kızlar da yazmış zaten ama neden oluyor acaba? Hani sular falan artık eskisi gibi temiz değil, kime sorsak hasta kime sorsak ishal, acaba sulardan falan mı oluyor
Tartışmalarda 3 günmüş galiba chatgbt öyle dediBüşra, offline bakıyor musun itiraf et gelince afasdfss
Şaka bir yana bu ban işi ne kadar sürüyor acaba
2'ye geçtik cnm. Optipro aldım başta. Comfort kullanıyorduk normalde. Gaz yaptı optipro. Şimdi Comfort 2 aldım. 1 numara artık yeterli gelmez. Şimdiden 2ye geç bir şey kalmamış 6 ayına. baktın yaradı stok yap.Kızlar mama kullananlar 6. ayda 2 numaraya geçiş yaptınız mı yada yapacak mısınız? Benimki eylul 10 da 6 aylık olacak 13 Eylül'de de yurt dışına gidicez annemlere orda sma mama olmadığı için burdan stoklu almak zorundayim 1 mi 2 mi alsam diye bilemedim acaba sevecek mi diye 2 yi.
Ben de geçtim sma optipro 2, herhangi bi değişiklik olmadı bebeğimde. Aynı şekilde içmeye devam ediyor canım. Direkt geçtim aşamalı da geçmedimKızlar mama kullananlar 6. ayda 2 numaraya geçiş yaptınız mı yada yapacak mısınız? Benimki eylul 10 da 6 aylık olacak 13 Eylül'de de yurt dışına gidicez annemlere orda sma mama olmadığı için burdan stoklu almak zorundayim 1 mi 2 mi alsam diye bilemedim acaba sevecek mi diye 2 yi.
2'ye geçtik cnm. Optipro aldım başta. Comfort kullanıyorduk normalde. Gaz yaptı optipro. Şimdi Comfort 2 aldım. 1 numara artık yeterli gelmez. Şimdiden 2ye geç bir şey kalmamış 6 ayına. baktın yaradı stok yap.
Teşekkür ederim canım, bende comfort kullanıyordum geçen ay kademeli optiproya geçtim gaz yapmadı. Madem 2 numara sıkıntı yapmadı bi deneyeyim şimdiden iyi gelirse dediğiniz gibi stok yaparım gitmeden.Ben de geçtim sma optipro 2, herhangi bi değişiklik olmadı bebeğimde. Aynı şekilde içmeye devam ediyor canım. Direkt geçtim aşamalı da geçmedim
Sanırım normal canım ya. Geçen banyo yaptırırken baktım sertlik ve kızarıklık var aynı seninkine benziyor. Korktum bi şey oldu sandım çünkü ek aşıları vs de yaptırdım ben düşünüyorum hepsi ağız ya da bacaktan oldu. 2,5 ay sonra aşı yerinin böyle olması garip geldi yoktu çünkü.Kızlar verem aşısı yeri böyle oldu hemşireye fotoğraf attım sordum normal dedi ama içime sinmedi sanki sizinki de böyle mi
Ben bi şey ısırdı sandım ya elledim falan baya inşallah ellemek kötü bi şeye neden olmaz. Bastırdım falan dedim kesin bi şey ısırdı çocuğuBenim kızımınki de böyle oldu, arada hala kızarıp düzeliyo kabuklanıp geçiyo. Endişe etmemem gerektiğini söylemişti ebe
Çokta kötü duruyor normalde böyle değildi insan görünce korkuyor ne zaman geçiyor ki acabaSanırım normal canım ya. Geçen banyo yaptırırken baktım sertlik ve kızarıklık var aynı seninkine benziyor. Korktum bi şey oldu sandım çünkü ek aşıları vs de yaptırdım ben düşünüyorum hepsi ağız ya da bacaktan oldu. 2,5 ay sonra aşı yerinin böyle olması garip geldi yoktu çünkü.
Doktor gördü normal dedi. Aşı yeri bu dedi. Eğer farklı bi durum olursa ekstrem gelirsin yoksa geçecektir dedi. Akma vs de yapabilir dedi muhtemelen o seninki. Yani sıkıntı yok sanırım Dr gördü çünkü merak etme
2 kutu var sanırımKızlar mama kullananlar 6. ayda 2 numaraya geçiş yaptınız mı yada yapacak mısınız? Benimki eylul 10 da 6 aylık olacak 13 Eylül'de de yurt dışına gidicez annemlere orda sma mama olmadığı için burdan stoklu almak zorundayim 1 mi 2 mi alsam diye bilemedim acaba sevecek mi diye 2 yi.
Hiç bilmiyorum ki canım kaç ay sonra birden görünce ben hiç aşı sanmadım bir de. Bendekinde sadece ucu açık değil sendeki gibi. Şişlik kızarıklık morluk böyle garip bi şey var. İçi beze gibi sert falan. Ama geçer merak etmeÇokta kötü duruyor normalde böyle değildi insan görünce korkuyor ne zaman geçiyor ki acaba
4 .ay kontörlünde bende sordum acele etme 6. Ay başlarız dedi ama ozaman az da olsa anne sütü+ mama gidiyorduk 5 ayda komple meme reddi oldu hiç emmedi sadece mama içtiği için doktor 5 ay kontrolünde yavaş yavaş başla dedi tadımlara dedi. Seninki emdiği için de öyle demiştir canım doktorun var bi bildiği ki çoğu doktor zaten diyor ilk bir kaç ay zaten doyurucu değil sadece yiyeceklerle tanışması için damak tadı oluşsun diyeymiş , benimki mesela çok az yiyor tattırdıklarımı ama diretmiyorum yoksa ters tepermiş. Az kalmış senin de.Kızlar ben de 5,5 aylık olunca şurada 2 hafta sonra yoğurt vs ufak ufak tadıma başladım diyordum. Dr dün acele etme 6 aydan önce hiç bi şey vermeyeceğiz yavaş yavaş geçeceğiz dedi. 1 ay sonraki kontrolde ek gıdayı konuşuruz dedi.
Aslında full anne sütü de gitmiyorum mama da veriyorum ama saygı duydum fikrine yani bekliyorum ben şuan. Gözü yaşlı sizi izliyorum heyecanlıyım ek gıda için :)
Bu arada günde ne kadar mama veriyorsunuz anne sütü ile birlikte. Ben az mı çok mu veriyorum midesi ne kadar bir türlü kestiremiyorum. Sanki 400gr mamalar bende çok çabuk bitiyor ya.2 ye geçicem canım ama aldıklarımı bitirmem lazım
2 kutu var sanırım
Benimkinde daha böyle olmadı sadece kızarık nokta gibi duruyor. Ama bi doktor paylaşmıştı kabuk bağlayıp iltihaplanma bile olabiliyormuş gayet normalmiş.Çokta kötü duruyor normalde böyle değildi insan görünce korkuyor ne zaman geçiyor ki acaba
Ben nerdeyse hiç anne sütü vermiyorum 1 kere ancak veriyorum bazen o bile yok full mama. Haliyle birkaç günde bitiyor benim bir kutu. Anne sütüm varken 3 kere falan veriyordum mamayı gündeBu arada günde ne kadar mama veriyorsunuz anne sütü ile birlikte. Ben az mı çok mu veriyorum midesi ne kadar bir türlü kestiremiyorum. Sanki 400gr mamalar bende çok çabuk bitiyor ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?